TKBL 16. Hafta | Tarsus Bld. 76 -Galatasaray 90

5 dakika yetti maçı koparmaya. Ama sanırım sitenin editörleri çok daha iyi açıklayacaktır maçın 52-52'den nasıl 82-62'ye geldiğini.

tebrikler takıma.

Maç kafa kafaya geldiğinde fırsatı kaçırmayan birilerinin buraya gelip sallaması ve bunların anında hoca tarafından okunup hayata geçirilmesiyle maçı alabildik. Emeği geçenlere teşekkür ederim kendi adıma.

Ha birde tavsiye, şimdiden dua etmeye başlayın Fener kazansında bizde sallayalım diye.
 
3 uzun kısmına takıldıysanız takımda 3 numara olmadığı için mecburen Bahar'ı orada deniyor hoca, bu tarz maçlarda denemeden Fener'e karşı oynatmasını mı bekliyordunuz? Bence de Prince,Dee,Fowles'ın aynı anda olduğu sistem şu anda daha başarılı olacak izlenimi veriyor ama 40 dakika boyunca bu tarz rotasyonla oynayamazsınız Dee'yi maç boyu 3'de değerlendiremezsiniz, mecburen Fowles-Tina aynı anda oyundayken 3 numarada Bahar'ı kullanacağız şu dönemde. Şaziye döndükten sonra ona çok iş düşecek o pozisyonda.
 
Kurtuluş bey,

Hocanın 3 uzun teşhisi doğru, fb ye karşı ancak o şekilde seride 3 maç kazanırız diye düşünüyorum tabi onu iyi oynarsak, çünkü yanıt veremeyecekleri belki en iyi potansiyel avantıjımız tina&sylvia ikilisi ama parkede o oyunu oynamayı beceremiyoruz, ama becermek zorundayız. bu maç özelinde birini çıkarıp prince i soktuk maç geldi ama bu pragmatik çözüm fb ye karşı ana dakikaları tina/syl dee prince ile geçmek bizim lehimize fark yaratmaz. fb serisi için mutlaka tina&syl ikilisini uyumlu oynatmak zorundayız. netice itibariyle teşhis doğru ama tedavi yok henüz.

bense onu soruyorum, niye o oyunu oynayamıyoruz. top tina da iken syl ne yapacağını bilmiyor, top syl da iken de tina bilmiyor.
 
Arkadaşlar,

Öncelikle burada eleştiri yapan insanları olgunlukla karşılamanız gerekiyor. Bu taraftara tarihinin en büyük mutluluklarından birini yaşatan Fatih Terim'i bile eleştiriyoruz zaman zaman, bu Ceyhun Yıldızoğlu fanatizmi nedir onu anlayamıyorum. Güzel oynadığımız maçlardan sonra tebrik etmiyor muyuz? Kazandığımız zaman methiyeler düzmüyor muyuz? Doğaldır ki candan desteklediğimiz bu takım iyi oynamadığında eleştireceğiz, hem de sert eleştireceğiz. Kişiliğe dokunulmadığı sürece, hakaret olmadığı sürece eleştiriler de sert olacaktır, forumların amacı budur zaten.

Bir de şöyle bir konu var. Takım geriye düştüğünde ya da oyun başa baş olduğunda yazılıyor deniyor. Ya da takım yenilgi aldığında vb. Bu da bu işin doğasında var. İnsan kendini ya çok rahatsız eden bir şey olduğunda yazar ya da aşırı mutlu olduğunda. Tarsus maçında 8 sayı önde olmamız bizi yazmak için fazla motive edemez ama bir şeylerin kötü gitmesi doğal olarak yazmaya itiyor. Siz ne zaman çığlık attığınızı düşünün. Ya çok sevindiğinizde ya da kızdığınızdadır. Ve forumlar da internetin çığlık atılan yerleridir.

Bu uzun girizgahtan sonra şunları söylemek istiyorum. Ceyhun Hoca bu takımın başındaki hocadır ve bir şeyleri denemek de hakkıdır. Benim maç sırasında söylediğim bu deneyinin tutmadığı ve onda ısrar etmesidir. Tina Sylvia bugün beraber bence en iyi maçlarından birini oynadılar, özellikle hücumda ama Bahar'ın şutunun olmaması belki işleri alt üst etti. Bir de taurasi'nin sinirlenip dışarı alınması ve yerine giren Sariye'nin bence çok kötü bir performans göstermesi...Böyle bir durumda 3 uzundan çok daha önce vazgeçmeliydi bence. Yine ikinci yarı başladığında üst üste yediğimiz 4 üçlük adeta ben geliyorum dedi. Karşılığında Taurasi 9 dakika şut atmadı. Ben bunları eleştiriyorum.

Birkaç gün sonra çok önemli bir maça çıkacağız. Umarım güzel hücum-savunma organizasyonu gerçekleştirir, Taurasi'yi de sakin tutmayı başarabiliriz.
 
takımın başında hoca yokki hoca tartışalım, herkes kendi kankasını savunmaya kalkarsa olmaz bu iş, ışıl ile dee bile atışıyorsa biyerlerde eksik var demektir, hersene silbaştan yapmakla olmaz bu işler.
 
Takımı tebrik ediyorum, önemli bir maç öncesi galibiyeti alarak Fenerbahçe maçı öncesi moral bulduk.

Yalnız rakip 4/4 üçlük atmışken neden alan savunmasına döndük ? Benim bildiğim alan savunmasında ribaundlar ve üçlükler riske edilir. Hâlâ çözemedim bunu.
 

Üst