TKBL 5. Hafta | AGÜ 72-70 Galatasaray

Varsın bu sene de lig liderliği olmayıversin.. İzlemediğim için maç yorumu yapmayacağım ama gidişat gösteriyor ki, Ekrem hocaya hakemler tarafından yapılan terbiyesizlik artacak ve artık hemen her maç teknik verecekler..

Onur haklısın kesinlikle.
Ama rotasyonu da arttırmamız lazım.
6-7 kişi ile olacak iş değil bu.
Cansu, Nuria ve Kizer de rotasyona girerse her şey daha güzel olacak.

Fb-Bgd yayınlandı Gs-Agü zirveye oynayan takımların maçı yayınlanmadı Trtspor da hakemlerin kıyımını çokta göz önüne sokmamak içindi belkide bu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu kadar derin düsünüp komplo teorileri üretmeye gerek oldugunu düsünmüyorum .. Kaliteli takım her kosulda gerekirse hakemide yenerek galip gelir . Bugun 7 kisilik rotasyonla oynadigimizi unutmayalim . Petra adında bir oyuncumuz var ki evlere şenlik . İzzet Türkyılmaz'ın kadın şubesi . Hücumda kesinlikle hic bir beklentim yok bu oyuncudan.. Savunma desen oda orta şekerli .. Ne kadar ekmek o kadar köfte felsefesi . Fenerbahce'ye gelirsek ; Holingsworth dahil toplam 6 yabancıdan net katkı alıyorlar . Kısaları cok iyi skorer .. vera ve diger avrupalı uzunları kobryn'de cok tecrübeli . Neredeyse 10. maclar oynanacak biz hala tam takım olarak oynayamadik .. Cansu piyasada yok .. Kizer yok .. Nevriye yok .. Nuria yok (yerine quigley tarzi skorer) . Bu 4 oyuncu takım ile birlikte sezona başlayip beklenen katkıyı saglasa şuan firesiz lider devam ediyorduk .. Umarim normal sezon tamamlandiginda bu maclari aramayiz.. Her sezon başı aynı senaryo..

Yahu komplo değilde ne en önemli oyuncumuzdan birine maç öncesi bir önceki maçtan dolayı hakem talimatıyla 1 maç ceza veriliyor hemde Agü gibi zorlu bir maç öncesi bu maça gelince yine komik hakem kararları vardı bence üzerimize oynanan oyunlar var takıma,hocaya sahip çıkmalıyız taraftar olarak Fenerbahçe maçında bunu hissetirmemiz lazım bu takım sahipsiz değil.

Lütfen ama lütfen şu iyi takım hakemi de yenmeli görüşünden kurtulalım. Bakın bu çok arabesk bir yaklaşım ve hiçbir medeni ülkede bu lafın karşılığı yok. Benzer tartışma erkek takımının Uşak maçından sonra yaşandı. Herkes işini, yükümlülüğünü adam gibi yapmak zorunda ve hata yapanda bedelini ödemeli. Ama basketbol özelinde hatasının bedelini ödemeyen tek taraf hakemler.

Bakın basketbol futbol gibi gri bölgeleri olan bir oyun degil, kurallar açık ve net. O yüzden hakemlik bence daha kolay ve hatalar daha affedilmez. Örneğin bugün KSK 9 saniyede topu geçirememişken adamlar 8 saniye çalmadılar. Hiç bir takım hakemi falan yenmek zorunda degil. Hakem işini adam gibi yapacak adil olacak ve daha sonra kim daha iyi oynarsa maçı alacak.

Ekrem hoca hakemler böyle devam ederse bu ligde antrenörlük yapmayacağım diye açıklama yapmış bu maçı ve hakemleri özetliyo zaten federasyonunda istediği zaten bu . Yazık bu verilen emeğe .

Galatasaray Başantrenörü Ekrem Memnun, AGÜ maçını hakem hataları nedeniyle kaybettiklerini savundu.

İyi mücadele ortaya koyduklarının altını çizen Memnun, şunları kaydetti:

“Kazanmak istiyorduk, kötü de oynamadığımızı düşünüyorum. Bu hakemlerle ligin böyle devam edeceğine inanmıyorum. Kulüple de konuşacağım, hakemler böyle devam ettiği sürece, bu ligde büyük ihtimalle antrenörlük yapmayacağım. Bunlar, bu ligin çok altında insanlar. Avrupa şampiyonluğuna oynayan 3-4 takımımız var. Maçın sonunda teknik faul neyin alınganlığı. Profesyonel basketbol oynanıyor, hakaret veya başka bir şey yok. Teknik faulle maç, bir yerden bir yere gitti. Canları sağ olsun.”

Kalkmış burda tatava yapıyolar hakemlerle mi yenildik diye senin hocan Tbf rest çekip Galatasaray da kaldı hala hakemlerin iyi niyetli olduğuna inanıyolar şaka gibisiniz ya.

Ekrem hoca o açıklamayı boşa yapmaz, yönetim hiç sahip çıkmamış olacak ki patlamış en sonunda. Çıkıp yatırımı keseriz o zaman ne haliniz varsa görürsünüz diyemiyor yönetim TBF'ye. Biz yatırımı kesersek, Fenerbahçe de zaten azaltmışken tamamen keser ve ortada kadın basketbolu falan kalmaz, yönetim bunu hissettirmeli federasyona, göz göre göre hakkımızı yiyorlar ve ses yok, ayıptır her hafta hoca çıkıp konuşmak zorunda bırakılır mı?

Bu kadar derin düsünüp komplo teorileri üretmeye gerek oldugunu düsünmüyorum .. Kaliteli takım her kosulda gerekirse hakemide yenerek galip gelir .

Ekaterinburg'u getir Agü'nün karşısına, hakem yardımıyla öyle bir kazanır ki Agü 20 olur anlamazsın. Kadın basketbolu bu, hakem kararları psikolojik olarak da inanılmaz etkiliyor ve basketbol psikolojiye inanılmaz dayanan bir spor. Gider rakibin kritik adamlarına saçma sapan fauller çalarsın her temasta, en iyi oyuncularını faul problemine sokarsın, ortada kararların hepsini rakip takıma verirsin bak bakalım o zaman ne oluyor? Sanki rakibimiz U20 takımıydı da hakem kararlarına rağmen her türlü kazanırmışız, geçen sene EL son 8'indeki bir takımdan bahsediyoruz, harcadıkları para da bize yakındır.

Geçen hafta Hatay BŞB'ye bugünde AGÜ'ye yenilen Sarayın Sultanları KBSL' de en son 2008-2009 sezonununda üstüste 2 maç kaybetmişti. (Play-offlar hariç)

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı TBF eliyle doğranıyor resmen, sesimizi duyan var mı!

Yönetim uyumakta malesef.
Yönetim ağırlığını koymazsa bu böyle devam edecek.
Maksat belli aslında.
Ekrem Memnun'u kararından dolayi cezalandırmak.
Yönetim uyursa hiçte hoş olmayan durumlar ile karşılaşabiliriz.

Ne yaptı bu federasyona hakemlere ekram hoca tövbe buraya yazacağım olmayacak.Zaten federasyondaki bu yöneyim yapısıyla yıllardır uğraşıyoruz.Ceo olarak maddi manevici abimizde gelmis ne güzel tam çiflik federasyon.Bizim yönetimse ağzına vur lokmasını durumunda.Bu takıma yatırımi kesmek için 2 avrupa şampiyonluğu getirmiş,son iki yılın lig şampiyonu takıma 2 transfer yapmak için bile bir sponsor bulamıyor.

Tek gerçek var. Üzerimize oyunların oynandığı. Bu kadar aleni olanı ile ilk kez karşılıyoruz.. Gerekirse takımı ligden çekelim ama Ekrem Hocayı vekil Haruna yedirmeyelim...

İnternet çekseydi yayın verecektim maçta, veremedim.

Son periyot Işıl'a çalınan bir steps var, gören duyan varsa birisi bana açıklasın. Benim aklım mantığım o pozisyonu almadı. Işıl'ın bazen top taşıdığı pozisyonlar olabiliyor fakat öyle bir pozisyon değildi bu. Ayakları oynamadan vücudu hareket ettirdi, steps çaldı hakem. Kimse ne olduğunu da anlamadı salonda.

Maç sonu çalınan teknik faulü de anlayan beri gelsin. Pota altında Esra Ural'ın Kizer'a, Jelena'ya yaptığı net oğlu net faulleri çalmadılar, savunma faulü çıkardılar o pozisyondan. Üstüne bir de Kizer tepki bile vermeden teknik faul geldi.

Bu kadar aleni doğramanın içinde maç içindeki doğruları konuşmanın da gereği yok.

"Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde her hafta benzer senaryolar sahneye konuluyor. Başrollerinde B klasmanı hakemlerin ve çaldıkları yanlı düdüklere kayıtsız kalarak adeta onları teşvik eden Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yer aldığı bu senaryonun hedefinde de, kadın basketbolunda ülkemize emsalsiz başarılar kazandırmış Sarayın Sultanları bulunuyor.

Karakteri ve kariyeriyle tüm Türkiye’nin saygısını kazanmış Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ekrem Memnun’un ihraç edilmesini, Milli Takım’ın da kaptanlığını yapan Nevriye Yılmaz’ın taraflı düdüklerle kışkırtılıp ağzından çıkan bir söz yüzünden ağır şekilde cezalandırılmasını, oyuncularımız aleyhine verilen tartışmalı faul kararlarını sahnelenen bu çirkin oyunun bir parçası olarak gördüğümüzün tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.

Galatasaray, adeta “Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz” sözünü doğrulamak istercesine ve pervasızca sergilenen bu oyunu bozacak güçtedir. Bu gücün kaynağı kulübün şan, şeref ve başarılarla dolu 110 yıllık köklü geçmişi ve 25 milyonu aşkın taraftarıdır.

Türk basketbolunu yönetenleri son kez uyarıyor; kendilerine emanet edilen koltukların hakkını vermeye ve adil olmaya çağırıyoruz."

Heyt bee. Federasyon titriyordur şimdi. Hocanın Allah yardımcısı olsun.