TBL 24. Hafta | Galatasaray CC 89 - 80 Aliağa Petkim

Sıkıntı yaşadık ancak kazanmayı bildik. Belki istatistik kağıdına bakarsak maçın yıldızı Shipp gibi duruyor ancak bana göre attığı kritik 3lüklerle Haluk bizi ayakta tutan isimdi. Jerry'nin de fark 4e indiğinde bulduğu 5 sayıyı unutmamak lazım. Kırılma olabilecek anlarda bu iki isim ayakta tuttu bizi... Evren ve Tutku dış şut olarak çok kötülerdi. Evren serbest atışlarını bile sokamadı. Tutku da 2de 2 üçlükten sonra dünyaları kaçırdı.... İkinci periyodda eğer Melih'i alsaydık kopabilirdi bence maç. Alan savunmasına karşı Melih tercihi daha erken yapılabilirdi diye düşünüyorum ancak hocanın takdiri saygı duymak lazım... Tebrikler Aslanlar
 
Attığımız veya kaçırdığımızdan çok yediğimiz beni düşündürüyor. İlk periyottaki savunmadan sonra ben bu savunmayla en fazla 60 falan yeriz diye düşünmüştüm. Daha sonra savunmamızdaki düşüşle maçı 80 sayı yiyerek bitirdik. Biz savunmamızla yükselen bir takımız bu sorun sadece bu haftalık olur inşallah.
 
1.çeyrek: 28-13
2.çeyrek: 16-18 (44 - 31)
3.çeyrek: 24-26 (68 - 57)
4.çeyrek: 21-23 (89 - 80)

İlk taraftaki biziz.İlk çeyreği çıkarsak 3 çeyrektede rakibin üstün olması biraz düşündürücü.
Onun dışında bir sorun yok.Sezon boyunca eksikliğini duyduğumuz şeyleri tekrar tekrar yaşadık.

Önümüzdeki 2 maçıda bir şekilde kazanırız.Aman ondan sonra bir kaza olmasın :)
 
Alan savunmasına karşı ne yapmamız gerektiğini ve ne yapabildiğimizi gördük, iyi bir maç oldu zaman zaman sıkıntılar yaşasakta.Dış sutlarda Haluk iyi ama onu tamamlayacak diğer elleride bulmalı ve son olarak Rancik'ten biraz daha katkı gelmesi gerekir.Eksiklere rağmen galibiyet güzeldir.

Tebrikler ASLANLAR...
 
Arkadaşların değindiği gibi alan savunmasına hücum ederken aşırı zorlandık. Eğer ki Haluk' un tam sıkıştığımız anlarda üçlükleri olmasa şu an sonuç çok kötü olabilirdi bizim adımıza. Ciddi şut sıkıntımız var. Eğer kaçırdığımız boş şutları sayıya çevirsek rakibin maçın içinde olmasına imkan yoktu ama o kadar kaçırdık ki...

Hocanın kararına saygı duymakla birlikte aceba Melih' i biraz daha kullanmayı denesek nasıl olurdu sorusunu da sormuyor değilim.
 
Oktay Mahmuti ; “Shumpert bir 4 numara. Belki siz boyuna bakarak onun kısa olduğunu düşünebilirsiniz ama Shumpert ömrü boyunca 4 oynadı ve biz onu bu rotasyonda düşündük. Yani 4 kısa diye bir şey yok. İlk 5 veya son 5 gibi bakmıyoruz biz oyuna, bu futbol değil. Dağılım önemli. Bu dağılımda herkesin görevini yapması önemli. Düşüş bence yok. İyi başladık maça sonrasında konsantrasyon bozukluğu olabilir ama Aliağa’ya karşı 9 sayıyla kazanmak mutlu etmeyebilir çünkü mücadele 20′lerden buraya geldi. Her maçın farklı bitmesi bence zor çünkü sert bir ligdeyiz. Her takımın kendine göre bir iddiası var ''
 
Alan savunmasına karşı ciddi sorunlarımız var,bugün Andric'i fazla kullanamadık,tutku iyi başladı kötü bitirdi.Evren büker son maçlarda formsuz gerçekten.Shiip ise geldiğindn beri en skorer maçını oynadı sanırım.Halukta 4te4 3lükle galibiyet önemli rol oynadı ama Jerry'ninde katkısını unutmamak gerek.Bugün oda günündeydi.Melih böyle devam ederse seneye rotasyonda önemli süreler alıcaktır bana göre.
SERBETS ATIŞ ATIRLIKEN TÜM TRİBÜN SUSMASIN LÜTFEN BENCE BÖYLE YAPARAK OYUNCULARI STRESE SOKUYORUZ,HAFİF TEMPODA BESTELER SÖLENMELİDİR ARTIK.

Neyse Banvit'in kaybettiği haftada süprize yer vermeyerek 2.liğimizi koruduk.Tebrikler Aslanlar
 
Maçı izleyemedim ama 9 farkla maç kazanmamıza burun kıvıranları anlamıyorum. İlk periyot kasıp fark yapmışız, sonra da oyunu kontrolümüzde tutarak galibiyete ulaşmışız. Daha dün bazıları "ilk periyot rakibi 5-10 sayı ileri fırlatıyoruz, öyle olunca da geri dönmemiz zor oluyor, rakibe cesaret veriyoruz" demiyor muydu? Bence bugün istediğiniz oldu. İlk periyotta gelen 15 sayı fark ve maç sonu 9 fark.

Tutku ve Evren 2/11 atmışlar ama takım olarak %65 ikilik, %44 üçlük ile oynamışız. Bence bu güzel bir tablo. Tek eksiğimiz savunma sertliğimiz ve alan savunmasına karşı hücumumuz. Onu da Edirne ve Fener deplasmanlarına kadar düzelteceğimizi umuyorum.

Shipp 35 dakika, Shumpert 31 dakika sahada kalmış. Bu da Evren'in, Caner'in (hatta Rancik'in) ne kadar yetersiz kaldığını göstermeye yeter. Hoca Melih'e şans tanıdığı gibi savunma sertliğini arttırma anlamında Evren'in yerine Göksenin'e şans tanısa çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Hem Evren kendini biraz toparlar hem de Göksenin savunmasıyla ve ceza şutlarıyla kriz anlarında bize biraz nefes aldırır.
 
Tutku çok fazla boş şut kaçırınca alan savunması oturmuş gibi oldu, sonrasında hücum etmekte zorlandık..
alan savunmasından kurtulmanın en kısa yolu boş şutları sokmak..
sokamadıkça sakız gibi uzuyor iş..
daha önce de alan savunmasına hücum edemediğimiz maçlar izledik..
neyseki haluk rahatlattı.

son haftalarda çok iyi oynamıyoruz ama böyle idare edelim..
play off zamanı tekra formumuzu yükseltelim.
 

Üst