TBL 7. Hafta l Darüşşafaka Doğuş 76-83 Galatasaray

Ergin Ataman hocamizin neden Oktay Mahmuti'den kat ve kat daha iyi bir coach oldugu istatisiklerde oldugu gibi bu mactada ortaya cikmis oldu. Dackanin takim kimyasi,toplamis oldugu onlarca oyuncuyu kabullenen bir coachun uzaktan yonetildigi bu klup cok yasamaz.Bizden demesi..

Bizim takima arada bir sabah antremanlari ile ayar cekmek kendilerine gelmeleri acisindan demek onemli oluyor. McCollum farkini ortaya koyarken bu takima yapilacak tek bir hamlenin en buyuk sampiyonluk adayi olacagimizi acikca bugun sergiledi.

Cok degerli bir galibiyetti. Sanirim liderlige yukseldik...

Micov ve Dorsey muazzam katki verdi. Mccollum da ikinci periyot oyunda tuttu takimi.

Hoca ve tum takima tebrikler! Emeginize saglik aslanlar!

Maça yetişemedim dorsey baya smaç blok falan yapmış onları paylaşabilecek var mı? Bu arada patron kim öğretmişiz.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maça gelirsek baskı yaptığımız ve hızlı oynadığımız zaman müthiş işler yapıyoruz. Tempo düşünce zorlanıyoruz. İşte guard eksiğimiz bu kısımlarda ortaya çıkıyor net olarak. Bazen zorlama üçlükler de kullanıyor. Üçlükten ziyade atletizmimizi kullanıp potaya gitmeyi denemek çok daha faydalı oluyor bizim için.

Micov'dan bahsetmeye gerek yok. Basketbol oynamak için yaratılmış kendisi.

McCollum da girdiği andan itibaren süper katkı verdi. İyi bir skorer olduğunu bir kez daha gösterdi. Özellikle faul almayı çok iyi beceriyor. "Keşke yanında bir Arroyo olsaydı" demekten alamıyoruz kendimizi.

Dorsey sonunda teşrif etti aramıza. Semih'in kıçı başı ayrı oynuyordu maçın başında, Dorsey girdikten sonra kayboldu resmen silindi gitti. :D

Green maçı kopartan üçlüğüyle ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu tekrar ispatladı. Green'den daha fazla yararlanmak için tempomuzu yükseltmemiz gerekiyor.

Schilb, Lasme ve Sinan'da düşüş var eski maçlara göre. Lasme Semih'e göre size olarak çok ufak kalınca etkili olamadı doğal olarak. Sinan formsuz olsa da asistleriyle katkı verdi. Schilb de en kısa sürede gerçek formuna kavuşur inşallah.

Son olarak Oley Oley Ergin Ataman, CimBomBomun Çocuğu Ergin Ataman!

8ŞAFAK EDGE00:0000/0 %00/0 %00/0 %000000000
11EGE ARAR01:5100/0 %00/0 %00/0 %000000001
12İZZET TÜRKYILMAZ00:0000/0 %00/0 %00/0 %000000000

<tbody>
</tbody>

25
DOĞUKAN ŞANLI00:0000/0 %00/0 %00/0 %000000000

<tbody>
</tbody>
2SİNAN GÜLER27:2400/3 %00/1 %00/0 %014570211
61HÜSEYİN GÖKSENİN KÖKSAL05:1000/1 %00/0 %00/0 %000000001

<tbody>
</tbody>

Şafak İzzet Doğukan hiç oynamamaış neden olaki
Evet onlar oynayıp yenilseydik de derdik ki nasıl hocasın sen !

Hımm özür dilerim o vakit ama göksenin oynadı biraz çok kötüydü. Ege de oyuna girdi sakat olamaz. İzzet bence zaten artık yok..

Galibiyeti büyültmeye gerek yok. Savunmada iyiydik, bence kilit nokta burası. İyi olmamızın nedeni de Dorsey. Bu arada malesef her maç X-factor hep aynı. "McColumn". O kritik anları iyi oynarsa kazanıyoruz, bıçak kendimizi keserse yeniliyoruz yada zorlanıyoruz. Bu adam faydalı mı zararlı mı sene başından beri karar veremedim.
Oktay Mahmudi'yi koç olarak beğenmem. İnsan olarak ise yanlışını görmedim. Maç heyecanı içinde birşeyler olmuş olabilir. O da normaldir. Oktay Hoca bir hareket yada açıklama yapmışsa da büyültmeye gerek yok. Sonuçta GS'da emeği var, taraftara yaşattığı heyecan var, kısaca GS'da kredisi olmalı...

PODOLSKi.jpg

Digiturk'ün azizliği yüzünden (eksik kanal sorunu) maçın 25nci dakikasından falan itibaren izleme fırsatı buldum. Takım fena değildi, bireysel olarak Micov ve McCollum sürükledi takımı, Dorsey de onlara destek oldu denebilir maç için. Schilb ya yoğun tempoyu kaldıramıyor ya da başka bir sorunu var bilemiyorum, umarım sıradan bir formsuzluktur.

Normal sezonun benim için en anlamlı ikinci maçını da hayli keyifli bir şekilde kazandık. Deplasman tribününün sağ tarafındaki grup beste seçimleriyle pota arkasındaki Galatasaraylılardan da ufak bir tribün doğmasına ön ayak oldu ve ortaya hayli zengin bir tribün performansı çıktı. Keşke Ferit Şahenk'e yapılan gönderme bir 10-15 saniye önce başlayabilseydi. :)

İlk yarıda McCollum'un üçlüğünde şanslıydık. Çift hane sınırına dayanmışken ilaç gibi geldi. Tabi rakibin de ekstraları vardı bu bölümde. Devamında Mc Collum'u çizgiye götürerek dengeyi sağladık.

İkinci yarının başındaki 14-0'lık seri Oktay hocanın bizdeki 3. periyot başlangıçlarını hatırlattı naif bir şekilde. :) 56-42'yi gördüğümüzde farkın çift hanenin altına düşmesini bekliyordum fakat son çeyreğin ortasında geri düşmemiz sert oldu açıkçası. Devamında McCollum-Dorsey katkısıyla kazanmak ilerisi için geliştirici bir senaryo ortaya koysa da bu bölümü normalleştiremeyiz. Maç sonunda McCollum'la kazansak da takımın Schilb'in hücuma yön verdiği bölüme daha yatkın olduğu gibi bir görüntü var. Bu bölüm gayet anlaşılır. Keza yapıyı dönüştürme veya oyunculardan farklı yönde katkı isteme şansımız yok, transfer beklentisini de şu rotasyon paralelinde gerçekçi bulmuyorum. Hal böyleyken McCollum'lu 5'i daha efektif kılmaya çalışmalıyız ve Schilb'in süresini McCollum'un öne çıkacağı bölüm paralelinde belirlemekte fayda var.

Micov'a dair övgü cümlelerini o kadar sık dillendiriyorum ki artık sözcük dağarcığım yenilik üretemiyor. :) Basketbol takımlarımıza dair ciddi mutluluk kaynaklarım olsa da Vladimir Micov-Jelena Dubljevic ikilisinin aşıladığı mutluluk tarifsiz noktada.

Abdi İpekçi'deki Fenerbahçe maçının ardından Ayhan Şahenk'ten de hayli keyifli çıkmak ilk 7 hafta için bir doyum yaratıyor. Zirveye yerleşmiş durumdayız ve fikstürün de ötesinde takvimimiz normal sezonun hakkını verebilmek adına ideal. Bu şekilde ilerleriz umarım. Rotasyon bölüm bölüm düşündürse de sezon başındaki öngörülerimizin üstüne Caleb Green'in de bu noktada ortaya koyduğu erkle birlikte sahadaki akıl bazen öyle yükseliyor ki zevkten dört köşe oluyoruz.