TBL 4. Hafta | Galatasaray 80-63 Fenerbahçe

Ortada arkadaşlar maç. Kim kazanırsa kazansın, umarım tüm oyuncular gününde olur ve güzel bir maç izleriz. Böyle maçların kaybı da kazanç olur çünkü.
 
Vesely kolay faul problemine giriyor geçen sezon da böyleydi. İlk yarıda 2 3 faul alsa fena olmaz.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Sıradan eurocup galibiyetleri ve ligdeki vasat takımları yenerek fazla gaza gelmemek lazım. Bu yıl kendimizden daha güçlü bir takımla yaptığımız tek maçı kaybettik. ( efes) Yani Aris Neptunas Haifa takımları zaten bizim sikletimizde takımlar değil. Bu yılki görünüşe göre bizden kötü takımları rahat yeneceğiz ama bizden daha kaliteli kadrolara karşı ne yaparız bunun cevabı henüz verilmedi çünkü pek karşılaşmadık o tip akiplerle. En rahat maçımız olacak gibi söylemler fazlasıyla rehavette olunduğunu gösteriyor ki bu çok tehlikeli. Karşında euroligin en kalburüstü takımlarndan birisi var F4 yaparlar mı bilmiyorum ama oraların adaylarından birisi royal halı uşak muamelesi yaparsak pazartesi gecesi burası ortalığı yangın yerine çeviren ergenlerle dolar.

Fenerin reali yendiği iyi oldu yenilselerdi bizim maça çok farklı motivasyonla çıkacaklardı umarım gazlarını baya bi almıştır bu galibiyet. Biz kadro kalitesi olarak fener ve efesten gerideyiz daçka ve karşıyakayla göreceli durumdayız bu takımlara bariz üstünlük kurmadan havalara girmeye gerek yok. Fenerin kadrosunu vasat tbl takımları ayarında görerek ergen fanatikliği yapmaya da gerek yok pek çok üst düzey bahis şirketince ciddi F4 adayı gösterilen bir takım. Sezona formda girdik diyoruz ama 3-4 oyuncusu olmayan efese kendi sahamızda yenildik bu da formda mıyız acaba sorusunu akıllara getiriyor .

Sahamızda büyük bir üstünlüğümüz var fenere karşı ama maçlar çok yakın geçiyor 15-20 sayı fark ancak ekstrem durumlarda olur 0,5 sayı farka bile razıyım şahsen. Takım sporlarında rehavete yer yok. bunu asla unutmamak lazım.
 
En son 2011 finallerde yenilmiştik, bu seri bozulmasın yeter. Fark beklentim yok, ek olarak izlediğim kadarıyla Real maçında fazla efor sarfetmediler. Real çok zorlayıcı bir oyun oynamadı hatta biraz laubali gibiydiler.
Pota altı rakipte iyi ama biz de iyiyiz. Dış şut savunmamız önemli. Dixon, Bogdan ve Sloukas üçlüsünden daha çok çekiniyorum.
Schilb, Sinan ve Micov ile karşılık verebiliriz umarım. Nedense kazandıracak olan da kaybettirecek olan da McCollum olacak gibi bir his var içimde. Jerry Johnson'u hatırlatsın, ben fitim.
 
Vesely ve Udoh kendilerini oynatan guardları olduğu için çok formda iken bizim iki pivotumuz onları oynatan guard olmadığı için çok formsuzlar.
Maçın sonucunu Eric belirleyecek.
 
Bencr fenerimin reali yenmesi iyi oldu. Akılları orda kalacaktır. Bu maç mccollum un belirleyeceği bir maç olacak gibi. İçimden bir ses mccollum ben küçük maçların oyuncusu değilim diyecek diyor. Umarım öyle olur. Yakaladığımız ivmeyi kazanarak daha yukarı çekmeli ve biz burdayız demeliyiz. Hocasıyla oyuncusuyla taraftarıyla bütün olup kazandığımız bir gece olması dileğiyle.
 
Hala biletlerin kalmış olması bizim ayıbımız. Hadi saha içi biletleri gereksiz pahalı(125 tl) ancak tribün kısmında hala 5-6 tane blok kalmış görünüyor biletixte.
 
Real'in durumu ne olursa olsun yenmek büyük iş. Öncelikle küçümsemek lazım. Küçümseyecek durumda da değiliz.


Dün herkesin dikkatini çeken olay uzunların show-up için çok yukarı çıkması ve bundan doğan hücum ribaundu problemi. Real Madrid dün 29 üçlük denemiş. Boş şutları da kaçırdılar Real'in oyun tarzına çok aykırı bir gündü dün.

Bize bu kadar boş üçlük şansı verecekler mi belli olmaz. Verirlerse çok işimize geleceğini düşünüyorum. Ek olarak Antic'i dışarda bırakacaklar muhtemelen. Datome 4'e kayacak tekrar.

Önemli avantajlardan biri de 1-3 numara rakip savunmayı bozan oyun aklı yüksek, sürekli penetre eden oyuncular yok. Donta Smith çok zorladı bizi mesela. Kalinic-Sloukas-Dixon'un bu tarz oyuncular olduğunu düşünmüyorum.

Barış'ı kullanabilirler. Bu dakikalarda koşmamız gerekiyor.
 
Erick maca giremezse zorlamamali. Bence 4 numara eslesmeleri fark yaratacak. Vessely erken faul yaparsa datome'yi kullanirlar bu sefer de 3 numara rotasyonlari sikintiya girer. Micov-Schilbb in katkisi cok önemli. Kendi evimizde oldugumuz icin parca parca tempoyu mutlaka artirmak lazim.. dorseyin hücum ribaundlari kritik söyle iki-üc kez ribo cekip faul yaptirsa uzunlari cok sikismis olur.
 
Her sene Abdi İpekçideki fener maçı öncesi buraya yazdığımı tekrar ediyorum.10 sayının altı mağlubiyet yazarım.O atmosferden çıkamazlar.Denk kadrolar ancak taraftar alıyor zaten maçı.
 
Abdi İpekçi'deki Galatasaray-Fenerbahçe maçları biraz sahadaki oyuncuların, tekniğin, taktiğin üzerinde maçlar oluyor. Geçen sene f4 yapan Fenerbahçe'yi iki kez 6 kişilik rotasyonla yenmemiz de bunun en bariz örneği sanırım. O yüzden Efes maçı bu maç için önemli bir referans değil bence. Salon dolduğu sürece Fenerbahçe'nin kazanması zor ihtimal. 2011 final serisinde olduğu gibi onları buradan çıkarabilecek Saras gibi bir lider de yok kadrolarında. Bobby ve Sloukas üzerinde oluşturacağımız sert savunma ve yüksek tempolu basketbolla maçı erken koparabileceğimizi düşünüyorum ben de.
 
Abdi ipekçi de oluşan atmosfer bizim oyuncularımızı havaya soktuğu kadar rakip oyuncuları da aksi yönde etkiliyor. Son yıllar da avrupa ve fener maçlarında bir çok kez yaşadık bu durumu. Ben salonda olacağım ve yine kazanacağımızı düşünüyorum. Takıma ve Hocaya güveniyorum.
 
Arkadaşlar geçen seneki uygulama devam ediyor mu ? Maçtan 3 saat önce 5 TL'ye satılıyordu biletler.
Şu anda gördüğüm kadarıyla da 25 Tl'lik biletler kalmış gibi sanki.
 
Umarım bugün kazanırı. İşiimizin hiç de o kadar kolay olduğuunu düşünmüyorum. Özellikle Udoh ve Vesely nin içeriyi kaplaması ve dorsey in halen istenilen seviyede olmaması bizi zorlayacak gibi.
 
Bugün kilit nokta çember savunması olacak.

Dorsey ve Lasmeye çok iş düşecek özellikle Dorsey konsantre ve ciddi bir şekilde çıkmalı Udoh ve Veselye boyalı alanda geçit vermezsek maç bizim için daha kolay bir hal alacaktır nasıl olsa bir şekilde sayı bulabiliyoruz.
 

Üst