TBL 8. Hafta | Galatasaray 78-65 Torku Konya

2. Çeyrekte 32 sayı yedik 25'i Tucker'dan geldi.Farkın kapanması tamamen yanlış rotasyondan dolayı oldu.Mccollum ,Göksenin , İzzet , Ege ve Dorsey beşi yan yana olmaz .Bu beşte skor yapabilecek tek oyuncu Mccolum'du oda skor üretemeyince fark eridi.

Utanç verici periyot yazık tüm güvenimi kaybettim.Adamlar alan savunması yapıyor hoca çözüm üretmeye tenezzül bile etmiyor.Hocanın önemsemedigi maçı oyuncu hiç onemsemez bu periyot hocanın ayıbı

'Basketbol ciddi bir oyundur' . 27-11 öndeyken Goksenin , izzet , ege nin aynı anda oyuna girmesi ve konya'nin 'güven ' patlamasi yaşamasi bir oldu .. Maça 8/6 üclük isabeti ile başlayinca , aziz bekir benche gömülmüştü .. O sirada seyirciler ve takım dahil maçın orada bittigini düsündük . Ve tabi dorsey yine saha icinde amerikali akranlari ile şakalaşmayi ihmal etmiyordu . Rotasyon sonrasi konya buldugu bir kac isabetten sonra bagıra bagıra geri döneceginin sinyalini verdi .Tucker son üclügü atsa 28 sayi ile kapatacakti devreyi.. Biz rotasyon yapmayalim arkadaş. Hatirlamiyorum rahat bir şekilde rotasyon yapıp kazandigimiz bir mac... Klasik bir galatasaray erkek basketbol macina tanık oluyoruz ... Rotasyon muydu şimdi yaptigimiz? Konya'yı maça ortak etmek mi ?

Devreye önde girmemiz iyi oldu. Tucker ın şutları bir yerde tıkanacaktır.

Ergin Hoca nın rotasyon yaptığı beşe gerçekten de inanamadım. İzzet her pozisyonda mismatch buldu ve topu da ısrarla istemesine rağmen McCollum topla oynaya oynaya süreyi bitirdi ve genelde toplar en gitmemesi gereken İzzet e gitti. İzzet ve Ege yi aynı anda oynamak zorundaysa Sinan veya Şafak, hiç olmazsa da Schilb oyunda olup topu yönlendiren oyuncu olmalı.

Dorsey kendini bulmaya başladı. Israrla söylemiştim beş hafta lazım diye. İki haftaya daha da iyi olacaktır ama Lasme ile birlikte oynamasına çok kısa süreler dışında sıcak bakmıyorum. Dört numarada Ege süre bulmalı ve onun üzerinden de denemeliyiz. İzzet i çok kısa süreler dışında kullanmaya gerek yok, o tip bir görev tanımı yapılmalı diye düşünüyorum.

Umarım hoca Şafak ı tamamen unutmamıştır. İkinci yarı ona, Ege ye ve Green in üçüncü çeyreklerde coşmasını bu maçta da sürdürmesine ihtiyacımız var.

Ve konya bagıra bagıra geri gelirken tek mola almaya tenezzül etmeyen sevgili hocamiz Ergin ataman.. İşi sıkı tutup 27-11'den sonra vurup gecmek varken adamlari inandırdık .. İkinci yari bol bol yıpranacagimiz bir mac olacak maalesef ama kazanacagimiza şüphe yok.

Maçın kilidi ikinci yari Tucker'in performansi olacak .. İlk yari 25 sayi attigi icin ikinci devre bütün insiyatifi alıp oyunu ' zorlayacaktir' Şutlar girmezse konya maçtan kopabilir.

Tutturdunuz bir rotasyon doğru tamam da as kadroya döndükten sonra da konya üstünlüğüne devam etti çeyregin başından sonuna kadar bir alan savunmasına cevap veremedik