TBL 27. Hafta | Galatasaray MP 84 - 72 Fenerbahçe Ülker

"favoriler arasında yer almadığı ligde" kısmına katılmadım açıkçası :) geçen sene 4-2 ile finalde kaybetmiş bir takım favoriler arasındadır. En büyük favori değildir ama favoriler arasındadır.

Mirsad ve Kaya'nın üst üste düştüğü bir pozisyon vardı. O sırada tribünlerden yükselen "Oh oh!" seslerini yakıştıramadığımı belirtmek isterim. Oktay Mahmuti, bu sporu 30 yıl ileri taşımak istediğini söylerken tam olarak bunlardan bahsetmişti işte. Futbol maçlarında artık yadırganmıyor bu tip şeyler ama benim basketbola saygım çok başka, maalesef hoş olmadı bu. Tabii Fenerbahçe takımının, Ender Arslan'ı yerde görüp de hücuma devam etmesi, üstüne bi' de çok samimiymiş gibi Oğuz Savaş'ın gelip Ender'i kaldırması vs. bunlar da oldu. Dünyanın her yerinde böyle midir bilemem ama Türkiye'de derbiler böyle oynanıyor.

Bu konuyu bırakıp maça dönecek olursak, söyleyeceğim tek bir şey var. Maç sonunda hayatımın en mutlu anlarından birini yaşadığımı söyleyebilirim. 20'ye yatırsaydık en mutlu anımı yaşardım muhtemelen. Elinize sağlık Mahmuti'nin aslanları, yine güldürdünüz yüzümüzü.

Sahaya bir şey atılmasından ben de kesinlikle nefret ediyorum. Bu konuda Oktay Hoca'yı kaç kez belirtmesine rağmen utandırdığımız için de utanıyorum taraftar adına. Atanlar için tabii konuşuyorum.

O pozisyona gelince. Normalde başkası olsaydı aynen senin düşüncelerine katılırdım. Ama sanki hayalim gerçek oldu. Yıllardır maçlarda provakasyon adına ne gerekiyorsa yapan, belki iyi basketbol oyuncusu olan ama sporcu olamayan, karaktersiz Mirsad ve Kaya ikilisine yerdeyken oh oh yapılması(ben de gayet gurur duyarak yaptım), maçı kazanmamız kadar mutlu etti beni. Maç boyunca her zamanki gibi çirkef hareketlerinden kaçınmadılar, üstelik Ender yerdeyken, belki de hiçbir yerde kolay kolay rastlanmayacak şekilde, utanmadan pozisyona devam ettiler. Üstelik Ender gözlerinin önündeydi, öyle arkalarında, göremeyecekleri bir yerde olsa falan neyse. Ayrıca Mirsad ve Kaya çok ciddi sakatlık yaşamadılar, düşüşlerinden ve surat ifadelerinden, en azından taraftarlar rahatlıkla ciddi bir durum olmadığını anladı. Eğer gerçekten ciddi bir sorun olsaydı, onların o maç dahil, bugüne kadar yaptıklarını unutup, böyle bir şey yapmazlardı emin ol. Aynı şekilde Mirsad veya Kaya yerine sakatlanan Ukic falan olsaydı, böyle bir durum yine yaşanmayabilirdi.

Sonuç olarak, başkası olsa veya ciddi bir durum olsa bence yine de ayıp ederdik, ayıptan çok bize yakışmazdı onlar yapsın. Burda da onu yapan ya da destekleyenleri eleştirirdim. Fakat Mirsad ve Kaya ikilisinin o pozisyonu için tekrar söylüyorum... Oh oh yapanlar arasında olduğum için gayet mutlu ve gururluyum.

Gerçekten çok komik ya federasyon elleriniz dert görmesin ceza veren daha da kenetliyorsunuz bizi birbirimize

SİZ BİLE DURAMIYCAKSINIZ ŞAMPİYONLUĞUN KARŞISINDA !

Arkadaşlar, eğri oturup doğru konuşalım; maçta yaşanan olaylar nedeniyle ceza alacağımız bir gerçekti. Kaldı ki biz hazır yakalamışken -ağır bir karar olmakla beraber- 2 maç verebilirler diye düşünüyorduk. Sahaya atılan yabancı maddelerin, hakeme gelen cismin bir bedeli olacaktı..

Onur Yavuz'a katılıyorum. 2 maç mı 1 maç mı olur diye düşünüyordum ben de. Cezayı hakettik, maç bitiminde bile sahaya para adam liseliler vardı önümde.

Kendi benchimize bile madde atanlar vardı. Maddelerden biri Dümer'e isabet etti (ya da koltuğuna). Hemen önümüzdeki güvenlik görevlisinin kafasına bozuk para geldi. Yani arkalardan atanlar parkeye yetiştiremediği için öndeki taraftarları, benchi, masadakileri vurdu.
Kumda oynayacak tipler salona gelirse olacağı bu. Nasıl önlenir bilmiyorum. Fenerasyonu da düşünürsek 1 maç iyi.

Benim tepkim direk cezayla alakalı değil, bunları Fener yapsa ve böyle kritik dönemde ceza gelir miydi sizce? Benim isyanım senelerdir oluşan bu düzene, yoksa bende biliyorum neler olduğunu.

Ben en fazla 1 maç verilecğeini söylemiştim. O da maximumdu. Sonuçta olayda büyük bir provokasyon var. Ayakkabı bağları çözüldü diye 2 pozisyon önce Kaya için maçı durduran hakem triosu 2 pozisyon sonra yerde yığılıp kalan ender'e rağmen maçı devam ettirdi. Ki ingiltere'de daha sıcağı sıcağına futbolda bir örnek var önümüzde. Aynı şekilde bu takımın bir oyuncusunun ayağı kırılmış Banvit maçında. Haliyle taraftar da sporucu da direk aklına onu getiriyor korku en azından tedirgin yaklaşıyor olaya. Ama Ne hakemler ne FB'lilerde tık yok. NBA EL Belçika ligi Çin ligi farketmez dünyanın her yerinde saha içinde bir oyuncu 2-3 saniyeden fazla yerde yatıyorsa hakem molası verilir. Bunu yapmazsan Shipp'i de düşünen taraftar delirir. Kaldı ki EL F8 maçından dolayı çok büyük olaylara gebe bir maçtı.

Olaya gelince öncelikle GS spor kulübü, hocası dahil olayları önlemeye çalıştı. Tüm olay 30 saniye civarı sürdü. Yani bir daha da böyle bir şey olmadı. Anons sonrası bu devam etseydi o zaman saha kapatma cezası verilebilirdi ama ilk olaydan sonra bir daha olmadı. Bu yüzden hem para cezası hem saha kapatma ağır. Fb-GS maçında 2 maç saha kapatma cezası verildi. Sahaya yabancı madde atmaktan 1 maç ve küfürden dolayı da 1 maç. O maçta hakemler içeri girdi arkadaşlar bunu da unutmayın. Ve küfür/Sahaya yabancı madde atımı 30 saniye sürmedi maç boyu devam etti aralıklı olarak.

Şimdi bütün bunları unutup TBF talimatnamesini daha önceki emsal olayları hiçe sayıp, bir de "2 maç ceza bekliyorduk" demeniz beni şaşırttı. Yani Fb-GS maçındaki tribün olayları ile aynıydı diyorsunuz GS-Fb maçındaki olaylar:)) FB-GS kadın basket maçında Işıl'a Dee'ye edilen küfürler sahaya atılan maddelerin karşılığı 5 binTL idi ona hiç değinmiyorum bile.

Siz bu cezayı daha gelmeden kabul ettiyseniz TBF yetkilileri şu an isyan ediyordur "neden 3 maç vermedik itirazda maximum 2'ye indirirdik" diye..

sühan bey noktası virgülüne kadar katılıyorum. Abdi ipekçide olay sadece 30 saniye sürmüştür ama ülker arenada aralıklarla sürekli küfürler ve yabancı madde yağmasına rağmen hakemlerin soyunma odasına gidecek kadar şiddetli olmasına rağmen küfür artı yabancı maddelerden (yaklaşık 1 saat boyunca edilen küfüre 1 maç 5 dakikaya yakın atılan yabancı maddelere artı 1 maç toplamda 2maç) ceza verilmiş rakip örneği dururken. Oktay hoca bir karşıyakalıda çıkıp yapmayın deseydi iyi niyetli davranıp olayların ülker arenada sürmesini engelleybilirdi ama işte OKTAY HOCADAN bir tane daha varmı bu ülke basketbolunda? toprağı bol olsun aydın hocamızdan sonra türk basketbolunun altın çocuğudur OKTAY hocamız... Onun ve ekibinin emeklerine saygı gösterereğiz & GÖSTERECEKLER...