TBL 6. Hafta | Tofaş 75 - Galatasaray MP 95

euroleague de geri kalan maçlarda en az 3 galibiyet şart u.kazanı deplasmanda yenmemiz ve içerde muhteşem bir atmosferle siena galibiyeti prokom u.olimpia galibiyetleri muhteşem olur

Maç umdugumdan da kolay geçti.

Bu arada salonu çok begendim. Parkenin rengi galatasarayimiza yakisiyor. gonul isterdi ki abdi ipekci'de mavi yerine kirmizida oynayalim ama galiba bu durum benden baska kimsenin dikkatini çekmiyor.

oyun gerçekten güzel. songaila ve lakovic verim veremiyor açıkçası. bilmiyorum bu maçta pek onlara gerek olmadığı için mi ama her maç sonu çıkıp songaila ve lakovic verim vermiyor demekten bıktım aslında. klasik bir yorum haline gelmeye başladı. oyun olarak iyiyiz. sertaç açısından konuşmak gerekirse şutu bugün kötüydü. pozisyon almasını biliyor ama mücadele konusunda çok zayıf kalıyor. oyun bilgisi de fena değil aslında ama fiziğini kötü kulanıyor. ve benim için en önemli olay. kenan sipahi. genç arkadaşımız gerçekten gelecek vaaediyor. takımımız maça asılırken pek iyi oyun oynayamadı ama şu var. ülkemizde hiç bir oyun kurucunun yapamadığı birşeyi yapıyor. driplingini kesmeden topu sürüyor ve pası veriyor. kerem tunçeri dahil bunu çok iyi yapamıyor. hatta dünya genelinde oyun kurucuları saydığımızda hepsinin ortak özelliği budur. şutu olsun diğer şeyleri olsun halledebilecek bir oyuncu. bugün çok beğendim. milli takımımız çok üst düzey bir oyun kurucu kazanacak 1-2 sene içinde

Lakovic'e bugün verimsiz oynadı diyen birisi, kötü oynadığı maçları aklına takmış, eleştirmek için gözlerini karartmıştır. Nitekim Yalçın beyin üstte yaptığı yoruma bakarsak bu görüntü ortaya çıkıyor.

Lakovic'e bugün verimsiz oynadı diyen birisi, kötü oynadığı maçları aklına takmış, eleştirmek için gözlerini karartmıştır. Nitekim Yalçın beyin üstte yaptığı yoruma bakarsak bu görüntü ortaya çıkıyor.

oyunun kritik anlarında tamamen lakovicin tuttuğu adam üzerinden sayı buldular ve oyun içinde lakovic maç bittikten sonra rol aldı. baştan sona özellikle lakovic adına izleidğim bir maçtı. 10 sayı 6 asist birşey ifade etmiyor. bunları ne zaman yaptığı benim için önemli

Şu 3'lüklerin yarısı Barcelona maçında girseydide bu maçta girmesydi.Özelliklede Cevher'in 3'lükleri bugün çok iyidi,Barcelona maçının tam tersiydi bugün.Acaba Abdi İpekçi'demi atamıyoruz nedir.Bir kısmetsizlik var o potalarda kaç maçtır üçlüklerimiz orada kötü.

Lakoviç bir dahakine beyzadeleri memnun edebilmek için havada çift salto atıp tek gözü kapalı sağ dizi karnına çekik halde smaç vuracak inşallah..

10 sayı 6 asist birşey ifade etmeyebilir bazıları için saygı duyarım, benim için takımı adına kazandırılmış 22 sayı ifade ediyor

Bu arada Bugünkü maçta kritik anlarda lakoviçin tuttuğu oyuncu sayı buldu derken maçta kritik bir an olduda ben mi kaçırdım acaba olabilir devre arasında mufağa gitmiştim nescafe yapmaya heralde o sırada 20lerde fark 4-5 e indi

Genelde 20 farkta giden, en az 8 sayıya inen bir maçta nasıl kritik anlar varmış? Bizi aydınlatabilir misiniz?

Eleştirmek için eleştirmeyin ya...

Takımın ilk dakikadan tampon farka ulaşıp devrede maçı bitirdiği ortamda Lakovic'e kafa takmak sağlıklı bir ruh hali değil.Sade ve verimli oynadı ayrıca Lakovic.Songaila bir parça sırıttı,o da sırıta sırıta ritm bulacağı için fazla süre aldı.
Gayet iyi hücum ettik.Şut yüzdemiz tavan yaptı bilhassa dış atışlarda.Cevher'in öne çıktığını belirtmek lazım.Ligde kolay bir periyoda girsek de Euroleague'in karar maçları öncesi güzel bir prova oldu.
Shumpert'ın 'sen var ya sen'e kendine has eşlik edişi gülümsetti. :) Tribünde de tanıdık simalar dikkat çekti.

Genelde 20 farkta giden, en az 8 sayıya inen bir maçta nasıl kritik anlar varmış? Bizi aydınlatabilir misiniz?

Eleştirmek için eleştirmeyin ya....

yaa harbi admin bişi demiyorum sana. maçın kritik anı tabiki yoktu. ama bir de şöyle bir istatiktik tutun. lakovic sahaydakne skor ne durumda. lakovicin adamı kaç sayılık performans sergilemiş. yapmayın allah aşkına. daha bi de insanı rencide edici yazılar yazıyorsunuz. lakovicin bu takımdaki görevi liderliktir. ben top almaktan kaçan lider görmedim. siz gördünüz mü. o zaman ben de top almaktan kaçarım. 10 sayı 6 asist yapmış. bucckman 20 sayı attı. neyi var o 20 sayının. spiker de söyledi. maç bitmiş öyle attı 20 sayıyı da. bana anlamı yok lakovicin 10 sayı 6 asistinin. 15 sayıdan 8 sayıya fark lakovicin yüzünden inmiştir. aynı şey yarın prokom maçında olursa bakalım prokom veya siena maçı diyelim. bu şekilde mi olur. sonra niye kaybettik diye 180 derece dönersiniz. hayret bişi ya.

Benim adım Arca, yazdığı gibi, Admin değil, buna dikkat etmeni istiyorum öncelikle. Maçın kritik anı tabi ki yoktu diyorsun, bir mesaj öncesinde ise ''oyunun kritik anlarında tamamen..'' diye bir cümle kuruyorsun. Bu iki tezatlığın içinde hangisi senin fikrin, bilemiyorum. Belki de bir mesaj sonrasında ''aslında oyunun kritik anı..'' diye başlayan bir cümle kuracaksın.

İstediğin istatistik bilgilerini vereyim, Lakovic birinci periyotun sonuna doğru oyuna girdi, ilk periyotun skoru 9-24. Girdiği andan beri savunduğu adam olan Can Altıntığ maçı 6 sayı ile bitirdi, bu da diğer istediğin istatistik bilgisi. Var mı başka sorduğun?

Oktay Mahmuti takımlarında, öne çıkan bir kaç oyuncu olacaktır ancak, 12 kişilik geniş rotasyonumuzda, ''şu oyuncu takımın lideri'' tanımını asla kabul etmiyorum. Jaka'nın bendeki tanımı, tecrübesini konuşturacağı dakikaların olması, pas olgusunun oldukça hızlı olduğu hücum setlerinde şutu ile takımı rahatlatması ve kritik anlarda ön planda olması. Bu üç noktayı konuşturduğu maç oldu mu, olduğu da vardı olmadığı da. Ancak 20 maçı devirdik, ben Jaka'nın toptan kaçtığı bir maç bile görmedim, buna Siena - Anadolu Efes - Barcelona maçları dahil. Takım içinde ortaya çıkmamasını Jaka'ya değil, takım sisteminin onu ön plana itmemesine bağlıyorum açıkçası.

Maç bitti şu kadar istatistik yaptı, benim için önemi yok cümlesine ise bir yorumda bulunmuyorum. Varsayımlar üzerinden de bir yorumda bulunmam, oynansın Prokom ve Siena maçı öyle konuşalım, hepimiz buradayız bir yere gittiğimiz yok. Hiç bir şekilde 180 derece döndüğümüz yok, olmayacaktır da. Kafandan senaryo üretimine son vermeni rica ediyorum.

''bir şey demiyorum sana'' , ''yapmayın allah aşkına'' , ''insanı rencide edici yazılar yazıyorsunuz'' , '' sonra niye kaybettik diye 180 derece dönersiniz '' , '' hayret bişi ya.'' kişisel olarak kullandığınız argümanlar. Bana basketbol argümanları ile gelin, böyle kişisel laflar ile değil.

Jaka Lakovic bugün verimsiz oynamamıştır, bunu düşünen her kimse ise katılmıyorum. Sabaha kadar da tartışabilirim isteyenle.

Benim adım Arca, yazdığı gibi, Admin değil, buna dikkat etmeni istiyorum öncelikle. Maçın kritik anı tabi ki yoktu diyorsun, bir mesaj öncesinde ise ''oyunun kritik anlarında tamamen..'' diye bir cümle kuruyorsun. Bu iki tezatlığın içinde hangisi senin fikrin, bilemiyorum. Belki de bir mesaj sonrasında ''aslında oyunun kritik anı..'' diye başlayan bir cümle kuracaksın.

İstediğin istatistik bilgilerini vereyim, Lakovic birinci periyotun sonuna doğru oyuna girdi, ilk periyotun skoru 9-24. Girdiği andan beri savunduğu adam olan Can Altıntığ maçı 6 sayı ile bitirdi, bu da diğer istediğin istatistik bilgisi. Var mı başka sorduğun?

Oktay Mahmuti takımlarında, öne çıkan bir kaç oyuncu olacaktır ancak, 12 kişilik geniş rotasyonumuzda, ''şu oyuncu takımın lideri'' tanımını asla kabul etmiyorum. Jaka'nın bendeki tanımı, tecrübesini konuşturacağı dakikaların olması, pas olgusunun oldukça hızlı olduğu hücum setlerinde şutu ile takımı rahatlatması ve kritik anlarda ön planda olması. Bu üç noktayı konuşturduğu maç oldu mu, olduğu da vardı olmadığı da. Ancak 20 maçı devirdik, ben Jaka'nın toptan kaçtığı bir maç bile görmedim, buna Siena - Anadolu Efes - Barcelona maçları dahil. Takım içinde ortaya çıkmamasını Jaka'ya değil, takım sisteminin onu ön plana itmemesine bağlıyorum açıkçası.

Maç bitti şu kadar istatistik yaptı, benim için önemi yok cümlesine ise bir yorumda bulunmuyorum. Varsayımlar üzerinden de bir yorumda bulunmam, oynansın Prokom ve Siena maçı öyle konuşalım, hepimiz buradayız bir yere gittiğimiz yok. Hiç bir şekilde 180 derece döndüğümüz yok, olmayacaktır da. Kafandan senaryo üretimine son vermeni rica ediyorum.

''bir şey demiyorum sana'' , ''yapmayın allah aşkına'' , ''insanı rencide edici yazılar yazıyorsunuz'' , '' sonra niye kaybettik diye 180 derece dönersiniz '' , '' hayret bişi ya.'' kişisel olarak kullandığınız argümanlar. Bana basketbol argümanları ile gelin, böylekişisel laflar ile değil.

Jaka Lakovic bugün verimsiz oynamamıştır, bunu düşünen her kimse ise katılmıyorum. Sabaha kadar da tartışabilirim isteyenle.

eğer biraz dikkat ettiysen ben sadece bu maça özel de konuşmuyorum. tezatlığım da yok ayrıca. ikincisi can altındığı 6 sayısını da lakovic üzer,ndeyken atmıştır. oyun kurucu vardı bir tane. ismi aklıma gelmedi. 7 sayı ortalama ile oynayan bir oyuncu. bugün 15 sayı atmışç çoğu da ilk yarı da lakovic tutarken onu. can a karşı fizik olarak düşük kaldığı için onu tutmaya başlamıştı lakovic. ayrıca doğru oktay hocanın sistemlerin de oyuncu değil sistem önemlidir. ama dikkat ettiysen barça maçında da efes maçında da bir dönem kilitlendi oyun. burda lakovicin hamle yapması beklenir. hamleden kastım şut değildir. topu onun yönlendirmesi drive etmesi rakibin savunmasını bozması vs gibi olaylardan bahsediyorum. ben basketbol bilgimle geliyorum sabaha kadar da bu iddaanın aksini söylerim sana kardeşim. sen de söylüyorsun. bir sistem takımıyız. bu sistemde lakovic iyi işlemiyor. bu maçta da işlememiştir arkadaş. ben sana lakovic oyundayken skor istatisti,klerini bulalım. özellikle birinci periyot sonu ve ikinci periyodun ortası istatistiği. ne demek istediğimi illa ki siena ile oynanan bir maçta veya unicks maçındaki gibi rezil bir son periyot oynayıp kaybederek mi anlamak lazım.

Bugün takım bir düşüş yaşar diye korkuyordumki ekran başında hemen Oktay Mahmudi belirdi.:D

İyiki varsın hocam,iyiki varsınız beyler.