TBL 7. Hafta l Darüşşafaka Doğuş 76-83 Galatasaray

Tebrikler Galatasarayım bagzı zamanlar cok sinir bozucu bir maç olsada kazanmasını bildik en cokta ferit sahank cocuklarına koydugumuz için cok zevk aldım.

Ergin hoca ve takıma tebrikler. Lasme nin etkisiz ve faul probleminden dolayı erken kenara gelmesine rağmen kazanmamız önemliydi. Oktay hoca maç sonu açıklamaları heycanla verilmiş açıklamalar. O da bize büyük sevinçler yaşattı adına pankartlar yapıldı o günler de unutulmamalı.
Bu arada bu galibiyet özellikle herşeyi para sanan zengin Euroleague çoçuklarına gelsin.

Digiturk'ün azizliği yüzünden (eksik kanal sorunu) maçın 25nci dakikasından falan itibaren izleme fırsatı buldum. Takım fena değildi, bireysel olarak Micov ve McCollum sürükledi takımı, Dorsey de onlara destek oldu denebilir maç için. Schilb ya yoğun tempoyu kaldıramıyor ya da başka bir sorunu var bilemiyorum, umarım sıradan bir formsuzluktur.

İyi de Schilb maçta kötü oynamadıki. Tamam süper maçlarından biri değildi ama.. En kritik yerde sorumluluğu da aldı. Yani takımdan öyle bir şey bekliyoruzki her maç Mccolumn 20 s, Schilb 15 s, Micov 15 s, Dorsey 10 s, Lasme 10 s, Sinan 10 s, Göksenin 5 s, Green 15 s, diğer 10 s... bu da 110 sayı eder her maç. Keza Schilb 10 sayı attı dün, şutu girmeyince zorlamadı. Rakamlara yansıtamadı ama oyunu gene o yönlendirdi....

Bence Schilb gayet iyi oynadı.Maça da iyi başlamışken kenara geldi ve uzun süre unutuldu kenarda.Kaan Kural ın yorumlarına bakmayın gayet iyi oynadı maç içinde.

Akıp giden bir oyun, vura vura alınan galibiyetler beklercesine eleştiriler var.Ama bence şu anda gayet iyi durumdayız.
Micov her daim oyunun içinde, sakatlanmadığı sürece de geri adım atacak gibi gözükmüyor.Micov'a McCollum Schilb Sinan'dan 2si muhakkak yardımcı olmalı.
Lasme-Dorsey rotasyonunu çok da iyi idare edemiyordu Ergin Ataman.Neyse ki Lasme'deki form düşüklüğünün farkına varıp Dorsey'i olayın içine katmaya karar verdi koç.
Micov dışında Green de bence hep belli bir çizgide oynuyor.Şut yüzdesi düşük olduğu maçlarda bile konsantrasyonunu düşürüp savunmada gedik vermiyor.

İlk Beş
Caleb Green . 13
Vladimir Micov . 25
Blake Schilb . 10
Sinan Güler . 0
Stephane Lasme 2

Yedekler
Joey Dorsey . 11
Errick McCollum 22
Göksenin Köksal 0

Dün aksam kazandigimiz macta en cok dikkatimi çeken husus ; yerlilerden 1 sayilik bir katkı bile alamamış olmamiz . Sinan genelde iyi kötü 5-10 sayılık katkı verirdi . Oda gününde olmayinca tüm yük yabancilara bindi.. Micov'un cok ekstra oyunu ve attigi 25 sayı dışında Dorsey'in muazzam katkısı ile kazandik .. İkinci ceyrek genelinde 18 sayi atan Mc collum'u da unutmayalim . Nereye kadar devam edecek bu yük ? Bütün insiyatif yabancilarda ... Sinan dısında Göksen, ege ve Şafak'ın mutlaka rotasyonda katkı saglamasi gerekiyor. Fenerbahce'ye bakıyorsun , Berk ugurlu ve omer faruk önemli süreler aliyor .. Bu takımda Pass first bir guard ciddi fark yaratirdi .

İlk Beş
Caleb Green . 13
Vladimir Micov . 25
Blake Schilb . 10
Sinan Güler . 0
Stephane Lasme 2

Yedekler
Joey Dorsey . 11
Errick McCollum 22
Göksenin Köksal 0

Dün aksam kazandigimiz macta en cok dikkatimi çeken husus ; yerlilerden 1 sayilik bir katkı bile alamamış olmamiz . Sinan genelde iyi kötü 5-10 sayılık katkı verirdi . Oda gününde olmayinca tüm yük yabancilara bindi.. Micov'un cok ekstra oyunu ve attigi 25 sayı dışında Dorsey'in muazzam katkısı ile kazandik .. İkinci ceyrek genelinde 18 sayi atan Mc collum'u da unutmayalim . Nereye kadar devam edecek bu yük ? Bütün insiyatif yabancilarda ... Sinan dısında Göksen, ege ve Şafak'ın mutlaka rotasyonda katkı saglamasi gerekiyor. Fenerbahce'ye bakıyorsun , Berk ugurlu ve omer faruk önemli süreler aliyor .. Bu takımda Pass first bir guard ciddi fark yaratirdi .

Sinan baya bir asistle oynadı bence cok yararlıydı ayrıca çok acık bir sekilde Türk oyuncu acısından eksiğimiz var gökselinde bu mac cok süre alamadı ve sayı olarak katkı saglayamadı şafagın hiç süre alamaması beni düşündürüyor bu adam bu kadar mı kötü ya ?

Bunun çözümü de yabancı sayısını kısıtlamak değil. Yabancı sayısı kısıtlandığında tek olacak olan, Oğuz, Göksenin, Ermal, Ender, Cenk gibi isimlerin alması gerekenden 2-3 kat fazla para almaları olacak.

Yerli oyuncu iyiyse oynar bence bu kadar net. Bir arkadaş yazının altına yorum yapmış bizim değerli yerli koçlarımız hiç yerlilere güvenmezken yabancı koçlar daha fazla yerli kullanmaya çalışıyor. Bence bizim içinde aynı şey geçerli. Ege kendini geliştirmeli ben her oyuna girdiğinde dikkatle egeyi izliyorum ama vallahi nerde duracağını bilmiyor gibi atamanı habire suçluyoruz lakin bu gençlerin hiç mi suçu yok!

Dün aksam kazandigimiz macta en cok dikkatimi çeken husus ; yerlilerden 1 sayilik bir katkı bile alamamış olmamiz . Sinan genelde iyi kötü 5-10 sayılık katkı verirdi . Oda gününde olmayinca tüm yük yabancilara bindi.. Micov'un cok ekstra oyunu ve attigi 25 sayı dışında Dorsey'in muazzam katkısı ile kazandik .. İkinci ceyrek genelinde 18 sayi atan Mc collum'u da unutmayalim . Nereye kadar devam edecek bu yük ? Bütün insiyatif yabancilarda ... Sinan dısında Göksen, ege ve Şafak'ın mutlaka rotasyonda katkı saglamasi gerekiyor. Fenerbahce'ye bakıyorsun , Berk ugurlu ve omer faruk önemli süreler aliyor .

Hadi, Sinan'ın şutu ve drivelarının eksta kötü olduğu günde ribaunt ve asistleri ile maçta yine önemli katkı yaptı. Göksenin ise iki Daçka'lının birbirine çarpıp düştükleri pozisyonda hücumu organize edememesi ve kritik anda sorumluluk alamaması ya da daha iyi bir atıcıyı bulamaması daha üzücü. Ege Arar ise mutlaka güçlenmeli, rakip 4 numaralar içinden geçecek neredeyse. Şafak konusunda yorum yapabilecek kadar izleyemedim bile.

Verimlilik puanları enderin 1 safagın 4. Şafak oynadığı zaman fena katkı vermiyor ama doğru rotasyonla doğru 5te olmalı. Çok da iyi bir ceza şutu var esasen. Ama bence oyunu yönetme ve yönlendirme anlamında sıkıntılı...

Yerli yabancı hiç önemsemiyorum, iyi gidiyor muyuz gidiyoruz. Yerli atmış, yabancı atmış ilgilenmiyorum, sadece rotasyon geniş olsun o kadar.

Katılıyorum. Benim için önemli olan, sahaya çıkan oyuncuların, giydikleri formanın hakkını vererek mücadele etmesidir. Yerli veya yabancı fark etmez.

Ayrıca mevcut durumda, yani Avrupa'daki yetenekli genç oyuncuların, kariyerinin başında NBA'e gittiği bir basketbol ikliminde, oyuncu yetiştirmeye para harcamak ne kadar mantıklı bir yaklaşımdır; orası da ayrı bir konu...

Herkes takımda genç oyuncuların süre almasını elbet ister.Bizdeki genç oyuncular alt Milli takımlarda ana oyuncu değil.Elimizde bir Cedi,Furkan,Okben,Tolga gibi oyuncular yok.Zaten bu seviyede oyuncumuz olsa çok daha fazla süre alırlardı.Ben Şafak , İzzet ve Duşan gibi 23,24 yaşında oyunculara genç gözüyle bakmıyorum.Genç diyebileceğimiz Ege var elimizde .Özellikle Şafak,Duşan,Ege ve İzzet'in çok daha fazla süre almaları hem rotasyonumuz hem de sakatlık problemlerinin yaşanmaması için önemli.

Konun dışına çıkacağım belki ama, bir tek ben mi, Murat Kosova'nın anlatımından rahatsız oldum acaba? Tamam patronun takımının maçını anlatmış olabilir ama az da olsa insanda insaf olur be. Yazmayacaktım ama anlatımı çok zoruma gitti.