TKBL 9. Hafta | Galatasaray 66-60 Fenerbahçe

Ekrem Hoca'ya şükran borçluyuz kalitemiz düşse dahi yine derbiden galip çıkmasını bildik. FB'de büyük düşüş var sıradan bir takım olmuşlar Euroleague'de şansları çok az final four yaparlar gerisi zor diye tahmin ediyorum. Bizim için ise bir Zellous hamlesi çok büyük fayda sağlar.

Maçın oyuncusu Kelsey diyip Tina süper oyuncu demek birbiri ile çelişmiyor mu sizce?

Tİna bizde de çok süre aldı. O varken GS en pahalı ve en başarısız sezonunu geçirdi. Çünkü kızın basketbolda savunma olduğundan habersiz oyun anlayışı hepimizi delirtmişti. FB'liler de şimdilik o hataya düşerler ama er geç onlar da farkına varacak Tina Charles'ı olan takımın şampiyonluk ihtimalinin olmadığının. Dün de işte bu kez Kelsey maçın oyuncusu oldu. Quanitra girdiğinde daha fazla zorlandık. Ama FB bizim uzunlarımızla kafa kafaya oynayacak uzunlara sahip olamayınca takımı kısaltıp oyunu hızlandırmak istedi. Çünkü kısa rotasyonumuz evlere şenlik. Deniz top süremiyor. Ayşegül desen topu kaybedecekmiş gibi sürüyordu.

GS'ın acil o 2 numarayı alması gerekiyor. Üstüne Işıl olur mu bilmem. Ama olmasın kalsın bu sezon Işıl orada. Yalnız Yasemen'i özlüyorum. Ayşe Cora neden verildi onu düşünüyorum ben. Nuria 2 hafta oynamayacak dense sahaya çıkmamıza gerek yok ciddiyim.

Dünkü galibiyet bence büyütülmesin pek. FB gerçekten çok kötü bir takım. Dün bence sezonun en iyi oyununu oynadılar. Tüm takım çok istekliydi yürekli savunma yaptılar. Dış savunmaları süperdi her topa el uzattılar. Ama içeri Tina'yı koyarsan olacağı bu:)) Bu sene FB'den daha iyi oyun beklemesinler. GS ise alacağı bir bacağı olmayan 2 numara ile bile yürüye yürüye şampiyon olur.

Ekrem hocamı sevgiyle kucaklıyorum. Gerçekten temiz adam. Staff da öyle. Keşke Emre de o tepkisini anlık vermeyip biraz dingin düşünebilseydi. Bench saha içi hepsi maç için elindne geleni yaptı. Deniz'İ Ayşe'yi eleştiriyorum ama haklarını yemeyeceğim onların da emeğine sağlık. Ellerinden gelenin en iyisini yapmak için çabaladıklarını biliyorum.

Umarım düşük tansiyonlu maçlarda İrem NAz'i deneriz elimizin altında öyle birinin olması iyi olur belki:)

Umarım düşük tansiyonlu maçlarda İrem NAz'i deneriz elimizin altında öyle birinin olması iyi olur belki:)

Yazdıklarına aynen katılıyorum abi, şu cümleye daha çok :) Ekrem hoca da Ergin hoca da pek gençlere süre veren bir hoca görüntüsü çizmiyorlar, tabi antremanlarda nasıllar bilemem ama bu çocuklar antremanlarda değil maç oynaya oynaya, hata yapa yapa gelişecekler, rakipleri küçümsemem ama daha kolay geçecek maçlarda kız ya da erkek oyuncularımız fark etmez en az 4-5 dakika süre alsalar çok iyi olur

Maçtan önce karamsardım doğrusu, Galatasaray´ın olduğu yerde umut her zaman vardır sözü hariç bir beklentim yoktu. İçimdeki umut kırıntıları da takımın başındaki Ekrem Memnun faktörüydü.

Acaba ben mi yanlış değerlendiriyorum düşüncesiyle yakın çevremdeki arkadaşlara da sorduğumda aldığım yanıt benzerdi. Hakim görüşün fark yiyeceğimiz olduğu ortamda takım maçtan kopmadıkça acabalar arttı. Ekrem Memnun insanı umutlandırıyor dedim ilk yarı bitiminde. İki defa maçı kopartma noktasına geldik, birinde Deniz Çolakoğlu bomboş turnikeyi kaçırıp farkın 9´a çıkmasını ve salonun iyice havaya girememesine neden oldu, diğerinde de maçın gizli kahramanı Dublevic´in farkın 5´e çıkmasını sağlayamadığı orta mesafe şuttu.

Neyse ki oyun mutlu sonla bitti de umutsuz başladığımız akşama keşkeler damga vurmadı. Ekrem Hocamın ve oyuncuların emeği boşa gitmedi.

Bir kısa transferi ile ligi alırız gibi duruyor. Hakemler her seneki gibi olmazsa normal sezon liderliği olmasa bile alırız ligi. Sadece bir kısa lazım. Hatta şu an için Avrupa'dan da ümidi kesmeye gerek yok. Zellous transferiyle kendimizi 4.lüğe atarsak çaprazdan FB eşleşmesi iyi olur bizim için.

Sühan abinin dediği gibi Bone geçen sene denize dökmüştü FB pota altını. Bu sene Tina'yı aldılar. Tina çok iyi hücumcu olsa da bir o kadar da kötü savunmacı. Hatta oyundan da çabuk kopabiliyor. Orta mesafesi çok değişken. Kaçırdıkça zorlayabiliyor. Öyle olması işimize gelir. Üstüne ne kadar Cappy son maçlar pek oynayamasa da winner karakterli oyuncuları eksik. Aslında yapmaları gereken tek şey Sancho'yu yavaşlatabilecek bir uzun almaktı. Almadılar çok şükür. Şimdi biz takviyeleri yaparsak ezeli rakibi saf dışı bırakıp yolumuza devam edebiliriz.

Yazdıklarına aynen katılıyorum abi, şu cümleye daha çok :) Ekrem hoca da Ergin hoca da pek gençlere süre veren bir hoca görüntüsü çizmiyorlar, tabi antremanlarda nasıllar bilemem ama bu çocuklar antremanlarda değil maç oynaya oynaya, hata yapa yapa gelişecekler, rakipleri küçümsemem ama daha kolay geçecek maçlarda kız ya da erkek oyuncularımız fark etmez en az 4-5 dakika süre alsalar çok iyi olur

Misal Prag maçında 30 sayı fark yemişiz 5 uzun da 20 dk süre almış en az. Bİraz da İnci'ye 2-3 dk süre verilebilirdi. En azındna kaybedilen maçtan bir kazanım elde edebilirdik. Ama Ekrem hoca da benim gibi. Şalterleri kopardığında iş bitiyor çok sinirleniyor. Ki tabii ki çok haklı adam. Ama gene de umarım farklı kazandığımız maçlarda en azından son dk'lar deneriz onları:)

2 takımın da seçenekleri çok fazla olmadığı için doğru 5'leri arıyor koçlar ilerisi için doğal olarak. Maç sonunda farkın 6 olması da güzel oldu, ikili averajda 2.maçı ufak farklarla yenilgiyle kapatırsak üzülmeyiz.

Misal Prag maçında 30 sayı fark yemişiz 5 uzun da 20 dk süre almış en az. Bİraz da İnci'ye 2-3 dk süre verilebilirdi. En azındna kaybedilen maçtan bir kazanım elde edebilirdik. Ama Ekrem hoca da benim gibi. Şalterleri kopardığında iş bitiyor çok sinirleniyor. Ki tabii ki çok haklı adam. Ama gene de umarım farklı kazandığımız maçlarda en azından son dk'lar deneriz onları:)

İnşallah :) yerli kıtlığı yaşanan şu dönemde ilaç gibi gelirler eğer kendilerini iyi geliştirirlerse