İlk yarı can sıkıcı bir derbi yarattık kendimize.İpekçi'deki hemen her Galatasaraylının 3'te 3 yapacağı 3 turnike kaçırdık.Birkaç kötü tercihin sonucunda da kalp kıran basketler yedik.Neyse ki oyun alışkanlığımız ve kötü halimizle dahi yapabildiğimiz doğrular bizi oyunda tuttu.
İkinci yarı hücumda resital verdik.49 sayı attık ki set temposu yüksek olsa da 24 saniyenin baya hakkını veren,setlerinden taviz vermeyen bir takım için muazzam rakam.Devre arasında Şebnem Kimyacıoğlu 4 üçlük atmadan kazanamayız diyorduk,Şebnem üstüne dahi çıkmış olabilir.
Fazlasıyla keyifli basketler,enstantaneler doğdu.Son periyotta Nevriye'nin üçlüğünde,Pondexter'dan çaldığımız topla Alba'nın asistinde Nevriye'yle 71-63'ü bulduğumuz baskette salonun aldığı haller gözümün önünden gitmez.
Bu takım Galatasaray.İyisiyle kötüsüyle Galatasaray takımı,Galatasaray'a zihnimde atfettiğim karakteri görüyorum çoğu ögesinde.Bugüne kadar salonun yolunu arşınlamayanlarda da bu çıkarımın olduğunu düşünüyorum.Şampiyon olabiliriz olamayız kısmından ziyade Galatasaray'a yakışan insanlarla farklı bir değer vermemiz,bunu hissettirmemiz lazım.Öteki türlü takımların aldığı haller malumumuz maalesef.
İşin basketbol yönüne bakarsak basketbolun doğruları adına iki takım arasında bu kadar fark olduğunu hiç hatırlamıyorum.Sıklıkla yaşanan bir eşleşmede görülmüş şey değil benim adıma.Görece baya sınırlı bir kadroyla basketbol dersi veriyoruz,tamamiyle yeteneğe karşı mücadele ediyoruz.Yetenek kısmı azımsanabilir gibi değil,son çeyrekte uzun süre bir türlü gelmeyen o ''tek savunma''dan ve Angel'ın son 20 saniyesinden bunu rahatlıkla görebiliriz.Ekrem Memnun ve sistemi başa çıkabilmek için tek çaremiz,Ekrem Memnun'un önüne taş koyulmadıkça fena da gitmiyoruz.Bir de hakem faktörü var ki İpekçi'de tadını kaçırmasınlar,bizi budadıklarında hiç değilse tadında bir telafi yapsınlar yeter diyor insan.Deplasmandan en ufak beklentim yok zaten onlar adına.Bugün Zellous'a verilmeyen faul,daha beteri Zellous'a çalınan teknik ayıp statüsündeydi basketbol adına.Hakemler nispeten iyiydi diyorsak ortalama çizgilerini siz düşünün.
Bu güzel gün için başta Ekrem Memnun'a,devamında tüm takıma ve salonda olan her Galatasaraylıya teşekkür ediyorum.Final serisinde ilk maç çok zor ve kritik.Hep ilk maçlardan kaybettik alışıldık faktörleri bir yana bırakırsak.Sahada kadın basketboldaki problemli takımların oluşturduğu antipatiyi tamamen kıran,mükemmel işler yapan bir takım var.Finalde taraftar olarak da elimizi taşın altına sokmalıyız.