Telekom Baskets Bonn 76-73 GALATASARAY

Re: Telekom Baskets Bonn-GALATASARAY

Maçı istatistik dışında izliyemedik.Pek bi kıstas olmaz bizim için ama skora baktığımızda tüm maç oyunun içinde kaldık.Rakipte 5. sınıf bir takım değil bunuda biliyoruz.İnşallah herşey daha iyi olur.
 
ya tabiiki youm yapmak için çok erken ama ne bileyim 5.numura pozisyonunda efeste kasun,kerem,kaya varken nacjbar,daniel santiagonun alınması ermalle ilgilenmesi,fenerde 3 tane milli takım oyuncusu 2:10 luk adam olup birde mirsad hatta bi yabancı alıncakmış uzun ,telekom desen kris lang,hüseyin beşok,owens,dudley gibi uzunların olması bizde ise okan çevik in bana cemal nalga yeter 2:03 lük wilkonson ve rancikle idare ederiz demesi beni çok düşündürüyo inş yanılırım...
 
Ben istatistik olarak yorum yapacağım.
Washington:Takımı oynatmaktan çok kendi oynuyor gibi bence her maçta 4-5 asist yapması gerekir görevini tam yapmış olabilmesi için ama istatistiklerden anladığım çok hareketli bir oyuncu o yüzden ribaunt falan istatistikleri iyi olacak gibi.
Murat Kaya:Çözemiyorum kendisini kafamda hep bu oyuncu skorer bir oyuncu diye düşünce var ama bakıyorsun 2 sayı 1 ribaunt 3 asist gibi istatistikleri var oysa ben ondan 15 sayı 0 asist 0 ribaunt'a razıyım biraz şutörlüğünü göstermeli.
Can Akın:Şuan'a kadar isabetli bir transfer gibi duruyor çok yüzdeli atıyor bakarsın milli takıma bile seçilir böyle devam ederse ender'den neyi eksik biraz daha üstüne koyması lazım ama ..
Caner Topaloğlu:İstatistikler'den anladığım kadarıyla yedek oyuncu olacak ve 5-6 dakika süre alacak performansı hakkında daha iyi yorum yapmak için çıplak gözle izlemek lazım kendisini.
Wilkinson:Belirli bir seviye'de takıma katkı verecek gibi örneğin her maç 9 sayı 5 ribaunt ortalamaları tutturabilir bazı maçlar'dada patlama yapabilir inşallah o maçlar fener maçları olur
Rancik:İstatistik anlamında en verimli yabancımız olacak heralde hem sayı hem ribaunt konusunda iyi gördüm şimdiye kadar.
Cemal:Daha fazla süre almalı tek diyeceğim bu zaten 5 numara transferi olmazsa aldığı süre artacaktır inşallah bizim beklediğimiz gelişmeyi gösterir.
Evren:İstatistik anlamındaki yorumum şu hayal kırıklğı ... Ama oyun anlamında yorum yapabilmem için onuda izlemem lazım.
 
Okan çevik demecinde oyuncuların ortalama 20 dakika civarı süre almasını planladığını söylemişti Rancik ve Mike 30 dakika civarı süre aldılar.

Kalan uzunlardan Cemal 14 dakika Polat 9 dakika Eren 2 dakika.Aldıkları toplam süre Rancik ve Mike'ın her birinden az .

Eren'in rotasyona düşünülmediği çok açık Polat hazırlık maçında bile 10 dakikanın altında süre alıyor.Cemal ilgili hala soru işaretleri var. Olumlu düşünüp onu da rotasyonun içnde 15-20 dakika süre alacağını düşünsek bile 3 oyuncu rotasyon için çok dar ki bu üç oyuncudan biri sakat veya cezalıda olabilir.

Bütçemiz olanak veriyorsa ilk fırsatta bir uzun daha almamız gerektiği fikrinde hala ısrarlıyım.

D-WAS İstanbul Cup'da umut vermişti ama bir oyun kurucu için 5 top kaybı ve 1 Asist istatisikleri düşündürücü ama takıma henüz yeni katıldığını düşünmek gerek.

Bu arada yenildiğimiz takım geçen sezonun finalisti ama geçen sezonun şampiyonu da Avrupa kupasında bizimle birlikte gruptan çıkamayan EWE Oldenburg idi ligin kalitesi pek yüksek sayılmaz yani.

Ayrıca takımın üçte ikisi değişti biraz zaman tanımalıyız .


Ekleme:Tufan 10 dakika oyunda kaldı oyundan çıktı ve bir daha hiç girmedi umarım sakatlanmamıştır.
 
bir takımın pota altı sağlam değilse çoğu maçta yenilmeye mahkumdur. bizim takımın pota altı şuan sağlam görünmüyor acilen 5 numara acilen cemal gibi 2. sınıf oyuncularla yürümez bu iş.
 
savunma diyoruzda bir takım'ın en sert olabileceği yer pota altıdır bu yüzden az sayı yemeyi hedefliyorsak pota altımız sert ve sağlam olmalı.
 
evet şutu olan sağlam bir 5 numara şart. Rotasyona hazırlık maclarında bile giremeyen oyuncuları gonderip onların maliyetleri ile bir uzun kesinlikle alınabilinir. Boşu boşunada kenarda adam bekletmeyiz bari. onlarada yazık
 
radoslav-rancik-patrick-flomo.jpg


Evvela sürekli bahsettiğimiz "organizasyon" kavramını bize iyi bir örnekle gösteren Telekom Baskets Bonn'a teşekkür etmek gerek.

Kadro bütçeleri Galatasaray Erkek Basketbol takımının yarısı kadar bile yok ama, 6000 kişilik bir salonları var ve o salonu hazırlık maçında bile dolduruyorlar! Bir tarafta milyonlarca taraftarı olduğu bilinen, fakat, derbi maçları haricinde 2000-3000 kişiyi salona çekemeyen Galatasaray; diğer tarafta geçmişte büyük başarılar yakalamasada, üst düzey hedefleri olmasada belli bir kaliteyi yakalamış ve hazırlık maçlarında bile binlerce taraftarı salonuna çekebilen Bonn...

Organizasyon dedik, daha ilk dakikadan ne denli organize olduklarını gördük. Sürekli şikâyet ettiğimiz Galatasaray resmi sitesinin basketbol takımlarına olan ilgisizliği ve bilgisizliği, Telekom Baskets Bonn'un maçı canlı olarak takip edebilme fırsatı vermesiyle su yüzüne çıktı! Almanya'da olmasanız bile, az biraz Almanca ile yazıları okuyarak maçta an be an neler olduğunu takip edebiliyorsunuz ve eş zamanlı istatistiklere ulaşabiliyorsunuz. Bu canlı yayın hizmeti sayesinde maçı yorumlamamız bizim için oldukça kolaylaşıyor ve takıma olan ilgimiz artabiliyor! Maçtan sonra da, resmi sitelerinde maçla alakalı 50-60 fotoğraf paylaşmışlar ki, yine sıkça değindiğimiz bir konu...

mike-wilkinson-patrick-flomo.JPG


Maça gelecek olursak... Organizasyonlarını övdük ama, hakikat şu ki: Almanya ligi finalisti olmalarına rağmen vasat bir takım. Kadrolarındaki en bilinen oyuncu Jared Jordan ki, o da Avrupa kariyerinde şuana dek beklentileri karşılayamadı. Ancak Bonn'da etkili olması olası, ki tek başına 8 asist yaparak tüm guardlarımızn toplamından daha fazla sayı pası verdi.

Kötü başlayıp, dengede giden; ancak, sürekli rakibin kontrolünde geçen bir maç. Maçta iki kez birer sayı farkla öne geçtik (45-46 ve 66-67), üstünlüğümüzü bir dakika bile koruyamadan rakibin serileri geldi ve tekrar kontolü ele aldılar. Demek ki, rakip takım nasıl kazanacağını daha iyi biliyor.

Diğer bir dikkat çikici husus ise, maçı Almanya'da, Alman hakemlerle, Alman takımına karşı oynamamıza rağmen hakemlerin lehimize daha fazla faul kararı vermesi oldu. Bu fauller neticesinde 43 serbest atış kullanıp, 51% isabet oranıyla sadece 22 sayı bulduk ki, bu kötünün de ötesinde bir rakam! Serbest atışların hepsini Ömer Aşık kullansa, ritme girer ancak bu kadar kaçırır!..

Müdafaa ile rakibin şut yüzdesini düşürmüşüz fakat, çok fazla top kullanma fırsatı vererek savunmanın ödülünü alamamışız. Bonn toplam 61 atış kullanmış, biz ise 46 atış yapmışız. Bu istatistiklerde basket girişimlerimizi faullerle durdurmalarının etkisi vardır. Yapılan faullerin karşılığında çok düşük yüzdeyle serbest atış kullanınca mağlubiyet kaçınılmaz olmuş. Esasında maç skoru 74-73 idi ama, son üç saniyede Caner'in yaptığı faul sonrası iki serbest atış kullanıp, ikisinde de isabet bularak 76-73 yaptılar. Ribauntlarda 35-38 Galatasaray üstünlüğü var...

Serbest atışlara bakıyoruz, Caner 0/4 atmış. yani birini isabete dönüştürse son faulü yapmak zorunda kalmayacak ve maç en kötü ihtimalle uzatmaya gidecek. Takımımızın kısa forvetinin bu kadar düşük yüzdeyle serbest atış kullanmaması lazım. Bir önceki maçta 10 dakikada 3 top kaybetmişti... Demek ki mental yönden hazır değil. Caner'in maçlara daha konstantre olması şart!

cemal-nalga.jpg


Diğer tarafta sürekli fırsat verilsin, oynasın dediğimiz Cemal Nalga'nın ikinci kez üst üste diskalifiye edildiğini görüyoruz. Son oynadığı Cibona maçında da diskalifiye edilmişti, Bonn müsabakasında da tekrar etti... Nasıl diskalifiye edildiğini bilmiyoruz fakat, Cemal şu an takımda en fazla süre alacak yerli uzun konumunda ve bu fırsatı kendi kariyeri için çok iyi kullanması, bir basamak yukarı çıkması lazım!

Takımın point guardı olması beklenen Darius Washington 10-11 dakikada 4 top kaybı yaptı. Aman aman!.. Maç sonunda ise 5 top kaybı vardı, maç sonu itibariyle bu kabul edilebilir ama, buna mukabil sadece 1 asist yaptı ve 7 ribaunt aldı. Takımın forvet/pivot oyuncusu Mike Wilkinson ise 7 asist üreterek Jared Jordan ile yarıştı. Her maç bu istatistikler oluşmaz ama, hayli enteresan veriler olduğu da bir gerçek!

Mike Wilkinson demişken, kendisiyle devam etmek lazım... Maç sonundaki verileri 30 dakikada 13 sayı, 7 ribaunt, 7 asist, 4 top çalma, 1 blok, 1 top kaybı 5 faul almış, faul yapmamış. Verimlilik puanı 20... Serbest atışlarda 4/10 ile oynamış ki, normalde kendi ortalamasına göre 7/10 atması gerekiyordu. Yani faul çizgisi haricinde çok iyi bir performans... Transfer edilmeden evvel "takım oyuncusu" demiştik, bunu göstermeye başladı. Şayet içeride daha iyi paslar alırsa sayı ortalamasını da yükseltir ve çok kaliteli bir oyuncu izlettirir.

radoslav-rancik-tufan-ersoz.jpg


Son olarak, Tufan Ersöz'ün sadece ilk çeyrekte oynadığını ve bunun sebebinin ciddi bir sakatlık olmamasını umduğumu yazayım...
 
Öncelikle yazı gerçekten çok güzel olmuş..Teşekkürler..
Takımın daha hazırlık döneminde olduğunu unutmayalım..Bu takımın sene boyunca mücadeleden ödün vermeyeceğinden emin olabiliriz.Savunmada da iyi işler yapacağız.Fakat hücumda ne derece akıcı olabiliriz asıl düşünmemiz gereken konu bu...
 
Maçı serbest atışlarda kaybettiğimiz çok açık.

Telekom Basket Bonn almanyanın önemli takımlarından. bonn halkı için en önemli sosyal olaylardan biridir. zaten hazırlık maçına gösterilen ilgidende anlaşılabilir.

.
 
Deutsche Bank Skyliners maçı da dünkü gibi canlı yayınlanır mı acaba siteden?
Siteye baktım ama anlamadım birşey.
 

Üst