TKBL | Galatasaray Odeabank 78 - Fenerbahçe 75

İlk yarıdaki performansımız yüzünden çok umutlu değildim kazanacağımızdan ama kızlar ikinci yarı çok güzel oynayarak beni yanılttı sağolsunlar <3 Fenerbahçe'nin de çok kötü olması aslında ilk yarıda farkın çok açılmamasını sağladı, ikinci yarı sazı elimize alınca gerisi geldi.. Işıl ve Shavonte ilk yarıda zorlama atışlar yapsalar da ikinci yarı coştular, Şebo kendine geldi, Kelsey yine ilk yarıda basit turnikeleri kaçırınca saç yoldurdu ama o da dümene geçti, sonuç olarak takım oyununu ikinci yarı çok güzel yansıtarak liderliği ve saha avantajını elde ettik, lütfen artık yolun sonu şampiyonluk olsun, size inancımız tam kızlar

Son yıllarda hakemler sayesinde şampiyonluk kazananların hakemden dert yanmaları da ironik, hani gören de biz hakemler sayesinde şampiyonluklar kazandık da onlar kaybetti zanneder..

Kendi kendime söz vermiştim.Bu maçı yendik ve benim takıma inancım çok arttı...Takıma,koça helal olsun...Sizden bir isteğim var final serisi tarihleri tahminen ne zamandır?İlk iki maça gelmeyi planlıyorum?Yardımcı olursanız sevinirim...

İlk yarı can sıkıcı bir derbi yarattık kendimize.İpekçi'deki hemen her Galatasaraylının 3'te 3 yapacağı 3 turnike kaçırdık.Birkaç kötü tercihin sonucunda da kalp kıran basketler yedik.Neyse ki oyun alışkanlığımız ve kötü halimizle dahi yapabildiğimiz doğrular bizi oyunda tuttu.
İkinci yarı hücumda resital verdik.49 sayı attık ki set temposu yüksek olsa da 24 saniyenin baya hakkını veren,setlerinden taviz vermeyen bir takım için muazzam rakam.Devre arasında Şebnem Kimyacıoğlu 4 üçlük atmadan kazanamayız diyorduk,Şebnem üstüne dahi çıkmış olabilir. :) Fazlasıyla keyifli basketler,enstantaneler doğdu.Son periyotta Nevriye'nin üçlüğünde,Pondexter'dan çaldığımız topla Alba'nın asistinde Nevriye'yle 71-63'ü bulduğumuz baskette salonun aldığı haller gözümün önünden gitmez. :)
Bu takım Galatasaray.İyisiyle kötüsüyle Galatasaray takımı,Galatasaray'a zihnimde atfettiğim karakteri görüyorum çoğu ögesinde.Bugüne kadar salonun yolunu arşınlamayanlarda da bu çıkarımın olduğunu düşünüyorum.Şampiyon olabiliriz olamayız kısmından ziyade Galatasaray'a yakışan insanlarla farklı bir değer vermemiz,bunu hissettirmemiz lazım.Öteki türlü takımların aldığı haller malumumuz maalesef.
İşin basketbol yönüne bakarsak basketbolun doğruları adına iki takım arasında bu kadar fark olduğunu hiç hatırlamıyorum.Sıklıkla yaşanan bir eşleşmede görülmüş şey değil benim adıma.Görece baya sınırlı bir kadroyla basketbol dersi veriyoruz,tamamiyle yeteneğe karşı mücadele ediyoruz.Yetenek kısmı azımsanabilir gibi değil,son çeyrekte uzun süre bir türlü gelmeyen o ''tek savunma''dan ve Angel'ın son 20 saniyesinden bunu rahatlıkla görebiliriz.Ekrem Memnun ve sistemi başa çıkabilmek için tek çaremiz,Ekrem Memnun'un önüne taş koyulmadıkça fena da gitmiyoruz.Bir de hakem faktörü var ki İpekçi'de tadını kaçırmasınlar,bizi budadıklarında hiç değilse tadında bir telafi yapsınlar yeter diyor insan.Deplasmandan en ufak beklentim yok zaten onlar adına.Bugün Zellous'a verilmeyen faul,daha beteri Zellous'a çalınan teknik ayıp statüsündeydi basketbol adına.Hakemler nispeten iyiydi diyorsak ortalama çizgilerini siz düşünün. :)
Bu güzel gün için başta Ekrem Memnun'a,devamında tüm takıma ve salonda olan her Galatasaraylıya teşekkür ediyorum.Final serisinde ilk maç çok zor ve kritik.Hep ilk maçlardan kaybettik alışıldık faktörleri bir yana bırakırsak.Sahada kadın basketboldaki problemli takımların oluşturduğu antipatiyi tamamen kıran,mükemmel işler yapan bir takım var.Finalde taraftar olarak da elimizi taşın altına sokmalıyız.

Maçı tekrarını 2 kez izledim. Özellikle 2. yarı bizim koç pota altında Kelsey'i pota altında sıkça kullanmak istedi. Gördüğüm kadarıyla Kelsey, Fb'nin 2 pota altı pivotuna güç olarak üstünlük sağladı. Bana kalırsa bu çok önemli bir ayrıntı. Eğer ilerleyen maçlarda Ekrem hoca onu daha bitirici olması için biraz daha üzerinde durursa FB'ye karşı bu alanda biraz üstünlük kurabiliriz. Ayrıca Nevriye'nin yükselişi çok olumlu gerçekten. Yükselişi inşallah devam eder.

Işıl-S. Zellous-Şebnem-Sancho-Alba-Nevriye çok iyi oynadılar. Özellikle Alba daha iyi oynayabilir diye düşünüyorum.
Ekrem hocayı ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. Ancak bu galibiyetle sadece bir yol açtık. Asıl kazanmamız gereken maçlarda çok daha konsantre ve üst düzey oynamalıyız. Yolumuz ve bahtımız açık olsun..

Ne yazmışsın Onur; tek nefeste keyifle okudum.

Söylenecek çok şey varama herşeyde önce yapılması gereken çok şey var.

Burada takıma methiyeler düzmek yerine konsantrasyon vurgusu yapmayı tercih ederim.

Daha önümüzde uzun bir yol var, ilk maç, her maç ve her basketin çok kritik olduğu bir final serisi bizi bekliyor.

Herkes ama herkes elinden gelenin en iyisini yapmak zorunda.

Allah yardımcımız olsun.

Not: Dayanamadım: Fenerbahçe için kötü oynuyor demek bence bizim takımımıza ihanettir. Onları biz oynatmıyoruz; attıkları her adıma karşı koyuyoruz.

Dıreniyoruz; savunuyoruz; savaşıyoruz!

Emek veriyoruz!

Ruh arayanlara: UZAKLARDA ARAMAYIN; ARADIĞINIZ KARAKTER BU TAKIMDA!!!

Kızların hepsinin emeğine yüreğine sağlık. Hakkettiler lig liderliğini. Sezon içinde iniş çıkışları olsa da Kadıköydeki FB maçı dışında mücadele etmediler diyeceğimiz maçları olmadı.

Dünkü maç özelinde konuşmak gerekirse, Ben takımın iyi oynadığını düşünmüyorum. Şebnem extra katkı verdi. Alba ilk yarı yoktu 2. yarı 2si ratslantı kokan olmak üzere skora katkı verdi oyuna girdi Nevriye zaten çok doğru bir zamanda form tuttu Işıl artık içeri penetre ettiğinde neler yapacağının farkına vardı. FB alışkanlık olarak onu boş bırakıyor ve Kaptan artık bunların cezasını kesiyor.

GS iyi oynamadı dedin oynayan 7 oyuncunun 4'ünü iyi oynadı saydın diyeceksiniz belki de. Ama saymadığım dier 3 oyuncu Bone-Sancho-Zee. GS'ın hücum gücünün büyük çoğunluğu bu oyuncular. Dün 3'ü deistekliydi mücadele etti ama iyi günlerinde dğeillerdi. Bone uzun zamandır pota altından boş atış kaçırıyor. Topu panyaya çarptırıp basket atmak bu kadar mı zor yahu! HEr maç en az (EN AZ) 5 tane böyle atış kaçırıyor. Dün de maçı koparacakken o atışları kaçırdı bolca. Sancho'ya dinlenmek yaramamış. Ritmini kaybetmiş ne şutu girdi ne ribauntlarda yırtıcıydı. Bİzim bildiğimiz Sancho'dan uzaktı. Zee'ye gelirsek garip garip dış şutlar denedi. FB pota altı boş herkes dışarı çıktığında bile içeri zorlamadı. Işıl kadar bile içeri zorlamadı. Akıl tutulması yaşıyor gibiydi. Zee'den beklentilerimizden biri de o içeri penetreleri. Nitekim FB 4 kısaya geçince bizim hoca da hemen 4 kısaya geçmek istedi Ama Allahtan masa yardımımıza yetişti Zee oyuna giremedi. Ve o oyunda değilken farkı açtık oyunu oturttuk:)

Hazır FB 4 kısalı sisteme geçtiğinde diye laf girmişken ona değinmek lazım. Bizim hocanın o saplantısı nedir anlamadım:) FB Vera'yı dinlendirmek zorundaydı ve Vera dinlenirken Tuğçe'yi alamayacaklarına göre eli mahkum 4 kısaya dönüyorlardı. Biz bu durumda neden 4 kısaya dönüp FB'nin ekmeğine yağ sürüyoruz anlamadım! Nitekim onlar 4 kısaya döndüğünde biz her 4 kısaya dönüşümüzde fark eridi. İşte Zee'yi oyuna alamayıp Sancho Nevriye devam ettik bir süre ve fark açtık. Çünkü 4 kısalı sistemde oynayabilecek Sancho gibi bir oyuncumuz var. Kadronda Sancho varsa rakip 4 kısaya geçti diye sen de geçmek zorunda değilsin. Verirsin Angel'in üzerine Sancho'yu uzun kollarıyla Angel'in içeri girmesini de engeller dışarıdan şut atmasını da. Bİz ise Nvriye'yi hemen çıkartıp Geniş güçlü Yacoubu'nun zerine sancho'yu verip Angel'İ Alba veya Şebnem ile oynattık. Dİkkat edin maçı tekrar seyredin 4 kısalı dönemlerde bizde dört kısaysak rakip 2-3 defa hücum etti hücum ribauntlarını aldı devam etti. Ekrem hocanın BENCE bu konuyu düşünmesi lazım. Bakın F8 de FB 4 kısalı pek oynamaz göreceksiniz. Çünkü MAovic ve Newlin de oynayacak elinde alternatif var.Bu yüzden oradan yürüyecek.

Maç konusunda eleştirim çok aslında. Bahar'ın hiçsüre alamaması da büyük hataydı. Son KASKI maçında dışarıdan şutlarıyla etkili olan defansta istekli hücumda ribaunt kovalayan bir Bahar'ı en azındna 2-3 dk oynatıp bir durumunu görmek lazımdı. Vera'yı o şekilde bir rahatsız etmeyi deneyebilirdik. En azından Vera'ya 2 sert faul yapar dengesini bozardı. Ki bildiğiniz gibi Sancho Bone Nevriye 4ledi bunlar 5 leselerdi maç sonunu hiç dk almamış Bahar ile mi oynayacaktık? Maçın bazı ölü anlarını yaratmalı Ekrem hoca ve buralarda süre vermeli.

Şimdi böyle konuştum karamsar tablo çizdiğim sanılmasın. Dün FB'yi yendik ama kötü oynadığımız bir günde yendik bunu anlatmak istiyorum. GS bu oyundn daha iyi oynayan bir takım. Bu yüzden lig için beklentim daha fazla. Allah Işıl'ın bacaklarına güç versin. Takımda Alternatifi yok. Şampiyonluk sürecinde en çok gene o eleştirilecek ama o kupa onun elerinde kalkaca. DÜn kü oyunumuzdan sonra daha da güvenim arttı takıma. Hakemlerin de oyuna etki etmemesi şart tabii!

Oyun şansı da yanlarında olur inşallah. Teşekkürler ve Tebrikler tüm ekibe:)

Takım ıyı mücadele ettı tebrık ederım ama su net bız sampıyon olmak ıstıyorsak Fener maçlarında oyunun hıcbır anında gevşeme luksumuz olamamalı.

Evet aslında dün takım çok iyi oynamadı özellikle ilk yarı. Fenerbahçe'de de ilk yarı Cappie-Angel kötü idi. Ne kadar iyi olsalar da düzenleri yok. Angel topu alacak gidecek potaya o kadar. Biraz Yacoubou zorlar rakibi. Zorladı da. Çok fazla faul yaptık onları oyunun içinde tuttuk.

Bizdeki düzen çok iyi işliyor. Kelsey Bone rakip pota altına kök söktürmeye devam ediyor. Biraz daha şut yüzdesini artırınca tadından yenmeyecek. Zaten şu haliyle bile bize Fowles-Charles'tan daha fazla katkı veriyor. Maşallah diyorum ve başarılarının devamını diliyorum Kelsey'e ve tüm takıma.

Son yıllarda hakemler sayesinde şampiyonluk kazananların hakemden dert yanmaları da ironik, hani gören de biz hakemler sayesinde şampiyonluklar kazandık da onlar kaybetti zanneder..

Bir de çok garip savunmaları var kendilerinin. Biz yıllardır Fenerasyon diyormuşuz Fenerasyon bunun neresindeymiş falan. Hakem kurbanı olmuşlar 2 gündür (Milano ve GS maçlarında). Öyledir öyle, kendilerini CSKA-Barça'yı yenince F4'ün en büyük adayı yapıyorlardı, gördüler ne olup olmadıklarını. Ama hala hakem. Acıyamıyorum bile artık zavallılar!!

Geçen seneki şampiyonluk unutulmadı.

Bir de çok garip savunmaları var kendilerinin. Biz yıllardır Fenerasyon diyormuşuz Fenerasyon bunun neresindeymiş falan. Hakem kurbanı olmuşlar 2 gündür (Milano ve GS maçlarında). Öyledir öyle, kendilerini CSKA-Barça'yı yenince F4'ün en büyük adayı yapıyorlardı, gördüler ne olup olmadıklarını. Ama hala hakem. Acıyamıyorum bile artık zavallılar!!

Geçen seneki şampiyonluk unutulmadı.

Işıl'ın üçlüğünü ikilik saymaları, Fowles'a, rakibe değmediği halde çalınan faul (herhalde nefesi değmiştir ondan vermiştir) ilk başta aklıma gelen ki daha çok var sonuca bariz etki eden hatalar ama yookk hep onlar mağdur, hem hakemler onların aleyhinde..

bu maçı kazandığımız iyi oldu fakat finale kalırsak ilk iki maçı kazanmamız lazım rakip yenilginin üstüne daha çok yükleneceklerdir maçta ilk iki periyot istediğimiz gibi oynamadık fakat farkıda açtırmaktıdık.Üçünçü ve dördüncü periyotta daha iyi oynadık savunmamız çok iyiydi özellikle şebnemin şutlarıda albada sonradan kendine geldi ve kendi oyununu ortaya koydu maçı izledim güzeldi son periyotta shavonte son 1 buçuk dakika kala oynadı ve son periyotta hem şebnem hemde alba iyi idare etti sanchoda son periyotta kendine geldi nevriyede son haftalardaki yükşelişini bu maçada taşıdı. Umarım play offda da daha aynen devam eder F8de de fenerbahçe ile oynayacaz ve onlara hem pota altı hemde dış şuttan 2 yabancısı oynayabilecek tabi newlinde o maçta favori fenerbahçe olacaktır pota altı gücüyle biz orda baharıda kesinlikle oynatmalıyız, yoksa pota altı oyuncularımız faul problemine girer,eğer biz orda kazanırsak alnımızın teriyle kazanmış olacak eğer fenerbahçe kazanırsa sürpriz bir şey olmayacak o kadro ile ama biz bu sene daha iyi oyunuyoruz dünkü maçta da angeli biraz daha savunmamız lazım dün ard arda 3 tane üçlük soktu, bone dün 3. periyotta pota altında çok kolay basketler kaçırdı yocoubou sadece arkasında durdu ama bone çok basket kaçırdı fener F8de yocoubou daha etkili kullanacaktır buna kesinlikle dikkat etmemiz lazım...
Angel'ın zaten yaptığı en iyi şey penetreleri. Kadında zeka falan yok, topu eline aldı mı potaya gidiyor. Hızlı olmasının vermiş olduğu avantajı iyi değerlendiriyor. Sonuçta takımına kazandırıyor çoğu zaman. Dünkü son 2 üçlüğü imkansızın olması gibi birşeydi. Fark 6-8 arasında olduğundan çok sorun yaşamadık ama yaşayabilirdik de.

Rusya'da hem Newlin hem de Biba oynayacak. Newlin'den hiç çekincem yok, Biba sorun yaratabilir üçlükleriyle. Biz zaten ligde kadro sıkıntısı yaşarken onlar Avrupa'da 2 yabancı daha oynatacak... ama yine düzen içinde oynarsak avantaj bizde olur. Maç başından işi sıkı tutmak lazım. En önemlisi dün çok yaptığımız hücum ribaundu verme sorunu. Kuanitra kazması bile deli gibi ribaund çekti. Angel, Sancho'nun elinden aldı resmen 2-3 tane ribaund. Bunlara dikkat etmek lazım. Kelsey, Sancho, Shavonte ile başlamak daha mantıklı geliyor bana. Nevriye iyi şut atıyor ama pota altı savunması sorunlu.

Başta Ekrem hoca ve tüm takıma teşekkürler, galibiyet ve liderlik için ve gelecek olan şampiyonluk için hepinize teşekürler, takıma ve hocamıza güvenim sonsuz...

Geç yazsamda Fikrimi beyan etmeden geçmek istemedim.
Maçın tamamını ve sonra özetini seyrettim.Maça kötü başlasakta Kesin hücumlar ve sert savunma ile maça ortak olup 2.yarı enfes oynadık.Son saniyelerde yine uzaydan 3'lük attılar.Ama fark fazlaydı.
Zellous Ve ışıl'ın kötü oynama lüksü yok şampiyon olmak istiyorsak.Ve asla gevşememeliyiz.
Sene başında fenere kupa'da kaybettiğimizdede bu takım şampiyon olacak diyordum.Yine diyorum.
Seneye Yönetim utanıp sağlam bir kadro versin Ekrem hocanın eline. 2-3 Takviye ile çok daha iyi seviyelere gelebiliriz.
Ben iddaa ediyorum Finali Kaski ile oynayacağız.