TKBL 16. Hafta | Botaş 55-51 Galatasaray

''Ortada mantıklı hiçbir şey yok.O sebeple kurallı cümlelere,sıralı bağlı ifadelere de gerek yok.
-Bu takım,Galatasaray Kadın Basketbol Takımı,bize göre Sarayın Sultanları.2013-2014 sezonu itibariyle Galatasaray Spor Kulübü tarihinin en başarılı sezonunu geçirdi ve kulübün armadası oldu.
-Işıl Alben ve Alba Torrens takımda tutulamadı.Bunda geçen sezon tarih yazan takımın o başarıları rotasyon itibariyle mucizevi şartlar,idari bölümde ise ciddi sıkıntılar paralelinde kazanması büyük etkendi.Ekrem Memnun kendi doğruları ve birleştiriciliğiyle tarih yazdı.
-Sancho Lyttle kaldı sevindik,Kelsey Bone kaldı sevindik,Shavonte Zellous kalıyor dendi sevindik.Dubljevic geldi havalara uçacakken Işıl-Nuria değişimi sebebiyle dönem dönem dışarıda kalacağını öngördük,içimiz burkuldu.Nuria ve Casas'a da Ekrem Memnun'un yönetiminde sevilecek,doğru oyuncular olurlar diyerek sezonu beklemeye koyulduk.
-Sezonun başlamasına kısa bir süre kala Shavonte Zellous'un şampiyonluk primleri ödenmedi.Kendisi sözleşmeli oyuncumuz olduğu halde döndürülemedi.Kağıt üstünde kulüple FİBA'lık oldu.Kulüple diye yazıyorum zira bu yönetim kurulunun biz olmakla alakası falan yok.FİBA'lık olunan Zellous geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'ye imza attı.Bonservis alabildik mi,yüzde 99 hayır.Hukuken bir bağlayıcılık sunabildik mi,hayır.Euroleague şampiyonu,takımın sevimlilik abidesi ve doğru kısası olan oyuncumuzun rakibe transferine Angel McCoughtry sonrası acaba güç mü kaybettiler diye sevinecek gibi olduk.Deliriyor muyuz sorusu peşi sıra geldi.Zira aynı gün takımımız dağılıyordu.
-Ekim ortasından bugüne kadar kısa oyuncu bekledik,gelmedi.Uzunlarımızı mecburen erken döndürdük.Euroleague'e sonuçlar itibariyle kötü başladık zira üst seviye için sadece 2 kısa oyuncumuz vardı,onlar da iyi niyetli rol oyuncusuydu.Zamanla takım Ekrem Memnun'un kimliğine büründü,neredeyse kısasız oynadığımız halde önce Euroleague'de sırf ikinci yarıda aldığımız galibiyetlerle son hafta gruptan çıkma noktasına geldik.Ligde ise İstanbul Üniversitesi BGD'ye yenildikten sonra normal sezon liderliği gidiyor mu derken rakibimizin ekmek elden su gölden yaşayan oyuncuları kriz yaratınca önce İpekçi'de kazandık,olabilecek en minimal katkılardan birini veren Deniz Çolakoğlu'nu 20 dakikadan fazla oynatarak üstelik.Devamında arka arkaya bütün maçlarımızı net skorlarla kazandık.Ekrem Memnun'u diskalifiye ettiler olmadı,Kelsey Bone sakatlandı olmadı.Salonda yangın çıktı olmadı.
-Son Ekaterinburg mücadelesine o seviye için 1(bir) kısa oyuncuyla çıktık.3. periyodun ortasına kadar kafa kafaya götürdük,maç gayet anlaşılabilir bir skorla bitti.
-Ekaterinburg maçından sonra oyunculara sezon başından beri ödeme yapılmadığını öğrendik.Kelsey Bone'un gittiğini,Sancho Lyttle'ın gitmek üzere olduğunu,mükemmel kısa rotasyonu planlamamız sebebiyle kısa gibi oynayan uzunumuz Jelena Dubljevic'in de artık pes dediğini öğrendik.
-Trajikomik ama bu takım Fenerbahçe'nin 3 galibiyet önünde lig lideri.Trajikomik ama bu takım Wisla Can Pack'i Abdi İpekçi'de gelecek hafta yenebilirse gruptan çıkacak.3. bitirme şansı dahi mevcut 3 maçın sonucuna ve averaj hesaplarına göre.Şayet sahaya çıkartabilecek bir takımımız olursa Euroleague'de erişebileceğimiz nokta belirsiz,ligin ise daha kısamız olmadan dahi favorisi konumundayız.
-Zellous'a üzülecek fırsat bulamadık hali hazırda,kısa beklediğimizi de unuttuk.
Ben yazarken bıktım.Euroleague şampiyonluğunu zirve nokta olarak gördüğümden yaz sonrası tribünün hayatımdaki yeri ne olsa diye düşünüyorum.Şu güzel havada 80 yaşında gibi hissettiğim oluyor.
Siz ne olur bıkmayın.Şayet bir kez daha bıktırmaya çalışırlarsa da kadın basketbolunun Avrupa'daki en iyi koçunu da ikna ederek çekin gidin.Böylelikle konu Galatasaray'ın iyiliği olduğunda kimin ne tarafta olduğu açık şekilde ortaya dökülsün.Araf yok olsun,herkes beklentisine göre yolunu çizsin.
Çocuklarımıza kulüp tarihinin en büyük oyuncuları ve bayrağı devralanlar olarak anlatılacaksınız.''
Bir gelişme yaşanana,netlik doğana kadar böyle.
Karşılaşma 15 Şubat Pazar günü saat 14:00'da Adana Menderes Spor Salonu'nda oynanacak.

Aslında bundan bir hafta öncesiye kadar maça gidemeyecektim.. Ananemin vefatının 52. günü tam bu maça denk geliyordu ve biz de ilçeye gidecektik fakat annem karar değiştirdi ve bir gün öncesi olan 14 şubat akşamına alınca yemek işini maça gitme fırsatım oldu böylelikle.. Zaten 4 yıldır Botaş-Galatasaray, Tarsus-Galatasaray maçlarını kaçırmam, giderim ama sanırım bu maç geçen seneki Avrupa şampiyonluğu sonrası ligde oynanan play-off maçı ile birlikte en anlamlısı olacak benim açımdan.. Şu zor günlerde takımı desteklemek için tek yapabileceğim maça gitmek ve inşallah haftaya pazar bunu gerçekleştirebilirim..

Aslında bundan bir hafta öncesiye kadar maça gidemeyecektim.. Ananemin vefatının 52. günü tam bu maça denk geliyordu ve biz de ilçeye gidecektik fakat annem karar değiştirdi ve bir gün öncesi olan 14 şubat akşamına alınca yemek işini maça gitme fırsatım oldu böylelikle.. Zaten 4 yıldır Botaş-Galatasaray, Tarsus-Galatasaray maçlarını kaçırmam, giderim ama sanırım bu maç geçen seneki Avrupa şampiyonluğu sonrası ligde oynanan play-off maçı ile birlikte en anlamlısı olacak benim açımdan.. Şu zor günlerde takımı desteklemek için tek yapabileceğim maça gitmek ve inşallah haftaya pazar bunu gerçekleştirebilirim..

Ayşe anneannenin toprağı bol olsun ışıkla içinde uyusun!

Takımın maça nasıl hazırlanacağı az çok belli ama oraya nasıl gideceğimiz muallak. Bu hafta da Nuria bir şey dese hangimiz şaşırır? Normal şartlarda heyecanlı ama kazanacağımız bir maç olacaktır diye düşünüyorum

Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun. Keşke yöneticiler de sizin kadar kulübü düşünse...

Çok sağolun Sühan abi, Bora bey, Allah razı olsun

Botaş son 2 maçını kaybetti.. Beşiktaş, Edirne ve Mersin ile galibiyet-mağlubiyet sayıları eşit.. Ligde daha aşağılara düşmemek için kazanmak için uğraşacaklardır..

Ben de maçta olacağım. Takımın Kelsey olmadan, maddi sorunların yarattığı olumsuzluklar olmadan diri ve her zamanki inatçı oyunuyla buradan galip gelmesini bekliyorum. Kelsey yok, yerine birini alacak paramız-yüzümüz yok... Avrupa büyük riske girdi ama ligde hala favori olan biziz...
Geçen seneki takımdan sadece Sancho-Nevriye-Şebnem-Bahar kaldı geriye. Ama sahadaki oyundan pek birşey değişmedi. Helal olsun hepsine.

Umarim bu maglubiyet takımın özgüvenini zedelemez . Bu yonetim ve maddi sorunlar arasinda hala lider olmak büyük başarıdır . Canınız saolsun kızlar.

Kizlarimizi ve teknik ekibi cani gonulden kutluyorum.Emeginize elinize saglik.Basinda yonetim , yonetici olmayan tum olumsuzluklara karsin son saniyeye kadar yanliz basina savasan takimdan daha fazlasini beklemek haksizlik olur.Avrupa sampiyonu bir takim nasil parcalanir bknz. Galatasaray Yonetim Kurulu..Yaziklar olsun

Maç sonrası takımı görmek için bekledim biraz. İlk Ekrem Hoca çıktı yüzü asıktı konuşmadan otobüsün arkasına geçti yaktı sigarayı 3-4 tane arka arkaya içti. Yanına gitmek istemedim onun için. Sonra Müge Hanım geldi '' Sizleri sevindiremedik çok üzgünüz'' dedi. 5-10 dakka sonra yakaladım konuştuk biraz. Benden önce bir abla ile konuşuyordu o zaten can alıcı soruları sormuştu, transferi sordu, Kelsey Bone gelecek mi dedi, Fowles söylentileri var dedi ama Müge Hanım hepsini olumsuz yanıtladı ve dudak büktü ''Zaten mevcut takıma ödemeleri zor yapıyoruz transfer düşüncemiz yok onların hepsi uydurma'' dedi.

Sonra ben sordum biraz, peki takımı koruyabilecek miyiz daha fazla kayıp olur mu dedim. Kayıp olmaz inşallah dedi. Dedim çok saçma değil mi böyle şampiyonluklar yaşamış bir takım nasıl oyuncularına para vermez, bu malesef büyük bir problem ödeme yapıldı ama bu günü kurtaracak kadar dedi. Zaten çok fazla ilgi görmüyoruz İstanbul'da en fazla 250 kişi ile doluyor tribün dedi. Teşekkür ettim, yine de şampiyon olacağız dedim ayrıldık.

Evet herkesin merak ettiği Kelsey Bone ne olacak? tı. Kelsey gelmeyecek biz de transfer yapmayacağız. Başka fire vermezsek bu sene yine şampiyon olacağız ama sezon biter bitmez takım tamamen dağılacak.

Maç sonrası takımı görmek için bekledim biraz. İlk Ekrem Hoca çıktı yüzü asıktı konuşmadan otobüsün arkasına geçti yaktı sigarayı 3-4 tane arka arkaya içti. Yanına gitmek istemedim onun için. Sonra Müge Hanım geldi '' Sizleri sevindiremedik çok üzgünüz'' dedi. 5-10 dakka sonra yakaladım konuştuk biraz. Benden önce bir abla ile konuşuyordu o zaten can alıcı soruları sormuştu, transferi sordu, Kelsey Bone gelecek mi dedi, Fowles söylentileri var dedi ama Müge Hanım hepsini olumsuz yanıtladı ve dudak büktü ''Zaten mevcut takıma ödemeleri zor yapıyoruz transfer düşüncemiz yok onların hepsi uydurma'' dedi.

Sonra ben sordum biraz, peki takımı koruyabilecek miyiz daha fazla kayıp olur mu dedim. Kayıp olmaz inşallah dedi. Dedim çok saçma değil mi böyle şampiyonluklar yaşamış bir takım nasıl oyuncularına para vermez, bu malesef büyük bir problem ödeme yapıldı ama bu günü kurtaracak kadar dedi. Zaten çok fazla ilgi görmüyoruz İstanbul'da en fazla 250 kişi ile doluyor tribün dedi. Teşekkür ettim, yine de şampiyon olacağız dedim ayrıldık.

Evet herkesin merak ettiği Kelsey Bone ne olacak? tı. Kelsey gelmeyecek biz de transfer yapmayacağız. Başka fire vermezsek bu sene yine şampiyon olacağız ama sezon biter bitmez takım tamamen dağılacak.

Tolga, Kelsey ve Fowles sorularını soran bendim, ben Müge abla ile konuşurken yanımızda biri vardı, demek o da senmişsin :) Elimizdeki oyuncuları kaçırmayalım yeter dedi resmen Müge abla, hepsinin suratlar asık, kızların bile, ben de Ekrem hocanın yanına gidemedim ilk önce, çok sıkıntılı olduğu yüzünden belliydi :(

Titanik batarken müziklerini çalmaya devam eden orkestra gibi işlerini en iyi şekilde yapmaya devam ediyorlar. Takıma ve koça tebrikler, canları sağolsun.