TBL 27. Hafta | Galatasaray MP 84 - 72 Fenerbahçe Ülker

Her türlü insanı anlıyorum da, Oktay Hoca, Beşiktaş maçından beri atmayın diye yırtındığı halde onu bile dinlemeyen adamları anlayamıyorum. Kimse de engellemedi adamları, şu 3-5 tane adamı kendi içimizde halletsek olay çıkmayacak. Hayır Oktay Hoca'nın boşuna sinirlerini bozuyoruz, ayıptır ya..

Maçla ilgili olarak ilk çeyrekteki şut yüzdeleri giderek zayıflarak 0 noktasına gelince maçı geriden gelip öne geçip kopardık.Oktay Hoca'nın taraftarı 30 sene ileri götürme olayı ise malesef başka maçlara kaldı ama bunun hemen olmasını ben beklemiyordum.Sadece hocayı üzmek yakışık almasa da Fener'i yenmenin tadı tuzu başka:)

Ben de salonda statta onlarca maç izledim. Gerilimi yüksek maçları da çok izledim fakat hiç cebimden birşey çıkarıp sahaya atmadım. Bu sahaya birşey atanlarda nasıl bir ruh hali vardır ki bunları yapıyorlar anlamadım. Gerçekten bu konuda tribün liderlerinin birşeyler yapması lazım.

Ben artık sahaya para filan atanlara kızmıyorum, asıl suç saha bir şey atan adamın yanındaki insanlar.Yahu attırmayın, ne gerek var böyle şeylere anlamıyorum.

bu arada, 2006-2007'den beri, fb'yi normal sezonda iç sahada hep yendik(5 yılda 5 kez). sadece yendiğimiz maçtan 1-2 hafta sonra 20-0 yenik sayıldığımız 1 maç var nalga olayı yüzünden.

Zaman ilerledikçe yol gözümde büyümeye başlıyor ama vazgeçemiyor da insan sahada sergilenen mücadeleyi gördükçe, tribünlerin takıma sahip çıkışına tanık oldukça. Teknik kadroya, oyunculara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum sergilenen mücadele için. Kazanırız, kaybederiz önemli değil.. Umarım biraz örnek alırlar, bu durumdan ders çıkarması gereken takımlarımız.

Tribünler iyiydi hoştu ama Oktay Hoca´dan özür diliyorum, çağrısına kayıtsız kalan taraftarlarla aynı tribünü paylaştığım için. Hem rakipten hem hakemlerden gelen tahrik de olsa hocamızın ricasını eksiksiz yerine getirmeliydik. Kendi adıma özür dilerim...

Şu maçların en sevdiğim yanı, basketbolcu kızlara küfür edecek kadar delikanlı olan Mirsad' ın süt dökmüş kediye dönmüş ve neredeyse ağlayacak halini görmek :)

Ben de Kaya'nin seviye farki var lafini dusundukce hem katiliyorum kendisine hem de zevkten kahkahalarla guluyorum,gordun mu seviye farkini?

Dün takımın sınıf atladığı gündü. Takımdan kastım sahada ki oyuncular yada teknik kadro değil. Onlar zaten sınıfı atladıkları CSKA ve Oli maçlarında gösterdiler. Ama bence dün tribün CSKA ve Oli maçının çok gerisindeydi. Ben böyle hissettim. Yıllardır sezonun en ateşli tribünü hep Fener maçlarındaydı. Ama bu değişti. Bence artık Fener maçını kazansak yeter diyen bir tribün yok. Bu 96-2000 arasında futbolda böyleydi. Fener tüm sezon yatar bizim maçlara ayrı çıkardı. Ama biz Avrupa'da Barcelona, Roma, Milan, Real Madrid gibi takımlarla oynadığımız için Fenerliler kadar önem vermezdik. Bizim için daha sıradan bir maçtı.

Dün bunu tekrar hissettim. Bu takım 1-2 seneye final 4 görürse ve o kupayı getirirse kimse şaşırmasın.

Doğru sistemle bizden 2-3 katlara takım kuranlara nasıl cevap veriliyormuş görüyoruz 2 senedir bu maçta onları kanıtladı.Öyle bir takımız ki her topu dikkatli kullanan maksimum verimle kullanmaya çalışıyoruz.Hocamız için ne desek boş aldığı para sonuna kadar helal olsun.Her savunmada ve hücumda takıma direktifler veriyor ve çoğu zaman başarılı oluyor.Dünkü maçta ise birkaç maçtır yapmadığımız işi yaptık topu pota altına indirdik ilk yarı Furkan müthiş değerlendirdi bu topları.Kontenjandan değil tırnaklarını kazıya kazıya ben milli takımı herkesten fazla hakediyorum dedi.Taraftarın dün ben çokta iyi olduğunu düşünüyorum karşı tarafta neler olduğu aşikarken bence onlarda iyiydi.Belki en kritik nokta Hocamızın hakemlere şiddetli ve haklı itirazları o pozisyonu düşününce taraftarın o zaman çıldırması normal.Birde şu var bu maçta farkın 25-30 larda bitmemesinin tek sebebi fener balıdır.Adamlar bir ara nerdeyse biz hücum süresinin sonunu bekleyelim zaten sallasak giriyor mantığındaydılar.

Harika bir oyun sonunda güzel bir galibiyet geldi. Keşke maçın sonunda rehavete kapılıp oyunumuz gevşemeseydi de fark 20'ye çıktığında daha da üstüne koyabilseydik. Maçın ilk yarısında kendi oyunumuzu sahaya yansıtamamıza rağmen önde girmemiz de takımımızın hangi seviyelerde olduğunu gösteriyor bence. Furkan böyle devam eder de etmesine de umarım NBA sevdasına kapılıp da gitmez. Yaşı daha da ilerledikçe, pivot hareketlerine daha da hakim oldukça Avrupa'nın en iyi 5 numarası olmaması için hiçbir engel yok. Maçla ilgili tek olumsuz düşüncem keşke Oktay Mahmuti'ye o mikrofonu ele almasını sağlayacak hareketler olmasaydı salonda.

Dün resmen şehri baştan sona gezdim.Ben biletimi arkadaşın gs bonusu ile internet üzerinden almıştım.Çok önemli bir dostum da bilet bulamadığı için bu biletimi benden istedi.Normalde ben bileti vermezdim ama arkadaş kız arkadaşına doğum günü hediyesi yapacakmış dayanamadım verdim.Sonra tabi ben bilet arayışına girdim.Sonunda twitterda bir arkadaştan buldum ve o bilet için bütün şehri dolaştım.Ama olsun sonuçta o muhteşem atmosfere,o son topa kadar mücadele eden büyük yürekli aslanlara ve en önemlisi büyük koç oktay mahmutiye değer...