TKBL 14. Hafta | Beşiktaş 68 - Galatasaray MP 75

Önemli bir galibiyet, takımımıza tebrikler.
Bundan sonraki maçlarda bugünkü tablodan farklı birşey olacağını sanmıyorum. Bu durum her takımın iştahını kabartacaktır.
Diana'nın dahil olacak olması tabii ki önemli, ama artık Ceyhan gibi facialara çok da şaşırmam.
Tüm takımı, teknik ve idari ekibiyle birlikte tekrar tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir duruş sergileyip BJK deplasmanından galibiyetle dönüyorlar, günün şartlarında hiç de kolay iş değil.
 
Önemli bir galibiyet, takımımıza tebrikler.
Bundan sonraki maçlarda bugünkü tablodan farklı birşey olacağını sanmıyorum. Bu durum her takımın iştahını kabartacaktır.
Diana'nın dahil olacak olması tabii ki önemli, ama artık Ceyhan gibi facialara çok da şaşırmam.
Tüm takımı, teknik ve idari ekibiyle birlikte tekrar tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir duruş sergileyip BJK deplasmanından galibiyetle dönüyorlar, günün şartlarında hiç de kolay iş değil.

bence biraz abartiyorsun.besiktasi lig de yenmeyeni sinir disi ediyorlar
cok kötü takimlari var lig de kalamazlar
görende yabancisiz maca ciktik sanacak.bi diana yoktu takimda.ki eskiden diana mi vardi
bu takim dianasiz da yenmesini bilmeli.prince cok iyidi bugün sazi eline aldi
 
Takımımızı canı yürekten kutluyorum, bu kadar kötü şoka rağmen her ne olursa olsun beşiktaşı yenerek bize büyük bir hediye verdiler. Artık destek zamanı sıra bizde hem avrupada hemde ligde bize çok ihtiyaçları var artık. Ve biz nasıl taraftarlık yapılır bunu pek çok kez cümle aleme gösterdik. Fener maçına daha 16 gün var zannedersem hafta içi çarşamba 08/02/2012 o maçta ipekçi full çekmeli ve öncesindeki maçlarda da sağlam bir tribün oluşturmalıyız. Yönetim Basketçi Taraftar Şampiyonsun Galatasaray...
 
beşiktaşın dipte olması kimseyi kandırmasın, tek tek bakarsan çok iyi oyuncuları var, esra ve yasemin avrupa şampiyonu olduğumuz zamanki kadromuzdaydı, ayrıca diana taurasi ve alba torrensin nekadar önemli oyuncular olduğunu gözardı etmeyin birisi dünyanın öteki avrupanın en iyisi,bi açıp inceleyin bu oyuncular kimmiş diye, bu moral bozukluğunda bu alınan galibiyet çok önemli teşekkürler kızlar..
 
Yaşanan sakatlıklardan sonra birde maç öncesinde Diana'nın da hasta olduğu ve oynayamayacağı haberi gelince adeta bir korku tüneline girdik. Beşiktaş her ne kadar düşme potasında da olsa gerçekten çok kaliteli oyuncuları var ve bizimde eksiklerimizi düşündüklerinde kafa olarak maçı kazanabileceklerine inanarak çıkmışlar sahaya ki bunu maçın başında gösterdiler.

Diana bu takımın şu andaki lideri, ama bugün sahada o olmayınca kendini daha fazla sorumlu hisseden ve takımın saha içi liderliği pozisyonunu alan bir Işıl vardı. Her zamankinden daha fazla sorumluluk aldı ve çok güzel işler yaptı. Bir ara pota altında ters eşleşmede Ebony ve Yasemin ile kaldı, onlara havadan top atılınca ikisinde de topu aldı ki çıldırdı adeta Beşiktaşlı oyuncular, müthişti. Umarım bundan sonraki her maç da aynı şekilde sorumluluk almaya devam eder. Biz onun böyle daha fazla sorumluluk almasını istiyoruz takımda.

Epiphany müthiş bir maç çıkarttı. Tina & Sylvia uyumu her geçen gün daha iyi bir hal alıyor. Daha da iyi olacaklar. Takımın bugünkü birlik ve beraberliğini görünce lig için kaybolan umudum yeniden arttı.

Beşiktaş çok ciddi bir şekilde 2.lige gidiyor. 8 maç kaldı ve en yakın üstteki rakiplerinden 2 maç gerideler. Vandersloot, Wiggins, Ebony, ve son Avrupa şampiyonu Rusyanın önemli oyuncularından Korstin gibi çok iyi yabancıların yanında Yasemin, Esra, Tuğba gibi iyi yerli oyuncuları var kadrolarında. Bu kadro nasıl bu halde anlamak gerçekten güç. Beşiktaşlı taraftarlar maçtan sonra "aşkımız renklere sizlere değil, bu forma kutsaldır nasip olmaz herkese" diye bağıracaklarına önce bir takımlarına sahip çıksınlar. Zor günler yaşayan takımları futbol maçlarının olmadığı bir Pazar günü önemli bir maçı 100 kişiye oynuyorlarsa önce iğneyi kendilerine batırsınlar. Birkaç maçlarına daha gittim salon hep boştu. Hedef maçlarda o salona gelecek 500 kişi bile ciddi katkı yapar takıma ve maç kazandırabilir. Seneler önce biz aynı durumdaydık, sonradan kafamıza dank etti ve maçlara gidilmeye başlandı ama iş işten geçmişti.

Çarşamba Avrupa liginde kendi sahamızdaki son maçımızı oynuyoruz. Bundan sonrası artık finaller.
 
bence biraz abartiyorsun.besiktasi lig de yenmeyeni sinir disi ediyorlar
cok kötü takimlari var lig de kalamazlar
görende yabancisiz maca ciktik sanacak.bi diana yoktu takimda.ki eskiden diana mi vardi
bu takim dianasiz da yenmesini bilmeli.prince cok iyidi bugün sazi eline aldi

Sadece bu kadar sakatlık vs. sonrası bir çöküş vardı, onu çabuk atlattılar. O nedenle tebrik ettim.
Diana olmadan ligin düşme hattındaki takımına karşı durum buysa (ne olursa olsun), bundan sonra Dianalı da pek kolay olmayacağını belirtmeye çalıştım zaten. Mesela bir sonraki Samsun maçının içerde olması avantaj, dışarda olması kabusa sebep olabilirdi.
 
Çok manalı ve önemli bir galibiyet oldu.

Ezbere konuşmamak gerekiyor, Beşiktaş'ın kadrosunda Galatasaray'ın transfer ettiği Wiggins var, Fenerbahçe'de forma giymiş Hoffman var, birkaç ay öncesine kadar Spartak'ın en önemli yerlilerinden olarak gösterilen Korstin var, -biraz da aynı kolejden gelmelerinden ve benzer istatistiklerinden sebep- John Stockton ile karşılaştırılan, onun rekorlarını kıran Vandersloot var, son 2-3 sene içinde bizim umut bağladığımız Esra, Yasemin, Nihan, Korel gibi yerlileri var. Ve hepsinden önemlisi bizden fersah fersah önde kazanma ihtiyaçları varken, mevcut durumumuzun içinde Akatlar'dan çıkan galibiyet; sadece "lig 11.'sini yenmek" kadar basit değil.

Moralsizlik, yorgunluk ve benzer faktörler altında kabul edilebilir olsa da madem hayat devam ediyor, o zaman maç hakkında söylenmesi gereken şeyler var. Vandersloot'un savunmacısını (bence önce Işıl, sonra Prince olmalıydı) uzun bir süre bulamamamız (Şaziye'nin üzerinden çok sayı buldu), birebirlerde kolay yenilmemiz ve Syl-Tina-Bahar aynı anda sahadayken defalarca Beşiktaş'a ribaund vermemiz maçın kötü notlarıydı. Diana ve Alba sahadayken oyun kurmada Işıl'ın işini çok kolaylaştırıyorlardı fakat önceki takımlarında PG pozisyonunda fazlaca süre geçiren Prince bu sorumluluğu almayıp Işıl'ı çok yalnız bıraktı. Prince'in attığı sayı kadar iyi oynadığını söyleyemiyorum onun için. Işıl güne özel değil, oynadığı son 3 maçta gayet iyi performans gösterip yapması gerekeni yapıyor. Artık daha da fazla sorumluluk alması gereken bir döneme girmişken, vites arttırması güzel oldu Kaptan'ın. Şaziye 2 maçtır dış atışlardan sayılar buluyor, ona da daha çok ihtiyacımız olan şu dönemde daha cesur olması gerekiyor. Bomboş kaldığı pozisyonda 3'lüğü denemesi lazım, o çıktığı en yüksek seviyeye bu atışlarla geldi çünkü. Gün özelinde mücadelesi ve savunma katkısı güzeldi Şaziye'nin. Kısa forvette Bahar'dan katkı alamadık, bundan sondaki süreçte mecburiyetten yine Bahar'ı 3 numarada görebiliriz ama ilk gündeki görünüş çok umut vermedi. Hep Bahar keşke 3 oynasa(ydı) diyen biri olarak, önce şutunda bir istikrar sağlamadan bunun zor olduğunu anladım. Sariye sahada 6 dakika kalmış, bizim için nefessiz geçtiği için 15 dakika oynamış gibi geldi. Ayşe Cora bundan daha güvensiz, tedirgin ve verimsiz olamaz. Ve Ayşe henüz 18 yaşında bunu unutmamak gerekiyor.

Daha hatasız, daha akıllı ve daha sağlam olmamız gerekiyor artık. İlk sınav geçer not aldı, Diana'nın sağlığına kavuşmasıyla yine çok keyif veren o halimize yaklaşacağımızı düşünüyorum zaten. Bugün için mücadele, azim ve -sıkıştırmalarına izin versek de- sıkıştığımız anlarda yapmamız gereken doğruları hatırlayan oyun aklımız alkışı hak ediyor.

Alba ve Gülşah'ın takımın arkasında olmaları, ayağa kalkacak hali olmasa da Diana'nın benchte yerini alması çok özel ve manalı şeyler. "Alba'ya Borcumuz Var" başlığında yazdığım şeylerin ütopik olmadığını, takımın güçlü bir reaksiyonu olduğunu görmek oldukça sevindirdi beni. Bir de maçtan sonra soyunma odası girişinin önündeki kenetlenme var, fotoğrafları arşivdeki yerini aldı. Sene sonunda o kareler çok manalı olacak...
 
Anlamadığım nokta 8 kişilik bir rotasyonun var Ayşe ve Yasemin rotasyonda kendine yer bulamazken Sariye buluyor bir türlü anlamadım ben .

Başka maçlar için olsa dediğin doğru ama çok sert oynayan Beşiktaş gibi bir rakip karşısında kafa kafaya giden bir maçta tecrübesi nedeniyle Sariye seçimi gayet mantıklı. Yasemen ve Ayşeyi oyuna sokup ezdirmenin bir anlamı yoktu.
 
Sariye, dün veya diğer maçlarda Cora'nın yapamayacağı neyi yaptı ki abi? Cumhurbaşkanlığı maçı hariç tabii, orada iyiydi Sariye ama sonrası? Sahaya koyamadıktan sonra neye yarar ki o tecrübe.
 
3-4 dakika oynayan bir oyuncudan neyi yapmasını beklersin de Ayşe ile Yasemen yapacaktı o sürede? Bende olsam şöyle sıkıntılı bir maçta Sariyeye verirdim bu az süreleri tecrübesi nedeniyle.
 
Abi malesef katılmıyorum sana hadi onuda geçtim normal lig maçlarında da bu kızlar 2 3 dakika süre alıyor maçın sonunda oda . Sariyenin tecrübesine diyeceğim yok ama bu kızları kazanmak adına bence bu maçlarda dahil güvenmek gerekiyor .
 

Üst