Re: TBL 7. Hafta | Galatasaray - P.Karşıyaka (22.11.08/14:00)
erdem de cemal da aslinda gecen sene neyseler simdi de aynilar. farkli gorunmelerinin sebebi aldiklari sure, takim icindeki sorumluluklari ve bizim beklentilerimizin degismesidir.
erdem ve nalga gecen sene az sure alirken, sadece istatistiklere bakan bizler sayi+ribaund+asist hanelerinde dusuk rakamlar gordugumuz icin elestirdik onlari. parca parca alinmis toplam 10 dakikada pek goremedik bu sene yaptiklarini, simdi duzenli surelerde katkilarini goruyoruz, savasan yapilarina hayran kaliyoruz. (zaten o ikisinden baska sahada savasan pek goremiyoruz ya..) unutmayalim ki, onlar bizim icin hala sadece iyi bir bench oyuncusudur, abartmayalim! yarin bugun bos sutlari kacirdiklarinda protestoya baslanir yine...
is aslinda biraz da bizim beklentimizde ve onyargilarimizda bitiyor. bugun sirf topu calabilmek icin kendini yere atmis iki oyuncu vardi ; erdem ve strickland ! marshall'i gormeyiz. cunku o pis,kaka oyuncu. sartlandirdik kendimizi. oysa ki gurovic'in saha icindeki tek isabetli sutunu da marshall'a borcluyuz. pota altinda, herhalde bu trafikte eve nasil gidecegini dusunen mactan kopuk etrafina bos gozlerle bakan gurovic'e bos alani gosterip onu zorla oraya gonderip gurovic'in adamina perde yapan marshall'di. kisisel olarak ms'dan beklentim; cuneyt kenarda dinlendiginde topu tasisin (cunku graves yapamiyor), gerektiginde guard'i savunsun(cunku ayaklari en hizli on alan oyuncumuz), ceza sutlarini soksun(cunku alpella'da iyi yapiyordu) ve penetre ile savunmayi yarsin ki uzun ya da forvetler bosta kalarak sut imkani yakalasin (ki yaptigi mac basina 2-4 asist de boyledir). bana derseniz ki zor degil soylediklerin, bunu yapmasi icin ms ile yabanci kontenjani mi doldurulur, buna cevabi ben veremem. bence de hatadir, orasi ayri.
simdi goruyorum ki ayni tutumu genc oyunculara da gosteriyoruz. aldiklari birkac saniyeyi oyuna isinamadan geciren alican+alpay+teoman'i hatalarinda homurtuyla karsiliyoruz. bu onlari hic motive etmiyor. zaten ya fark yedigimizde ya da fark attigimizda oyuna giriyorlar, ki bu bolum takimimizin basketbol oynamadigi bolum oluyor. disiplinsiz takimda kendilerini gosteremiyorlar. artik ileriki senelerde sureleri artinca ovmeye baslariz onlari ne kadar gelistiler diye..
sanirim en iyisi murat hoca'yla yapilacak ilk roportajda takimdaki bireylere hangi sorumluluklari yukledigini sormak olacak. oyunculari one gore degerlendirip gereksiz ovgu ile haksiz elestiri durumundan kacinmis oluruz.