TKBL 9. Hafta | Galatasaray 66-60 Fenerbahçe

66-60 yendik. Helal olsun Ekrem Hoca ve oyuncularına! Zellous geri dönerse gaza basar gideriz. Yanına bir de Işıl eklenirse Şam'da kayısı olur. :)

Öncelikle takımımızı tebrik ediyorum. Sezon sonunda bu galibiyet işimize yarar inşallah ve mutlu sonla bitiririz.

Şunu söylemek istiyorum ki; Nuria Martinez tam bir saatli bomba. Bize çok maç kaybettirebilir. Takım ne zaman öne geçse gaza geliyor ve Lebronvari hareketler yapıyor. Daha 20 saniye var el üzeri üçlük deniyor, takım öne geçmiş az zaman kalmış, daha bizden 4 kişi yarı sahayı zar zor geçmişken 3 Fenerlinin üstüne penetre ediyor. Kısaca Işıl Alben geri dönmeli ve bir tane şutör yabancı almalıyız.

Ekrem hoca inanılmaz bir adam hakkaten. Adamın elindeki en önemli silahlarını alıyorlar, o yine üstüne koyarak gidiyor.

Şu takıma Işıl ve Shavonte gelirse kimse tutamaz bizi.

Martinez 36 dakika oynadı . Ayşegül ve deniz colakoglu rotasyonu ile su macı kazanmak mucizedir . Kelsey bone cok büyük oynadi bu aksam .. Hocanın casas- Bone tercihi macı kazandırdı .. Duba'da son 5 dakika üst üste attıgı sayılar ile macı kazanmamıza yardımcı oldu . Bugun Casas'ın yaptıklarını deniz colakoglu ve aysegül'de yapabilir .. Yonetimin mutlaka skorer bir oyuncu transferi yapması gerekiyor Bknz : Shavonte Zellous . Ekrem hoca daha ne yapsın ? Büyüksün hocam.

İSTATİSTİKLERİMİZ

Kelsey Bone: 17 sayı - 10 ribaund - 4 asist - 1 top çalma
Nuria Martinez: 15 sayı - 1 ribaund - 5 asist
Sancho Lyttle: 15 sayı - 8 ribaund - 2 top çalma
Jelena Dubljevic: 8 sayı - 2 ribaund - 2 asist - 1 top çalma
Nevriye Yılmaz: 7 sayı - 2 ribaund - 1 asist
Ayşegül Günay: 2 sayı - 3 ribaund - 1 asist
Şebnem Kimyacıoğlu: 2 sayı - 6 ribaund

Ne Işıl nede Alba bizdeki gibi oynayamıyor.Acaba ikiside kiralık olarak gelebilir mi? Tabi bir hayalde olabilir.Ama şutör kesinlikle şart.Net bir şekilde belli.

Maça gelirsek Sancho ve Bone yüreklice oynadılar.Ekrem Hoca'yı el üstünde tutmalıyız. Tüm takıma tebrikler ve teşekkürler...

Başta Ekrem Hoca,
Tüm takıma helal olsun,Aslan kızlar, sizler için ne söylesek az, tüm imkansızlaklara rağmen harikasınız.
Bide Işıl ve Zellous geri dönse şampiyonluk granti olur.

Zor zamanda aldığımız bu güzel galibiyet için Saray'ın Sultanları'nı tebrik ediyorum.
Bu sezon ilk kez takımı 40 dakika izledim ve bu maç bize çok önemli sinyaller veriyor: Öncelikle takıma 1, hatta 2 kısa oyuncu şart. Tabi ki herkesin aklı Işıl ve Shavonte'de olduğu gibi benim de öyle. Bugün içeriden ne kadar iyi oynadıysak dışarıdan da o kadar kötü oynadık. Dış atışı bizden daha iyi olan Fenerbahçe maçı kazanamadıysa bunun en büyük sebeplerinden biri 3 sayı gerisinden kötü günlerinde olduğudur. Shavonte hali hazırda bir kulüp ile anlaşmamışken kesinlikle geri döndürülmeli. Yoksa Dubljeviç, Bone, Sancho, Nevriye'ye yazık olacak.

Pota altında Avrupa'nın en iyi takımı olduğumuzu düşünüyorum. Kelsey Bone, her geçen gün kendine birşeyler daha ekliyor. Çok iyi gördüm onu, ilerde Tina ablasından daha iyi olacağını düşünüyorum :D Sancho ve Jelena da aşık olunacak emek sarf ediyorlar boyalı alanda. Jelena'nın orta mesafe atışı Sancho kadar iyi, geldiğini duyduğumda bu yılın en iyi transferi demiştim. İkinci yarı dediğim Jelena kendini gösterdi. Zamanla takım düzeni oturdukça bizim en önemli silahlarımızdan olacak kendisi.

Fenerbahçe geçen seneki halinden çok daha kötü oynadı. Tina Charles onların en büyük avantajı, bizdeyken rotasyondan ötürü kesik yemişti; bu yüzden onu çok izleyememiştik ama çok kaliteli bir isim. Zaten bu akşam sadece onu tutamadık, haliyle onu yendik gibi birşey oldu. Sylvia'nın yeri her zaman ayrıdır ama ben Charles'in daha iyi bir pivot olduğunu düşünüyorum. Fb = Angel+Tina olmuş. Diğerleri hiçbirşey yapmıyor, Bojoviç falan felaketti. Geçen seneden net kötü bir Fb vardı sahada.

Ama herşeyin başı Ekrem Memnun. İyi ki varsın hocam, iyi ki bizim hocamızsın.

Fenere nolmuş öyle , eski halinden çok uzak. Saçma hücumlar-top kayıpları yapmasak en az 10 sayı fark bankoydu. Savunmada tamamen kilitledik, hücumlarımız belirledi maç sonucunu. Yani tamamen ipler bizim elimizdeydi maçın büyük çoğunluğunda. Tebrikler koça ve kızlarımıza. :)

Maç sonu röportajları izledim ve Murat Özyer yine iş başındaydı. Takıma takviye yapılmadan Murat Özyer'in konuşmaya hakkı bile olmamalı. Yazık günah , Ekrem hocaya. Kadromuz geçen sezonun altında bir kadro ama yine heyecan ve güven veriyor. Kaybettiğimiz maçlar ( Prag maçı hariç ) hep ucu ucuna maçlar. Düşünün bir sağlam kıta dışı oyuncumuz olsaydı Euroleague grubunda ilk ikideydik ligde de mağlubiyetimiz olmayacaktı. Bu arada Deniz Çolakoğlu vasatın altında bir transfer olmuş. Kaçan boş turnikenin yanı sıra topu oyuna sokamama. Umarım kendisi de hatalarının farkına varır ve kendine gelir. Bunlar dışında Martinez'in gereken katkıyı vermesi Bone'un , Fb pota altını sürklase etmesi Dubljevic'in maçı kopartması vs vs vs bir çok konuda iyiydik bugün. Bu yüzden galibiyeti almayı başardık. Ama tekrar ediyorum kıta dışı transferinin mutlaka en kısa sürede yapılması gerekiyor. Ekrem hoca ve öğrencilerini tebrik ediyorum.

Bizi rezalet ötesi gören fenerli taraftarlar (ki çoğu basketten anlamayan antulular) kendi takımlarını ne sanıyorlar acaba? Bizim Avrupada 1 galibiyetimizin olması, sizlerin 1 yenilginiz olması sizi süper ötesi bizi de rezalet ötesi takım yapmaz.. Neymiş şans ile Avrupa şampiyonu olmuşuz... Eze eze üstelik sizi eze eze şampiyon olduk, şunu hazmedin.. Eğer yönetim basket branşına üvey evlat muamelesi yapmasaydı sizin ligde üst üste aldığınız o şampiyonluklar da biraz zor olurdu..

Helal olsun Ekrem hocama, helal olsun kızlara, şu sıkıntılara rağmen yine çok güzel bir galibiyet aldık..

Yine Ekrem Memnun eseri bir galibiyet. Deniz, Ayşegül ile Feneri yendi adam daha ne yapsın?
Ama Ekrem hocaya bu kadar yüklenmeye gerek yok.Bırakında adam biraz rahat etsin. Zellous ve Işılı geri alalım.

Çok güzel bir galibiyet takımda gecen seneden beri değişmeyen en önemli özellik takım savaşıyor olması Tebrikler Ekrem hoca tebrikler kızlar

Tribün de maç da ayrıca keyifliydi, harika bir galibiyet oldu bizim için. Aslında üçüncü periyotta da koparabilirdik ama bir ara 39'da takılı kaldık.

Ekrem hoca ve aslanlara teşekkürler.