Bugün takımı çok beğendim, fark açıldığında oyuncular gevşemeseydi, çok rahat bir galibiyet olacaktı, ama maç biraz antreman tadında geçti, bu sebeple yüksek skor oldu, el üstü şutlarda girince Aliağa maça ortak oldu. Nba'de bile en sert savunmayı yapan takımlar, zayıf ekiplerle oynadığında, maç rahat geçiyorsa, oyunu at at basketboluna çeviriyorlar, yoksa 1. periyottaki savunma devam etseydi, Aliağa 60 ı geçemezdi, rakibe uyduk yüksek skor oldu.
Fakat canımızı sıkabilecek bazı konular var, eğer play off larda bu konulara çözüm üretemezsek, can alıp can veririz bütün maçlarda!
Rakipler, hücum setlerimizi çözmüş durumda, özellikle ikili oyunlarımıza çalışarak geliyorlar, Aliağa'da bu konuda dersine çalışmıştı bugün.
Alan savunmasına, dışardan hücum edemiyoruz, çünkü dış atışlarımız istikrarsız, Shumpert'i tepeye koyup, ordan delmeye çalışıyoruz, allahtan bu oyun verim veriyor, play off larda 3 lük yüzdemizi yükseltmeliyiz, yoksa Shumpert'in tepedeki oyunu dışında çok fazla seçeneğimiz yok.
Yaptığımız ikili sıkıştırmalarda çözülmüş durumda, özellike Telekom, Trabzon ve Banvit maçlarında kısa oyunculara ne zaman sıkıştırma getirsek, cezayı kestiler, çünkü çalışarak gelmişler, ayrıca Andric bu sıkıştırmalarla faul problemine girmeye başladı, hakemler en ufak temasa faul çalıyorlar.
Son olumsuz nokta ise Jerry, o oyunda olduğunda, resmen rus ruleti oynuyoruz, kendini ispatlamak için çok fazla zorluyor, saha görüşü zayıf, asist yeteneği sınırlı, rakibe seri verdiğimizde Jerry hep oyunda oluyor, bunun tesadüf olmadığını düşünüyorum, aksine Jerry'nin katkısı oluyor bence. Banvit maçını kaybetmemizin nedenlerinden biri, Jerry'nin arka arkaya yaptığı top kayıplarıdır bana göre.
Yukarıda ki eksiklerimiz benim moralimi bozmuyor, çünkü hücum performansımızda, savunmamızda geçerin üzerinde.
Artı yönlerimize gelince, oyuncularımızın birbirleriyle ve taraftarla bağı çok kuvvetli, bu en önemli özelliğimiz.
Ayrıca ne oynadığımız, oyuncuların rolleri ve süreleri, a, b ve c planlarımız, herşeyimiz belli, yenilsek bile hiç bir rakibin biz sürklase etmesine izin vermiyoruz, sadece Ksk bizi farklı mağlup edebilmiş, o maçı da sezon başında oynamıştık, saolsun Şamil'in Taylor'ı rakibe hediye ettmişti, fark son 1 dk da olmuştu, kısaca geride olsak bile, maçtan kopmuyoruz.
Ribaundlarda artık sıkıntı yaşamıyoruz, Shipp, Haluk, Evren, Caner ve Shumpert bu konuda uzun oyunculara çok yardımcı oluyorlar.
Hücumlarımız çok çeşitli, Ermal hücumda sırtı dönük oyunu ve yakın mesafe şutları ile çok ciddi katkı veriyor, bu mekanizma çalışmadığında, Luksa'nın ikili oyunları ve hareketli oyunda ki başarısı ile sonuca gidiyoruz, yani pota altı hücumunda sıkıntımız yok, tek sorun uzun rotasyonunun dar olması diyebilirim.
Her işten anlayan adam Shumpert var birde, hem 3 numarada katkı veriyor, hemde 4 numarada eşleşme sorunu yaratarak avantaj sağlıyor, kendisi birde alan savunmalarının çilingiri oluyor, ayrıca koç bugün Shumpert ile başladı maça, bence bundan sonra daha verimli oynamaya başlayacak.
Tutku, takıma çok hakim, her şeyiyle güven veriyor, hem oynuyor hemde oynatıyor, Haluk zor zamanların adamı durumunda, kritik dakikalarda önemli katkılar veriyor ve Shipp bugün ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu gösterdi, onun bence hücumda biraz serbest kalmaya ihtiyacı var.
Jerry'i dizginleyip, Rancik ve Evren'i de devreye sokarsak, Efes, Bjk ve Banvit'e oranla, final oynama şansımız çok daha fazla.
Fb şampiyonluk mücadelesinde bir adım önde, saha avantajı onlarda olacak gibi, ama deplasmanda alınacak bir galibiyette bizi şampiyon yapabilir!
Uzun lafın kısası eksiklerimiz var ama biz iyi takımız, şampiyonluk neden olmasın?