TBL 9. Hafta | Darüşşafaka Cooper Tires 58 - 69 Galatasaray CC

Re: TBL 9.Hafta | Darüşşafaka: 58 - Galatasaray: 69

Hem Erdemir hemde Darüşşafaka maçını canlı izleyen biri olarak şunu söyleyebilirim ki Wilkinson'ın bu takıma gelmesi takımı en azından bu sene için kurtarmıştır.Keşke Kaya Peker gibi biri yanında oynasa hem kendi rahatlar.Hemde takım rahatlar.
Fatih Solak geldi diye sevinen arkadaşlar!Fatih Solak hiçbir zaman bu gün yaptığının daha fazlasını yapamıyacaktır.Daha fazla süre aldığında top kaybı-faul toplamı sayı-rebound toplamını her zaman geçecektir.Bunu unutmayın.Dikkat edin, Mike çıkıp yerine Fatih girdiğinde takım rebound almakta aşırı zorlandı.
Son olarak Polat Kocaoğlu 3. periyotta üçlük fake'i verip rakibini geçip turnike attığında bizim tribünden öyle bir kahkaha yükseldi ki...Bu anlatılmaz yaşanır. :p
 
Re: TBL 9.Hafta | Darüşşafaka: 58 - Galatasaray: 69

Can Akogul' Alıntı:
Daha önce yazıldı mı bilmiyorum. Tufan ve Ali Türsan maçtaydı. Ayrı ayrı izlediler maçı.
Tufan 4. periyot bitmeden maçtan ayrıldı.Kendisine selam verdiğimizde öyle bir yüzle bize baktı ki...İçim acıdı :( .
 
Re: TBL 9.Hafta | Darüşşafaka: 58 - Galatasaray: 69

Her iki maça giden sayın başkanımız Adnan Polat'ı tebrik eder, teşekkürlerimi sunarım.
Büyüksün sayın Başkan...
 
Re: TBL 9.Hafta | Darüşşafaka: 58 - Galatasaray: 69

Maçı izleme fırsatı bulamadım. Ancak önemli bir galibiyet aldık. Mike'ın şanssız başlayan Galatasaray kariyerine bu şekilde devam etmesi de olumlu olaylardan biri.
 
Re: TBL 9.Hafta | Darüşşafaka: 58 - Galatasaray: 69

Maçı izlemediğimden teknik-taktik meselelerine giremeyeceğim. Bu maç ile ilgili farklı bir yorum yapmak isterim.

Düşünün ki bir öğrenci var ve ciddi ailevi problemlere sahip. Bu öğrenci kafasını ne kadar derse verecek, okuyacak, anlayacak ve yazacak ?

Takımımız da şu anda bahsettiğimiz öğrenci durumunda. Bariz şekilde ailevi problemleri var ki buna rağmen hala okulunda (müdür tbf atmasa da altını kazsa da) ve hala derslerinin başında. Bu maçı kazandı ya da diğer tabirle her soruna rağmen sınavı sınır notu ile de olsa geçti.

Her sorun çözülür ve kafasını derse, pardon maça verirse o zaman oyuncularının tümünü eleştirir gerekirse yerin dibine sokarız...

Şimdilik ; hepsine ayrı ayrı teşekkürler.
 
Re: TBL 9.Hafta | Darüşşafaka: 58 - Galatasaray: 69

En zayıf noktamız verdiğimiz hücum rebaundları.Maçın sonlarına doğru gösterilen 17-3 hücum rebaundu istatistiği bunu açıkça ortaya koyuyor.Özellikle 2. periyotla birlikte Davidson pota altımızda cirit attı.
Diğer taraftan takımın ortaya koyduğu pozitif basketbol,bu eksiğimizin de kapatılmasıyla kolay kolay maç kaybetmeyen bir takım olacağımıza dair ipuçları veriyor.
Oyundan diğer aklımda kalanlar:Darius,hızlı;ancak bazen kendini kontrol edemiyor.Wilkınson pota altında iyi bir bitirici.Jasaitise pozisyon hazırlanmalı.En etkili oyuncumuz Rancik'i dün maçın başlarında çaldığı iki haksız faulle oyundan düşürmeyi başardı hakem.Evren savunmada,ilk iki periyot coşan Doby'i durdurarak kritik bir rol üstlenirken;hücumda bir o kadar etkisizdi.Polat maçın çözülmesini sağlayan sayılarımızı attı.Murat her zamanki gibi istikrarsızlık abidesi.
Sonuçta zevk veren bir basketbol oynuyoruz,bu lige renk katırıyoruz.Ancak en az iki oyuncu eksiğimiz de hemen göze çarpıyor.
 
Re: TBL 9.Hafta | Darüşşafaka: 58 - Galatasaray: 69

Fatih henüz uyum sağlayamamış ama Fatih oyundayken bizim potanın altına o kadar giremediler. Sonuçta her durumda yenmemiz gereken, kalite düzeyi belli, hücumda sadece bir oyuncunun eline bakan sınırlı bir takımdı ve yendik. Ancak verdiğimiz hücum ribauntları çok düşündürücü. Bizim aldığımız hücum rabaundu da bir o kadar az. Fatih'in uyum sağlaması ile bir nebze aşılır bu durum. Ancak bir yabancı 5 numara daha gerekli bence. Bir de Washington'u daha iyi kullanmak için bu hücum ribaundlarını vermememiz lazım.
 

Üst