TKBL | Galatasaray 71 - Fenerbahçe 75

Ann yine kenarda olacak yabancımız olacak sanırım. İnşaAllah Işıl bu maçta oynar. Savunmamız güvenim tam. Ama Fenerbahçe'yi sadece savunmakla da maç kazanamayacağımızı biliyorum. Bu yûzden Hücum yônümûzûn en ust dûzeyde olmasi gerekecek kesinlikle. İnşaAllah şutlarımızda bu maçta girer. Ozellikle dış şut oyuncularımız Şebnem,Şaziye ve Alba günlerinde olur inşaAllah. Pondexter ve Matovic'i 15 sayının altında tutabilirsek çok iyi olacak inşaAllah. Ekrem Hoca'ya,Derya Hoca'ya,tûm teknik ekibe ve kızlarımıza güvenim sonsuz. İnşaAllah salonda da güzel bi atmosfer olursa çok daha rahat olur bizim için. En kôtü 5000 kişinin orda olması gerekiyor. Başarılar...

Test maclarımızdan bırı bu zamana kadar ust sevıye maclarada ıyı goruntu vermedık. Savunmamız alt sevıye takımlar karsısında etkılı ama bu turlu maclarda pek ıstenen sevıyeye cıkmadı. Bızım buyuk macları kazanmamız ıcın her sanıye oyunun ıcınde olmalıyız. Takımı tasıyacak oyuncumuz cıkmadığı ıcın cok zorlanıyoruz. Ben bu yıl liderlik konusunda Fowles'dan beklentım buyuktu ama oda bır turlu takım ııcıne gıremedi. Kazanırız veya kaybederız yıneDE play off'a kadar sabırlı olmak lazım dıye dusunuyorum.

Kazanacağımızdan eminim, Ekrem hoca ve takıma güveniyorum, 17 sayı fark olurmu bilmiyorum ama kazanırız, fb bu yıl geçen yıllardan daha iyi kadrosu var bence ama o yıllara göre daha kırılganlar ve savunmalarıda kötü bu yıl deplasmanda zor olan maçlarının çoğunda kaybettiler (Nadezda, Beretta, Kosice, Mersin ve Tarsus), ben bize ve Kaskiyede kaybedeceklerini düşünüyorum, bu maç hucüm ve savunma takımlarının maçı olacak ve ben savunmanın galip geleceğini düşüyorum...

Sadece Adı Derbi Maçın Başkada bir Önemi yok Bence. Sıralamayı Değiştirmeyecek. 2 takımın aklında 18 mart da Oynanacak E.L finalleri olacaktır. Her Zamanki gibi Salonda Keyifli bir maç izleyeceğiz. Kazanmamız Şart değil fakat mücadelemiz ve azmimiz görerek F8 ve Play off lar öncesi Taraftara takımın kendini İspatlaması ve İnanmasını sağlayabiliriz... Başarılar...

Fenerbahçe maçı olsa da formalite tarzı bir maç bence Işıl'ın falan 40 dk oynamaması gerekir.Sonuçta Sıralamayı etkilemeyeceğini hepimiz biliyoruz.

Keşke Shay Murphy'i oynatmak gibi bir ihtimalimiz olsa en azından denemiş oluruz F8 öncesi takıma ısındırmak gerekli diye düşünüyorum.

Maç içinse kim daha ciddi olursa avantajlı olur bence.Ama kabul etmek gerekir ki biz kötü bir dönemdeyiz rakibimiz ise çok formda son maçlarda.

Rakibimiz hangi son maçlarda formda Tunahan bey Samsun ve Edremit maçındanmı bahsediyorsunuz?

Son 5 maçında 85 sayı barajını son 2 maçta da 100 sayıyı geçmişler doğruya doğru formdalar.ayrıca iyi bir rotasyon yapıyorlar tüm yabancıları kullanıyorlar değiştirerek.

Ayrıca ligimizde takım küçümsememek gerek mesele maçı zorlanmadan kazanmak.

Mesele güçlü rakipleri yenmekse bizde bu konuda çok kötüyüz rakiplerimize sürekli kafaya oynayan rakiplere karşı kötü sonuçlar alıyoruz.

Kaski(2 kez mağlubiyet)Fb(1 galibiyet kupa-Ligde mağlup)Mersin(1 galibiyet-1mağlubiyet) bunlar ligdeki rakiplerimiz.

Euroleague'de UMMC(2 mağlubiyet)Polkowice(1 galibiyet -1 mağlubiyet) almışız diğer oynadığımız hiçbir rakibimiz F8 yapamamış.Yani o takımlara karşı alınan sonuçlar Form durumunu göstermiyorsa biz koca bir sezonda 3 galibiyet-7 mağlubiyet almışız demektir.

Doğruları konuşmak gerekirse son 2 maçımızı izledim ve ben takımımızın çok iyi durumda olmadığını düşünüyorum.

Ligin en çok sayı atan takmıyla en az sayı yiyen takımı. Savunma mı hücum mu kazanacak göreceğiz. İlk maç 16 sayı fark ile kaybetmiştik. Bu farkın üstüne çıkma şansımız olursa rakibimizin bir Kayseri deplasmanı yapacağını unutmamak gerekir.

Ben bu maçta nedense uzun zamandır formsuz olan Sylvia' ya çok güveniyorum. Son maçlarda kendini toparlamaya başladı biraz. Eğer yabancı hakkımızı Harding'ten yana kullanırsak Sylvia muhtemelen 40 dakika oyunda kalmak zorunda kalacak. Malum Nevriye ortalıkta yok.

Takımın taraftara güven ve rakibede mesaj vermesi için kazanmalıyız. Başarılar kızlar..

Bizim zor maçlarda bana göre polkowice ve Kaski'ye kendi sahamızda kaybettiğimiz maçlar hariç abartıldığını düşünüyorum, Ummc'nin bizi iki maçta mağlup etmesinde anormal olan ne, ki bizde kazanabilirdik sonucları küçük farklar belirledi, Mersin ve Kaski deplasmanlarıda kazanmanın zor olduğu deplasmanlar, fb deplasmanında kaybettiğimiz maç ise zaten uzun zamandır kazanamadığımız bir deplasman, cumhurbaşkanlığı maçını saymaya gerek yok zaten hem sezon başı olması hemde kadromuzda eksiklerden dolayı doğal bir sonuçtu, bu sezon kaybettiğimiz fb ve deplasmandaki Ummc maçı hariç kaybettiğimiz maçların sonlarıda kaybettik ve bu maçların çoğunluğunda tam kadro olamadik malesef. Fb'nin son maçı = ted 78-88 fb, tarsus 87-84 fb, ceyhan 81-96 fb, fb 116-57 samsun, fb 103-56 edremit, son 5 maçı böyle, bana göre ligin en kötü takımıyla oynamışlar,(ligden düşen Samsun, edremit ve kadro olarak bence kötü olan Ted ve ceyhan), oynadıkları tek zor denecek maç tarsus maçı, onuda kaybetmişler zaten, bu maçlarda 98 sayı ortalamayla oynamışlar, maç başına 71.8 sayı yemiş, attığı sayı gerçekten iyi ama yedikleri sayıda fazla bence...

Bizim son iki maçta Mersin ve Antakya deplasmanları bu maçlardada takımında 40 dakikaya yakın oynayan Işıl'ın Mersin maçında sakatlanması o maçın kaybedilmesinde etkili oldu bence, antakya maçı zor bir deplasmanda alınan iyi galibiyetti, ben onların son performanslarını bizden iyi olduğuna katılmıyorum, oynadığımız rakiplere bakmak lazım Tunahan bey Saygılar...

Allah aşkına neresi formalite maç yahu! F8 öncesi kendi durumumuzu göreceğimiz bir maç rakiplerimiz bizimki kadar zor olmasa da böyle maçlara çıktılar ve başarılı oldular.Bizim de Fb karşısında form ve kafa olarak nerede olduğumu göreceğimiz bir maç.Ligde önemi yok falan da değil #TKBL artık çok elite bir lig haline geldi hiç belli olmaz ne olacağı 17 sayı olmasa da yenmeliyiz...

Öncelikle şunu belirteyim Fenerbahçe ile maç yapıyorsanız ne olursa olsun bu maçlara formalite maçları demememiz gerekir. sokak arasında bile bire bir maç yapan cocuklardan biri Galatasaray diğeri Fenerbahçe forması giydiyse en az on kişi maçı izler olaya bu açıdan bakmak gerekir.
Maalesef ligde son yıllarda rakibimize istediğimiz üstünlüğü kuramadık bu maç sıralamayı değiştirmeyecek ama psikolojik olarak önemi olan bir maç.
öncelikle sahamızdayız ve seyirci tarafından sevilen bir takım ve antrenörümüz var yani olayın bu yönü avantajımıza geriye ne kalıyor çıkıp maçı almak.
Şimdi burda bir konuya değinmek istiyorum aslında kalite olarak Fenerbahçe ile Galatasaray'ımız arasında çok çok çok fazla bir fark yok tek fark şu Rakip Fenerbahçe her sezon kadrosuna bir iki adamı maç sırasında GICIK eden oyuncu dahil ediyor . bu sezon bu şekilde sahada rakibini salonda bizleri hem performansları hemde mimikleri ile GICIK eden 2 oyuncuları var Pondexter ve Angel .
Bu arada belirteyim kullandığım GICIK kelimesi asla hakaret anlamında algılanmasın bizim kadromuzda bu şekilde komplike kullanacağımız psikolojik hareket uygulayan oyuncu maalesef yok.
Işıl-Bahar-Fowles-şaziye-Harding-Sancho oynarsa Ann ve kadrodaki diğer oyuncular hepsi bilinen basketbolcu oyuncular çıkıyorlar maçta ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. rakipdede Matoviç-Birsel-Esmeral-Bibrzycha-varameyanka ve kadrodaki diğerleri bilinen basketbol oyuncuları ama Pondexter ve Angel maç içinde ne yapıyor ne ediyor rakibin gerek performansları gerek olmayacak atışları veya davranışları ile kimyalarını bozuyor.

Galibiyetin anahtarı maça inanmak ve rakibin oyunlarına düşmeden eline gelen fırsatları değerlendirmekten geçiyor. mutlaka 3.lük atmalıyız ve rakipte Pondexter-birsel ve esmeral'e 3.lük şansı bırakmamalıyız birde matoviç'e pota altında önlem almalıyız.
Maçı rakipten çok istemeli ve gönülden oynamalıyız.
Alba tam manası ile döndü,Bahar Allah nazardan saklasın , Harding iyi monte edildi , ışıl bu sezon istikrarlı ve iyi , Fowles, sancho istikrarlı o zaman çıkalım ve bazı renktaşların formalite dediği maçı alalım.

Futbolun popülerliğinden beklentiye kapılmak acı verici ama gönül ister ki -alakasız gibi görünse de- 3-5 futbolcumuz ve teknik kadro kadın takımımıza bu önemli sınavda salonda destek vereceğini açıklasa. Yoksa hak ettikleri desteği aldıkları alacakları yok Ekrem Hoca ve öğrencilerinin.

Kayseri deplasmanına gidememek içimde ukde, ama telafi edeceğim bu maçla olmasa da bir başka maçla.

Bilet kalır değil mi, maç saatine yakın geleceğim salona, gerçi kadın takımımızın maçları hiç dolmadı, bilet kalır büyük ihtimal ama benim şansıma kalmazmış bir de