TBL 4. Hafta | Medical Park Trabzonspor 69 - 73 Galatasaray CC

Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

bu senenin hedefi olan yerli rotasyonunu oturtuyoruz işte melihi kazanıyoruz ilkan gelecek shumpert yerli olacak, yeni ve daha paralı sponsorla daha iyi yabancılar herzaman alınır, bu senenin hedefinin şampiyonluk olduğunu kim dediki size.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Uğur Güven' Alıntı:
Her sene yabancılarımız iyi olurdu yerlilerimiz kötü olurdu bu sene yerliler iyi yabancılar kötü arkadaşlar yabancı oyuncular her zaman bulunur şimdiye kadar kaç tane başlık açıldı o gitmesin bu gitmesin diye sonuçta hepsi gitti yeni gelenlerede hep açıldı.Yerli kadro otursun bakalım en kolay iş yabancı oyuncu almak neden bu kadar takıyorsunuzki bu duruma.Maça gelecek olursak izlemedim burdan yazılanları okudum.

Bende böyle düşünüyorum.Yerli oyuncu kadrosu oturunca herşey daha güzel olur eminim.Özellikle Melih'in performansı çok sevindirici. Haluk'a zaten hep ön yargılı davranıyorum , alışamıyorum. Ama Tutku bi nebze daha alışılabilir benim için ve performansı sevindirici..
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Kerem Seçer' Alıntı:
Sorun Andric'in veya Rancik'in sorunu değil ki, bizim yapısal sorunumuz. Canlı yayın başlığında da yazdım, yarın da Rancik iyi oynayacak, Andric batıracak. İkisinden biri fazla bu takıma.

Rochestie'ye de artık yol verilmesi gerekiyor. Bizim yabancılarımızın her maça ekstra katkı vermesi gerekiyor. Adı üstünde yabancı oyuncu, farkı olmalı, fark yaratmalı.

Aynen bu yoruma katılıyorum.Bizimkisi yapısal bir sorun.4 ile 5 numaramız bir birini tamamlayamıyor.Uygun parçalar değiller.Ligin başındayken bence bu duruma el atmak gerekiyor.

Aynı şekilde Taylor'da bu takım için çok gerekli bir parça değil.Sağ olsungençlerimizde,tecrübeli oyuncularımızda her şeyi yapıyorlar bizim o bölgede fark yaratacak oyuncuya ihtiyacımız var.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Arkadas maci kacirdim yahu :) saati karistirdim tsi 3'de bekliyordum. Kendimi o yonde ayarlamistim. Rahat rahat bir dus aliyim dedim, oturdum pc basina, ilk once siteyi actim link bulup maci izleyim diye :) eski konuyu okudum, yukarida ise canli baslik topigi var, direk son sayfayi actim 68-63 yaziyor, ilk once anliyamadim, sonra kavradim. Bu arada 68-63 onde oldugumuzu anlamistim, sonra onde oldugumuzu anladim topici okuyarak. Heyecanli olsun diye tbf'in sitesine girdim, orda ise daha ikinci yari oynaniyordu sanirim :) daha oynuyordur mac tbf'de :). Neyse kazanmamiz guzel oldu,tebrikler.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Tutku şuan Türk guardlar içinde en formda olan 3 oyuncudan biri kuşkusuz. O böyle devam ettiği sürece sorun yaşamayız o bölgede.

Yalnız Ermal'in bugünkü hali akşamdan kalma gibiydi. Çok şaşırdım halini görünce, umarım kendine iyi bakıyordur.

Herkesin ortak fikri bu takıma bir uzun lazım ama İlkan Karaman da istenilmiyor şu aşamada çoğumuz tarafından.

Yapılabilecek 2 şey var bu noktada.

Birincisi yine bu sene için çok geç olmadan İlkan'la anlaşmak. İkincisi de Ender'le anlaşıp Taylor yerine yabancı bir uzun almak. Onun dışında şuan hiçbir yabancıyla yollar ayrılıp transfer yapılmaz zaten.

Rancik ne yaparsa yapsın gönderilmez ki gönderilmesin zaten. Galatasaray ruhunu, Galatasaray taraftarını temsil ediyor o adam

Tutku-Taylor-Göksenin
Evren-Shipp-Melih
Shumpert-Caner-Haluk
Rancik-(Shumpert)
Andric-Ermal

Şuan Oktay Hoca'nın oyuncuları kullandığı mevkiler genel olarak böyle. Kısalarda büyük bir zenginlik varken uzunlarda kısırlık var.

İlkan hamlesi ya da Taylor->Ender+Yabancı değişimi ile kadro zenginliği üst düzeyde bir takım oluruz.

Oyun anlamına gelirsek şuan çözmemiz gereken en önemli olay istikrar. O da zamana bakar biraz, yeni bir takımız.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

atışlar girmeyince yapacak birşey yok. Kolay maçı zora soktuk. Shumpert' ın istatistik olarak en kötü günlerinden biriydi. 2 de 0 serbest atış attığına daha önce tanık olmamıştım. Gelecek hafta efes maçında daha farklı ve mücadele gücü yüksek bir takım olacağını düşünüyorum.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Galatasaray ruhunu benchde değil saha içinde temsil etmesi lazım Rancik'in kalması için. Sorun şutlarının girip girmemesi değil, geziniyor sahada batıcı değil geçen seneki gibi.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Eren Aydın' Alıntı:
Galatasaray ruhunu benchde değil saha içinde temsil etmesi lazım Rancik'in kalması için. Sorun şutlarının girip girmemesi değil, geziniyor sahada batıcı değil geçen seneki gibi.

Geçen seneki ortam yok zaten abi.Bilmiyorum bende senin gibi düşünüyorum saha içinde onun geçen seneki yaptıklarını yapaıp yanındaki adamla uyum içinde olacak her adamı temsilcim olarak görebilirim.

Ender Arslan takviyesini yapıp Taylor'a yol vermek,onun kontenanı ise iyi bir uzunla değerlendirmek en güzeli.Ama bu çözümde dahi artık Rancik'in 10 dakika için o parayı alması saçma duruma gelecek.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Doğan Sağlam' Alıntı:
[quote="Eren Aydın":2g5gmcjc]Galatasaray ruhunu benchde değil saha içinde temsil etmesi lazım Rancik'in kalması için. Sorun şutlarının girip girmemesi değil, geziniyor sahada batıcı değil geçen seneki gibi.

Geçen seneki ortam yok zaten abi.Bilmiyorum bende senin gibi düşünüyorum saha içinde onun geçen seneki yaptıklarını yapaıp yanındaki adamla uyum içinde olacak her adamı temsilcim olarak görebilirim.

Ender Arslan takviyesini yapıp Taylor'a yol vermek,onun kontenanı ise iyi bir uzunla değerlendirmek en güzeli.Ama bu çözümde dahi artık Rancik'in 10 dakika için o parayı alması saçma duruma gelecek.[/quote:2g5gmcjc]
Ender Arslan hamlesi gerçekten güzel olur Doğan ama Rancik hayal kırıklığına uğratıyor beni. Sistemle uyuşmamış ise Oktay Hoca'nın sistem değiştireceğini sanmam, başka bir sorun var ise çözülmesi lazım. Yoksa böyle devam etmek hem ona hem bize zarar. Ayrıca Rancik'i böyle gördükçe üzülüyorum ben. Geçen sene bizi defalarca ayağa kaldıran adam gitmiş, oyuna girip işini iyi kötü yapmaya çalışan biri gelmiş. Sumpert daha çok oyuncu ile boğuştu Rancik'den.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Eren, Rancik konusunda oyununa gelirsek katılıyorum ben de sana.

Bu sene Rancik cephesinde birşeylerin yolunda gitmediği açık.

Geçen seneki sistem tam Rancik'in sistemiydi, bu sene hem oyun sisteminin, hem çizgilerin değişmesiyle Rancik'in oyununda bir gerileme oldu.

Ama tüm bunlar Galatasaray Erkek Basketbol'unun onur mücadelesi olan geçen sene yaptığı şeyleri, yürekten mücadelesini unutmamızı gerektirmiyor.

Bence biraz açgözlü olmaktan çok bu tip oyunculara sahip çıkmalıyız. 1 yanlış 3 doğruyu götürmemeli, oyunculara destek vermeliyiz. Ben yine Rancik'in Playoff'larda en kritik yerde, en büyük katkıyı yapacağına inanıyorum.

Şuan gönderilebilecek tek oyuncu Taylor gibi duruyor. Bana kalsa kadroyu bozmayalım İlkan gelsin ama bu olmazsa tek yol şuan bu gibi.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

İşte madem böyle bir doku uyuşmazlığı var anıları kirletmemek en güzelidir kardeşim.

Gazanfer, Rancik 32-33 değilde 25-26 yaşında olsa dediklerine aynen katılırdım ancak şu anda Rancik'e sahip çıkıp gelecekte kazanacağımız bir şey yok.

Dediğin Hüseyin Beşok olsaydı eyvallah sembol oyuncu,hemde yerli gerektiğinde gücü yettiğince katkı verir onun dışında o bizim duruşumuzdur denir.Ancak yabancı kontenjanı için bu romantizmi yapmak lüksümüz henüz yok bence.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Doğan'ın dediği gibi yabancı olması işleri değiştiriyor Gazanfer. Rancik'i herkes mücadelesi ruhu için sevdi. Zaten olduğu bölgede bunu gerektiriyor. Damir Mrsic gibi değilki 2 üçlük atsın çıksın. Şu sistemde değerli dakikalar alıyor ama karşılık veremiyor işte.
İlk seçenek onun gitmesi olmamalı tabiki. Toylar iyice pusmuş geri çekilmiş. Hata yapmamak için şut atmıyor pas vermiyor artık. Takımın sorunlu parçası iki yabancı ise tökezlememiz çok normal.
Bugun Taylor azıcık Tutku'nun yerini doldursa rahat kazandığımız bir maçı konuşacaktık şimdi.
Yapısal sorunlar çok aşağılara çekiyor bizi. Yoksa çok dengeli bir takımız.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Ben asil kadronun seneye kurulmasindan yanayim. Buyuk hedefler koymaliyiz. Gecen sene bizi yabancilar ayakta tutarken, bu sene Turkler tutuyor ayakta. Tutku bu macta iyi oynamis, yazilanlara gore. Tofas maci Tutku'yu cok begendigimi soylemistim. Shumpert'in seneye kesin ve net Turk olmasi lazim. Ermal ve Evren iki tane kaliteli Turk oyuncu, Caner savasiyor. Shumpert'i Turk olarak sayarsak 4 tane kaliteli Turk oyuncu eder, Caner'den ise benchten gelip katki verilmesi beklenebilir. Turkler'den seneye Kerem Gonlum'un kesin alinmasi lazim. Yabancilar ile devam etmeme karari alinmali, sadece Andric kalabilir, kalitelisini bulursak oda gonderilmelidir.

Bu sene nerde bitirecegimize de bagli hedefler. 3 bitirirsek Euroleague on elemesine katilabilecegiz. Daha kotu bitirirsek ise yabancilarin degistirilecegini dusunmuyorum. Artik Galatasaray yavas yavas hedefleri buyutmeli. Bu sene nerede bitirecegimiz cok onemli.

Bu sene onemli degil, seneye asil hedefler atilacak, bize layik olan takimi kuracagiz deseler, ben kabul ederim.

Bu sene icin ise hamle yapilacak mi yapilmayacak mi ? bu onemli.
Eger yapilacak ise, daha iyi bir takim olabilmek icin, soyle bir hamle yapilabilir.

Taylor'u gonderip Ender'i monte edelim. Ender Efes'de dusunulmuyor, Euroleague'de sure bulamiyor. Istersek alabilirz, Ender'de oynamak istiyordur, o yuzden Efes'in sorun cikaracagini sanmiyorum, oyuncu gitmek isterse, sure bulamiyorum vasitasiyla gidebilir. Ikinci hamle ise, Taylor'dan bosalan yabanci bosluguna Lasme hamlesi ile kapatmak. Lasme, nba'de oynamak istiyordu, Boston'da sezon oncesi maclarda gorev aldi, 15 kisilik listeye adini yazdiramadi. En sonunda d League'nin yolunu tuttu. Avrupa'yi biliyor, savunmasi ile atletik yapisi ile takima uyuyor.

Tutku-Ender
Evren-Shipp
Shumpert-Caner
Rancik-Lasme
Andric-Ermal

Ortaya bu tablo cikiyor. Bu kadro ile en iyi yer varmak amac olmali. Seneye ise daha buyuk hedefler atilmali. Ama dedigim gibi bu sene onemli degil, seneye esas kadro kurulacak diyorlarsa, ben Taylor'a bilene razi olurum. Ama su kadroyu kurup, seneye yine iddiali bile takim olusturulursa, daha guzel olur tabi.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Bu tip konularda biraz duygusalım maalesef. Rancik ne yaparsa yapsın kalır umarım takımda.

Öte yandan Melih ve Göksenin'den biri her maç iyi katkılar veriyor. Bu da gözden kaçmaması gereken bir ayrıntı.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

takımı tam anlamıyla değerlendirmek için haftaya oynayacağımız Efes maçı çok önemli bence.Takımın tam anlamıyla kendini bu maça vereceğini düşünüyorum.bunun sonucunda takımın artıları eksileri daha ön plana çıkacaktır.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Eren Aydın' Alıntı:
Salih kadron çok güzel ama Melih ile Göksenin'i unutmuşun :)

Unutmadim, 10 kisilik bir kadro olusturdum, Melih ve Goksenin benchten gelecek oyuncular. Ben genel olarak 10 kisilik bir iskelet yazarim, gerisini yazmam. Aslinda altina benc, Melih,Goksenin yazmam gerekirdi haklisin.
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Bence artık şu skor üretkenliği üzerinden yorum yapmayalım. Taylor tu kaka olmuştu Türkiye Kupası elemelerinde ama ligin ilk maçında şutları sokunca eleştirenler tanyeli gibi kıvırmaya başlamışlardı; sanırım olacak...

Ama Taylor gibi sadece şut ile yaşayan 1 numaraların artık Avrupa basketbolunda doğal olarak günümüzde yeri yok bunu anlamak istemeyenler var tamam bir oyuncu şut ritmini her maç yakalayamayabilir ama savunma yapmaz, savruk oynarsa takımını resmen 5-4 oynatmış olur...

Rancik konusunda da klasik türk yapımızı ortaya koyuyoruz, daha bu oyuncu geçen yıl Ligde kalmamızda, Avrupa'da üst tura çıkmamızda uzun zamandır deplasman da yenemediğimiz Pınar Karşıyaka'yı yenmemizde başrol oynayanlardan birisiydi. Herkes ya da çoğunluk istiyorki hep aynı kalsın ama bu çok zor bunu istemek bile tutarsızlığın resmidir...

Rancik Play-Off'larda çok işimize yarayacaktır keza Ermal de öyle. Sistemin oturması oyuncuların verim verecek düzeye gelmeleri Ocak-Şubat ayını bulur...

Bizim başlıca sorunumuz 5 numara gözükürken sezon başında şimdi Taylor izledikçe 1 numara daha can alıcı bir noktaya geldi Tutku maşallah çok iyi ama daha sert takımlara karşı tek başına ne kadar dayanabilir + savunma direncide düşecektir tek oynadığı sürece mutlaka Taylor gönderilmeli...
 
Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73

Maçtan şimdi geldim.Rahat bir galibiyet alırız diyordum maçtan önce ama öyle olmadı.Atmosfer güzeldi ama son periyot taraftarların verdiği desteğe ben bile inanamadım.Maça çok kötü başladık zaten ama sonradan Tutku ve Melih'in güzel oyunuyla kendimizi toparladık.Herşey tam istediğimiz gibi giderken ne olduysa son periyot oldu.Bi an maçı kaybettik dedim.

Herşeye rağmen kazanmasını bildik , önemli olanda buydu.
 

Üst