TBL 6. Hafta | Galatasaray 75-65 TED Kolejliler

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı normal sezonun 6. haftasında TED Kolejliler'i konuk ediyor.14 Kasım Cumartesi günü saat 17:00'da başlayacak olan mücadeleye Abdi İpekçi Spor Salonu ev sahipliği yapacak.
Bu karşılaşma öncesinde ligde oynadığımız 5 karşılaşmada 3 galibiyet-2 mağlubiyet elde ettiğimizi,Eurocup'ta ise grupta oynadığımız 5 karşılaşmadan da galip ayrıldığımızı hatırlatmakta fayda var.Galatasaraylıları normal sezon liderliği yolundaki bu önemli karşılaşma için Abdi İpekçi'ye davet ediyoruz.

MWG70a.png

Eğer Ergin Ataman gerekenleri yapmıssa Eurocup macından sonra ya da yapacaksa ve de maça Dorseyle baslamazsak Aek-Antep-Fenerbahce maclarındaki tarzda bir görüntüde oluruz..Son iki mactır takımımızı beğenmedim..

3 uzunla haftada 2 maç oynuyoruz,İzzete süre verilmemesini anlıyorum ama Ege niye süre almıyor,Ergin hocayı bu konuda eleştiriyorum,Ergin hocanın bence genç oyuncuların hata yapmasına tahammülü yok,yazdıklarımın arkasındayım Ege İvkovic'in elinde olsa euroleague'de bile en az 5-6 dakika oynardı ligde 10 dakikanın üzerine çıkardı,Allah korusun yine sakatlık mevsimini açınca aklımız başımıza gelecek,sadece 3 uzunla sezon gitmez,madem transfer imkanı yok,Ege niye 0 dakika?

Safak ve Ege en az 10, Goksenin 20 dk civari sure alir umarim. Dorsey'de bi 25 dakika sahada kalmali.

Lasme'ye fazla yuk binmeye basladi, Allah korusun.

Göksenin'de az süre alıyor,adam istekli,şutunu geliştirmiş belli ki formda ama süre alamazsa ritmini yitirecek,böyle giderse sakatlık yakındır,Lasme'ye,Micov'a çok yük biniyor

Takım bu maç daha dinç ve istekli olacaktır. FB-Krasny-Uşak-Niznhy maçları 8 güne sığdı. Salı akşamı içeride oynadık, yine içerideyiz ve üç gün dinlenmiş halde çıkacağız.

Çok zorlanmadan kazanacağımız bir maç olması dileğiyle.

Ben bu maçta McCollum'un hem skor hem asist yönünden öne çıkacağını düşünüyorum,double double yapabilir,genelde Collum eurocup maçlarında öne çıkıyor bu sefer ligdede öne çıktığı bir maç izleyebiliriz

Özellikle Micov, Green ve Lasme'yi 20 dakika civarı, Schilb ve Sinan'ı da 25 dakika civarı kullanacak şekilde organize etmeliyiz oyun planını. Rakip hala takım olabilmiş değil ama çok kaliteli oyunculara sahipler, dış şut savunmasını iyi yapmazsak bizi şaşırtabilirler.

Bence Uşak maçından gerekli dersler alınmıştır.
Bu yüzden oyuncular kolay maç diye bakmayacaklardır.
Dış şut savunmamız bu maçın kritik noktasıdır.

Mccallum törpülenmeli yoksa başımıza çok iş açar.son topta göksenine verse rahat sayı olacaktı.Kendine bu kadar oynamamalı.Birde dorsey boş pozisyonu bitiremiyor. bu ikisi mutlaka ya kendini bulmalı veya yollar ayrılmalı.

Egeye sut imkani varken pas atmadik. Orda o şutu attirmaliyiz. Ege de sahada nerde duracağini daha iyi bilmeli. Bana mi öyle geliyor bilmiyorum ama sudan cikmis balik gibi oluyor az oynayip süre alanlar, acaba atamandan kaynakli mi bilemedim.
Net bir sekilde organizasyon sikintisi çekiyoruz. Schilbb de sinan da her maç çok iyi olmali ki sikinti yasamayalim.
Bir itirazim da taktiksel olarak mi net ikili oyun oynamiyoruz yoksa beceremiyor muyuz? Daha maç başı şafakla baslamışız ne güzel, oynasak ya iki tane set icinde ikili oyun. Oyun açılsa, çeşitlense...
Herşeye rağmen iyi rotasyon yapti ataman umarim su maci vurup geceriz de rotasyon yaptigina pisman olmaz :D