TKBL 13. Hafta | Galatasaray M.P.-Kayseri Kaski

15 Ocak Pazar
13:00 Abdi İpekçi S.S.

Lige verilen All-Star arasından sonra TKBL'de heyecan tekrar başlıyor. Pazar gününün ilk maçında ekibimiz, lig 3.'sü Kaski'yi ağırlayacak.

TKBL'de sadece 3 kez yenilen Kaski, evinde bize ve -LaToya Sanders(Pringle)'sız dönemde- Fenerbahçe ile Optimum TED'e karşı almıştı bu mağlubiyetleri. LaToya takıma tekrar katıldıktan sonra da o güçlü görüntülerine geri döndüler. Ligin formda takımlarından Mersin BŞB'yi 15 sayı farkla mağlup ettiklerini görüyoruz aradan önceki son maçta. Panküp'ün sponsorluktan çekilmesinden sonra küçülme beklense de kadrosunu koruyan ve Eurocup'ta büyük hedefler için son dönemde takviyeler yapan Kayseri ekibi ligin ve Eurocup'ın dikkat çeken takımlarından biri. Barbara Turner (Devşirme), Anna de Forge, Doneeka Hodges, Le'Coe Willingham, LaToya Sanders, Andja Jelavic'ten oluşan yabancı rotasyonu sadece Eurocup için değil, Euroleague'de de olsalar en az Top 16 yapabilecek bir kaliteyi işaret ediyor. Zaten perşembe günü oynadıkları Eurocup maçında, kupanın son şampiyonu Elitzur Ramla'yı 10 sayı farkla mağlup ettiler.

Ligde oynanan son maçta 4 yabancı haklarını; de Forge, Sanford, Sanders ve Willingham'dan yana kullandılar. Yabancı haklarından 3'ünü pota altı oyuncularıyla kullanırlarsa, Gizem Yavuz'un da ekipten ayrılmasından sonra guard rotasyonunda sıkıntı yaşamaları beklenebilir. 16.5 sayı-9.2 rib.-2.9 blok ortalamalarıyla oynayan LaToya Sanders, bu üç istatistikte takımın lideri. Tabii maç başı 3.0'e yaklaşan blok ortalaması, ligin de en çok blok yapan oyuncusu olmasını sağlıyor. Eski oyuncumuz Doneeka Hodges maç başına 4.6 asist ile oynuyor ama Koç Ayhan Avcı'nın onu bu maç için rotasyona dahil edip etmeyeceği önemli tabii ki. Kadrolarında Le'Coe Willingham ve Anna de Forge gibi iki önemli isim, pota altında 2 senelik partnerlikleri süren Sanford-Sanders ikilisi ve devşirmeleri Barbara Turner ile İstanbul'daki ikilinin ardından ligin en güçlü 3. takımı olan Kaski, Fenerbahçe'den fazla olarak yedikleri sadece 4 sayı ile ligin en az sayı yiyen ikinci ekibi konumunda.

Sylvia-Tina ikilisine en çok iş düşecek maçlardan biri olacak Kaski'nin güçlü pota altı rotasyonu düşünüldüğünde. Maçın pazar günü saat 13:00'de olmasına karşın, arkasından erkek maçı oynanacak olmasından ötürü ortalamanın üstünde bir seyirci sayısı beklenebilir. Zor, keyifli ve çekişmeli bir maç olacağı açık ama Ceyhan deplasmanında tüm sürpriz haklarımızı fazlasıyla kullandığımız için -normal sezonun bitimine kalan- 10 maçtan farksız olarak her şart altında kazanmamız gerekiyor.

Başarılar takımımıza.
 
Alba ve Diana bu takıma çok güzellik katıyor. Özellikle Alba' nın ne zaman potaya gittiğini anlamıyorsunuz bile. Bu özelliğini iyi kullanmamız bizi daha iyi yerlere taşır.

Takımda iyi sinyaller var ama tabi bunu zorluk derecesi yüksek maçlarda göreceğiz.

Saygılar.
 
Ceyhan maçı sonrası ne kadar eleştiri gelse de şunu net olarak görüyoruz son iki maçta takım çok iyi gözüküyor,rakipler zayıf ama o mağlubiyet sonrası bu görüntüyü yakalamak önemliydi
 
hakemlere rağmen kazandık. ilk yarı öyle fauller çalındı ve bize yapılan fauller çalınmadı ki...fenerbahçe serisindeki kadar kötüydü hakemler. (özellikle yaşlı olan hakem)

alba-taurasi çok iyi anlaşıyorlar. bugün tina da çok iyiydi. savunmamız da gayet başarılı olunca kayseri neye uğradığını şaşırdı. son iki maçtır güzel oynuyoruz. macar takımı ölçü değil ama bugünkü maç umutlandırdı beni.
 
Kayserinin bu kadar yetersiz kalacağını düşünmüyordum. Güzel bir mücadele bekliyordum açıkçası ama ilkyarı hakemler yardım etmese sayı atamayacaklardı nerdeyse. İlkyarıdaki 26 sayının 15-16sını serbest atıştan atmışlardır herhalde. İlginçti hakemler gerçekten!
 

Üst