TBL 7. Hafta | Galatasaray 100-94 Beşiktaş

Neyse ki evimizde oynuyoruz.Bu maçı kazasız atlatırsak Valencia maçına kadar Pocius iyileşiyor.KSK maçına kadar da takviye gelir.Top 16 başlamadan da Micov iyileşecek.Kazanırsak çok değerli bir galibiyet almış olacağız.

Öncesini, sonrasını hesaba katmasak rahat kazanırız diyebileceğimiz bir maç ama...

Dar rotasyonla oynadığımız Kızılyıldız mücadelesinin ardından pek de rotasyona gidemeyeceğimiz bir maç daha bizi bekliyor. 50 dakikalık bir Euroleague mücadelesinin üstünden 48 saat geçmeden çıkacağımız bir maç olunca insan ister istemez ihtimal hesabı yapıyor. Bir sonraki EL maçımızın cuma olduğunu dikkate aldığımızda bu maçı neden pazartesi oynamıyoruz diye sormadan edemiyor insan. Ama sorunca karşında yanıt verebilecek ne bir kurum var, ne de haklarımızı savunmaya çalışan bir şube yönetimi.

Maça gelecek olursam; kolay olmayacak ama yine de kazanacağımızı düşünüyorum. Kazanırken Arroyo´yu dinlendirebilirsek en büyük kazanım olur bizim adımıza.

Twitter´da bir taraftar çok güzel bir noktaya değinmişti; kimi 100 TL verip Yekta´yı izliyor, ben 5 TL verip Arroyo´yu izliyorum. Galatasaray taraftarı "hak edene hak ettiği desteği verir" diye klişe bir söz vardır, göreceğiz akşam...

Son maçta aslanlar gibi mücadele eden takımı yalnız bırakmamak gerekiyor.

Nikolov, Göktürk ve hatta Ege'nin süre alması gerektiğini düşünüyorum. Bu arada Nikolov geçen hafta çift teknik faulle atılmış genç takım maçında. Bu maçta oynamasına bir engel olur mu?

Arroyo (27) Ender (10) Nikolov (3)
Aradori (25) Ender (10) Sinan (5)
Sinan (25) Göktürk (10)
Erceg (27) Kerem (10) Ege (3)
Furkan (30) Kerem (5) Jawai (5)

Maçta olacağım, aslanlara başarılar.

Lofton'a dikkat edelim. Sinan'a büyük iş düşüyor bugün.
Yorgunluk önemli bir dezavantaj ama taraftar ile bu dezavantajı ortadan kaldırabiliriz.

Aradori'ye hoşgeldin diyebilir miyiz artık :) Süreleri artinca yavaş yavaş ritme girmeye başladi. Bu tip oyuncular şut ile yaşar .. O toplar girmeye baslayinca cok daha katki verecek. İlk yarı muazzam oynadik . 'Allah ergin ataman şansı versin ' diyen süper mario kılıklı ahmet kandemir'de ilk yarı full hakemlere itiraz etti :)

Daha önce de yazmıştım BJK'nin verimli oynayan oyuncuları var hepsi bu. Büyük maçları asla kazanamazlar, kalite farkı bariz. 2.yarı ne olur bilinmez yine de ama Nikolov falan oynasa bari.

Ah bir de imkanımız olsa da izleyebilseydik... İzleyen biri link paylaşabilir mi özelden?

Bu arada bu kadar kısa sürede,bu kadar dar rotasyonla bu farkı yakalayan takımımızı ayakta alkışlamak lazım.

2.yarıda hakem Beşiktaş'ı maça ortak etse de maçı kazanmasını bildik.
Sinan enfes oynadı. 29 sayı ile müthiş katkı verdi.

Bu adamlar başta Ergin Hoca olmak üzere saygıyı hak ediyor. 50 dakikalık Euroleague maçından sonra 6-7 kişiyle 100 sayı attık. Üstelik son yıllarda az görülen hakem rezaletine rağmen. Bu kadar sınırlı bütçeye, sezon başı belirsizlik nedeniyle geç kalan transferlere, son yıllarda az görülen bir hakem rezaletine, tüm ödeme sıkıntılarına rağmen ligin en dişli takımlarından birine 100 attık. Hepsine helal olsun.

Enderin pozisyonunda hakem sapıttı ve hatalı karar verdi.Biraz bizim cıvıtmamız ve birazda hakemin yardımıyla beşiktaş geri geldi.Fakat kazanmasını bildik.
Tebrik ederim.Arroyo teknik faul alıp gitti fakat onun için bence daha iyi oldu dinlensin kendine gelsin...Ayrıca enderde ritim tutması önemli..
Aradori kazandık kazanacağız bence artık.Katkı vermeye başladı.Pocius bugün 3 dakka oynadı koç onun sahadaki performansını görmek için oyuna sokmuş olabilir.
Jawaii'de son maçlara göre biraz biraz kıpırdandı ucundan...

Son olarakta transfer şart umarım valencia maçına yetişir...

İSTATİSTİKLER

Sinan Güler: 29 sayı - 3 ribaund - 3 asist - 3 top çalma
Zoran Erceg: 17 sayı - 6 ribaund - 1 top çalma
Kerem Gönlüm: 16 sayı - 8 ribaund - 2 asist - 2 top çalma
Pietro Aradori: 15 sayı - 7 ribaund - 6 asist - 1 top çalma
Carlos Arroyo: 10 sayı - 1 ribaund - 6 asist - 1 top çalma
Ender Arslan: 5 sayı - 1 ribaund - 1 asist
Furkan Aldemir: 4 sayı - 7 ribaund
Nathan Jawai: 4 sayı - 1 ribaund

Sinan güler 29 sayı ve mac icinde ki mücadele ve top calmalar ile yildizlasti . Böylesine zorlu bir viraji kazasız belasız dönmek önemliydi .