TBL 24. Hafta l Fenerbahçe Ülker 77-52 Galatasaray Liv Hospital

Dudley'nin sahalara donmesiyle, Domercant'in sut yuzdesinden baska olumlu hicbirsey yoktu bizim adimiza. Macin son 30 dakikasini can cekiserek izledim, televizyonu kapatmamak icin zor tuttum kendimi.

Once CSKA ve Partizan maclarinda daha sonra da TBL play-offlarinda kendilerini affetirmeleri gerekiyor.

Aylarca basketbol oynamamis Dudley'nin su haliyle savunmaya katkisi Erceg'den fazla. Buda dipnot olsun.

öncelikle şunu söylemek istiyorum,tamam belki maçın kaderini değiştirmeyecekdi ama eğer şu hakem üçlüsüne tecrübeli deniliyorsa bence dick bavetta'yı getirsinler maç yönetmek için,hücum süresi bitiyor sayı veriliyor,göksenin'in pozisyonda potaya değdikden sonra blok karar devam,her maç uyuz olmaya devam edicem şu moğulkoç ve keseratarara..diğer yönden hiç ama hiç üzülmedim açıkçası sayı farkı çok olsada,maçın başından itibaren Koç'un gayet sakin olması ve bir süre sonra benchden çıkmaması zaten maça verdiğimiz önemi gösteriyordu,ayrıca çok yumuşak maç oldu ersini parkede görmek çok sevindirdi beni,sonuçta önem arzeden playoff zamanında yakalanılan ivme,playoffla yine winner takım olduğumuzu göstereceğiz,ayrıca Carlos'un cska maç öncesinde dinlenmesi ii oldu,gün için beni sevindiren sinanın performansıydı..burda eleştiri yağmuruna gerek yok,sadece oynanıp bitmesi gerekn maçtı ve sakatlık olmadan atlattık,artık cska maçına odaklanacak takım,umarım gereken performansı göstereceğiz,ergin hoca ve oyunculara sonsuz güveniyorum ALLAH yar ve yardımcıları olsun...

Bu pozisyon çok barizdi. Hakemlerin umrunda bile olmadı. Tabi ki yenilginin nedeni bu kadar basit değil ama bu kadar bariz bir pozisyonda bile tınlamadılar.

eyYO39.jpg

o pozisyon için hakemleri fazla suçlayamıcam çünkü hakemlik öyle kolay birşey değil bir hakem vucüdün üst tarafını bakarken diğer hakem vücudun alt kısmına kontrol etmesi gerekiyor.Bu alt liglerimizde çoğu maçta oluyor burda enterasan olan bizim benchin hakemler görmese dahi masa hakemine doğru gidip oyunu durdurup masa hakemine itiraz edip ya saha hakemlerin yada masadaki oturan saniyeyi kontrol etmekte yükümlü kişinin söylemesiyle bu sayıyı geçersiz hale getirmesi gerekiyordu ama bizim bench itiraz bile etmeyince oyun devam etti.

Maça gelirsek Ergin hocamın playofflarda adeta bir Boston Celtics gibi takımı playofflara yatırdığı gözüküyor Fenerde Eldeki başarısızlığının acısını bizden çıkardı.Bu maç alınabilirdi ama reel olarak paydası yoktu Ergin hocada bütün taktik stratejileri playoffa sakladı gibi.Benim maçta 2 enterasan gözlemim 1-Ergin hoca çok sakindi 2-Maçta fark 20lerin üstüne çıkmasna rağmen Fener taraftarı ıslıklamaya devam etti biz birçok maçta farkı yakaladıktan sonra dakikaya oynuyoruz ve taraftarda skorla birlikte ıslığı kesip marşlara geçiyor.

Fark can sıkıcı kabul ama cokta abartmamak lazım, takım üstüste macları kaldıramıyor, Arroyo'ya endeksli bir takım olduğumuz gerceğini göz ardı etmemek lazım. O kötü olunca biz iyi olamıyoruz, kaldı ki Marko olmayınca hem savunma da düşüyoruz, hem de Hairston'un katkısı düşüyor.
Bugün bunlara ek olarak uzun rotasyonunda da büyük sıkıntı yaşadık, Ersin, Furkan, Macvan, Erceg rotasyonuyla zor mac kazanmak imkansız ama bu kadar da ezilmeyi beklemiyordum.
Lig de artık play off lara bakacağız, orada da varlık gösterememe ihtimalimiz bence az değil, onun icin EL de tur atlamak cok iyi olacak. Bunu başardıktan sonra bir Ergin Hoca mucizesi bekleyeceğiz artık.
Domnercant'ın anlık patlamaları oluyor, sürekli olmadıktan sonra bir önemi kalmıyor, yine de kocun eli yanarken onu cıkarmasını anlayamadım, mola almamasına alıştık artık onu söylemiyorum. :)

Benim pek beklentim yoktu, zira ligde normal sezonu kapatalı çok oldu, stand-by moduna aldı takım. Muhtemelen Play-Off'la birlikte uyanmayı planlıyoruz, o zamana kadar Euroleague odaklı devam edeceğiz. Ama gel gelelim, şu görüntü de bize reva görülmemeli. Yani CSKA maçı falan tamam ama, maça çıkmasak daha iyiydi, kaldı ki kafaca çıkmamış gibiydik.

Ezeli rakibin karşısında deplasmanda da olsa düştüğün bu durumun bir bahanesi yok, olmamalı. Yok efendim kafalar Euroleague maçlarımızda, o yüzden lige konsantre olamıyoruz deniyorsa da o zaman gidin bu hafta Moskova' da CSKA' yı yenin öyle gelin derler adama.
Bununla beraber Galatasaray kadar şansı olmamakla birlikte Fenerbahce' nin de Euroleague grubundan çıkma ihtimali var; hatta hatta büyük hedeflerle başlanılan Euroleague' deki kötü gidişatın etkisiyle onların morallerinin çok bozuk olması gerekir. Ama çıktılar 25 lik yapıp gittiler. Ne diyelim bir laf vardır, "Gelin ata binmiş, ya nasip demiş"

Geçen haftaiçi Kaunas deplasmanında son haftaların formda ismi Robertas Javtokas karşısında iyi oynayıp double-double performansı sergileyen Furkan Aldemir' in bu maçta Oğuz Savaş-Luka Zoric ikilisi karşısında ezilmesi de enteresandı. Mensah Bonsu' nun oynayamadığı maçlarda Aldemir ve/veya Macvan çıkıp görevlerini yaparlardı ama her ikisinin dün varlıkları belirsizdi.

Herşeyi geçtim; çiçeği burnunda Milli Takım hocası Ergin Ataman' ın da bu maça pek konsantre olmadığı aşikardı.

Ayıp!!
Neymiş maçın lig sıralaması için önemi yokmuş. Oynadığın maçın değeri başlı başına ligin üzerinde. Bunu idrak edemeyen oyunculara ve koça yazıklar olsun. İlk kez yenilmiyorsun yarın yine yenilebilirsin ama parçalının orada o takıma karşı ruhsuz olmaya hakkı yok.

Hafta içi Euroleague maçı var kabul, lig şu an mühim değil etkisiz bir maç kabul ama rezalete yakın çıkan tablo pek kabul edilemez.

Ergin Ataman da maçı hiç önemsememiș belli.Ikinci periyotta fark artınca Arroyoyu dinlendirdi.

Domercant ve Sinanin performanslarını beğendim Domercant Kazan günlerinden esinti sundu el üstü șutlarıyla.

Furkanın dağılmasını anlayamadım belki de pota altı rotasyonunun Bonsu sonrasında daralması kendisini etkilemiş olabilir.Ersin de fiziken sahada olması güzel.Mayisa kadar toparlar inş.

Insan ister istemez üzülüyor sonuçta ezeli rekabet.Rakibin sezonun en dip noktasında iken hücumu kısıtlı ve savunması rezalet iken bu farkın ortaya çıkması hoş değil.Playoffta bunu görmemek dileğiyle

Arroyo 34-35 dakika oyunda kalsa tablo bu şekilde olsa, kabul edilemez olarak nitelendirebilir. 20 dakika sahada kalıp, 2/10 %20'yle şut soktuğu yerde pek maç kazanmamız mümkün değil. Play Off'ta ki tablo illaki değişecektir. Umarım bütün şube nasıl kadro kurulması gerektiğini öğrenmiştir bu seneden ders almışlardır umarım.

Yazıklar olsun takıma ve Ergin hocaya Önemsemiyorum yalanını bırakın artık kandırmayın taraftarı.
Ender yıllardır 10 maç dengeli oldumu ki istikrar bekliyosun fark olmuş 20 kaldırıp 3'lük atıyorsun disiplin kalmadı.
İddaa ediyorum. Fb taraftarı agresif olsa Fb macı bırakmasa 35 olurdu fark onlarda gevşedi.
Yazıklar olsun.

Yazıklar olsun takıma ve Ergin hocaya Önemsemiyorum yalanını bırakın artık kandırmayın taraftarı.
Ender yıllardır 10 maç dengeli oldumu ki istikrar bekliyosun fark olmuş 20 kaldırıp 3'lük atıyorsun disiplin kalmadı.
İddaa ediyorum. Fb taraftarı agresif olsa Fb macı bırakmasa 35 olurdu fark onlarda gevşedi.
Yazıklar olsun.

Hocam derdin ne senin, problemin ne bana bi anlatsana?

Benim Derdim. Ruhsuzluk
Benim Derdim.Şampiyon takımın bu kadar kötü kurulması.
Benim Derdim. Bu kadar isteksiz basketbol oynanması.
Benim Derdim.Ender ve erceg gibi bize yakışmıcak oyuncuların oynaması.
Benim Derdim. Her yenilgi sonrası Taraftarın Play-off'a güveniyoruz yada Akıllar Avrupa macında lagalugası.
Benim Derdim. Murat özyer gibi basiretsiz birinin şube başında olması ve aciz taraftarımızın onu protesto bile etmemesi.
Benim Derdim.Nikolov'a türk statüsü hakkı verilirken oynatamayan şubemiz.
Benim Derdim. Ne kadar eksik olursan ol.Aliağa , Antep ,Telekom deplasmanlarında alınan yenilgi ama oda sorun değil olayı kabullenmişlik.
Benim Derdim.Ergin hocanın vurdumduymazlığı.
Benim Derdim. Takım 15 sayı gerideyken çırpınmayan ve ölece izleyen ergin hocadır.Şimdi düşmanı oldum dimi ? Ben en cok sahip çıkanların başında geldim.Fakat artık yeter hocanın kafası nerede.???
Sezonu Türkiye kupası ile kapatmak varken Laboral gibi takımdan 30 Sayı fark yiyen takıma yenilmek. Benim Derdim.
Benim Derdim.Ne olursa olsun derbide bu kadar fark yiyip ölece izlemek.Aliağa çıksa okadar savaşırdı ki adamlar 6-7 kişi ile oynuyor.
Geçen seneki Ergin hocadan eser yok.Erceg'e Bonsu'ya nasıl güvenirsin sen nasıl.
Gidelim Adam morrison'u alalım oda gelmişti bjk'ya.

Ve hala körü körüne destek devam ediyor.Ve hala özyere isyan yok.Futbol takımında Sabri , Emre çolak , Aydın yıllardır birşey vermez.Ama taraftar sabri reyiz der adamın bi yerini kaldırır.Baskette'de Ender bizim guard kalitemizde değil .Erceg , Bonsu bizde oynıcak adamlar değiller.Pivot mu kalmadı bonsu'yu aldın.

SİZ inanıyormusunuz play off'ta bu takımın hemen herkesi deplasmanda yenip şampiyon olacağına
ben inanmıyorum ki takım ve hocada inanmıyor.
Ama külhanbeyi ayaklarını sorarsan ben onuda bilirim.Merak etme.

Kazandın dünyanın en iyi takımısın, kaybettin ruhsuzsun, oyuncun sakatlandı takım cenabet, sorun idmanlar. evet basketbolü açıklamak bu kadar kolaydı. 3-5 sene önce play out oynayan takım, 2 euroleague gördü diye, bonsu, erceg bizim seviyemizde değiller edebiyatı yapamazsınız. bizim seviyemiz ne ki? Senin ender'le kişisel problemlerin var zira bu sene takımı bir çok maçta ipten alan adamdı Ender. Örneğin içerde oynadığımız FB maçı. Geçen sene şampiyon olurken Ataman'dan kralı yoktu, Bugün Ataman ruhsuz oldu. aynen devam aynen.

Kazandın dünyanın en iyi takımısın, kaybettin ruhsuzsun, oyuncun sakatlandı takım cenabet, sorun idmanlar. evet basketbolü açıklamak bu kadar kolaydı. 3-5 sene önce play out oynayan takım, 2 euroleague gördü diye, bonsu, erceg bizim seviyemizde değiller edebiyatı yapamazsınız. bizim seviyemiz ne ki? Senin ender'le kişisel problemlerin var zira bu sene takımı bir çok maçta ipten alan adamdı Ender. Örneğin içerde oynadığımız FB maçı. Geçen sene şampiyon olurken Ataman'dan kralı yoktu, Bugün Ataman ruhsuz oldu. aynen devam aynen.

Yazımı okusaydın böyle bir cevap vermezdin zaten.
Kaybetmek önemli degil.Ruhsuzluk asıl sorun.Ergin hoca'dan kralı yok evet.Ama Unutma Uefa'yı aldıran terim 2. döneminde nasıl istifa'ya çağırıldı.
Ergin hoca bu kulübün efsanesidir.Ama ruhsuz olmaya hakkı yoktur.Dinamizmini kaybetti.Diceksin şimdi takımı yerin dibine sokmaktan başka ne işe yararsın.Sene başı kadın takımımız fenere cumhurbaşkanlığında yenildiğinde şube kapansıncılara mücadele edendim ben.
Takım savaşıyor.İnanıyor .Koç elinden geleni yapıyordu.En sonunda Ligi lider bitirdik.
Basket şubesi olarak Özyer'e istifa çağrısı yapmayın devam daha çok whalen olayı yaşarız.Unutma Ergin hoca bizden gittiğinde bir nedenide Özyer olacaktır.Sene sonu Ergin hoca istifadan döndü herkes biliyor.Nedeni kimdi acaba ?
harcadığımız paraya daha iyisi kurulabilirdi.Ama destek vericez diye Eksilere gözünüzü kapatmayın.

Yazımı okusaydın böyle bir cevap vermezdin zaten.
Kaybetmek önemli degil.Ruhsuzluk asıl sorun.Ergin hoca'dan kralı yok evet.Ama Unutma Uefa'yı aldıran terim 2. döneminde nasıl istifa'ya çağırıldı.
Ergin hoca bu kulübün efsanesidir.Ama ruhsuz olmaya hakkı yoktur.Dinamizmini kaybetti.Diceksin şimdi takımı yerin dibine sokmaktan başka ne işe yararsın.Sene başı kadın takımımız fenere cumhurbaşkanlığında yenildiğinde şube kapansıncılara mücadele edendim ben.
Takım savaşıyor.İnanıyor .Koç elinden geleni yapıyordu.En sonunda Ligi lider bitirdik.
Basket şubesi olarak Özyer'e istifa çağrısı yapmayın devam daha çok whalen olayı yaşarız.Unutma Ergin hoca bizden gittiğinde bir nedenide Özyer olacaktır.Sene sonu Ergin hoca istifadan döndü herkes biliyor.Nedeni kimdi acaba ?
harcadığımız paraya daha iyisi kurulabilirdi.Ama destek vericez diye Eksilere gözünüzü kapatmayın.

Birincisi Terim beni ilgilendirmiyor. İkincisi adamı sezon ortasında, takım iyi giderken istifaya çağırdılar. Elbette ki kırgınlığı olacak. Ayrıca ben Murat Özyer'i savunduğumu söylediğimi hatırlamıyorum. Bu kadar sakatlık oluyor, her gün biri sakat. Maç kaybedilebilir ama sırf deplasmanda Fenerbahçe'ye yenildi diye bu kadar taşlama, adil değil. CSKA'dan veya başka bir takımdan 20 fark yesek, bunları yazmayacaktın.

Emre Çelik;

Eleştirilerine saygı duyuyorum, bu ülkede olmasa da bu forumda demokrasi var ve elbette ki herkes istediğini yazabilir.
Ancak eleştiri sonrasında yapılması gerekenleri de yazsanız daha sağlıklı olacak; ülkedeki muhalefet gibi sadece eleştirmek yetmiyor.

Hemen hemen bütün oyuncuları beğenmiyorsun, peki Galatasaray bütçesi dahilinde kimlerle yola çıkmalıydı? Birkaç örnek alabilir miyiz?
Ayrıca ruhsuzluktan bahsediliyor, sezona Euroleague şampiyonluğu naralarıyla başlayan ve en kötü Final Four hedefi olan Fenerbahçe Ülker bile TOP16 grubundan çıkmayı mucizelere bırakırken, Galatasaray son maça kadar iddaasını sürdürüyor. Bu takım maçlarını kazanırken aslan kaplan, kaybedince ise ruhsuz ve yetersiz. Bu mudur yani?