Tebrikler Luce Lucescu Kadıkoyde

UEFA Kupası'nda ilk finalist Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk oldu !.. İki Ukrayna temsilcisinin mücadelesinde Dinamo Kİev ile karşılaşan Donetsk, 1-1'in rövanşını son dakika golüyle 2-1 kazanıp finale çıktı !..

Kiev'deki ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak avantaj yakalayan Lucescu'nun talabaleri, rövanş maçına iyi başladı ve 17. dakikada Jadson'un golüyle 1-0 öne geçti. Ancak 47. dakikada Bangoura'nın attığı golle skora eşitlik geldi.

Son dakikalara kadar 1-1 süren maç uzatmalara kalmak üzereydi ki 89. dakikada Ilsinho'nun attığı golle Shakhtar 2-1 öne geçti.

Lucescu'nun öğrencileri bu galibiyetle, 20 Mayıs'ta Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası finalinde mücadele etmeye hak kazandılar.
 
Lucescu'yu kutlarım öncelikle..Diğer eşleşmede ise Werder Bremen takımı sahasında 1-0 mağlup olduğu Hamburg'u deplasmanda 3-2 ile mağlup ederek Shaktar'ın finaldeki rakibi oldu..
 
Bu kupayı biz alabilirdik/almalıydık.Çünkü kadro kalitesi olarak kupadaki tüm takımlardan daha iyi durumdaydık.
Ama sakatlıklar/Meira'nın zamansız satılması/Bülent'in Lincoln ile gereksiz yere güç savaşı içerisine girmesi gibi zincirleme gelişen hatalar yüzünden
Kadıköy de belkide tarihimizin en kolay kazanılacak avrupa kupasını kendi elimizle ittik ne yazıkki.

Başkanlıgı döneminde 6 şampiyonluk sayısız Türkiye kupası ve cumhurbaşkanlıgı kupası 1 Uefa 1 de super kupa kazandıgımız Aziz Yıldırım a kendi stadında bir Uefa kupası daha hediye etmek isterdik ama olmadı ne yazıkki...

Ne kadar üzülsek az ama yinede ben kendi adıma bu kupayı Luce nin kazanmasını isteyenlerdenim.Hani biz alamadık bari eski bir dost alsın diyorum en azından.
Bu arada "keşke" şu alman sevdasından bir vazgecilsede Luce ile hazır İstanbul a gelmiş iken 5 senelik bir anlasma imzalanabilse ...
Keşke
 
Her ne kadar UEFA´yı kazanan hoca olsa da Avrupa´da birinci sınıf takımların Luce´yi tercih edeceğini sanmıyorum. Dolayısıyla eğer yoluna Shakhtar Donetsk ile devam etmeyecekse bize gelebilir. Gelmesini de isterim, hem Skibbe´den vs. fersah fersah daha iyi hem de takımını Avrupa´da nasıl oynatacağını iyi biliyor. Bizim için de öncelik Avrupa olduğuna göre...

Bir nevi UEFA Finali başlığının burası olduğu düşüncesiyle yazayım. Ah bu hayat çekilmez, sen olmasan Fener...

UEFA Finalinde S. Donetsk ile W. Bremen karşılaşıyor, tribünlerde "her zaman her yerde en büyük Fener" tezahüratı söyleniyor. Ama yadırgamamak lazım. Böylece çocuklarına, arkadaşlarına anlatabilecekleri bir Avrupa Kupası finali gördüler. : )
 

Üst