TBL 4. Hafta | Banvit 79 - 77 Galatasaray CC (Ceza nedeniyle 20-0)

Re: Banvit - Galatasaray (Canlı)

Söyleyecek fazla birşey yok.Günü 2 yenilgiyle kapattık.Bayanlarda da erkeklerde de amacımız nedir anlayamadım.Biz Samsun Basket ve Banvit maçlarını kazanamayacaksak ligin "neresi" için oynuyoruz?
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Aslında söylenicek ve yazıcak çok şey var ama içimden hiçbişey gelmiyor açıkçası. Bağıra bağıra gelen sonuçları yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edicez bu gidişle..
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

herşey bitti bence final bile oynayamayız!!Dün bir beşiktaşı izledim gerçekten izlerken keyif aldım efesi anlatmaya gerek yok zaten..
tek dileğimvar feneri yenmek
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Böyle bir son hücüm kabul edilemez. Maç içinde çok hata yapılır, çok top kaybedilebilir ama 2 sayı fark verken ve en az 2 tane boş arkadaşı varken pas vermemek çok büyük hata. Yazık oldu...
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Son periyodun ilk 5 dakikası yaktı bizi.1 sayı attık sanırım o süre içerisinde.Anlamadığım nokta Murat Kaya ve Tufan Ersöz hiç süre almadı.
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Aslında bu takıma son hücum nasıl yapılır bilen bir guard ve bunu yapandan hesap soracak bir koç lazım bence...
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Belki 7de 2 yapacağız ama sonraki 8 maçta 7 galibiyet çıkartarak ilk yarıyı 9-10 galibiyet civarı kapatacağımız düşüncesindeyim.İkinci yarı ise bizim asıl rakiplerimiz Telekom, Beşiktaş, Kepez, Banvit gibi takımların üçüyle içerde oynayacağız ve 11-12 gibi bir galibiyet elde edip yaklaşık 21 galibiyetle 3-4-5 gibi bir yerden play-offa katılıp yine yarı finalde eleniriz.Yıllardır hedef bazında değişen pek birşey yok ama bu sene daha az bir bütçeyle ve daha genç, ileriye dönük oyuncularla ve en önemlisi bir tane adamın çıkıp yıldızlaşmasını yada 3-5 artistlik smaç değil, gerçek anlamda göze hoş gelen, akıcı bir basketbol oynayarak bu hedefe ulaşmak bana birşeylerin iyiye gittiği izlenimi veriyor.

Dört maçta iki tane kaybımız var ve bunların ikisi de hemen hemen denk takımlara karşı deplasmanda alınmış malubiyetler.Fikstürümüz çok dengesiz.7de 2 ile düşme hattına yakın bir Galatasaray beni hiç şaşırtmayacaktır.Ancak ilk yarı sonunda 5-7 arası ve lig bitiminde 3-5 arası bir yerden play-offlara kalan bir Galatasaray da sürpriz olmayacaktır.İlk yarı ve sezon sonunda inşallah haklı çıkar ve bu mesajımdan alıntı yaparak ben demiştim derim :)

Ben bu senenin şöyle geçeceğini düşünüyorum;

+ Galatasaray 68 ? Oyak Renault 63

- Kepez Bld. 74? Galatasaray 63

+ Galatasaray Cafe Crown 98 ? 89 Erdemir

- Banvit 79 ? 77 Galatasaray Cafe Crown

- Galatasaray Cafe Crown ? Fenerbahçe Ülker

- Efes Pilsen ? Galatasaray Cafe Crown

- Pınar Karşıyaka ? Galatasaray Cafe Crown

+ Galatasaray Cafe Crown ? Tofaş

+ Darüşşafaka CT ? Galatasaray Cafe Crown

+ Galatasaray Cafe Crown ? Antalya BŞB.

+ Mersin BŞB. ? Galatasaray Cafe Crown

+ Galatasaray Cafe Crown ? TÜRK Telekom

- Beşiktaş CT ? Galatasaray Cafe Crown

+ Galatasaray Cafe Crown ? Aliağa Pektim

+ Bornova Bld. ? Galatasaray Cafe Crown

2. YARI

+ Oyak Renault ? Galatasaray Cafe Crown

+ Galatasaray Cafe Crown ? Kepez Bld.

+ Erdemir ? Galatasaray Cafe Crown

+ Galatasaray Cafe Crown ? Banvit

- Fenerbahçe Ülker ? Galatasaray Cafe Crown

- Galatasaray Cafe Crown ? Efes Pilsen

+ Galatasaray Cafe Crown ? Pınar Karşıyaka

+ Tofaş ? Galatasaray Cafe Crown

+ Galatasaray Cafe Crown ? Darüşşafaka CT

+ Antalya BŞB. ? Galatasaray Cafe Crown

+ Galatasaray Cafe Crown ? Mersin BŞB.

- TÜRK Telekom ? Galatasaray Cafe Crown

+ Galatasaray Cafe Crown ? Beşiktaş CT

+ Aliağa Pektim ? Galatasaray Cafe Crown

+Galatasaray Cafe Crown ?Bornova Bld
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Oyuncu kalitesi olarak bana göre Banvit'ten iyiyiz sorun kesinlikle antrenör'de bu takım'ı iyi yönetemiyor Okan Hoca.Jasaitis'e top geldiğinde perdeleme yapacak biri gelmiyor oysa biri perdeleme yapsa Jasaitis %70 3'lük Kullanacak ve isabet sağlayacak.Yani 1.Sorun Jasaitis'i iyi kullanamamak.

Onun dışında bu takım'ın 5 numaraya ihtiyacı olduğu kadar takımı alıp sürükleyebilecek bir 2 numara'ya ihtiyacı var.Evren,Murat,Tufan 2 numara pozisyonu için son derece yetersiz Skor üretebilecek sorumluluk alabilecek yabancı bir 2 numara bu takıma kesinlikle gerekli.

Okan Hoca'nın Polat'ı niye bu kadar saha'da tuttuğunu anlamıyorum madem oynatmayacak'tı Eren Beyaz'ı neden transfer ettirdi.Tamam Eren yetersiz peki o zaman neden 5 numara transferi istemedi.Kendiside biliyor bu takımın 5 numaraya ihtiyacı olduğunu,bunu zaten saha içinde yaptığı oyuncu değişikliklerinden belli ediyor ama herneyse bu takıma ısrarla 5 numara transferi yapılmıyor.

Washington çok yenetekli bir oyuncu ama önemli olan onu iyi şekilde kullanabilmek biz onu bana göre iyi kullanamıyoruz,takımı daha iyi oynatabilmesi lazım Washington'un,Can bana göre oyun kuruculuk anlamında Washington'dan daha iyiydi bu maçta ama bireysel yenetek bakımından tekrar söylüyorum Washington çok iyi bir oyuncu sorunumuz onu iyi kullanamamak burada'da suç Okan Hoca'dadır.

Şuanki tabloya göre bu takımın play off'lara kalması büyük riskte çünkü bunu oynadığımız takımların seviyesine bakarak,aldığımız sonuçlara bakarak anlayabilirsiniz.Takım olarak kötü oyuncularımız yok fakat Okan Hoca takımı iyi yönetemiyor veya bu takımın eksikleri var onlar giderilmiyor.
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Bugün oynadığımız iki basketbol maçını da kazanmamız gerekirdi.Yazık oldu.Umarım günün son kötü sonucu olur.
Onun dışında erkeklerde aşağı yukarı ligi bitireceğimiz yerler belli.Ha bir aşağı,ha bir yukarı.Önemli olan ligin sonunda form tutturup,playy offlarda zirve yapmak.
Umarım geçen seneki gibi takıma fazlaca müdahale edilmeyip,oyuncuların birbirlerine alışmaları beklenir.Görülüyor ki önemli olan sezon ortası oyuncu transfer etmek değil,mevcut oyuncuların birbirlerini maksimum oranda tamamlayabilmelerini sağlamak.Yani oyuncular topluluğu değil,takım olabilmek.
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Ayrıca maç boyunca utanılacak sayıda ribaunt almışız 40 dakikalık maç süresince takımımız sadece 16 ribaunt almış bu 16 ribaunt'u başka takımlarda oyuncular tek başına alıyor bütün takım 40 dakika'da 16 ribaunt almış okan hoca biraz bunları düşünsün.
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Hala şu takıma 5 numara almayanlar utansın. 16 ribaunt nedir? İki tane pivot 16 ribaunt toplar. Diğerleriyle birlikte 30-35 ribaunt olmalıdır. Bu ne yani?

Bir de kaç hücum ribauntu toplayıp, kaç tane verdiğimizi yazabilir misiniz?
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Yine başladık hoca hoca hoca...
Napsın sahaya girip o boyuyla kendisi mi alsın ribaundu?Yada ribaund alacak bir beş numara mı transfer etsin?Cüzdanımda 20 lira var şuanda.İki 10luk yapan çıkarsa aranızda bir tanesiyle şöyle tam istediğiniz gibi 2.15lik, kalıplı, boyalı alanı karartacak, mücadeleden kaçmayan, hem savunmacı hem ribaundcu hem de şutör bir pivot alsın.10 lira yetmez derseniz teknik heyet de 10ar lira versin 40 liraya alırız Zeytinburnu'ndan ucuza bir fabrika çıkışı :) (yanlış almasın kimseyle dalga geçme amacım yok, sadece biraz mizahi bir dil kullanayım dedim)

Takım bir sistemle oynuyor ve bu sistemde kısaların ribaundlara katkısı ve aldıkları ribaundlarla hızlı hücum başlatmaları önemli bir yer tutuyor.24 saniyede Can Akın'ı dinlemişsinizdir.Henüz %100 hazır olamadıklarını söyledi.Sistemlere alışmak kolay değildir.Hite alsın ribaundu versin Dee Brown'a o karşı sahaya geçip şutu sallasın seken topu Gaines havada smaçla tamamlasın gibi doğaçlama birşey oynamıyoruz.Ve benim gibi gerçekten güzel basketbol izlemek isteyenler alışma döneminde yaşanan böyle talihsizlikleri eminim kolaylıkla sineye çekebilir.

Olumsuzlukları görmek ve eleştirmek çok kolay.Biraz olumlu yönleri görmeye çalışsak hem kendimiz mutlu oluruz hem de çevremize pozitif enerji saçarız.Ben biraz olumlu yönleri göz önüne sermeye çalışayım görebildiğim kadarıyla:

Ben yıllardır Galatasaray'a böyle takım oyuncusu yabancılar geldiğini hatırlamıyorum.(5. yabancı kontenjanımız maddi nedenlerden dolayı devre arasında kullanılmak üzere duruyor, unutmayalım)

Hep birilerinin eline bakan (Malik Dixon, Gerald Fitch, Dee Brown, Charles Gaines, Antonio Graves vs...) bir takım yerine gerçekten basketbol oynayan bir takımımızı 40lı yaşlardaki ağabeylerimiz belki söyleyebilir ama biz 20li yaşların sonundaki veya 30lu yaşların başındakilerden hatırlayan var mı?

Mükemmel olmasalar da eski kadrolara göre daha genç, başarıya aç, mücadeleci kaliteli yerliler (Evren, Can, Cemal, Tufan, Caner) ve biraz daha alt seviyedeki yerlilerin daha iyileriyle değiştirileceği 3-4 sezonluk süreç sonucu yine böyle isabetli yabancı transferleriyle ortaya çıkacak kadroyu düşünmek beni heyecanlandırıyor.Nitekim bu değişiklikleri 1 sezonda yapmak imkansız.Efes bile bu günlere gelene kadar ligden düşüp başka bir takımın haklarını alarak yine 1. lige çıkmıştı hatırlayacağınız gibi.

Son sezonlara göre neredeyse yarıya inmiş bir bütçeyle belkide daha kaliteli bir kadro kurmak ve yüksek bütçeli sezonlarımızdaki takımlarla aynı hedeflere sahip olmak bence göz ardı edilemeyecek bir masa başı başarıdır.

Tabiiki Galatasaray her zaman en büyüktür ve şampiyonluk haricindeki sonuçlar başarısızlık olarak düşünülebilir.Ancak yüz yıllık çok uzun bir süreç içinde 7-8 yıllığına iniş ve çıkışlar olabileceği be bu dönemlerdeki sonuçların içinde bulunulan döneme göre değerlendirilmesi gerektiği de unutulmamalıdır.

Sonuç olarak bir çok arkadaşımızın bu yazıdan çıkartacağı sonuç şöyle olacaktır: Biz 104 yıllık Galatasaray'ız, bulsunlar para (hatta futboldan aktarsınlar) alsınlar LeBron, Kobe, Shaq, Garnett ve 5. yabancı olarak oturduğu zaman poposu ağrımasına rağmen Iverson'ı, başlarına da Phil Jackson'ı geçirsinler şampiyon olsunlar.Galatasaray yenilmez ve hep şampiyon olmalıdır!
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Kazandığımız maçı verdik!
Darius'u kenarda unutmasaydı maç bizimdi, birde ribaundlar da ezildik.
Onun dışında takımımızı beğendim.
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

yazık oldu.son top daha iyi kullanılmalıydı.darıus getirip daha boş oyuncuya vermeliydi,çok zorlama bir atıştı.mücadele iyiydi ama beni umutlandırmadı açıkçası.
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Bu maç Okan Çevik'in taraftar nezdinde güven kazanması için önemliydi ama, ne yazık ki iyi bir performans gösteremedi. Maça savunmada ve hücumda iyi başlayan Mike Wilkinson'un uzun süre kenarda kalması, keza Washington'un sahada bulunması gerekli olduğu dakikalarda maçı benchten seyretmesi oyuncu rotasyonlarında yapılan bariz hatalardı.

Maç boyunca rakip dışarıdan şut attığında takım beş kişi içeri gömüldü, alan paylaşımı çok kötü yapıldığı için 40 dakikada sadece 16 ribaunt alındı!

Yunus Çankaya gibi ligin en etkili dış şutörlerinden birinin 0/6 üçlük attığı ve Banvit'in sadece 2 üçlük isabeti bulduğu bir maçta yiyilen 79 sayı hayli fazlaydı ve maalesef bu sayıların birçoğu yardımlaşma sorunları, oyun içi konsantrasyon zaaflarından kaynaklandı. Çok yüksek tempolu bir maçta iyi savunma yapsanız dahi 79 sayı yiyebilirsiniz fakat, bu maç kesinlikle yüksek tempolu değildi.

Kanımca son periyot "öğretici" olması için defalarca izlenmeli, zira yapılmaması gereken ne kadar hata varsa yapıldı. Son çeyreğe 61-66 üstün girip, 35 sayı öndeymiş gibi disiplinsiz ve savruk bir oyunla kazanmak nasıl mümkün olabilirdi? 30. dakikadan sonra takımın hücumdaki agresifliği tamamen kayboldu, içeriye penetre edip rakibe faul aldırmak yok, içeriye top indirmek yok, ikili oyun çabası yok!.. Topu getiren guard ve dışarıya çıkan uzun paslaşıyor, köşeye bir pas daha gidiyor ve süre bitinceye dek böyle devam ediyor... Son periyot boyunca yapılan hücum varyasyonu bu! Geçtiğimiz hafta Beşiktaş örneğini verirken, bir noktaya dikkat çekmek istemiştim: Beşiktaş'ın yaptığı şey sadece savunmada değil, hücumda da müthiş bir agresiflik ve paylaşımla rakibin savunmasını dağıtmak. Biz de ise paylaşım ortalama seviyede ama, agresiflik maç içinde çok kısa sürelerde parlayıp sönen bir alevden farksız!

Son hücum da ne yazık ki kötü oynandı. Washington, Wilkinson'un perdesinden çıktıktan sonra Banvitli iki oyuncuyu arkasında bırakmıştı ve yapacağı doğru penetreyle sol çaprazdaki Jasaitis'e boş pozisyon hazırlayabilirdi. Bu hücumda Washington'un bireysel hatası en dikkat çekici husus ama, koçun da maçın son topa kalma ihtimalini hesaba katarak bir mola hakkını bırakmış olması gerekirdi. Zira maç sürekli yakın skorlarda devam ediyordu...

Banvit çok iyi oynamadan, Galatasaray'ın son periyottaki kötü oyunundan istifade ederek kazandı. Zorlu bir fikstür var, yenilgiler üst üste gelirse takımın demoralize olma ihtimali çok yüksek. Dolayısıyla önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe Ülker maçı sezonluk performansın tamamını etkileyebilecek olması hasebiyle de çok önemli. Bugün takımın performansını beğenmesemde, önümüzdeki hafta maç boyunca agresif ve kazanma iradesini sonuna kadar gösterebilen Galatasaray'ın, iç saha avantajını da kullanarak Fenerbahçe Ülker'i yenebileceği kanaatindeyim...
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Okan Hoca'ya laf söylemeyelim tabi. Takımın koçu değil o, o yönetmiyor takımı. Ben oturma odasından komut veriyorum. Beni eleştirebilirsiniz mesela...
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Haftaya alınacak bir mağlubiyet bu takımı çok karanlık yollara sürükler...Umarım olumsuz bir sonuçla karşı karşıya kalmayız...Ancak oturup düşündüğümde gerçek olanla karşı karşıya geldiğimde,pek umutlanamıyorum işin gerçeği...Bu mağlubiyet nerden bakarsak bakalım çok kötü oldu...Yani olur ya mesala bir mağlubiyetten sonra kendini teselli etmek için bazı gerekçeler üretirsin,sonra neyse canım kaybettik ama hiç değilse kazancımız şu oldu dersin...Bu maçta bu yok işte...Herşeyiyle bir kayıp...Bilmiyorum belkide ben çok karamsarım...
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Karamsar olmakta haklısın çünkü Fb Ülker maçında alınacak sonuç pek iyi olmayacak bu olumsuz konuşmak değil olacakları söylemek.Fb Ülker,Efes yenilgisi'nin acısını mutlaka çıkaracak tanjevic efes'ten sonra Galatasaray'ada kaybetmek istemez keşke efes pilsen'i yenselerdi o zaman bizim maça o kadar fazla asılmak durumunda kalmazlardı ama bu benim şahsi görüşüm özellikle pota altında bize büyük bir üstünlük kurarak maçı kazanacaklar.Burada Galatasaray taraftarına düşen herşeye rağmen arma'nın peşinden koşup salonda takımı desteklemek belki saha'da kaybederiz ama ilerideki maçlar için bu takım sahipsiz olmadığını anlar.
 
Re: Banvit : 79 - GALATASARAY : 77

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Kazandığımız maçı verdik!
Darius'u kenarda unutmasaydı maç bizimdi, birde ribaundlar da ezildik.
Onun dışında takımımızı beğendim.


Dikkat ediyorum alınan her mağlubiyetten sonra Eyüp ya hocaya suç buluyorsun yada başkasına sonrada ben takımı beğendim.

Bende soruyorum nesini beğendin?bana bir analiz yap bende hepsini bire bir çürüteyim.
 

Üst