TKBL 14. Hafta | Galatasaray 73-50 Beşiktaş

Hükmen yenilgi vermeye hakları yok bence.. Bizim kızlarımızın hepsi oradaydı ve oynamaya hazırdı.. Ne oynamayı engelleyecek bir eylem ne de hakemin uyarısına rağmen oynamayı reddeden bir oyuncu(lar) vardı.. Yani Nihat beyin yazdığı maddelerdeki olaylar olmadı.. Aslında siyah şort ile de oynayabilirdik ama hakemin takdiri bu yönde idi, bize vereceklerse ancak para cezası verebilirler.. Hem ayrıca Beşiktaş'ın deplasman forması beyaz iken onlar neden siyah formaları ile geldi? Biz sahaya iç saha formamızla çıktık.. Ha bunu savunacak yönetici var mı, yok..

Evet böyle bir durum var. Yani hükmen mağlup olabiliriz. Ama böyle bir durum olursa bence kulüp takımı direk ligden çeksin. EL maçları sonrası da tamamıyla amatöre dönelim ben kesinlikle razıyım. Böyle şerefsizlerin ortamında bu mecraya para akıtmanın faydası yok. Yap yap sonuçta FB'yişampiyon yapmaya çalış hiçdeğmez. Geçen sene şampiyon olmamız daha önce de dediğim gibi tamamı ile EL'i almamız yüzünden utanmaları:))

GErçekten bıktım artık bu terbiyesizliklerden ve GS'ın ortamlardan uzak durup sadece oyuncu yetiştirmeye yönelmesi belki daha iiy olur buna erkek basketbolda dahil. GErçi şube küçülürse GSL'li abileirn çocukları ve hısımlaır işsiz kalır ama olsun onlara şube mi yok!!

Genel ülke profili bizim kulüpte de aynen tezahür ediyor:

Ayaklar baş olmuş, başlar ayak!

Hükmen yenilgi vermeye hakları yok bence.. Bizim kızlarımızın hepsi oradaydı ve oynamaya hazırdı.. Ne oynamayı engelleyecek bir eylem ne de hakemin uyarısına rağmen oynamayı reddeden bir oyuncu(lar) vardı.. Yani Nihat beyin yazdığı maddelerdeki olaylar olmadı.. Aslında siyah şort ile de oynayabilirdik ama hakemin takdiri bu yönde idi, bize vereceklerse ancak para cezası verebilirler.. Hem ayrıca Beşiktaş'ın deplasman forması beyaz iken onlar neden siyah formaları ile geldi? Biz sahaya iç saha formamızla çıktık.. Ha bunu savunacak yönetici var mı, yok..

Bence de ilgili maddeden hükmen mağlubiyet çıkmamalı.

Ha ama olur da çıkarsa Murat Özyer denen herifin üstüne cehennem gibi çökmek gerek artık.

Bas hekem 15 dakika bekleyip maci tatil etse idi hükmen kaybedebilirdik belki ama hakemler bekledi mac oynandi kazandik bitti bence

Arkadaşlar benimde anlamadığım şu gerçi bir önceki sayfada arkadaşımız yazmış, ben de bilmediğimden soruyorum hakem oyunu başlattığına göre maçın oynanmasında bir sakınca görmediği anlamı çıkmaz mı ? Eğer ki hakem maçı oynatmamış olsa o zaman zaten hükmen yenilgi olurdu ancak hakemin oyunu başlatması bir sorun yok anlamına gelmiyor mu ? Beşiktaşlılar da çıkmasaydı maça o zaman yenselerdi sesleri çıkmayacaktı.

Şikeci sahtekar bir takımdan beklenecek karakterde hareketler bunlar. Bize karşı hiç bir branşta kazanamamanın verdiği acı :) En fazla para cezası verilir, hükmen falan çıkmaz. Maçı oynatmak hakem sorumluluğunda. Maç oynanmasaydı o zaman sıkıntı olurdu.

Gelelim işin diğer tarafına, bu duruma neden düştük, sorumluları kim? Bıktım artık sürekli bir rezillikten skandaldan. Şubeyi tamamen temizlemek lazım beceriksiz insanlardan!

Bu forumu takip eden BJK'lı arkadaşlar da var biliyorum, ancak bunu yazmak istedim...
BJK gerçekten çok zavallı ve küçük bir takım... Yiğiter Uluğ ile birlikte daha da küçüldüler...
Kendileri de biliyorlar, sahada bizi asla yenemezler, zaten Bone yokken bile 23 sayı fark yediler...
İtiraz hahaneleri de çok komik, formadan da değil üstelik, şorttan :)
Açıkcası biz böyle rakip siyah şort giydi diye bir galibiyet alsak, burada yönetime demediğimi bırakmazdım. Biraz gurur olur klüpte...
Neyseki küme düştüğümüz sezon bileböyle küçük oyunlar peşinde koşmadık. Büyüklük bu yüzden her zaman sahada değildir, duruştan kaynaklanır...
Ne diyim, Allah akıl fikir versin bunlara...

Bu forumu takip eden BJK'lı arkadaşlar da var biliyorum, ancak bunu yazmak istedim...
BJK gerçekten çok zavallı ve küçük bir takım... Yiğiter Uluğ ile birlikte daha da küçüldüler...
Kendileri de biliyorlar, sahada bizi asla yenemezler, zaten Bone yokken bile 23 sayı fark yediler...
İtiraz hahaneleri de çok komik, formadan da değil üstelik, şorttan :)
Açıkcası biz böyle rakip siyah şort giydi diye bir galibiyet alsak, burada yönetime demediğimi bırakmazdım. Biraz gurur olur klüpte...
Neyseki küme düştüğümüz sezon bileböyle küçük oyunlar peşinde koşmadık. Büyüklük bu yüzden her zaman sahada değildir, duruştan kaynaklanır...
Ne diyim, Allah akıl fikir versin bunlara...

Yönetmeliklere göre taleplerinde haklılar. Sorulması gereken bu hatayı kim yaptı.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Özyer açıklama yapmış Beşiktaş'ın hükmen yenilgi için başvurmasına.. Hepsini buraya yazmayacağım ama şu dikkatimi çekti.

"Takımımız maçın başhakeminin kararına saygı göstererek formasını değiştirmiş; maçın oynanması için iyi niyetini göstermiştir. Buna karşılık saat 14.00'ten itibaren aynı formalarla sahada bulunan takımımızın forma rengine maçın başlama saati olan 15.00'te itiraz etmeleri maçı sahada değil masa başında oynamak istediklerindendir. Eğer “fair-play” ruhu içerisinde maçın başhakemine ve takımımıza formalarımızı ilk gördükleri saat 14.00 te, maçı bu formalarla oynamak istemediklerini iletselerdi iyi niyetlerini gösterirlerdi diye düşünüyorum."

Federasyon itirazı reddetmiş. Zaten ilgili maddeden hükmen kararı çıkması imkansızdı.

Saha avantajı konusunda baya avantajlıyız, yönetim köstek olmazsa lider bitireceğimize de inanıyorum.

Bizi yenebilecekleri tek yer sadece masa başıydı. O fırsatı da TBF vermedi. Hayret şaşırdım. :)

Yiğiter Uluğ'a da selam olsun.

TBF'nin resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle;

"30 Ocak 2015 Cumartesi tarihinde oynanan Galatasaray Odeabank-Beşiktaş TKBL müsabakasına, Beşiktaş takımı, Galatasaray Odeabank takımı oyuncularının uygunsuz forma ile sahaya çıkmasından dolayı 15:00’de başlaması gereken müsabakanın 15:26’da başlamasının kuralları aykırı olduğu gerekçesiyle yapılan itiraz, TBF Yönetim Kurulu tarafından incelenmiş ve müsabaka saatinde her iki takımında lisans ibraz etmesi ve oynamaya hazır yeterli sayıda oyuncu bulunmasından dolayı TBF Yönetmelikleri gereği müsabakanın başhakemine verilen yetki ve Uluslararası Oyun Kurallarında gecikme sebebi konusunda duyarlı olunması gerektiği hükmüne riayet ederek baş hakemin maçı oynatmış olması nedeniyle yönetmeliklere aykırı bir durum olmadığı da dikkate alınarak;

a. Beşiktaş takımı tarafından yapılan itirazın reddine,

b. Galatasaray Odeabank takımının ev sahibi kulüp olarak sahaya açık renk forma ile çıkmaması, yükümlülükleri kapsamında yanlarında iki farklı renkte forma bulundurmamaları ve maçın geç başlamasına neden olan Galatasaray Spor Kulübü’nün TBF Disiplin Kuruluna sevkine karar verilmiştir."

Karar tam olarak böyle ilan edildi.

Neden Beşiktaş'a tepki gösteriyorsunuz anlamıyorum, evet karşılaşmayı sahada kaybetmiş olabilirler ama bu kurallar çerçevesinde hukuki haklarını aramalarına engel teşkil etmez ki.

Kurala göre her iki takım maç başlamadan önce uluslararası kurallara uygun formaları ile birlikte sahada hazır bulunmak zorundalar. FIBA yani uluslararası kurallar da TBF ile aynı şekilde ev sahibi takımın açık renkli forma giymesini zorunlu tutuyor.

Galatasaray'ı kurtaran olay hakemin insiyatif alıp maçı başlatmasıdır. Eğer hakem maçı başlatmasaydı kesinlikle hükmen yenik sayılırdık. Ve hakeme de neden maçı başlatmadın diyemezdik.

Beşiktaş da 15. dakikada sahadan çekilebilirdi. Tabi bu durumda kendileri hükmen yenik sayılma riski ile karşı karşıya kalabilirlerdi ama o durumda da bence biz hükmen yenik sayılırdık.

Bence Beşiktaş bir spor kulübüne yakışmayan bir tavır sergilemedi, çıktı sahada mücadele etti ve kurallar çerçevesinde de hakkını aradı.

Başka takımlara duyduğunuz nefret olayları kurallar çerçevesinde değerlendirmemize engel olmamalı.

Bu konuda şimdiye kadar yorum yapmamamın sebebi takıma zarar verir endişesidir.