TBL 5. Hafta | Efes Pilsen 78 - 73 Galatasaray CC

Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Maçın kaybedilmesinde hakemin payı oldukça fazlaydı.Efese inanılmaz faulleri hediye etti özelliklede son çeyrekte.Bizimde tamtersi faullerimizi vermedi.Oyak reno'nun yabancısı Mays Beşiktaşa karşı tek başına bizim takım kadar ribaunt aldı.Biz ribaunt sorunumuz olduğu halde neden böyle yabancılar bulamıyoruz.Rochestie'nin yerli orta seviyeli gurdlardan hiç fazlası yok hatta eksiği var.Gurd ve atletik uzuna ihtiyacımız var.Keşke wasinghton kalsaydı geçen sene Efes'i tarumar etmişti.Rochestie şampiyonluğa oynayan takımın gurd'ı olamaz.Delici gurd değil sıradan bir gurd malesef.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

şu 45tl işine GERÇEK (!) efeslilerden herhangi bir tepki ya da benzeri bi yazı geldi mi acaba ?
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Kerem Gönlümün gözümde bittiği bir maç oldu... Kendini yere sal kerem bravo sana bu sahtekarlığı yiyen hakemlere de kıl oldum... Çok temiz bir bloğumuzu yediler son 3-4 dkda fark oradan geldi eridi bitti

Çok yazık oldu ya... Andric ve taylorun yerine iyi bir pivot ve guardımız olsa çok can yakardık ama görürsünüz büyük maçları önemli maçları hep böle kaybedicez gibi geliyor bana. Ah ah 2 yabancımız daha iyi olsa şampiyonluğu konuşabilirdik açıkça ama ikisi de vasat katkı vermiyor

Andric küçük maçların adamı küçük maçlarda +15 sayı 10 ribound yapar ama asıl katkıyı buralarda koymalı ya of çok yazık oldu
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Kerem Gönlümün gözümde bittiği bir maç oldu... Kendini yere sal kerem bravo sana bu sahtekarlığı yiyen hakemlere de kıl oldum...

Aklımdaydı bende bunu söylicektim.

Ayıp etti.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Çok yazık oldu, çok.
Yalnız klişe oldu ama yine ribaund, ribaund, ribaund...
Uzunlara bak; Ermal 19 sayı attı, çok iyi maç çıkardı ama aldığı ribaund sadece 2. Andric 3, Rancik 2. Takımın en fazla ribaund alanı Shipp(6). %56 ile saha içi isabet oranı tutturmuşuz. Çok çok iyi bir yüzde. Bu yüzdeyi bulan bir basketbol takımı o maçı çok büyük bir ihtimalle kazanır, kazanmalıdır. Yalnız o kadar çok 2. şans verdik ki rakibe. Müthiş savunma; yüzdeli, akıllı, çok iyi hücumlar mundar oldu resmen. Yanılmıyorsam Efes bizden 10-11 şut daha fazla kullanmış. Bunun nedeni de verdiğimiz hücum ribaundları, 2. şanslar. Hala her şey bu kadar apaçık ortadayken takviye yapılmaması, böyle bir girişimin gündeme gelmemesi akıl alır gibi değil. Bu müthiş savunmanın, hücumun, mücadelenin sonucu bu olmamalıydı. Takviye falan olmazsa da bu tip büyük maçlar için daha çok yanarız gibi düşünüyorum.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Hakemler bize ciddi ciddi deplasman takımı muamelesi yaptı gibi geldi bana ortada bir çok temasımıza faul çaldılar öte yandan Efes'li oyuncular hemen her perdelemesinde son anda bir hafif bazen hafifin ötesinde hareketlenme vardı bu sene hareketli perdelemenin daha kolay çalındığını düşünürsek hakemler ısrarla görmezden geldi.

Maç kafa kafaya geldikten sonra zamanında Efes'den hatırladığım sendromu gördüm Mahmudi takımlarında oluyor demek .Kimse sorumluluk almıyor herkes en doğru şutu bekliyor sonra top birinin elinde patlıyor.İnsitatif alan tek oyuncu olan Shipp'i de 2.5 dakika kala insiyatif aldığı (ve potanın içindne çıkan) pozisyondan sonra oyundan aldı.

Bir uzun transferi şart ayrıca..
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Ribaund alamazsan, maçıda kazanamazsın.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Ya bırakın bu saplantıları arkadaş. Tutku da oynadı Oyun kurucu olarak. Ne Rochestie'si? Takım ribaunt alamıyor adamlar her ataklarında 3-4 atak yapma şansı buluyor siz tutturmuşsunuz Rochestie kötüydü diye. E rochestie kenarda olduğu zamanlar oldu. O zaman endne ribaunt alamadık? Ayhan başlığında dediklerimin aynısını gene diyorum bu 3. periyot takım farka giderken de takımı yönlendiren Rochestie değilmiydi? Hani içeri delici penetreler yapan? tutturmuşsunzu bir rochestie, Rochestie aşağı Rochestie yukarı.

Ha Rochestie olmasada olur o gönderilsin acil bir uzun alınsın diyorsanız ayrı. Ama Rochestie kötü falan hikaye geçin bunları. Ermal'in kendi sahasında topu kaptırdığı pozisyonda da solunda eleman delirdi at pası diye adam ileri kaçıyordu Ermal atmadı top sürmeye kalktı. Tamam maçın adamı Ermal bence de ama oyunun son dakikaları takım topu oyuna sokarken perdelemelere neden girmedi?
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Sühan,

Rochestie şu ana kadarki performansıyla kötü guard abi. Adam takımın dümenine geçince bariz bir şekilde hücumda deorganize olduk, Tutku'yla öyle olmuyordu. Hatta canlı topicinde bile yazdım son kısımda Tutkusuz ne yapacağımız önemli diye, fark kapandı hemen. Skor yok, organizasyon yoki savunma yok. Bu seviyelerde verim almak zor görünüyor.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Shumpert'in üçlüğünde bitti diye sevinmiştim.Yanımdaki çocuk basketi vermedi deyince umarım kırılma noktası olmaz diye düşündüm.Malesef mükemmel 35 dkyı 5 dkda çöpe attık.3. çeyreğin sonu ve 4. çeyreğin başında oyuncuların vücut dili netti.Kazanacağız diyorlardı hal ve hareketleriyle.Özgüven had safhadaydı.Bunun üstüne o 5 dkda maçı kaybetmek şevk falan bırakmadı.Soğuk duş oldu.
Maçın skoru pozisyonlara bağlanabilir ama sorunlarımız daha büyük.Zaman ilaç değil üstelik.Bu kadro yapısıyla yarı finalden ötesi olmaz.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Sühan,

Rochestie şu ana kadarki performansıyla kötü guard abi. Adam takımın dümenine geçince bariz bir şekilde hücumda deorganize olduk, Tutku'yla öyle olmuyordu. Hatta canlı topicinde bile yazdım son kısımda Tutkusuz ne yapacağımız önemli diye, fark kapandı hemen. Skor yok, organizasyon yoki savunma yok. Bu seviyelerde verim almak zor görünüyor.


Emre, bugün Rochestie 40 dakika oynasaydı Tutku oynamasaydı ama bir tane ribaunt toplayan 4-5 numaramız olsaydı, Maçı kim kazanırdı sence?

Bu arada Taylor'u bende beğenmiyorum ama biz kimin gideceğine değil, ne istediğimize karar verelim. Bu takıma bir 4,5 numara gibi 4-5 oynayabilen biri alınmalı. Bunu aldıktan sonra kim gider benim sorunum değil. Bugün kazanamdıysak eğer, oyunu kuramadığımzıdan değil ribaunt alamadığımızdan kazanmadık yani.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Yiğit Çelebi' Alıntı:
Bu takımın sorunu Rochestie mi yoksa pota altı mı? :roll:

Diğer başlıktada yazdım birincil sorun pota altı bence de ama pota altına oyuncu alabilmek için bir yabancıyı gözden çıkarmak lazım mevcut durumu ile Taylor'ın gitmesi bize pek bişi kaybettirmiyecek kaldı ki pota altına adam gibi bir oyuncu alacaksak Taylor gelişim gösterecek olsa bile (ki bu gelişim hem şüpheli hem de mucizevi birşeyler olmayacak) yeni pota altı oyunsunun getirecekleri daha fazla sadece sert güçlü atletik ribaund alacak bir siyahi oyuncu bile bir miktar fark yarattır mevcut uzun rotasyonunun ribaund ve atletizm sorununu düşündüğümüzde.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Öncelikle bu oyuncular ve bu hoca takım için yırtındı başarıyı kovaladılar.Bunun için hepsine teşekkür ediyorum onurlu duruşları için.

Bana kalırsa Taylor bu takımda etkisiz elemandır.O olmazsa hiç bir şey kaybetmeyiz hemde hiç bir şey.Onun için onun yollanıp bir pota altı elemanı alınması benim için daha öncelikli bir seçenektir.

Ribaundlarda biraz dengemiz olsa Efes'e fark atardık bu kadar net.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

tartışalacak çok fazla bir durm yok iyi bir guard ve iyi ribaund alabilen 2 oyuncuya ihtiyacımız var nasıl çözülür bilmiyorum ama T-Roc ile guard pozisyonu yetersiz kalıyor. En azından bu sıradan euro 3 kupa oyuncusunu gönderip bir 5 numara alalım hiç bir şey yapmamaktan iyidir.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Sezon başında 2 önemli konuyu halledemedik.Şimdide sorunları çözemiyoruz.Birincisi Furkan'ı alamadık eğer Furkan'ı alsaydık ribaund sorunu olmayacaktı.İkincisi madem Furkan'ı alamadık ozaman shumpert'ı muhakkak türk yapmalıydık.En azından şimdi uzun atletik yabancı alabilirdik.Eğer rochestie kalacaksa yapabileceğimiz tek şey yerli bir uzun aramak takıma ribaunt sağlayacak.Yada Rochestie gidecek yerli bir gurd, yada mevcut gurdlarla (Melih ve Göksenin fazla süre alır) devam edip atletik gerçek bir ribaunt canavarı bulacağız.Keşke Fatih Solak'ı göndermeseydik.Hiç yoktan böyle maçlarda blok tehdidi ve ribauntlarıyla faydalı olurdu.Geçen senede ribaunt sıkıntımız vardı, Fatih geldikten sonra biraz çözmüştük.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Arkadaşlar,

Daha öncede yazmıştım, 1 numara sorununu bir şekilde Tutku ve Evren'in katkısıyla bir şekilde kapatıyoruz. Sühanında dediği gibi öncelikli olarak takımın pota altında atletizm problemini çözecek, rakibe blok tehditi olacak ve ribaund alacak atletik bir adam gerekiyor(boyunun çok uzun olmasına gerek yok ancak zıp zıp olmalı)aklıma 2-3 sezon önce Karşıyakada oynayan David Slaughter geliyor.

Bu sorun çözülmediği sürece ligde 3-6 arası biryerden öteye gidemeyiz. Fakat yönetimin düşüncesininde bundan daha yukarısı olduğunu düşünmüyorum. Hele futbolda bu kadar kötü giderken yönetimin basketbolda bu hususa ne kadar konsantre olacağıda tartışılır.

Dip Not: Kazandığımız maçlarda da, kaybettiğimiz maçlarda da tespit ettiğim birşey var, Oktay Hoca takım kötü giderken molaları hep bir adım geç alıyor, sanırım takımdaki tecrübeli oyunculara güveniyor fakat şuana kadar bu konuda eksik kalıyoruz. Efes maçında da fark ben kapanıyorumu gösterdiği anda yani 7 sayıya düştüğü anda alması gereken molayı Tutkuyu oyuna alarak çözmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Buna dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Sühan Abiye katılıyorum.Takıntı olmuş herkeste Taylor.

Pota altındaki kötü oyundan kimsenin haberi yok.Ribaundcu oyuncu eksikliği çok belli maçı kaybetme nedenimizde budur.

Burada Taylor'dan öte Andric ve Rancik üzerinden bir takım değişiklikler düşünülmeli ve 4 numarada oynatılan Shumpert'ten hiç verim alamadığımızda gözden kaçmamalı.
 
Re: TBL | Efes Pilsen 78-73 GALATASARAY

Burak Barut' Alıntı:
Sühan Abiye katılıyorum.Takıntı olmuş herkeste Taylor.

Pota altındaki kötü oyundan kimsenin haberi yok.Ribaundcu oyuncu eksikliği çok belli maçı kaybetme nedenimizde budur.

Burada Taylor'dan öte Andric ve Rancik üzerinden bir takım değişiklikler düşünülmeli ve 4 numarada oynatılan Shumpert'ten hiç verim alamadığımızda gözden kaçmamalı.

Rancik ve Andric'i değiştirmek çok zor hem mevcut sözleşmelerini fesh etmek zordur hem de sezon ortası kaliteli Bosman uzun bulmak çok çok zor.
 

Üst