TKBL 1. Hafta | Galatasaray MP 100 - Ceyhan Bld. 75

Takıma erkek takımında Tutku'nun sahada olduğu süreleri izlemeyi yasaklamak lazım. Herkeste bir Tutku Açık asisti yapma sevdası var ve tamamına yakını başarısız oluyor.
 
Euroleague maç konsantrasyonuyla lig mutlaka farklı olacaktır ancak Ekaterinburg maçı öncesi savunmamız gerçekten düşündürücü..
 
melek bilge nasıl bir oyuncu. takip edeniniz varmı. rotasyon konusunda bizi rahatlatacak bir oyuncu sanırım. ikinci yarı gibi oynarsak her maçı maç kaybetmeyiz. bazı konularda takım hala uyum sağlayamamış. ama gerçekten güzel bir kadromuz var
 
Alba, bak bu son şansın. Ne o öyle driplingler, turnikeler, el üstünden bırakmalar falan.
Bahar, bak bu son şansın! Tina'ya yaptığın o asist neydi öyle!
Tina, 23 sayı 14 ribaund nedir? Neden 15 ribaund alamadın? :)

Şaka bir yana çok kötü bir ilk yarıdan sonra, 2. yarı gayet iyi oynadık. Şu an sanki takımın en zayıf halkası Melisa Can. Ciddi anlamda düşük yüzdeli ve az katkı vererek oynuyor. Diana sazı eline almışken, Alba oyuna girdi ve adeta resital yaptı. Alba'nın hızlı oyunu Şaziye'yi de rahatlatıyor. Tina için zaten konuşmak gereksiz. Bahar'ın yaptığı asistlerden sonuncusu tam jeneriklikti. Umarım maçı kaydeden vardır, izlemeyenler için büyük kayıp çünkü. Ayrıca Piph'in 100. sayı için gösterdiği çaba gözden kaçmaması gereken harika bir davranıştı.
 
Macin ilk yarisi Melisa can ve diger yerlilerin 0 katkiyla oynamasi bizi gercekten cok zorladi . Neyseki ikinci yari alba'nin sazi eline almasi ve yerli oyuncularinda biraz kipirdanmasiyla böyle bi fark ortaya cikti .
 
'Dağ başını duman almış' söylendi son çeyrekte.Ekaterinburg maçının havasına girildi. :) Keşke Perşembe olsa.
 
Boş üçlüklerimiz girse maçı en başından kopartabilirdik. Zaten rakibin ikinci yarı oyundan düşeceği belliydi. Maçta ciddi ribaund ve savunma sorunları yaşadık. Ekaterinburg bu durumu affetmeyebilir. Yerlilerimizin katkısı da ilk yarı çok düşüktü. İkinci yarı Diana-Alba sazı eline aldı. Yerliler de katkı verince maçı koarttık. Ligde fener maçından başka zorlanacağımız maç yok ancak herhangi bir takıma hesap dışında yenilmememiz lazım. Play-off 0-0 başlasa da ev sahibi avantajı önemli. Euroleague'de birşeyler yapmak istiyorsak alacağımız yerli katkısı çok öenmli. Bir de bu kadar ribaund sorunumuz varken Prince yerine Matic tercih edilebilirdi belki.
 
Melisa Can basliginada yazdim.Bahar Ozturkle Melisa Can takasi yapabilirsek Kayseri Kaskiyle devsirme kontenjanimizi daha dogru kullanmis oluruz diye dusunuyorum.Bu durumda Fowles gelene kadar ligde Isil,Bahar Ozturk,Diana,Matic,Tina besi kullanilip.Albada bu uc oyuncunun her ciktiginda oyuna dahil olabilir.Fowles gelince Maticin yerine Fowles oynar.Simdiden iki uzunlu sistemi oynamis oluruz.Nadejda ile Anastasia Veremeyenko konusunda simdiden konusmaliyiz.Nadejdadan bir oyuncu daha alabiliriz.
 
Skor güzel de, nefret ediyorum ilk 25 dakikadaki oyundan. Ne gerek var yani? Şunu erken yapın, siz dinlenin biz de rahatlayalım. Azıcık hız ve tempo bitirdi maçı.

Dee, Alba, Tina, belli bir yerden sonra Bahar ve maçın sonlarında Şaziye iyiydiler. Dee maça 1/4 şut isabetiyle başlayıp sonrasında 7/9 ile devam etti. Dee için sıradan bir gün, 22 sayı. Fakat oyunculuğunun yanı sıra, sanki benchte Hakan Hoca'nın da boşluğunu kapattı. Gerçekten takımı çok sahiplenmiş durumda, sanki o bize gelmemiş de biz ona gitmişiz gibi. Tina ilk yarıda ribaundları pek umursamıyor gibiydi, elini sokunca bu işe takımı rahatlattı, rakip potanın etrafında zaten eşsiz; 23 sayı-14 rib.-3 blok. Alba da muazzamdı yine, kaptandan üçlüleri de devraldı artık :) sanki Euroleague'nin MVP'si değil de, alt yapımızdan çıkan bir oyuncu gibi tavırları, heyecanı, cana yakınlığı var Alba'da. Sylvia'ya 1 sezonda inmeyen top Alba ve Dee'nin sayesinde ilk 4 maçta Tina ile buluşuyor. Tabii Tina'nın topu aldığı yer ve şekil fark etmeksizin bitirmesi de bunu tetikliyor. Bahar ile Şaziye bu ligin en elit 6-7 Türk oyuncusundan ikisiler, kendilerine güvendikleri zaman bu maçlarda işi yabancı arkadaşlarına bırakmayacak kadar yetenekliler, devreye daha erken girmeleri gerekiyor. Michelle şut seçimleriyle can sıktı biraz, henüz bıraktığı yerde değil. Işıl ufak süreli bir sakatlık yaşadı, onun etkisiyle sahadan uzak kaldı bir dönem ama oyunda olunca takıma faydalı oldu, ne yapması gerektiğini biliyor kaptan. Piph'in daha iyilerini gördüğümüz için bugün ekstra bir şey demeye gerek yok. Ayşe ve Sariye bugün çok etkili olamadılar, maçın son anlarında giren Melek de orta mesafe isabetiyle 100. sayımızı attı. Ceyhan'ın yabancılarının da yorulmasıyla, çok keyifli bir son çeyrek çıkardık. Başta da dediğim gibi bunu ilk yarılarda yapıp maçı başından bitirsek, daha da keyifli olacak hepimiz için.
 

Üst