TKBL 3. Hafta | Galatasaray MP: 82 - Beşiktaş: 63

6 Kasım, Pazar
15:00 Abdi İpekçi
Yayın: GS TV

Kayseri ve Macaristan deplasmanlarının ardından takımımız eve dönüyor. Sezonun ilk İstanbul derbisinde Beşiktaş ile karşılaşacağız. Bu sezon oynadığı 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 4 Euroleague ve 2 TKBL maçının hepsini kazanan Sarayın Sultanları, galibiyet serisini sekiz maça çıkarmak istiyor.

Beşiktaş yeni sezona çeyrek asırlık koçu Aziz Akkaya'nın yerine İtalyan çalıştırıcı Sandro Orlando'yu getirerek başladı. WNBA'den çaylak oyuncular Vandersloot, Lavender ve Harris'i transfer eden siyah-beyazlılar, Rus Milli Takımı ve Spartak Moskova'da başarılı yıllar geçiren tecrübeli oyuncu Ilona Korstin'i de kadrolarına kattılar. Yerli transferleri ise Ilsu Darıcıoğlu, Nihan Anaz ve devşirme Korel Engin oldu. Eski oyuncularımız Yasemin Horasan, Esra Şencebe ve Tuğba Taşçı da Beşiktaş'la devam eden isimler. TKBL'ye şok bir mağlubiyetle başlayan Beşiktaş, Antakya deplasmanında 21 farklı bir mağlubiyet aldılar. İç sahadaki ilk karşılaşmalarında kötü bir ilk yarının ardından, 3. çeyrekteki oyunla Mersin BŞB'yi çekişmeli bir maç sonunda geçen rakibimiz, hafta içi oynadığı Eurocup maçında da 19.5 yaş ortalamalı Belçika rakibine karşı son çeyrekteki performansıyla galip geldi. Şu andaki tabloda 2 galibiyet-1 mağlubiyet yazıyor ve maçların gidişatına da baktığımızda Beşiktaş'ın sezona iyi başladığını söyleyemeyiz tam olarak.

Mersin maçında Lavender, Lotto maçında da Yasemin Beşiktaş'ın öne çıkan oyuncularıydı. Harris ve Korel'in de varlığını düşününce iyi bir pota altı rotasyonları olduğunu görüyoruz. Tina-Bahar-Michelle rotasyonuna iş düşecek bu maçta. Michelle zaten hafta içi görev almadı, Tina ve Bahar da rahat maç da dinlenme fırsatı buldular. Derbi olması ve Beşiktaş'ın bu maçı kendini gösterme maçı olarak seçmek isteyecek olmasından ötürü önemli bir maç. Beşiktaş'ın ana rotasyonda süre alan beş yerlisi (Yasemin, Esra, Nihan, Korel ve Tuğba) de daha önce Galatasaray forması giymişti, bu da maçın ilginç notu olacak.

Başarılar takımımıza.
 
TKBL ekiplerinden Beşiktaş’ın tecrübeli oyuncusu Yasemin Horasan, Galatasaray Medical Park ile yapacakları maçı kazanmak istediklerini söyledi.x

Tecrübeli oyuncu kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, Pazar günü çok önemli bir maça çıkacaklarını belirtirken, Sarı-kırmızılı ekibin ligin güçlü takımlarından birisi olduğunu vurgulayan siyah-beyazlı oyuncu, "Biz de rakibimiz kadar güçlü bir takımız, yükselen bir grafiğimiz var. Seri galibiyetlerle yeni oyun anlayışımızın meyvelerini almaya başladık. Pazar günü derbiden galibiyetle ayrılarak önümüze bakmak istiyoruz." diye konuıştu.

Merak ettim yeni oyun sistemleri nasılmış.
 
Beşiktaş benim ligde sevdiğim takımlardan birisi.Ama sonuçta biz Galatasaraylıyız ve her zaman her takıma karşı dikkatli olmalıyız.Çünkü Beşiktaş takımı güçlü bir kadroya sahip.Onların ikili oyunlarına dikkat etmeliyiz.Özellikle Vandersloot-Amber Harris ikilisine.Burada Beşiktaş sevdiğim bir takım derken yanlış anlaşılmak istemem.Türkiyede Galatasaray harici takım tutmam.Ama bayan basketbolun benim için özel bir yeri var.Türkiye'de Fenerbahçe hariç bütün takımları severim.Özellikle Samsun Basketbol'u :).Gelelim maçımıza.Bayramın ilk günü dolayısıyla seyirci 4 bin civarında bekliyorum.Maça gidemeyecek olanlarda GS Tv den izlemeye çalışacaklar.Bazılarımız sinirden deliye dönücez bu maçı izliyemiyoruz diye çünkü yayın bulamayacağız.Dün bir istatistik duydum ligdeki son 10 maçı biz kazanmışız beşiktaşla yaptığımız.Bugünde mutlak favoriyiz.Maçı büyük bir ihtimalle kazanacağız ama asla Beşiktaş'ı küçümsemeyelim.Ben kızlarımıza güveniyorum haydi aslanlar,Bayram hediyemizi siz verin bugün bize.
 
20+ bitmesi gereken bir maç bence.. Ayrıca Kubilay keşke dediğin gibi 4bin seyirci olsa ama hiç sanmıyorum.. Kadın maçı sonuçta ve bjk-fb erkek maçı da varken, fazla taraftar olmayacaktır tahminim..
 
Takım artık setleri o kadar ezberlemişki bazen bakmadan atıyorlar top kaybı oluyor ama gerçekten muhteşem ötesi oynuyoruz haftaya Fb maçı var sanırım ilk kez en ufak bir çekincem yok yenilsek bile şampiyon olacağız söke söke :)
 
Acıma duygusuyla ne alaka? Bu sene kaç maç oldu fark açılıyor sonra bir anda yakalanıyoruz, erkek takımında da yaşadık örneklerini. Bu maç da ilkyarıdan bitmeliydi bana göre, rakipte hiçbir düzen yoktu, sadece lavenderın skoruyla tutundular maça.
 
Maşallah!

Takıma değil. Foruma, taraftara... İlgi çekmek için kaybetmek gerekiyor, o zaman ortaya çıkıyor her şeyi bilenler. O zaman sayfalarca yazı yazılıyor.

Boşu boşuna uğraşıyor bu insanlar.
 
Diana ve Alba takıma çok renk katıyor. Alıştıkça her geçen gün daha iyi oluyorlar ve takım izlemesi müthiş keyifli bir hal almaya başladı.
 
alba üçlük atısları konusnda elestirenlere cevap veriyor son 2 maçta en istikrarlı üçlük atan oyuncumuz alba torrens dir çalısmaya devam alba avrupanın en iyisisin çalısmaya devam et dünyanın en iyileri içinde olacaksın insallah
 
Çok basit ama önemli hatalar yapıyoruz. Ben hala memmun değilim ne savunma tarafından ne de hücum tarafından. Maç seçiyor olabiliriz belki ama savunmada saçma match-up ların karşılığını bulamıyorum kafamda.
Kadromuz çok üst düzeyde zaten, Dee de bizde.. Umarım bu yeterli görülmüyordur.
 

Üst