TKBL Final | Galatasaray 2 - Fenerbahçe 3

Bu sene hiç olmadığı kadar daha zor, ama mantığımı susturan "Galatasaray" kelimesinin verdiği bir umut ve inanç hep var içimde..
 
İlk maçın küçük salonda olması sebebiyle oluşacak atmosfer (Büyük salonda konser varmış) ve seriye evinde iyi bir başlangıç yapmak isteyen bir rakip sebebiyle ilk maç zor geçebilir bizim açımızdan. Caferağa'daki insanlık dışı ortamı bu salonda tekrar görebiliriz. Maçı geride götürüp son 5 dakikaya 6-7 sayı geride girip, maç sonunda vurup geçmek bizim için güzel bir senaryo olur. İkinci maç ise büyük salonda olacak ve bence rakibimiz biraz daha rahatlamış olacaktır. Bu yüzden 2. maç nispeten daha kolay olacaktır ve o maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Oradan 1 maç alıp 1 mayıs çarşamba günü İpekçi'de kupayı kaldıracağımızı düşünüyorum. Tek sıkıntı Bahar'ın yokluğunda yabancı kontenjanımızı pota altına harcamak zorunda kalmamız olacaktır.
2.maçta büyük salonda olacak galiba yine konser var o arada.
 
Fenerbahçe'nin bu sene alabileceği tek kupa kadın basketbolu kaldı. Bu yüzden tüm güçleriyle bastıracaklardır. Hem saha içinde hem dışında ellerinden geleni yapıp işi şansa bırakmak istemeyeceklerdir. İlk iki maçtan birini kazanıp İpekçi'ye 1-1 gelebilirsek şampiyonluk şansımız olabilir. Umarım Nevriye de bu maçlarda katkı verir.

Kaydi kızlar, şaşırtın bizi! :)
 
Bu sene Geçen Seneye Göre Şansımız daha zor.İnkar etmenin Hiç bir anlamı yok.Fakat ben takımıma ne olursa olsun güveniyorum ve desteklemeye devam edecem.Orada maç kazanmak zor ama imkansız değil Maçlar oynanılmadan kazanılmıyor... En az 1 maç kazanırız içer de kesin oda 3. maç olur...
1 maç alsak bile orada içerde ki 2 maçı kazanmamız kolay olmayacaktır. Bizim seriyi 3-2 yaparak Şampiyon olabiliriz düşünüyorum. En kötü 3-1 kayberiz. Kaybedersek de Canları Sağ olsun derim. Ben bu senede elimden geldiğince takımımın yanında olup desteklemeye çalıştım...
BU KADAR FİYASKO TRANSFERLER VE SKANDALLAR I FİNAL SERİSİNDE MAÇLARI İZLERKEN AKLIMDAN HİÇ ÇIKMAYACAK. SERİ BİTTİĞİNDE KAYBEDERSEK HERKES AH WHALEN İ YOLLAMASAK ŞAMPİYON OLABİLİRİZ FALAN DİYECEĞİZ GİBİ GELİYOR
 
İnşallah kızlar sahada ellerinden gelenin en iyisini yapar, umarım şampiyon oluruz, kızlardan kaybetse bile rakiplerini zorlamalarını istiyorum, inşallah şampiyon oluruz, favoriyken olmadı ama belki bu yıl o yıl olur...
 
Yönetilemeyen Whalen krizi, yönetilebilinseydi şampiyon olurduk.
Ama takımın hücumunun %80'ini taşıyan oyuncuyu kaybedip birde üstüne hiçbirşeye yaramayan 2 tane vasıfsız yabancı alınca iş bitti.
 
Yönetilemeyen Whalen krizi, yönetilebilinseydi şampiyon olurduk.
Sezon bu kadar basit maalesef.2008'den sonra ilk defa bir sistem çerçevesinde büyüyen,esas anlamıyla basketbol oynayan takım kendi içimizde dağıtıldı.Mücadele edip maç kazanılmalı ama seri kazanacak bir pozisyonda değiliz.Basketbolda bu kadar iyimser olunmuyor.
 
Bu sene yerli oyuncular bazında biz daha iyi olunca bu kez "onların yabancıları iyi" goygoyu başladı forumda :) Basketbol, bilmeyen insanlar için şans oyunudur ama şansı içinde en az barındıran oyunlardandır basketbol. Futbolda 40 metreden vurursun ona buna çarpar girer gol olur onu savunursun maçı 1-0 bitirirsin. Basketbolda bu yoktur. Kendi sahanda bir üçlük atıp balına 3 sayı alabilirsin ama farklar ne kadar olsa da oyun içinde git geller her zaman yaşanır. Böyle serilerde önemli olan ayakta kalabilmektir.

Şimdi bu seri bazında bakarsak takımın ayakta kalacağına inancım sonsuz. Allahı var takımdaki tüm kızlara güveniyorum. Play Offlarda hiç süre almayan Ayşe Cora dahil süre alacak her oyuncu elinden geldiğinde mücadele edecek. Ekrem Hocadan ricam mücadele edecek bu oyuncuları maçın sonuna diri soksun. Yarı final ilk maçından başlayarak Rotasyonlarımıza baktığımda inanamadım çünkü. İÜBGD 7 biz 6 kişiyle oynadık misal Yarı final ilk maçını. Hocadan ricam güvenmediği veya nispeten daha az güvendiği oyunculara en azından bir set hazırlasın, oyun içinde 1-2 dk girdiklerinde onlar o setlerini oynasın. Ne bileyim misal Gülşah için dipten 3lük atış, Özge için içeri girip karıştırma, Yasemen için çaprazdan üçlük gibi (tabii ki aklıma ilk gelenleri yazıyorum hoca bunu daha detaylı analiz eder) Ama illaki Gülşah Yasemen Özge için de bu seri boyunca maç içinde süre vereceği zamanları belirlemeli onları da işe katmalı. Bir maçta bu 3'ü 3'er dk süre alsa 9 dakika yapar. Bir Işıl'ın dinlenmesini sağlar. Son periyot yerli sıkıntısı çektiğinden 40'ar dk oynayacak Birsel Meral gibi oyunculara karşı son periyot avantajı sağlar. Varsın onlar oyundayken 2 -4 sayı fazla yiyelim bunu son periyot tölere ederiz.

Sancho için ısrarla 3 numara oynasın FB maçlarında ve Angel'i savunsun Angel da onu savunmak zorunda kalsın Sancho onu iyi savunur (uzun hareketli kolları ve size'ı ile) Üstüne hücumda etkinlik sağlar. Misal Işıl Şaz Sancho Nevriye Syl gibi bir 5 ile oyunda yer alsak Nevriye'ye Matovici verip Syl'i serbest bıraksak Şaz'ın Cappie'ye Sancho'nun Angel'a yapacağı baskıyla oyunumuzu rahatlatabiliriz. Ama hoca bunu sezon boyunca hiç denemedi. Bu seride de oynatacağını düşünmüyorum açıkçası.

Herkesin bildiği gibi takımımız atan değil tutan bir takım. Ama savunmaya hızlı gelirken hücuma ise olabildiğince hızlı çıkmamız gerekmekte. Sancho da Sylvia da rakip takımdaki eşleştikleri oyunculardan hızlı olduklarından hücumda aktifliğimizi sağlar.

SErinin FB'nin sahasında başlaması bence lehimize oldu. Çünkü taraftarın kadın basketbol takımına karşı kırgınlığı var. Oradan alınacak 1 galibiyetle İpekçi'de bir atmosfer yaratılabilir ancak. Bu da takımın ellerinde yani.

Sonuç olarak ilk dileğim iki takımdan da yaralanan sakatlanan oyuncunun olmadığı, hakemlerin maçların kaderini belirlemediği bir seri olması. Kızlarımıza güveniyorum ayakları düz bassın inançları eksik olmasın!
 
Herkesin birleştiği nokta ilk 2 maçta 1 galibiyete ihtiyacımız olduğu bencede serinin kaderi burada belli olacak ve bizim takımımız bunu başaramayacak bir takım değil.

Baharın yokluğu sıkıntı bu noktada yapılabilecek şeyler belli.Nevriye'yi rotasyona dahil edebiliriz ama bize ilk maçlar için lazımken bu zor gibi duruyor.

Ann Wauters iyi performans gösteriyor Harding yerine rotasyona dahil edilip.Yasemen-Şebnem gibi iyi savunmacılarımıza süre verip rakibin skorerlerini savunabiliriz.Bu sistemde 3 Uzun denenebilir.

Ama benim tercih hakkım olsaydı 4 kısalı bir sistemin düşünülmesini isterdim Alba'yı 4 gibi kullanarak Sylvia Fowles'ın Pota altında dominant bir performans sergilemesi gerekir tabiki.Işıl-Harding-Şaziye-Alba-Fowles gibi oynayabileceğimizi düşünüyorum.Nedeni ise rakibin seri genelinde Newlin-Matovic ikilisi ile oynaması bu ikili zaten dışarıdan oynayan uzunlar ve Sylvia-Matovic eşleşmesinde Matovic'in rakipte en çok savunma zaafı yaratacak oyuncusu olduğunu düşünüyorum.Yani kısaca Newlin oyundayken onun şutunu riske etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
 
Sancho için ısrarla 3 numara oynasın FB maçlarında ve Angel'i savunsun Angel da onu savunmak zorunda kalsın Sancho onu iyi savunur (uzun hareketli kolları ve size'ı ile) Üstüne hücumda etkinlik sağlar.

Buna ben de katılıyorum Ekrem hoca yer yer bunu mutlaka denemeli. Ayrıca Bahar oynamayacaksa Harding dışarda bırakılmalı Wauters oynatılmalı.
 
Doğruyu söylemek gerekirse rakip favori bizden çok daha iyi durumdalar şampiyon olamazsak kimse Ekrem hocaya birşey diyemez ama böyle bir durumda şampiyon olmayı da başarabilirse efsane olur. Baskı bence bizim üzerimizde yok kaybedecek birşeyimiz de yok. Çok çok bir şampiyonluk daha vereceğiz rakiple şampiyonluk sayılarımız eşitlenecek. Ama onlar kaybederse çok şey kaybetmiş olacaklar. Herşeye rağmen ben Ekrem hocaya çok güveniyorum. Rakibi artık daha çok tanıyor. Hakemler devreye girmezse şansımız olacaktır.
 
3-0 3-1 3-2. O 3 hiçbir şekilde biz olamayız gibi geliyor. İnanmayı Galatasaray ile öğrendik ama saha avantajı, kadro kalitesi, hakemler gibi etkenleri düşününce inanamıyor insan.
 
şimdi kritik soru şu, bahar yok. mecburen yabancı hakları uzunlara gidecek, Harding'i mi kenara alacağız, Alba Torrens'i mi? Bana Torrens gibi geliyor ama.. Sene başından beri yapamadığımız şeyi yapmamız lazım, şut sokmamız lazım..
 
kalbim gönlüm kazanıcagız diyor ama mantıgım malesef kaybedicegimizi söylüyor umarım kazanır bu seriye son veririz takımımıza canıgönülden başarılar .
 
Serinin başlaması ile beraber Ebru Yaşar fanı olabiliyorum tek şarkıyla. Şarkıya ismini vermiş beni benden alan kısım. Zehir oluyor geceler..
 
zor maç ancak kadın takımının 3 yıldır yapamadığı şeyi yapıp oradan bir maç kaçırıp burada işi bize bırakması gerekiyor, rakip bizden form olarak ve guard rotasyonu olarak çok daha üstün bahar'ın olmayışı nevriye'nin sakatlıktan dolayı garbage oyuncusu olarak kullanmamız elimizi kolumuzu bağlıyor. muhtemelen angel'ı savunması ile yavaşlatacak penetreleriyle zorlayacak alba'dan yoksun olacağız, işimiz zor şans fazlasıyla yanımızda olsun 1 maç 12000'i ayağınıza getirir kızlar.
 

Üst