Teşekkürler Hakan Üstünberk

Resimden sonra iyice soğudum yani Hakan Üstünberk haklı yani istifa etmekte.Acaba diyorum basketbolu falan çok iyi bilen birisini mi getircekler.Aklıma Nur Germen geldi ama sanmıyorum getirmezler onu

Arkasından kuru bir teşekkür edip unutulmaz umarım. Sen uğraş, didin dur bugünlere kadar gel kaymağı başkası yesin. Hiç adil değil.(hoş umarız şubeleri ters yönde etkilemez bu olay, kaymak beklerken başka şeyler çıkmasın)Oktay Hoca'nın tribüne çıkması gibi uzun vadeli projeleri olan bir adamın 6 ay sonra bir anda "aileme zaman ayıramıyorum" diye görevini devretmek istemesi garip geliyor. Buz dağının arkası elbet gözükecek zamanla. Her ne kadar bugüne kadar eleştirildiği noktalar olmuş olsa da tek dileğimiz kendisinin yerine gelecek kişinin kendisini aratmayacak biri olması.

her ne kadar çok önemli bir vefa göstergesi sayılmayacak bir şey olsa da resmi sitedeki Hakan Üstünberk'e teşekkür ve kendi açıklaması 3-4 saat sonra gündem bölümünden indirilmesi de ayrı bir olay.

Şöyle bir yanılgı oluşmasın Bülent Tulun yada başka biri kim gelecekse gelsin Basketboldan anlayacak diye bir kural kaide yok, Galatasarayın Basketbol Şubesinde görev alan ben bir-iki tane adam bilirim basketbol camiasında yer edinmiş yada basketbolu sözde bilen kişiler (ki onlardan birinde seneler önce play-out oynamıştık) onlar dışında zaten basketboldan uzak kimseler yöneticilik yaptı ki buna Hakan Üstünberk de dahil..Hakan Üstünberki seviyoruz saygı duyuyoruz ama oda basketbol camiasında yer edinmiş yada bu işi biliyorum diye göreve gelmiş biri değildi..

Özetle Basketbolu bilmesin yönetimi iyi yapsın , doğru yapsın yeterli..Basketbolda sorumlu yönetici oyuncu arayıp, bulup transfer yapmaz sadece onay verip başkana sunar..Şortunu giyip arada takımda oynamayacağına da göre sıkıntı yok..Ve geçmiş deneyimlerden ve tacrübelerden yararlanarak da rahatça söyleyebiliriz heralde allah bizi iş biliyorum diyen adamlara düşürmesin biz bunun acısını hakyemezlerle adnan sezgin ve Tuğrul Demir gibilerle çok çektik..aman aman aman diyeyim

bu sene tüm branşlar dahilinde yaşadığım en büyük şok bu oldu.görevine bu denli sahip çıkan ve özveriyle sürdüren ,küme düşme potasındaki takımı yaptığı doğru hamlelerle EL de top 16 ya taşıyan bu değerli GS sevdalısının istifası cidden çok büyük bir kayıp oldu.bunların tek başına yapmadı tabii ki ama takıma katkısı ve emeği yadsınamaz.yerine bülent tulun gelirse çok büyük hezeyan olur ve futboldaki adnan sezgin faciasını yaşayabliriz.

Yaw yok arkadaşlar Ünal Başkan getirmez Tulun'u bu göreve, birisi önermiştir belki hepsi okadar.Yıllar önce Ribberry faciasının sorumlularından birisinin bu göreve gelmesi başta ben olmak üzere bütün taraftarı çıldırtır.

Beko Basketbol Ligi’nin 14. haftasında Erdemirspor’u deplasmanda 83-75 yenerek bu sezon 11. galibiyetini alan Galatasaray Medical Park’ta Hakan Üstünberk’in istifasının şoku atlatılmaya çalışılıyor.

Üstünberk’in yerine basketbol şubesine kimin geçeceği henüz belirsizliğini korurken Sarı – Kırmızılı camiayı sarsan bu istifayla ilgili Galatasaray Medical Park koçu Oktay Mahmuti ilk açıklamayı sitemize yaptı. Mahmuti, Hakan Üstünberk’n takımın üstünde değil, içinde bir yönetici olduğunu vurgulayıp, bu sayede herkesin sevgi saygısını kazandığı vurguladı.

Telefonla ulaştığımız başarılı koç, merak edilen konuyla ilgili sorduğumuz soru karşılığında şu yanıtı verdi:

“Hakan Üstünberk, iyi ve kötü zamanda iş temposundan ve ailesinden uzak kalarak heyecanını bizimle paylaştı. Takımın üzerinde değil, içinde bir yöneticiydi. Bununla herkesin sevgi ve saygısını kazandı. Benim G.Saray’a geldikten sonraki en büyük kazançlarımdan biri Hakan Üstünberk ile tanışmaktır. Umarım bu yanıt her şeyi açıklıyordur.”

Kaynak:BAsketdergisi.com