TKBL | Galatasaray Odeabank 78 - Fenerbahçe 75

Birsel ve Cappy yoklarda, Angel vasat ve buna rağmen ilk yarıyı 29-34 geride kapattık. İlk çeyreğe göre iyi savunma yaptık. Quanitra'nın 9 sayısı ve Vera'nın 2 üçlüğü ile avantajlı skor buldular. Ama hücumda bir türlü istediğimiz seviyeye gelemedik.

78-75 galibiz. Skora aldanmayın son 2 üçlüklerini dünyada anca Kobe Bryant flan atabilirdi, çok şanslılardı. Ezerek kazandık son 5 dakikada.

Başta Enrem Hoca olmak üzere, oyunculara, taraftara, emeği geçen herkese teşekkürler. Yüreğinize sağlık. :) İlk yarı umutsuzluğa kapılmıştım ama takım ikinci yarı harika oynadı. Helal olsun hepsine. :)

Çok güzel bir galibiyet oldu. 3. periyottan itibaren hücumda 3-4 pozisyon hariç çok sağlam oynadık. Kelsey Bone gibi bir yeteneği geliştirip bir yıldız çıkartacağız, günden güne kız kendini geliştiriyor. Shavonte kendini daha kanıtlamış biri olabilir, ama onun eksiği daha çok. Gereksiz hücumlara ve savunmadaki zaafına dikkat etmeli.
Sancho, Alba, Işıl, Nevriye çok iyi oynadılar. Hakem de 1 pozisyon hariç iyi yönetti. Genelde bu maçlarda TD çok farklı hakemler getirip maçın içine ediyordu ama olmadı.

İşin o kısmını geçtim de, Angel McCoughtry ne attı ama son periyod. Tek başına sırtla(yama)dı takımını :D

Maç Sonu Ekrem Memnun, takım & taraftar.

[video=youtube_share;32OdVu267PU]http://youtu.be/32OdVu267PU[/video]

Shavonte Zellous!

[video=youtube_share;LtTPgkdZE_8]http://youtu.be/LtTPgkdZE_8[/video]

Kaptan Işıl Alben!

[video=youtube_share;HTV4QHU3uLM]http://youtu.be/HTV4QHU3uLM[/video]

Ekrem Hoca herseyin en iyisini hak ediyor, umarim hak ettigi sampiyonlugu bu sene alir. En cok onun adina istiyorum bu sampiyonlugu.

Gelecek sezon kocun eline iddiali, kalburustu bir kadro vermek yonetimin boynunun borcudur.

Takım ıyı mücadele ettı tebrık ederım ama su net bız sampıyon olmak ıstıyorsak Fener maçlarında oyunun hıcbır anında gevşeme luksumuz olamamalı.

Galatasaray Odeabank baş antrenörü Ekrem Memnun Fenerbahçe galibiyetinin ardından yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Memnun şunları söyledi: "Ligin liderliği açısından final niteliğinde bir maçtı. Biz bunu Playoff maçı gibi gördük. Kazandığımız için çok mutluyuz. Tamamında olmasa da sezonun büyük bölümünde çok iyi basketbol oynadık. Liderlik hak ettiğimiz bir şeydi. Bu bir şey demek değil ama Playoff için avantajlıyız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim açımızdan çok önemli bir galibiyet oldu. Ümit ediyorum Final Eight ve Playofflarda bu galibiyetin moraliyle çok daha iyi mücadele edeceğiz. Maça gelecek olursak; en iyi basketbolumuzu oynamadık. İlk yarı çok kötü oynadık. Normalde yapmadığımız hatalar yaptık, kolay sayılar yedik. Ancak farkın çok fazla açılmasını engelledik. İkinci yarıda çok daha akıllıca oynadık. İlk devre kaçırdığımız basit atışları daha yüzdeli kullandık. Çok dengeli hücum ettik. Maç üç sayıyla bitti ama son bölümde Fenerbahçe’nin ekstra sayıları vardı. Maçın hakkı bana kalırsa üç sayı değildi.

"
Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe’nin dört kısaya dönmesine yanıt vermesi üzerine sorulan soruya ise “Kupada da Fenerbahçe bu hamleyi yapmış ve yine cevap vermiştik. Bugün de böyle olabileceğini bekliyorduk. Böyle bir hazırlığımız vardı. İyi cevap verdik. Onların stratejilerine başka cevaplarımız da var. Bugün onlara gerek kalmadı. Bundan sonra ne yapacağımız bakacağız” şeklinde cevap verdi.

Tebrikler Ekrem hoca ve oyunculara.

3.periyota 10-0 seri ile başlamamız ve 4.periyotta geri adım atmadan FB'nin hızlı temposuna ayak uydurarak kazanmamız çok güzel oldu. Şebnem'in performansı harika idi eline gecen fırsatları çok iyi değerlendirdi attığı üçlükler ilaç gibi geldi.

Salondaydım, başta Ekrem hoca sonra Işıl kaptan ve diğer dişi sultanlar maçın sonuna kadar kafa kafaya mücadele hepinize helal olsun. Rakipte angel çok yüzdeli oynamasa daha farklı bitebilirdi. Fener benchi çok çirkefti. Hakemler için ise her sezon olduğu gibi bu sezonda renklerini çok açık belli ettiler. Taraftar çok iyi idi. Galibiyet süper oldu...