Ticha Penicheiro

Hadi gelin kendimizi bu başlıkta kandırıp gerçeklerden uzaklaşalım gibi olmuş...:)

Konusalım o zaman gelirse tecrübesiyle koçu olmuyan takıma sahada diana ile birlikte katkı yapabilir .En azından tecrübeli bir oyun kurucu olmus olur

Yaşı bir handikap yaratır mı?

Gerçi 41'lik eski oyuncumuz Taj McWilliams'ın geçen sene WNBA'de neler yaptığını gördük ama...

Kesinlikle katkı yapar kısa süre için geldi ve maçlarda da oynayacağı süre 30 dakika olmayacağından tecrübesiyle, oyun bilgisiyle ve Taurasi'li bir takımda motivasyon sıkıntısı yaşamayacağı için faydalı olacağına inanıyorum.

Elimizde var Tina,Sylwia,Alba,Prince,Diana.Malzeme var yani hem de en iyisinden,en pahalısından.Ama ahçı yemeğe bir türlü olması gereken tadı katamıyor,siz gelmiş tabak soslarından bahsediyorsunuz.Ticha Penicheiro'ya Avrupa'da kesinlikle ihtiyaç duyarız,mantıklı bir transfer olur hatta süper olur fakat şampiyon da olsak Avrupa Şampiyonu'da olsak ben bu kadronun basketbolunun bu olmadığını düşünüyorum.

Takımda ilerleme olacağına gün geçtikçe herşey daha da kötüye gidiyor.Ceyhan maçını kazansak da görüşlerim değişmeyecekti,çok uzun zamandır söylüyorum.Takım aşama kaydedemiyor,ilerleme yok.En önemli transfer bana göre takımı kendi potansiyeline çekmek,oyuncuları kendi yeteneklerini gösterebilecekleri setlerle beslemek olacaktır.Ama coach da tık yok,olmaz da,hiçbir zaman da olmadı.

bize zaten 35-36 yaşlarında hafiften oyuncu - koç olabilecek tarzda takviyeler lazım...
zira sayın koçumuz son 2 dakika içersinde 2 tane mola alsa bir "1" basket veya serbest atış çıkarttıramıyor takıma...
yani işimiz oyunun durduğu 10-15 saniyelik bölümlerde oyuncuların toplanıp çember yaparak birbirlerine verdikleri taktikler üzerinde gidiyor...
işte o bölümlerde takıma iyi taktikler verebilecek, hücum setleri çizebilecek tecrübeye sahip oyuncular lazım...

Yaş ve bir süredir basketbola uzak olmasından dolayı tereddütlerim var benim Ticha konusunda. Ama başka alternatif bulamıyorsak çok ta kötü bir takviye değil. Takıma sınıf atlatmaz ama saha içinde biraz daha organize olabiliriz.

Saygılar.

Sevgili Metin " bir süredir basketbola uzak olmasından dolayı..." derken neyi kastettin çıkaramadım. Benim bildiğim Ticha 12 aralıktaki Vici Aistes maçında oynadı. Olsa olsa iki hafta ara vermiştir.

Evet herkezin bilgi isim sonunda resmi site tarafından açıklandı ;

Galatasaray Medical Park, 2011-2012 sezonunda Çek Cumhuriyeti'nden ZVVZ USK Prague takımında oynayan Portekizli Ticha Penicheiro ile sezon sonuna kadar kesin anlaşmaya varmıştır.

WNBA'de de Los Angeles Sparks forması giyen 1.80 metre boyundaki Penicheiro, guard pozisyonunda görev yapıyor. Daha önce 12 sene Sacramento Monarchs forması giyen ve burada efsaneleşen Ticha, 2005'te WNBA şampiyonluğuna uzandı. 1974 doğumlu tecrübeli oyuncu WNBA'in tüm zamanlarda en çok asist yapan ismi konumunda. Aynı zamanda tüm zamanların en çok top çalan ikinci oyuncusu da Penicheiro.

Portekizli yıldız 1999'dan bu yana da Avrupa'da pek çok takımda oynadı. Rusya'nın Spartak takımıyla 2006'da Eurocup ve 2007'de Euroleague şampiyonlukları yaşadı.

Ticha Penicheiro, 11 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak olan Euroleague Kadınlar 11. Hafta maçında Uni Seat Györ karşısında forma giyebilecek.

Yeni sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.

Umarın takımıza asistleriyle oyun içindeki liderliğiyle basarıya oluşmasında önemli bir yer alır ve biz taraftara euroleague sampiyonluğu yasatır.

Öncelikle hayırlı olsun. Ticha Penicheiro'nun kalitesini ve takıma verebileceklerini tartışmak bence pek doğru değil de, fakat, takım zaten olağanüstü kalitedeydi ve potansiyelini sahaya yansıtamama sorunu vardı! Teşbihimi hoşgörün; yani elinde çok hızlı bir araba var ama, gaza basamıyorsun, pedalı değiştirsen ne fark eder ki?!..

Kısa vadede düşünülürse tecrübesi ile iyi transfer diyebiliriz. Ancak bizim önemli diğer sorunumuz uzun sorunu ne olacak?
Kısa vadede bu tarz bir uzun da bulsak harika olur

Öncelikle hayırlı olsun.Yaşı itibariyle de çok skor katkısı yapabileceğini düşünmesem de tecrübe ve oyun zekasıyla takıma kısa vadede katkı verebileceğini düşündüğüm bir oyuncu.Top çalma konusunda da bir hayli uzman gözüküyor.Umarım kısa zaman içinde takıma adapte olur.Özellikle Prince'in oynayamayacağı Rus takımlarına karşı bir guard hamlesi gerekiyordu.