TBL l 15. Hafta l Galatasaray 90-80 İstanbul BBSK

İvkovic kesinlikle oynatıyor. Ancak Obradovic oynatmıyor, göz boyuyor. Metecan, Kenan neredeler? Fark 20'lere çıkınca ya da rakip senden 2 gömlek aşağıdaysa genç oyuncu oynatmak kolay.Zannediyor musunuz ki Ege, Fb'de olsa çok süre alacak? Hersek ne süre alıyor ki Ege süre alsın

Ancak İvkovic öyle değil. Rakip kim olursa olsun, hangi dakika oynanıyorsa oynansın, genç oyuncuya süre veriyor.

Kenan'ı niye yolladılar bilmiyorum da Metecan'ın profesyonellikten basketboldan uzaklaşıp tabiri caizse "alemci" olması sebebiyle tutunamadığı belli ki Eskişehir'de bile süre alamadı.Obradovic gençleri nasıl oynatmıyor onu da merak ediyorum Berk'i Ömer Faruk'u Euroleague'da bile gördüğüm oluyor.

Ergin hocanın gençleri oynatmaması tercihtir,saygı duyulur hatta çıkıp desin ki Ege çalışmıyor,Göksenin çalışmıyor bunlar çalışmak istemiyorsa ben ne yapayım desin koçun genç oynatmaması konusundaki eleştiriler bile rafa kalkar çünkü malum işin çoğu oyuncuda bitiyor ancak diğer koçlara laf etmek pek doğru gelmiyor.

Obradovic ve Ivkovic Avrupa basketbolunun bir kaç efsanesinden ikisi. Ek olarak teknik ve taktik anlamda Ataman'dan iyi koç da olabilirler. Ama maddi anlamda düşük profilli bir takım çalıştırmadılar, İvkovic'in Olympiakosu'nda bile yıldızlar vardı.
Ataman'ı sevmeme hatta nefret etme özgürlüğümüz tabi ki de var. Ama Ataman'ın değeri için bir başka parametreden bahsedersek son 2 yılda kulüpte yaşadıklarının yanında Obra tarafından şampiyonluğu çalınan bir koç. Yanlış bir hakem kararında bile deliye dönen, terbiye sınırlarını zorlayan o efsane Obra Ataman'ın yaşadıklarını yaşasaydı ne yapardı? İşte Ataman'ı GS için değerli yapan bu noktadaki tutumu. Nasıl ki genç oyuncu oynatmak maç kazanmak kadar değerli, Ataman'ın bu tavrı da şampiyonluk kazanmak kadar değerli.

Obradovic sırbistana oyuncu yetiştiriyor demek doğru olmaz. Diamantidis ile ilgili olarak bir röportajında nasıl pas atacağını bilmem kaç senede öğrendi gibi bir yorumu vardı.

Sorun ergin ataman, ivkovic yada obra ile ilgili değil. Sorun bizim gençlerimizin mantığıyla ilgili. Son röportajında (adını hatırlayamadım, bir derginin bu ayki sayısında) bodiroga kazandığı maçtan sonra gelip çalışırdı, kaybettiği maçtan sonrada gelip çalışırdı gibi bir açıklaması var, bunu bodiroga gibi bir yıldız yaparken bizim gençlerimiz yapmıyor. Kenanı oynattı çünkü başka alternatifi yoktu, berki oynattı çünkü fark 22 sayıydı. İvkovic furkanı cediyi oynatıyor çünkü adamlar çok faydalı oynuyorlar, muhtemelen antremanlarda da çalışıyorlardır fazladan.
İzzet diyoruz, obra, ergin ataman, erman kunter... hiçbiri mi bilmiyor..
Zaten fb de, gs de zor bugünü boşverip geleceğe yatırım yapmak, birde gençler tembel olunca hocalar ne yapsın. Berk yıllardır şutunu düzeltemedi, kenan da öyle. Penetre edemeyebilirsin, smaç yapamayabilirsin ama faul, 3 lük çalışmak bu kadar zor olmamalı. Sinan, ibo, mirsad, hido gibi yerlileri gördük arkadaşlar, kaç tane gençte bu ışığı görüyorsunuz.

Madem bizim koçtan 3-4 kat fazla para kazanan Obradovic ve Ivkovic'le karşılaştırıyoruz sürekli , bu koçlar saçma yönetimlerin yönettiği şubenin başında iki gün durmaz...Bunu da dile getirmekte fayda var...Karşılaştırma yapılmasın demiyorum..Yapılsın ama parasını ödeyebileceğimiz, yönetimin sunduğu bütçe ve şartları kabul edebilecek koçlarla karşılaştıralım bence...Daha realist sonuçlar çıkar ortaya...

20-30 milyonluk takımda arada bir kendimden kat be kat düşük bütçeli el takımlarına karşı ilk 5 te 1 genç bende oynatırım sıkıysa bizim kalibremizde,bütçemizde bir takıma uygula bakayım o rotasyonu koyduğun genç ve tecrübesiz oyuncuyu diğer 5 teki oyuncuların kotarması gerekir bizim böyle insiyatif alacak kadar ne kaliteli bir kadromuz ne de kaliteli genç oyuncumuz oldu.

Arkadaşlar iş hocaları karşılaştırmaya kadar gitmiş ve arada rotasyon başarı getirseydi Efes, Daçka her maçı +20 kazanırdı gibi yorumlar olmuş, benim şahsen bizim takımda bu sene gördüğüm sorun bu, deplasmanlarda bu sebeple zorlanıyoruz, takım son periyotlarda ya da ikinci periyotun ortalarında yorgun düşüyor, maçları dikkatle izleyen biri bunu anlayacak zaten keza üçlükleri savunamama sebebimiz de bu, takım fiziken ve mental olarak çok yoruluyor haftada 3 maç ve bazen 3 deplasman ya da 2 deplasman 1 iç saha olduğu oluyor, aradaki antreman ve yolları da hesaba katın. Savunmada eller kalkmıyor bildiğin. Bunu bir eleştiri olarak söyleyince de ters tepki ile karşılaşıyoruz.

Şahsen benim amacım hocayı kötülemek ya da defolup gitsin demek değil, takımın daha iyiye gitmesi. Fark açılınca girecek tabii genç oyuncular, İBB'ye karşı fark 15 olmuşsa genç oyuncu oynatılır, ilk hatasında da kenara alınmaz. Kimse kusura bakmasın ama özellikle Ege, Şafak ve genç sayılırsa Göksenin gayet kaliteli yerli oyuncular. Furkan ve Cedi daha kaliteli olabilir tabii ama bu kaliteye nasıl ulaştıkları da görülmeli, adamlar süre alıyor, psikolojik olarak destekleniyor ve özgüvenleri artıyor. Bizim Şafak da belirli bir seviyeye gelmiş olmasına rağmen hala 3 dakika süre alıp ilk pas hatasında kenara alınıyor, nasıl geliştirecek pardon bu adam kendini daha yeteneğini ve azmini gösteremeden kenara alına alına, okul bahçesinde maç mı yapacak?

Günaydın,

İBB maçı yine konsantre açısından az kalsın kaybetceğimiz bir maçtı. Üçlük savunmamız çok kötü Göksenin dışında kimse savunma yapamıyor maalesef.