Re: TBL | MP Trabzonspor: 69 - GALATASARAY: 73
Ben asil kadronun seneye kurulmasindan yanayim. Buyuk hedefler koymaliyiz. Gecen sene bizi yabancilar ayakta tutarken, bu sene Turkler tutuyor ayakta. Tutku bu macta iyi oynamis, yazilanlara gore. Tofas maci Tutku'yu cok begendigimi soylemistim. Shumpert'in seneye kesin ve net Turk olmasi lazim. Ermal ve Evren iki tane kaliteli Turk oyuncu, Caner savasiyor. Shumpert'i Turk olarak sayarsak 4 tane kaliteli Turk oyuncu eder, Caner'den ise benchten gelip katki verilmesi beklenebilir. Turkler'den seneye Kerem Gonlum'un kesin alinmasi lazim. Yabancilar ile devam etmeme karari alinmali, sadece Andric kalabilir, kalitelisini bulursak oda gonderilmelidir.
Bu sene nerde bitirecegimize de bagli hedefler. 3 bitirirsek Euroleague on elemesine katilabilecegiz. Daha kotu bitirirsek ise yabancilarin degistirilecegini dusunmuyorum. Artik Galatasaray yavas yavas hedefleri buyutmeli. Bu sene nerede bitirecegimiz cok onemli.
Bu sene onemli degil, seneye asil hedefler atilacak, bize layik olan takimi kuracagiz deseler, ben kabul ederim.
Bu sene icin ise hamle yapilacak mi yapilmayacak mi ? bu onemli.
Eger yapilacak ise, daha iyi bir takim olabilmek icin, soyle bir hamle yapilabilir.
Taylor'u gonderip Ender'i monte edelim. Ender Efes'de dusunulmuyor, Euroleague'de sure bulamiyor. Istersek alabilirz, Ender'de oynamak istiyordur, o yuzden Efes'in sorun cikaracagini sanmiyorum, oyuncu gitmek isterse, sure bulamiyorum vasitasiyla gidebilir. Ikinci hamle ise, Taylor'dan bosalan yabanci bosluguna Lasme hamlesi ile kapatmak. Lasme, nba'de oynamak istiyordu, Boston'da sezon oncesi maclarda gorev aldi, 15 kisilik listeye adini yazdiramadi. En sonunda d League'nin yolunu tuttu. Avrupa'yi biliyor, savunmasi ile atletik yapisi ile takima uyuyor.
Tutku-Ender
Evren-Shipp
Shumpert-Caner
Rancik-Lasme
Andric-Ermal
Ortaya bu tablo cikiyor. Bu kadro ile en iyi yer varmak amac olmali. Seneye ise daha buyuk hedefler atilmali. Ama dedigim gibi bu sene onemli degil, seneye esas kadro kurulacak diyorlarsa, ben Taylor'a bilene razi olurum. Ama su kadroyu kurup, seneye yine iddiali bile takim olusturulursa, daha guzel olur tabi.