THY Euroleague | 9.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 76 - 57 Stelmet Zielona Gora

Grupta ikinciliği garantilemek adına çıkacağımız bir maç, Bonsu olmayacak ancak ritm bulmaya başladık.

Euroleague | 9.Hafta | Galatasaray Liv Hospital – Stelmet Zielona Gora

B_c9b7469875e43f35a5aa31b8e0951c56-660x330.jpg


Unicaja Malaga galibiyeti ile TOP 16'yı garantileyen takımımız ikincilik adına önemli bir avantaj elde etmişti. THY Euroleague 9. Haftada Stelmet Zielona Gora'yı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ağırlayacak olan "Yenilmez Armada", kazanması halinde ikinciliği de garantilemiş olacak.

C Grubu'nda 2 galibiyet 6 mağlubiyet ile son sırada bulunan Zielona Gora, son iki maçında Galatasaray Liv Hospital ve Olympiacos Piraeus ile karşılaşacak, gruptan çıkma ümitleri hayli azalmış durumda. Polonya'da oynanan maçta takımımızı zorlayan Stelmet Zielona Gora; Montepaschi Siena ve Bayern Munich'e karşı sürpriz galibiyetler elde etmişti. Sakatlıklar ve formsuzluk nedeniyle zor bir dönemden geçen takımımız Dudley&Bonsu ikilisinin iyi oyunuyla 78-75 kazanmıştı. Gora'da ise Walker ve Zamojski 17'şer sayı ile oynarken, Euroleague'in bu sezon dikkat çeken isimlerinden Vladimir Dragicevic 13 Sayı 9 Ribaund ile oynamıştı.

Stelmet Zielona Gora'nın öne çıkan en önemli ismi; Vladimir Dragicevic. 1986 doğumlu Karadağlı uzun forvet, pota altındaki etkinliği ile dikkat çekiyor. 15.3 Sayı 7 Ribaund ortalamaları ile oynayan Dragicevic, aynı zamanda Euroleague'in normal sezonunda "index rating" sıralamasında ikinci sırada bulunuyor. Sadece Euroleague'in ilk maçında Bayern Munich'e karşı çift haneli sayılar üretemeyen Dragicevic, geri kalan 7 maçta da çift haneli skor üretti. Takımın skor olarak diğer öne çıkan isimleri ise Przemyslaw Zamojski ve Christian Eyenga. Takımı yönlendiren isim ise tecrübeli guard Lukasz Koszarek. Geçen hafta Montepaschi Siena'ya 1 sayı farkla kaybeden, Olympiacos deplasmanında 2 sayı farkla maçı kaybeden Zielona Gora'ya karşı dikkatli ve oyunun kontrolünü elimizde tutmak oldukça önemli. Her ne kadar kısıtlı bir takım olsalar da zaman zaman geri dönüşler yapabildiklerini gördük.

gslhvsgora.png


"Yenilmez Armada"da ise son maçların kahramanı olarak öne çıkan Ender Arslan formu ile dikkat çekiyor. Özellikle Arroyo ile çift guard oynadığımız dönemlerde, hem sahada oyunu yönlendirecek kişi sayısının artması, hem Ender'in rakibin savunma dengesini bozacak şekilde içeri dalışları bize önemli artılar kazandırıyor. Malaga'ya karşı 17 Sayı 4 Asist ile oynayan Ender, pazartesi derbide de maçın kahramanlarından olmuştu. Yavaş yavaş form tutmaya başlayan Malik Hairston, hem savunmada hem de hücumda etkili penetreleri ile skor opsiyonu olmaya başladı. Sakatlık ve formsuzlukların hüküm sürdüğü dönemi atlatmaya başlayan takımımızda pota altında Furkan&Macvan ikilisinin de verdiği katkılar, gösterdikleri mücadele dikkat çekiyor. Takımımızda Pops Mensah-Bonsu cezalı olması nedeniyle forma giyemeyecek.

İkinciliği garantilemek anlamına gelen bu maçta, "Yenilmez Armada"ya Euroleague Arenası'nda başarılar diliyoruz.

Taraftarlarımızı hava şartları kötü olsa da takımımızı desteklemek adına Abdi İpekçi Spor Salonu'na davet ediyoruz.

Tarih: 13.12.2013 - Cuma - 20:30
Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu
Biletler: http://www.biletix.com/etkinlik/PGS66/TURKIYE/tr

 
ilk maçta Koszarek ve Eyenga çok can yakmıştı. Bu iki isme dikkat etmemiz lazım. İpekçi'de bir başka oynuyoruz. Aslanlara başarılar !
 
İlk maçta Dudley&Bonsu nun oyunu ile kazanmıştık. Ne şanstır ki bu maçta iki oyuncudan da yararlanamayacağız. Ama form da olan Ender,Macvan ve Hairston nın katkılarıyla ve ülker galibiyetinin verdiği öz güven , enerjiyle maçı kazanabiliriz.
 
Bu rüzgarla rahat yeneceğimiz düşünüyorum.Bu arada Nikolov o noldu ,bu maç veya Münih maçında oynatabilme gibi imkanımız var mı onu da?
 
İlk 5 dışında etkili isimleri olmayan bir ekip.
Koszarek, Zamojiski, Eyenga ve Dragicevic en önemli isimleri. Özellikle Hairston'un Eyenga'ya ve Furkan'in Dragicevic'e yapacağı savunmalar çok önemli olacak bu maç bazında.
Koszarek ve Zamojiski'yi savunmakta çok zorluk çekeceğinimizi düşünmüyorum.
İnşAllah kazanıp grubu ikinci sirada tamamlayacagimizi düşünüyorum.
Allah utandirmasin inşAllah...
 
Uzun rotasyonu Malaga maçını çıkarttı, bu maçı da çıkaracaktır.. Yine Arroyo ve Ender'in önderliğinde taraftar desteğiyle alırız maçı.. Yalnız şöyle bir detay var, rakibin maçları hep son saniyelere kalıyor, maç sonu çekişmeli olabilir.. Fener galibiyetinin takım üzerindeki morali ve Juve maçının camiaya kazandırdığı havayla vurup geçmemiz gereken bir maç..
 
Tam gidilecek maç. Hedef var , favoriyiz , günü güzel , ertesi gün çoğunluğun işi gücü yok ve en önemlisi de teşekkürü hakeden bi takım var sahada. Extra olarak Koszarek'in kelini canlı canlı görme şansınız var. Daha ne olsun :)
 
Olympiakos son 3-4 dk da 7-8 sayı geriden gelip Siena maçını aldı, aynı şekilde Malaga'da 10 sayı gerilere düştüğü maçta sonlarda seyirci gazıyla harala gürele maçı aldı.. Şu anda puan durumu şu şekilde:

Olympiakos 9 0
Galatasaray 5 3
Malaga 4 5
Bayern 3 6
Siena 3 6
Gora 2 6

Yarınki maçı veya Bayern maçını kazanmamız halinde kesin 2. yiz veya Siena'nın Malaga'yı yenmesi durumunda yine grup 2. siyiz.. Biz yarın bitirelim o ayrı :) %97-98 2. yiz diyeilirz aslında..
Yunanlar bugünkü Siena maçını TOP16 öncesi hazırlık maçı gibi iyi değerlendirdi ve geriden gelip kazanma geleneğini sürdürdüler..
Gora ve Bayern de gruptan çıkma adına son şansları bizim maçlar olduğu için TOP16 adına bizim için de ciddi hazırlık maçları olacak, iyi değerlendirmemiz lazım..
Hesaba kitaba girmeden yarın vuralım da Bayern maçında da hazırlık maçı kafasında ama ciddiye alarak mücadele ederiz..
 
FB-Partizan maçı tam komediydi, Fener bir galibiyet alsa grubu lider tamamlayacak, nedense Partizan maçını tercih etmiyor :) Obradovic'in Nanterre ile oynayacakları maç ile bu maçtaki konsantrasyonun farkına dikkat edin.. TOP16 grubunda ekstra Partizan deplasmanı çıkartabilir bize bu durum..

Bize de 2 maçtan 1 galibiyet 2. lik için yeterli, matematik açısından benzer durum sayılır(Partizan hissiyatı bizim durumda geçerli değil), ama bizimkiler yarın boşlamayıp işi bitirecektir..
 
siena haftaya malaga'yı, bayern de bizi yenerse u.malaga sanırım 5. bitiriyor.

bizim yarın akşam son derece ciddi oynayıp hesaba girmeden 2. bitirmemiz gerekiyor...
 
Rahat yeneceğimizi düşünüyorum, bir terslik olmazsa grubu 2.bitiririz. Artık zor kolay yolumuza devam edeceğiz evimizde partizana yenilecek değiliz ya :)
 
Bence şu an için hesabı kitabı bir kenara bırakıp sadece kazanmaya odaklanmalıyız, hem basketbol hemde futboldaki bu ivmenin etkisiyle salonun dolması lazım, takımımıza gerekli desteği vererek hem bu maçı kazanmalıyız hemde haftasonu oynayacağımız bana göre en zor deplasmanımız(saha dışı faktörler yüzünden) öncesi moral vermeliyiz.
 
Kötü başlayıp mükemmele yakın devam ettirdiğimiz bir ilk yarı oldu. Macvan, ellerine sağlık aslanım aldığın hücum ribaundları için, pota altını yırtıp geçtiğin için. O Partizan'daki Macvan geliyor artık herkes kemerlerini bağlasın :)
Tek sorun kendi potamızda verdiğimiz hücum ribaundları oldu. Ama yaptığımız bezdirici savunma ve Dragicevic'in erken faul problemi yaşaması ekmeğimize yağ sürdü resmen.
 
Beklediğimizden daha rahat bir galibiyet oldu ve böylece gruptan 2. çıkmayı garantiledik, şen ola Cimbom :) Şu anki garanti rakipler Real Madrid ve Maccabi Tel Aviv.. Panathinaikos ekstradan gelmediği sürece TOP8 şansımızın yüksek olduğu gruba düşeceğiz..

Maçın istatistiklerine baktığımızda uzun oyuncularımızın istatistikleri dikkat çekiyor. Furkan kardeşim 16 ribaundla haftanın muhtemelen ribaund kralı ve kendisinin Euroleague kariyer rekoru :) Erceg 30 index rating puanı ile Euroleague kariyer rekorunu kırmış, ayrıca 19 sayıyla da kariyer rekorunu kırmış :)
Ayrıca Macvan da 27 index puanı ile kariyer rekorunu kırmış :) Bunun dışında bu uzunlarımızın 3'er 4'er asistle oynamaları, birbirleriyle paslaşarak sayılar bulmaları da güzel..

Fener maçının yıldızları Arroyo ve Ender'den sayı katkısı alamasak da asist katkısı almışız Arroyo'dan 7 ve Ender'den 5 asistle.. Zaten skor yükünü uzunlar ve 2 şutörümüz Cenk ve Domercant çekmiş.. Uzunlarımız da harika performans gösterdi.. Özellikle koçumuz Ergin Ataman'ın da belirttiği gibi bir dönem 4 numaradan katkı alamıyorduk, artık bunu yıktığımız söyleyebiliriz..

Henry'nin süre alıp, Hairston'ın dinlendirilmesi mantıklı, kendisi İzmir'de bize lazım olacak.. Ayrıca Henry'yi sadece şutör olarak kullanmamamız da güzel, çünkü kendisi el üstü atan da bir oyuncu özellikle kritik anlarda.. Haftaiçi Fener galibiyetinin ertesi günü Pamukkale ile oynanan hazırlık maçı kendisine yaramış..

Sonuç olarak; Karşıyaka deplasmanından sonra Bayern deplasmanında aktif dinlenmemizi yapalım ve rakiplerimizi bekleyelim, bu hafta yüzümüzü çok güldürdüğün için iyi ki varsın GALATASARAY :D
 

Üst