TKBL 14. Hafta | Galatasaray 73-50 Beşiktaş

Galibiyet serisi-kazanma alışkanlığı açısından önemli bir galibiyet oldu. 4 periyot 50 sayı yiyerek bir ritüeli daha yerine getirdik, tebrikler hocamıza ve kızlarımıza.

Bu arada İstanbul Üniversitesi son 1.30 dakikaya 5 sayı geride girip 9-0 lık seriyle maçı kazanmış, büyük iş başarmışlar.

Öncelikle kızlarımıza helal olsun.. Allah nazarlardan, sakatlıktan korusun artık, ritmimizi bulduk, bugün için geçerli değil ama dış atışlarda halen istediğimiz seviyede değiliz, yazmaktan yoruldum transfer diye ama anlaşılan yapılmayacak.. Bakalım Casas'ın durumu nasıl?

Yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum, bizim için, Kelsey 3 hafta yok, onun yokluğunda Beşiktaş, Ordu, Botaş'tan biri sürpriz yapsa da yenilse bunlar derken İstanbul kendilerine sürpriz yaptı :) Eyy güzel Tanrım :)) Angel ve Tina durdu mu bunlar da yokları oynuyor ve halen Angel gitsin Maya gelsin diyorlar :)

Hoba, süper haber Nihat :)

Müthiş bir avantaj yakaladık ve takım da çok formda. Süper.

Çok güzel haber.
Lig Şampiyonluğu en kolay branş şu anda bayan basketbol.
Yönetim üzerine düşeni yapsa gerçekten çok kolay.
Ama yönetim zorlaştırıyor bu işi.
Bir skorer transferi ya Allah aşkına bu kadar mı zor ?

Casas da sakatlaninca UMMC maçı bizim için daha zor hale geldi.
Rotasyon iyice daraldı.
UMMC maçını kaybedip son maçı diğer sonuçlardan bağımsız kazanirsak gruptan çıkmak için yeterli mi ?
Eğer yeterli ise sağlık ekibi ne yapıp edip son maça en azından Bone'yi yetiştirebilir umarım Allah'ın izniyle.
Yönetim de son maça kadar gerekli transferi yaparsa -zahmet olacak ama- çok güzel günler bizi bekliyor olacak.

"TKBL'de Galatasaray Odeabank'ın Beşiktaş'ı 73-50 yendiği maç, ev sahibi sarı kırmızılıların yanlış formayla çıkması yüzünden 27 dakika geç başladı. Konuk Beşiktaş, ev sahibi takım kurallara göre 15 dakikalık bekleme süresinde hazır olmadığı gerekçesiyle karşılaşmaya itiraz etti"

Acaba yenselerdi de itiraz edebilecekler miydi?

"TKBL'de Galatasaray Odeabank'ın Beşiktaş'ı 73-50 yendiği maç, ev sahibi sarı kırmızılıların yanlış formayla çıkması yüzünden 27 dakika geç başladı. Konuk Beşiktaş, ev sahibi takım kurallara göre 15 dakikalık bekleme süresinde hazır olmadığı gerekçesiyle karşılaşmaya itiraz etti"

Sence yenebilirler miydi? :)

Neyse efendim. Oraya bir galibiyet daha yazmanızı rica edeceğim.

O ayrı bi konu ama bu olay bile bu şubenin ne kadar rezil yönetildiğini gösteriyor. Her ihtimale karşı iki çeşit forma bulunmalıydı ama balık baştan kokuyor, Murat Özyer çapsızı varken doğru bi iş beklemek imkansız.

Eve yeni geldim 8 yaşımdaki yeğenimle maçta gittik güzel oldu onun için okul tatil olduğu için çocuklu aileler vardı ama seyirci sayısı yine yetersizdi.Şuna eminim bu takıma transfer yapılsın ya da yöneticiler gölge etmesinler bu takımda avrupa ve lig şampiyonu olacak potansiyel var.İnsan oyuncuların,teknik heyetin mücadelesini görünce bu takıma yapılanlara daha da üzülüyor.

İşin ilginci, bazı internet sitelerinde hükmen mağlup olabileceğimiz yazıyor.
Yok artık!

Evet böyle bir durum var. Yani hükmen mağlup olabiliriz. Ama böyle bir durum olursa bence kulüp takımı direk ligden çeksin. EL maçları sonrası da tamamıyla amatöre dönelim ben kesinlikle razıyım. Böyle şerefsizlerin ortamında bu mecraya para akıtmanın faydası yok. Yap yap sonuçta FB'yişampiyon yapmaya çalış hiçdeğmez. Geçen sene şampiyon olmamız daha önce de dediğim gibi tamamı ile EL'i almamız yüzünden utanmaları:))

GErçekten bıktım artık bu terbiyesizliklerden ve GS'ın ortamlardan uzak durup sadece oyuncu yetiştirmeye yönelmesi belki daha iiy olur buna erkek basketbolda dahil. GErçi şube küçülürse GSL'li abileirn çocukları ve hısımlaır işsiz kalır ama olsun onlara şube mi yok!!

Öncelikle salonda gayet güzel bir kitle vardı.Maçın başlangıcıyla birlikte ilk hücumlara verilen tepkilerden yola çıkarak takım yorulsa da;pek alışkanlığımız olmayan şekilde uyusa da salondakiler bir şekilde canlandırır çıkarımını yapmak rahatlattı.Tribünden maç öncesinde yüksek bir beklentim yoktu.Fakat beste seçimi noktasında,bilhassa sol pota arkasının özlenen grubunun da dönmesiyle özlenenlerden bir kuple yakaladık.
Takıma dair olumlu betimlemeler yapmak artık ''Fransızlar sanatta çok iyi'' önermesi kadar sıradanlaştı.Odaklanmamız,kısa eksikliğine rağmen kendi doğrularımızı uygulamak zor olsa da bu istekten ödün vermememiz,basketbol seviyemiz derken hepsi fazlasıyla tatminkar.
Maça dair tek üzücü nokta farklı şekilde önde olduğumuz esnada iyi niyet sonucu oluşan olumsuz geri dönüştü.Casas gayet iyi bir hamleyle topu çaldı,boş turnike için Nuria'yı gördü,Nuria da Casas'ı ödüllendirmek isteyince Casas turnikeyi attı fakat sonrasında ters bastı ve oyuna devam edemedi.Casas'ın yolunun uzun olduğuna şüphe yok fakat özellikle Euroleague'in Final Four adayı takımlarına karşı sergileyebildiği enerji bizim bu profildeki maçlar için dayanak noktalarımızdandı.Ekaterinburg maçına umarım bir şekilde yetişir,Bone'un üstüne Casas da oynayamazsa topu Wisla maçına atabiliriz.
TBF şu dakika saçmalığı üzerinden bir şeyler yumurtlamaz umarım.Gerek TBF gerekse bizim şube yönetimi insanın aklına olur olmaz şeyler getiriyor.

Tebrikler kızlarımıza. Sezon başı zar zor yendiğimiz Beşiktaş'ı farklı geçmesini bildik. Takım günden güne iyiye gidiyor. Aylardır beklediğimiz transfer hamlesi de gelirse her şey daha güzel olur inşallah. :)

İÜ'nin FB'yi yenmesi de ayrıca güzel oldu. Artık normal sezon liderliği için işimiz baya kolaylaştı. İÜ baya potansiyelli bir takım. Bize de tek yenilgimizi onlar tattırmıştı. Umarım rövanşı alırız. ;)

Bu arada FB ligde 4. sıraya geriledi. En son hangi sene sıralamada bu kadar geriye düştüler, hatırlamıyorum?

Bu kadar kötü bir Beşiktaş deplasmanda Fener'i nasıl yenmiş hayret ediyor insan. Bu da Fener'in ne kadar kötü olduğunun bir göstergesi aslında, dün Üniversite'ye de yenildiler zaten.

Ligde ipler iyice bizim elimizde artık. Ne olursa olsun mutlaka transfer şart, bu kadroyla final serisinde Fener'e karşı seri maçlar kazanmak zor.

Hükmen yenilgiyle ilgili madde
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Basketbol Oyun Kuralları'ndaki "Hükmen yenilgi" başlıklı 20. maddesi şöyle:
"Eğer belirlenmiş başlama saatinden 15 dakika sonra bir takım yoksa ya da oynamaya hazır 5 oyuncuyu sahaya çıkaramıyorsa, eylemleri oyunun oynanmasını engelliyorsa, baş hakem tarafından uyarılmasına rağmen oynamayı reddediyorsa oyunu hükmen kaybedecektir."
Maddenin ikinci bölümünde, bu hareketin disiplin cezası da, "Oyun rakip tarafından kazanılır ve skor 20-0 olarak işlenir. Ayrıca hükmen yenilen takım sıralamada sıfır puan alır" olarak belirtiliyor.

Büyük ihtimalle hükmen mağlubiyet olacak. Aferin yönetim. Yönetici ne yapar. 40 bin avro maaş verdiğiniz adam ancak karısının maaşına zam yaptırır. Düşün şu kulübün yakasından. Yok mu iki çeşit forma getirmeyi akıl edecek. Atarlar suçu malzemeciye olur biter.