sevgili arkadaşlar Barcelona ile Tofaş'ı karşılaştırmasak hani
Lakovic'e bugün verimsiz oynadı diyen birisi, kötü oynadığı maçları aklına takmış, eleştirmek için gözlerini karartmıştır. Nitekim Yalçın beyin üstte yaptığı yoruma bakarsak bu görüntü ortaya çıkıyor.
oyunun kritik anlarında tamamen lakovicin tuttuğu adam üzerinden sayı buldular
Genelde 20 farkta giden, en az 8 sayıya inen bir maçta nasıl kritik anlar varmış? Bizi aydınlatabilir misiniz?
Eleştirmek için eleştirmeyin ya....
Benim adım Arca, yazdığı gibi, Admin değil, buna dikkat etmeni istiyorum öncelikle. Maçın kritik anı tabi ki yoktu diyorsun, bir mesaj öncesinde ise ''oyunun kritik anlarında tamamen..'' diye bir cümle kuruyorsun. Bu iki tezatlığın içinde hangisi senin fikrin, bilemiyorum. Belki de bir mesaj sonrasında ''aslında oyunun kritik anı..'' diye başlayan bir cümle kuracaksın.
İstediğin istatistik bilgilerini vereyim, Lakovic birinci periyotun sonuna doğru oyuna girdi, ilk periyotun skoru 9-24. Girdiği andan beri savunduğu adam olan Can Altıntığ maçı 6 sayı ile bitirdi, bu da diğer istediğin istatistik bilgisi. Var mı başka sorduğun?
Oktay Mahmuti takımlarında, öne çıkan bir kaç oyuncu olacaktır ancak, 12 kişilik geniş rotasyonumuzda, ''şu oyuncu takımın lideri'' tanımını asla kabul etmiyorum. Jaka'nın bendeki tanımı, tecrübesini konuşturacağı dakikaların olması, pas olgusunun oldukça hızlı olduğu hücum setlerinde şutu ile takımı rahatlatması ve kritik anlarda ön planda olması. Bu üç noktayı konuşturduğu maç oldu mu, olduğu da vardı olmadığı da. Ancak 20 maçı devirdik, ben Jaka'nın toptan kaçtığı bir maç bile görmedim, buna Siena - Anadolu Efes - Barcelona maçları dahil. Takım içinde ortaya çıkmamasını Jaka'ya değil, takım sisteminin onu ön plana itmemesine bağlıyorum açıkçası.
Maç bitti şu kadar istatistik yaptı, benim için önemi yok cümlesine ise bir yorumda bulunmuyorum. Varsayımlar üzerinden de bir yorumda bulunmam, oynansın Prokom ve Siena maçı öyle konuşalım, hepimiz buradayız bir yere gittiğimiz yok. Hiç bir şekilde 180 derece döndüğümüz yok, olmayacaktır da. Kafandan senaryo üretimine son vermeni rica ediyorum.
''bir şey demiyorum sana'' , ''yapmayın allah aşkına'' , ''insanı rencide edici yazılar yazıyorsunuz'' , '' sonra niye kaybettik diye 180 derece dönersiniz '' , '' hayret bişi ya.'' kişisel olarak kullandığınız argümanlar. Bana basketbol argümanları ile gelin, böylekişisel laflar ile değil.
Jaka Lakovic bugün verimsiz oynamamıştır, bunu düşünen her kimse ise katılmıyorum. Sabaha kadar da tartışabilirim isteyenle.