5 dakika kala Fark 20 sayı civarındayken yani mağlubiyetimiz kesinleştiğinde umarım 30 sayıyla yeniliriz dedim.30 sayı fark yiyelim ki bundan ders çıkaralım buranın sıradan bi arena olmadığını bazı oyuncular anlasın istedim.Yine de takımdaki sezon başında formu düşük oyuncularımızın olması ve üstüne Cenk,Furkan,Jawai,Ender,Markoishvili gibi önemli eksiklerle çıkmış olmamızdan dolayı yenilmemiz normaldi ve büyük oranda maç öncesinde de belliydi bu.Grup maçı olması sebebiyle çok önemi yok çünkü hangi şartlar altında maça çıktığımız malum.Gruptan nasıl olsa çıkacağız her halükarda.Benim takımdan top8 görmesi için umudum hala yüksek (eğer sakatlık felaketleri sürekli devam etmezse).Bugünkü maç kriter değil bu şartlar altında ha 15 sayıyla yenilmişiz ha 30 sayıyla.Anlamadığım bazı şeyler var sadece.
1- Göksenin'in ne kadar overrated bi oyuncu olduğunu her maç tekrar tekrar söylüyorum.Bana birisi Göksenin'in ne katkı verdiğini söylesin lütfen ? Euroleague'in pas , top taşıma , dribbling ve şut alanlarında , neredeyse bu 4 alanın tamamında , euroleague'deki en kötü 10+ dk alan 2 numara pozisyonu oyuncusu.Evet en maalesef en kötü.Tamamen savunma üzerine kurulu Mahmuti sisteminde biraz iş yaptı diye abarta abarta göklere sığdıramadığımız Göksenin , bana göre takımımızın en kötü oyuncusu.Yahu Göksenin'in savunma yaptığı adam kilitleniyor mu sanki , çok mu sıkıntı çekiyor ? Hücumda ne kadar takıma zarar verdiği ortada , sadece şut değil bildiğin müthiş bi durağanlık katıyor takıma.Göksenin'in tırnak içinde tek katkısı ; rakip guardın topu bizim sahamıza 2 ya da 3 saniye daha geç topu taşımasını sağlamak.Bu maçın özelinde söylemiyorum bu maç için tartışılacak bişey yok ama hala Göksenin gidip ilk 5 te çıkıyorsa şu takımda , bana göre koç büyük bir hata yapıyor.Henry'nin tek kolu kırık hali bile daha faydalı olacaktır.Rakip guardı yıprattığı falan da yok , iki yakın durmayla göz boyuyor resmen.Burda Göksenin'e suç bulmuyorum , kendisi en azından elinden geleni yapıyor ama maalesef olmuyor yani bir euroleague takımında rotasyon oyuncusu olmak için bile çok verimsiz.Verin bi takıma kiraya 2 sene pişsin , ondan sonra tekrar bakın oluyor mu olmuyor mu diye.Ama şu anda resmen takıma zarar veriyor ve hala ilk 5 çıkıyor.Hani Cenk sakat olmasa yine eminim oynayacaktı Göksenin.Bu maç özeliyle alakası yok genel olarak söylüyorum artık Göksenin'in oynamaması lazım.Sinan zaten aynı tipte oyuncu o da çok iş yapmasa da en azından top sürmesi , penetresi var.
2- Domercant yine 1/5 şut attı ama neden ? Adama zerre pozisyon hazırlayamıyoruz.Kendini göstermek için zor pozisyonda şut atıyor onlar da girmeyince koç onu oyundan alıyor.Domercant bu takımın en önemli silahlarından biri olmaya aday ama kendisine set hazırlanılmadığı için verimi çok düşüyor.
3- Yine bu maç özelinde söylemiyorum ama Ergin Ataman neden çok az mola alır bunu da çözebilmiş değilim.Geçen sene eurocupda kazanmak zorunda olduğumuz Unics maçıydı heralde , orda bile mola almadan maçı bitirmiştik.Aliaga maçında mola aldık mı hatırlamıyorum bile.Bir de şu var ki mesela maç kafa kafaya giderken rakip çeyrek sonunda son hücumu kullanıyor , rakip şutu attıktan sonra periyot bitimine 3-4 saniye kalacak.Neden böyle durumlarda koç 'sayı olursa mola alıyorum' demiyor.Rakip bize periyot bitimine 4 saniye kala sayı atıyor , e sayı atılınca NBA'deki gibi saatin durduğu da yok , biz topu oyuna sokana kadar 3 saniye geçiyor.Halbuki o 4 saniye için direk mola istese, ekstradan bi üçlük bulma şansımız olacak.Bunu 2 senedir neredeyse hiç yapmadık.Zaten normal molaları kullandıgımız yok , bari o son hücumdan arta kalacak olan 3-5 saniye için bi mola alalım hem de takım o 3-5 saniyelik pozisyonları oynama olayını da bi yandan geliştirsin.
4- Her maç neredeyse 1 çeyrek skorda aşırı sıkıntı çekerdik , bugün resmen bu konuda dip yaptık ve 2. çeyrek 30 sayı atan takım kalan 20 dakikada 15 sayı gibi komik bi skor üretti 2. yarıda.Hücumda bu kadar dip yaptığımız maç muhtemelen bi daha olmayacaktır ama genel anlamda şu pozisyon bulma sorununu çözmemiz lazım.Buna artık çözüm bulmak lazım.Çok durağan oynuyoruz fastbreak şansları bile gelse bunları kullanmıyoruz.Tamam dengeli oyun sistemi var da fastbreaklerde biraz hızlı oynasak ölmez bizim oyuncular heralde.Ha pozisyon bulsak bitiremesek anlıcam pozisyona giremiyoruz ki doğru düzgün bazı çeyreklerde.Oly maçının ilk çeyreği , BJK 2. çeyreğinin büyük bölümü vs.Pozisyonu bulalım şutu atalım isterse top girmesin.Sadece bu kadar durağan oynamayalım ve oyun kurmaya hücumun 15. saniyesinde başlamayalım yeter.
Yine de bu takım bu sakatlık sorunları devam etmezse f8 yapacaktır fakat ilerisi için bişey diyemem.Bu maçı zaten büyük ihtimalle kaybedecektik , bazı şeylerden ders çıkarmak için fark yememiz iyi oldu bile bence.