THY Euroleague | 1.Hafta | Montepaschi Siena 75 - Galatasaray LH 84

bu maç özelinde savunmamız üzerinden çıkarımlar yapmak çok gerçekçi veya doğru olmaz bana göre. bugün iyi savunma yaptığımızı düşünmüyorum, hackett gayet rahat sayılar buldu 3-4 oyuncu arasından bile. hackett'ı yedekleyip sahadaki beşi oynatabilecek bir oyun kurucuları olsa çok daha zor geçerdi maç. erick green'in başarısız bire birleri dışında herhangi bir organizasyonları olmadı mesela hackett'ın kenarda olduğu kısa dönemlerde. green, english gibi oyuncuların verimliliği kendilerine uygun pozisyonlar hazırlandığında maksimuma ulaşır. neyse, maça dair en önemli kazanımlar erceg (efes maçında geliyorum dedi) ve domercant oldu. jawai ve marko'yu da devreye soktuğumuzda elimiz çok genişleyecek. özellikle jawai. furkan'ın devrildiği pnr'ler harici alçak post'ta bi şeyler üretemiyoruz çünkü. jawai gelecek, post up oynayacak, ikili sıkıştırma geldiğinde kat eden kısaya veya yayın gerisindeki kısaya gönderecek, zevkten dört köşe olucaz, şu, bu derken ulan jaka lakovic vardı be :s

Öncelikle sevgili Önder özür dilerim yazacağım dedim maç öncesini takımlar arasındaki kalite oyun farkını,araya bayram girid kurban telaşı nedeni ile yazamadım.Bu maç öncesi yazacağımı 2 ay önce transfer bölümünde yazdım.Biz jawai yi savunma için aldık erceg ile beraber tam şut takımı olduk rakip için tam bir kabus dışarda kimi tutsan boş kalan atar iş savunmada diye kısalar iyi katkı verdi ribaundlara adam paylaşımınıda iyi yapınca son olarak rakibin her hamlesine ceza şutu ile cevap verince,rakip için çaresiz bir durumda kalıyor örneğin efes şimdi siena.Oly farklı bir maç olacak bakın o maçın yıdızı ya jawai olur yada furkan savunma maçı olacak .

Öncelikle sevgili Önder özür dilerim yazacağım dedim maç öncesini takımlar arasındaki kalite oyun farkını,araya bayram girid kurban telaşı nedeni ile yazamadım.Bu maç öncesi yazacağımı 2 ay önce transfer bölümünde yazdım.Biz jawai yi savunma için aldık erceg ile beraber tam şut takımı olduk rakip için tam bir kabus dışarda kimi tutsan boş kalan atar iş savunmada diye kısalar iyi katkı verdi ribaundlara adam paylaşımınıda iyi yapınca son olarak rakibin her hamlesine ceza şutu ile cevap verince,rakip için çaresiz bir durumda kalıyor örneğin efes şimdi siena.Oly farklı bir maç olacak bakın o maçın yıdızı ya jawai olur yada furkan savunma maçı olacak .

"jawai'yi savunma için aldık" düşüncesine katılamıyorum. evet orayı karartır ama öncelikli sebep jawai'nin alçak post oyunu bana göre. takımın nerdeyse tamamı dış şut sokabilen isimler ama tek bir stratejiyle bu yola çıkamaz hoca. gerek ikili oyunlarla gerek post up'la jawai'nin direkt veya dolaylı katkılarıyla içeriyi de işlememiz şart.

İyi bir hücum ritmi yakalarsak bu maçta ki gibi , bizi durdurabilecek takım görmüyorum . İçerden bir kaç sefer kolay sayı buldular ama Ergin hocanın zamanla savunma organisazyonunu ve direncini arttıracağına eminim çok güzel başlangıç oldu

Takımımızı tebrik ediyorum. Güzel bir galibiyet aldık önemli bir deplasmanda. Oyuncularımızın performanslarını zaten hepimiz analiz ediyoruz. Hepsini kutluyorum. Benim asıl değinmek istediğim çok önemli bir konu var. Savunma ! Maalesef savunmamız alarm veriyor. Büyük hedeflerin takımıyız artık daha sert bir takım olmamız lazım. Maalesef bu güzel galibiyetimiz de bu sorunumuzu da konuşmamız lazım diye düşünüyorum. Çok kolay sayı yiyoruz içeriden çok az sayı buluyoruz ve pota altında müthiş zafiyetler göze çarpıyor. İçeri giren turnikeyi potamıza bırakıyor. Bu filmi FBülker maçında da gördük dikkat edin. Bu soruna Ergin hoca acilen çözüm üretmeli zira böyle devam edersek sert savunma yapan sistem takımlarına karşı kazanmamız çok zor.
Savunmamızı özellikle pota altı savunmamızı yukarılara çekmek şart !

İlk yarıda gayet iyi savunma yaptık bence ama ikinci yarıda saldık biraz. Ayrıca bu sezon çıktığımız 6 resmi maçta yediğimiz maksimum sayı 75. Yani çok da endişelenmeye gerek yok.

İlk yarıda gayet iyi savunma yaptık bence ama ikinci yarıda saldık biraz. Ayrıca bu sezon çıktığımız 6 resmi maçta yediğimiz maksimum sayı 75. Yani çok da endişelenmeye gerek yok.
Öyle değil işte içeriden çok turnike yiyoruz. Emir'in basketleri bile bu sorunla ilgiliydi. Bence daha sertleşmeliyiz. Böyle hep atarak maç kazanılmaz. Böyle iyi günlerde bu sorunu da konuşalım ki daha iyi olalım amacım bu.

Öyle değil işte içeriden çok turnike yiyoruz. Emir'in basketleri bile bu sorunla ilgiliydi. Bence daha sertleşmeliyiz. Böyle hep atarak maç kazanılmaz. Böyle iyi günlerde bu sorunu da konuşalım ki daha iyi olalım amacım bu.
Sezonun bu bölümünde sertleşirsen , vidaları sıkarsan sezon bitmez ki. Bu önemli ayrıntıyı atlıyorsun. Bir takımı bütün sene konsantre tutamazsın. Sonra ocak - şubat civarı millet vites atarken , biz aşağı düşmeye başlarız.

güzel bir başlangıç yaptık tek sorunumuz herkezin ortak fikri savunmayı sertleştirmemiz lazım Jawai toparlandığı an bence bu sorunuda aşarız.İnanılmaz derecede yumuşak bileklerimiz var.Winner oyuncularımız var.Oyun sıkıştımı inanılmayacak atışları çok kolay yapabilen sihirbazlarımız var.Hoca takımı çok güzel harmanlaması lazım.Arroyo bence dün çok fazla sahadaydı her macta bunu başaramayabilir.

Ender, Sinan, özellikle Cenk neden bu kadar az oynadı ?

Ergin hoca eğer oynattığı 5 de istediği verimi alabiliyorsa karşımızda zayıf bir takım bile olsa rotasyona fazla gitmiyor,bunu örneklerini fazlasıyla gördük,ayrıca cenk oynadığı sürede katkı verdi,dün Gordon arroyo bir nebzede olsa marko üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar,kanımca onları kenara alarak soğutmak istemedi..

Arroyo ve Gordon'un uzun süreler alması bu maç özelinde birşeye bence..Denildiği gibi koç eğer rakibin zayıf karnını bulup oradan istediğini elde ediyorsa değişikliği gitmiyor fazla ki bana sorarsanız bu çok güzel bir özellik.

Gün gelir Cenk oynar gün gelir Ender Sinan...Ergin Ataman'ı bir taktik dehası yapan da bu özelliği (bence)

Siena´nın eski gücünde olmamasını ve maçlarını oynadığı salonun değişmesini dikkate alınca İtalya deplasmanında galibiyetle döneceğimize dair bir umut yeşerdi. Ne de olsa "Galatasaray´ın olduğu yerde umut her zaman vardır" sözü hafızalardan hiç çıkmadı.

İlk periyodun bitiminde yediğimiz üçlük içimi burktu. Genelde bu tür toplar maçı kimin kazanacağının habercisi gibidir. Neyse ki ikinci periyotta hücumda gösterdiğimiz üretkenlik farkın iyice artmasını sağladı, Üçüncü periyot çok önemli diye düşünürken 8-0´lık seri "acaba" sorusunu getirdi aklıma ama çabuk atlattık o süreci ve maçın sonuna kadar hiç geri adım atmadan rahat bir galibiyet aldık.

Maça dair aklımda yer edinen tek pozisyon Arroyo için çalınan hücum faulü. Sınava giren öğrencinin kolay soruyla karşılaşınca bu soruda bir bit yeniği var yoksa bu kadar kolay soru olmaz diye düşündüğün gibi o pozisyonda benim süzemediğim bir ayrıntı var dedim hep. : ) Adettendir, ev sahibi lehine düdük çalınır ama bu kadarına pes!

Hak ettiğimiz yerde olmak, hak ettiğimiz bir galibiyet almak çok güzel. Ataman ve öğrencilerine gönülden teşekkür ediyorum.

Ben savunmamızın kötü oldugum düşüncesinde değilim. Siena hızlı tempoda oynayan bir takım yani yememekten çok atmayı düşünen takım onları 75 sayıda tutmak bence basarı. Banagore bizim sıkıntımız çok fazla dıs şuta bağlı oynamak .Acilen jawai yi devreye sokmamız lazım yoksa sut performansımızın ıyı olmadıgı maclarda sıkıntı yasayabılırız. Bu mac özelinde sunu söyleyebilirim sıena evınde çok potansıyellı bır takım onlarla çok doğru zamanda karşılaştık. Umarım haftaya oly macında dolu tribünler önünde galıbıyet alarak sağlam adımlarla yolumuza devamı ederiz

Çok fazla dış şuta bağımlıyız içeriyi de kullanmak lazım bir an önce.

Onun haricinde harika bir galibiyet herkesi kutlarım.

Bende tam aksine dış şuta bağımlıyız düşüncesine katılmıyorum,bu sezon başından beri izlediğim 6.cı maç ve maçların nerdeyse tamamında dış şutlar hazırlanmıştı yani zoraki 3lükler denemedik,zaten yeri geldiği zaman ersin,erceg ve Furkan ile pota altından sayılar buluyoruz..

Maçın başından sonuna kadar kontrolü elimizde tuttuk diyebiliriz bir tek o 8-0'lık seride çoğu kişi ''acaba'' demiştir onun haricinde rakibi yanımıza dahi yaklaştırmadık. İç dış dengesi daha oturmuş değil ama bu gayet normal Jawai'nin hazır olmadığını düşünürsek. Arroyo tam bir lider maç sıkıştığında sorumluluk alıp bizi rahatlattı her seferinde. İtalya deplasmanında Siena gibi hızlı ve atletik takım karşısında 75 sayı yemek o kadar da kötü değil bence üstelik daha sezon başı.