TBL 27.Hafta | Fenerbahçe Ülker 83 - 80 Galatasaray CC

Sağlık olsun elinden geleni yaptılar ama kadro farkı ortaya çıktı.Aslında irdelenmesi gereken de bu herhangi bir branşta fenerbahçe ile oynarken artık maçın favorisi onlar biz ise arada galip gelen bir takım olmaya başladık adamlar her branşta kadın erkek şampiyonluğa oynarken biz ise Atletico laşmaya başladık bu yolun sonu Atletico-Real olayına dönecek gibi bir kaç sene de artık fener mağlubiyetlerine bile çok üzülmüyoruz :=( bu maç için her oyuncuyu tebrik ederim ama bu camiayı "underdog" yapanların iki yakası umarım bir araya gelmez tekrar söylüyorum bir şekilde sezon sonu şampiyonda olabiliriz ve bu potansiyelimiz yok da değil ama biraz daha genel baktığımızda fenerbahçe spor kulübü ile mantalite olarak fark açılmaya başladı
2000-2010 arası 10 yıl boyunca bizden yıllık ortalama 40 milyon dolar daha fazla gelir elde ettiler...
bu gelir farkı futbolda ortaya çıkmadı çünkü futbolda para-gelir herşey demek değil ama o fark Basketbol ve Voleybolda ortaya çıktı işte...
ama kalıcı değil 2 sene içinde Basketbolda 4 sene içinde Voleybolda yakalar hatta geçeriz...
ama kupa-şampiyonluk gibi durumlar ile futbolda fark açılsaydı o zaman geri dönüş çok daha zor olurdu...
2000-2010 yılları arası kazandığımız 3 şampiyonluk ve 1 Kupa nın önemi şimdi çok daha iyi anlaşılıyor işte...
 
4 kez son toplar bize kaldı..ikisnde 6 saniye diğer ikisinde 4 saniye vardı ve hiç bir topu potaya atamadığımız gibi hep blok yedik..özellikle oyun içinde de dahil ve son pozisyonlarda gereksiz paslar verdik şut atacağımıza..ayrıca hakemler gayet iyiydi de umarım final maçlarında da böyle olurlar..bu arada fener seyircisi iğrenç..basketten bir gıdım anladıkları yok ve ülker de gitsin bu basketten bihaber gereksizlere sponsor olsun...iyi bir sponsor bulacaksın ki seneye hem feneri hem ülkeri cezalandıracaksın...
 
Galatasaray Cafe Crown'un başantrenörü Oktay Mahmuti, ikinci yarı daha iyi oynadıklarını ama bir top kaybıyla yenildiklerini söyledi.

Mahmuti, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, galibiyetten dolayı ezeli rakiplerini tebrik etti.

Karşılaşmada iyi bir basketbol oynandığını kaydeden Mahmuti, ''Maç oldukça çekişmeli geçti. İlk devre istediğimiz savunmayı ortaya koyamadık. Ancak ikinci devre topu daha iyi paylaştık. Faul problemi sıkıntısı yaşadık. Son anda bir top maçın kaderini değişirdi. O hücumda Johnson'un ayağı kaymasaydı, farklı olabilirdi. Bu deplasmanda iyi oynadığımızı düşünüyorum.''

Sarı-kırmızılı oyuncu Evren Büker ise ilk yarı çok sayı yediklerini belirterek, ''İkinci yarı kendi basketbolumuzu oynadık. Son anda basit hatayla kaybettik. Kalan 3 maçı kayıpsız geçip, play-off'lara hazır girmek istiyoruz'' dedi.
 
helal aslanlar çok iyi mücadele ettiniz. sağlık olsun son topla belli oldu maçın kazananı ve keybettik yapacak bir şey yok daha. 2 takımda savunma yapmadı bugün andric ve rancik inanılmaz oynadı. şu takımı cidden iyi bir şütör 2 numaraya ihtiyacı var.
 
çok iyi mücadele ettik ama yine tecrübesizliğimizin ve son topları kullanamamızın kurbanı olduk.

ayrıca "fener gol gol gol şampiyonluk geliyor" marşını basketbola kazandıran fenerbahçelilere de diyecek laf yok heralde.
 
Tablo 3 aşağı 5 yukarı netleşti.2.liğimiz kesin ve Olin Edirne'nin 7.liği kesin .Edirne'den 1 sayı bile olsa galibiyetle dönmek şart.
 
Tekrar diyorum bu takım istediği her an bu ligteki her takımı yenebilir.Yalnız konsantrasyonu kaybetmemk şart.Bizim 2 devreyi boş geçirip her şeyi 2 periyoda sığdırma lüksümüz yok.Bu şekilde yıpranmaları kaldıramayız.Ancak kendi karakterimizi 4 periyotta sürdürdüğümüz an bizden iyi takım yoktur bu ligde.

Bu maça gelirsek canınız sağ olsun,gösterdiğiniz çaba üzülmememiz için yeterlidir.
 
Ben sunu gördüm cok basıt fauller yaptık. Sete set hucumlarda Fenerbahçe nın dogru duzgun basketi yok. Yedıgımız basketlerde hep bireysel çabalardı ki bundan Oktay Hoca da cok memnundu. Yedıgımız bır basketten sonra Ukıc kendıne özel zorlamasından sonra Oktay Hoca aynen devam dıye takımın savunmasından memnun oldugunu gosterdı. Ama maalesef yedıgımız cogu basketın faul cızgısınden olmasından dolayı mac basa bas gıttı hep.

Yorumcular Fenerbahcenın hepp önde olduguna vurgu yapıyor fakat sunu gorduk ki cok kolay basket bulan taraf hep bızdık. Fenerbahce savunmasıyla basa bas kaldıgımızda hep bos sayılar bulduk. Maalesef Jerry nın ıkı hucumda yanlıs tercıhı. 2 tane kaptıgımız topu 5 sanıye ıcınde gerı Fenerbahce ye kaptırmamız macın sonunu hazırladı.

Çok rahat kazanabılcegımız bır macı maalesef kaybettık. NIye rahat dıyorum o kadar sakındık kı trıbunler bıle bızım sakınlıgımıze uydu ne ıslık ne bısı hıc bır tezahurat olmadı nerdeyse. :) Bu cok muthıs bır olgunluk gercekten bundan dolayı tum takımı kutluyorum.

Bır 5 Numara sıkıntımız var maalesef bunu çözmemız lazım 3. Perıyotta cok hucum rıbaundu verdık.

Bırde bu macta esas kazanılan 2 tane muthıs olay var. Bırı Rancık dıgerı Evren. Ikısıde gecen senekı performansını gosterdı dun aksam. Bu bence play off oncesı bıızm takım ıcın cok onemlı bır gelısme.
 
Ribaunt ribaunt ribaunt. Ciddi sıkıntımız var. Artık o bölgeye bir takviye yapamayacağımıza göre kısaların daha çok ribaunt kovalamasını sağlamalıyız.
 
Bugün maçın tekrarını izleme fırsatı buldum. Gerçekten takımın geçmiş senelere oranla müthiş bir görüntüsü var sahada. Kendine güvenen, ne yaptığını bilen oyuncular ve daima arkalarında duran koçları. Ben son yıllarda mağlup olmasına rağmen Fenerbahçe takımı ve taraftarı önünde, deplasmanda bu kadar dik duran sporculara rastlamamıştım. Son hücumuydu, Jerry'nin top kaybıydı, maçın kaybedilmesi filan umrumda değil bu yüzden..

Emeği geçen herkese teşekkürler.
 
Ribaunt sıkıntımız için Shippin box out yapması lazımdı.Ama bu maçta çok kötüydü.
Herşeye rağmen iyi oynadık.Ama son hücumu daha iyi kullanabilirdik.4 saniye vardı ve çok kötü kullandık.Haluk Yıldırım eğilerek şutt kullandı.Orada topu Shumperta verse imkanı yok orada Ömer Onan o şutu kesemez bence onun üzerinden rahatlıkla şutu sokardı.Neyse takımın iyi mücadelesi bile önemli.Evren ve Rancik iyi oynadılar.Birazcık Shumpert skora katkı verseydi kesinlikle maç bizdeydi ama oda kötü günündeydi.
 
Bu macta verılen mucadelede olası fınalde okupanın kulbunu Aslan parçalarının tuttugunu gördüm..

Hepinizle gurur duyuyoruz

OKTAY HOCAMIZ VE ASLANLARINA SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ
 
Fener i böyle kötü savunma yaparken nezaman yakalayacağız bir daha ,bakın 80 sayı atıyoruz ve mağlup oluyoruz tek kelimeyle yazık , şu an Efes ile yarı final gözüküyor yalnız haftaya Fener Efes i umarım yener , böylece Efes 4 olur Banvit 3 , Fener ile Efes yarı finalde karşılaşır bizde Banvit ile buda bence bizim finalde Fener ile oynamamız anlamına gelir, zaten durum berabere başlayacak ,seyircimiz ile bu Fener i geçerek şampiyon olmamamız için hiçbir neden göremiyorum , yolumuz açık .

dediklerin doğru ama fener efesi yendiği zaman playofflara 1-0 önde başlayacak. bu yüzden hiç yorulmadan finale gelecekler. bu yönden de bakabiliriz.
 
Kendi adıma moralimi çok bozan, ümitlerimi yıkan bir maç oldu..
Seyirci baskısı yok, sonuca etki edecek hakem hatası da yok.
Kaya Peker var yok, Ukic var yok, Lavrinovic var yok..
3 tane adamı ( ömer, tomas ve oğuz) adam gibi savunup şu maçı çalamadık.
Kazansak belki şampiyonluk yolu açılacaktı..
Ben kaybettiğimize üzülmedim, kolay kazanacağımız maçı kaybettiğimize üzüldüm.
Play off'ta iyi ve hırslı bir takım, ateşli seyirciler ve yanlı hakemler eklenecek bunlara..
O zaman nasıl kazanacağız..Tabii finale gelebilirsek..
 
Maç arada kaynadı gitti gibi oldu benim adıma ama ben bu maçtaki oyundan, sahadaki duruşumuzdan büyük keyif aldım.

Hakemler biraz adaletli olunca nasıl zevkli ve başabaş bir maç olacağını gördük. İlk yarı çemberin içinden çıktı diyeceğimiz toplarımız oldu, çok ribaunt verdik. Buna rağmen deplasmanda oynamamız gerektiği gibi sakin oynayıp, az top kaybı yapmamız maçı son topa getirmemizi sağladı.

Evet bu son top önemliydi, final serisi saha avantajını yanımıza alacaktık belki ama maçtan önce Sinan Erdem'de şu oyunu oynayacağız desek hiçbirimiz sesimizi çıkarmazdık, evimizde 11 sayıyla yendiğimiz rakibe deplasmanda 3 sayıyla yenilmeye razı olurduk.

Ayrıca Sinan Erdem'i herkes çok övüyordu geçmişte ama bugün ne kadar kötü bir tercih olduğu görüldü. 9 bin gibi çok az sayıda kalmış Fb taraftarı, üst taraflar bomboştu ki görebildiğim kadarıyla gelen seyircilerin yarısı, belki de 4'te 3'ü çekirdek çitledi maç boyunca. Kısacası basketbol taraftarlığını yapmayı beceremeyen/bilmeyen bir rakibimiz var. Final serisinde o salon dolsa bile bizim yarattığımız atmosferin, baskının yanına yaklaşamazlar. O yüzden Fb Ülker'den deplasmanda maç çalmak zor bir iş de değil.

Umutluyuz ve Oktay Hoca'ya güveniyoruz. Gelecek senelerde çok güzel şeyler olacağının sinyalini vermeye de başladık. Önümüzdeki sene bu hedeflerin gerçekleşmesi için bu sene final oynamak lazım. Onun için de şu önümüzdeki 2 maçı kayıpsız geçmeliyiz mümkünse.

Olin maçı çok önemli gerçekten.
 
Kolay kazanabileceğimiz bir maçı,kolay bir şekilde kaybettiğimiz için öncelikle üzgünüm.Ömer bizim maçlarda bir başka oynuyor zaten,nasıl hırslanıyorsa ?

Ama gerçekten çok doğru basketbol oynadık,sahada basketbolü çok iyi bilen bir takım vardı ve kendi sahamızda 11 sayı farkla yendiğimiz fenerbahçeye deplasmanda sadece 3 sayı farkla yenildik,açıkçası bu da benim mutlu etti.Asistlerde,top çalmalarda ve top kayıplarında lehimizde üstünlüğümüz var ama maçı kaybetmemize asıl sebep olan ribauntlarda çok ezildik,bu da üzücü taraflardan birisi.

Rancik'in geçen sene bildiğimiz Rancik'e son iki maçta benzemesi açıkçası beni kalan maçlar ve play-off lar için umutlandırıyor,gücümüze güç katıyor.

Luksa,gerçekten müthiş bir potaaltı oyuncusu,ahh birde ribauntlarda etkili olsa ne güzel olur!
Shumpert,Shipp ve Ermal'in bizi taşımasını beklerken çok az sayı üretmeleri ribauntlardan sonra maçı kaybetmemizin 2.sebebi oldu.Özellikle Shumpert,geçen senelerde bildiğimiz Shumpert'tan çok farklı bu sene,kolay atabileceği şutları nedense bizde bu sene atamıyor.Shipp geçen sene ki skorer kimliğinden bariz uzakta.Play-offlar öncesi bu iki oyuncumuzun bildiğimiz karakterlerine dönmesi gerekir.Şut imkanı buldukları halde(Shipp fülker maçında 1/5,Shumpert 2/9 ile oynadı)çok düşük yüzdeyle oynuyorlar.Ciddi katkılar bekliyoruz onlardan.
Evren de bu maçta Rancik ile beraber çıkış yapan oyunculardan oldu,umarım hep böyle devam eder.

Play-offlar öncesi bence son iki önemli maçımız kaldı,bu maçları kayıpsız atlatırsak ki atlatmamız lazım özellikle Olin maçını,play offlarda daha iyi ve düzenli basketbol oynayacağımızdan eminim.

Oktay Hoca'ya,ekibine ve oyunculara güvenimiz tam inşallah final oynayacağız !!!
 

Üst