TKBL Finali 1. Maç | Galatasaray Odeabank 72 - Fenerbahçe 69

Tebrikler Ekrem hoca ve Kızlar özverili bir oyun çıkararak 1-0 öne geçtik Pazar günü ful salonda daha kolay bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum

Kötü oynadık diyemem ama maç oyun alışkanlığımızın baya dışında gelişti.Neyse ki özgüvenimiz yüksek ve sahip olduğumuz sistem vasat işlediği durumda bile işimizi görüyor.Salonda izlemek için baya zor bir maçtı.
Pazar elimizde avucumuzda ne varsa sahaya dökmemiz lazım.Bilhassa tribünde takımı hissederek,ölçüyü bilerek manyaklaşılacak güne geldik çattık.

IMG_5501[1].jpg

IMG_5502[1].jpg

"Sanırım Tarsus maçıydı, parkeye çıktık sadece 7 bilet satılmıştı. o gün oradan çekip gitmek istedim, bu oyuncular bunu hak etmiyor."

Ekrem Hoca ne kadar doğru bir laf etmiş. Hadi o Tarsus maçıydı, peki koskoca Euroleague şampiyonunun ezeli rakibiyle yapacağı lig şampiyonluğu maçına çıktığındaki tribünlerin bu haline ne demeli?
Ben maçtan çıktığımızda, galip gelmemize rağmen, eve mutsuz gittim.

Buradaki ilk mesajım olacak bu.böyle önemli bir galibiyetten sonra gelmesi de beni çok mutlu etti.ancak çoğu arkadaşından ifade ettiği gibi taraftar çok ama çok yetersiz.hani biz hep diyoruz ya hakemler her sene rakip takım lehine çok karar veriyor diye, bunun belkide en büyük sebebi seyirci faktörüdür. onlar küçük olsa da salonu dolduruyorlar ve başta başkanları olmak üzere herşeye itiraz ediyorlar ve hakemleri etkiliyorlar.ancak bizim sayıca belki daha fazla taraftar geliyor ama salonunda içinde gruplar halinde olunca oyuna bir etkisi kalmıyor. Belki de bu takım pazar günü seyircisi önünde SON MAÇINA çıkacak bu sene gelin onlara HAKETTİKLERİ değeri verelim.

Finaldeki kayıplarından, bazı oyuncularının yetersiz performanslarından ve eleştirilerinden dolayı Fb maça kendini iyi hazırlamış. 4/4 üçlükle başlamalarıda onları oyuna soktu. Yaptığımız alan savunmasına tepeye Matovic'i koyarak ve dışardan yüksek yüzdeylede oyunda kaldılar.

Bizim oyunumuzda büyük gelişme var bence. Fenerbahçenin temposuna karşılık verebilecek refleksi geliştirdiğimiz görülüyor. Yüksek konsantrasyondan çok alışkanlıkla oynadık sanki bugün. Sürekli başabaş giden maçta kazanmak, rakibin kötü oyunundan ve bizim en iyi performansımızla kazanmamızdan çok daha değerli.

Önümüzdeki maç savunmada daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum. Muhakkak kolay olmayacak. Ancak seriyi bitirirsek ve yönetimimizde gereğini yaparsa, ekonomik sebeplerden 2000'de kesilen kadın basketbolunu domine etme misyonumuzu tekrar başlatabiliriz.

Takım olarak kötü oynasakta sertlikten ödün vermedik.
İyi savununca elbet öne geçtik.
Kötü oynarkende kazanabilmeli büyük takımlar.
Psikolojik üstünlük felan demesin bence her halukarda galibiz angel anadolu yakasından atsa bile :)
Zellous ve ışıl iyi oynamadı oynasaydı fark olurdu.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Maçın kilit noktası hücum ribauntları. Bizim iki katımız hücum ribauntu alıp ikinci şansı ve çoğunda da sayıyı buldular. Yarınki maçta buna biraz daha dikkat edersek daha rahat kazanırız.

Çok evvelden daha sık yazdığım buraya, son zamanlarda yılda bir kez yazıyorum ve genelde bu yazı kaybettiğimiz final seri sonu oluyor.

EL Finalini benim için duygusal ve aslında zor bir zamanda izledim. O galibiyetin anlamı benim için çok fazla. Hiç bir zaman unutamayacağım. O gün yazamadım, yazamazdım ama bugün bir değişiklik yapıp bir galibiyet sonrası yazıyorum.

Her Fenerbahçe maçı ve serisi bizim hızlı oyunumuzla başlar ama maçın sonunda sinirlerimize hakim olamayıp ve genellikle hakemlerin katkısıyla yenilirdik. Hakemler aynı ama sinirlerimiz çok sağlam, çünkü takımız. Benim için alınacak kupa alındı, bu yıl alınacak kupa hegemonyaya son vermek adına anlamlı olur, birde yine 5 te 5 hevesinin kursakta kalması adına ( Gerçi voleybolda işleri zor )

Bu takım yaşadığım, gördüğüm en güzel Galatasaray takımlarından bir tanesi. Sahada ve saha dışında çok mücadele ettiler, bir kaç iyi adamın dışında da hep yalnızdılar. Bu yüzden büyük bir Galatasaray takımı. Seri sonu ne olursa olsun, hiç unutmayacağım bu takımı.

Ve büyük kaptan. Senin mücadeleni görmeyip, yıllarca seni bilmeyip yine sonuç üzerinden seni kabul edenleri, yine kıramadın sanırım. Gönül elbette mutlu ama gitseydin de/ gidersen de gram kızmazdım, kızmayacağım. Umarım hep şanlı Galatasaray bayrağının altında, hep Galatasaray'la olursun.

Ve bu şubenin kapatılması isteyen ve her tartışmada öne rakamlar koyan andavallar.

Kadınların bu ülkede var olma savaşını bilmiyorsunuz. Eğer bu kulüp çağdaşlığın öncüsü ise bu şubeyi yemeyecek, içmeyecek ayakta tutacak ve zirvede olacak. Bunu yapabilme, bunu yönetebilme kabiliyetine sahip değilse, gidecek.

Bu kulüp kapatılsın diyerek bir önceki andavalların peşine takılan iki numaralı andavallar. Galatasaray içine hapsolduğunuz sosyal medyadan ibaret değil. Galatasaray taraftarlığı da bu değil. Siz para hesabı yapmayacaksınız, siz Galatasaray başarılı, Galatasaray örnek olsun diye önce tribüne gidecek, sonra başarısızlık varsa hesabını sahadakilere değil Galatasaray adı ile dünyalıklarını yapan, Galatasaray adıyla manevi tatmin yaşayan ve çıkar elde eden yöneticilerden hesap soracaksınız. Çok akıllı iseniz, nasıl kapatırım değil nasıl yaşatırım diye düşüneceksiniz.

Yazıyı kafamda yazarken şubeyi kapatanlar için sağ kolumu, yazıyı silmek için ilk atlayanlar içinde sol kolumu, güzel kolumu hazırlamıştım ama vazgeçtim.

Eyvallah,

Hakem 1 atis 1 teknik faul calmid alba hala hucum faul alma riskiyle iceriyi zorluyor ve aliyor.Birazcik mantikli dusunebilse o hucum sut dener.

Hakem 1 atis 1 teknik faul calmid alba hala hucum faul alma riskiyle iceriyi zorluyor ve aliyor.Birazcik mantikli dusunebilse o hucum sut dener.

Alba'yı beğenmiyorum ama orda mantıklı olanı yaptı ki 2 dakika önce benzer pozisyonda Yacoubou Işıl'a aynısını yaptı savunma faulü çalındı. Teknik faulün üstüne savunma faulü çalmamak için düpe düz eyyam yaptılar.

Alba'dan oyuncu olmaz zaten, senin kadar kafası çalışmıyor. O MVP ödülleri, kazandığı başarılar falan da hep torpille. UMMC'ya 29 atıp seni finale taşırken de topun içinde metal, potada ise mıknatıs varmış.

Yarın serinin en kritik maçına çıkacağız. 2. maçı biz kazanırsak %90 Şampiyon oluruz. Yarınki maçı FB'nin kazanması halinde ise %75 FB'nin ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. O yüzden yarın salon full olmalı. Bu takım hakkettiği desteği almalı!

Kimse Alba'ya kötü oyuncu demedi sadece tercihleri sorgulanır bir oyuncu. Eka maçında onları soktu, Fener maçında sokamadı. UMMC maçında bu kadar övülüyorsa, bu maçta da bu kadar eleştirilmesinin bir sakıncası yok bence.

Alba'dan oyuncu olmaz zaten, senin kadar kafası çalışmıyor. O MVP ödülleri, kazandığı başarılar falan da hep torpille. UMMC'ya 29 atıp seni finale taşırken de topun içinde metal, potada ise mıknatıs varmış.

Yarın serinin en kritik maçına çıkacağız. 2. maçı biz kazanırsak %90 Şampiyon oluruz. Yarınki maçı FB'nin kazanması halinde ise %75 FB'nin ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. O yüzden yarın salon full olmalı. Bu takım hakkettiği desteği almalı!
Katılıyorum. Ayrıca Alba'nin en iyi yaptığı şeylerden biri içeri penetre edip basket faul almak bence. Bunu sakatlanmadan önce mükemmel düzeyde yapıyordu. Orada da savunmaya faul çalınmalıydı. Hakem yanlış karar verecek diye kendi oyun karakterine uyan birşeyi yapmaması mı gerekiyor yani?

Kimse albanin oyunculuguna birsey demedi.konulari tartisma yaratmak icin baska yerlere cekmeyin ustadmis gibi.O pozisyonda iceriye girmeyi tercih eden butun oyunculara fenere karsi faul calinir.Cunku biz bunu 7yildir izliyoruz.Yorum yaparken artistligine bisey kanitlamaya degil.yapacaksaniz karsi oldugunuz bir fikri belirtebilir veya ayni dusundugunuz fikri destekleyebilirsiniz.Burasi galatasaray ailesinin sitesi.Kimsen birbirine kucuk dusurucu laf soylemeye hakki yok.

Sende zaten benim dedigime gelmissin.eka macinda sutlar denedi ve soktu.Bu maclarda daha toptan kacar sekilde oynuyor.Kendi hesitation yaptigi her pozisyon daha basarilil oluyor eka macinda da kendine guvendi ve mesafe tanimaksizin sutlari denedi ve soktu.

Albayı penetrelerinden dolayı eleştirmek çok mantıklı değil. Çünkü Alba'nın en iyi yaptığı şey bu. Muhakkak her denemesi başarılı olmayacaktır. Ancak başarısızlık oranı düşük olacağından kabul edilebilir. Penetreyi kesip jump shot atan bir oyuncu değil. Yada içerden tekrar dışarıya çıkaran. Boyunun sağladığı avantaj ve elinin yumuşaklığı ile çok yüksek oranda turnikeyle bitiriyor. Onun için Alba penetre etmeye devam etsin.