TKBL | Hatay BŞB 75-70 Galatasaray

Bahane aramaya gerek yok bu maçta mağlubiyetin sorumlusu Ekrem Hoca, Maçın son bölümlerinde Jelena dökülürken onda ısrar etmek yersiz, İyi şutu olan Ayşegül dururken Nuria'da ısrar etmek yersiz 6'da 0 3'lük 2'de 0 2'lik, Baharı da unuttu kenarda maçın son bölümlerinde, Sonuç olarak yandan elleri açıp tepki göstermekle olmuyor elimizdeki maç gitti, Ekrem Hocanın kendisini toparlaması lazım artık..

Aysegul elstirisine katiliyorum fakat Bahar 5 faulden çikti.

Bahane aramaya gerek yok bu maçta mağlubiyetin sorumlusu Ekrem Hoca, Maçın son bölümlerinde Jelena dökülürken onda ısrar etmek yersiz, İyi şutu olan Ayşegül dururken Nuria'da ısrar etmek yersiz 6'da 0 3'lük 2'de 0 2'lik, Baharı da unuttu kenarda maçın son bölümlerinde, Sonuç olarak yandan elleri açıp tepki göstermekle olmuyor elimizdeki maç gitti, Ekrem Hocanın kendisini toparlaması lazım artık..
Bahar 5 faulle çıkmak zorunda kalmıştı aslında. Ekrem Hoca onda ısrar ediyordu çıkana dek.
Bu takımın kuşkusuz en stabil, deneyimli ismi Nevriye'nin sazı eline alması lazımdı. Son 10 dakika gerçekten çok kötü oynadık. Hakemin verdiği fahiş steps kararı elbette en kritik karar idi ama kesinlikle hak etmedik son dakikalar oynadığımız oyunlarla.

Hiç boşu boşuna kendimizi kandırmayalım; pota altını domine edecek en az bir kaliteli uzunu olmayan basketbol takımının, ne üst düzey bir hedefi olabilir, ne de vizyonu. Ekrem Hoca'nın şapkadan tavşan çıkaracak hali yok!..

Uzatmada 2 sayı attık. 5 dakika boyunca neden hep aynı seti oynadık olmuyo işte o set tutmadı koca 5 dakika aynı setle bitirdik hiç bişede elde edemedik. Nevriye pota altında top alabilirdi Paris savunuyo potaya yakın sırtı dönük veya yüzü dönük hiç farketmez bi tane farklı set oynayıp kullanılamazmıydı, ya koca 5 dakikada rakibin faul hakkı dolmuşken dön dolaş aynı seti oynuyoruz. Martinez-Kulickova yollıyalım gerekirse yabancı oyuncu almıyalım yabancı oyuncu hakkımızı bu tarz kullanıcaksak gerek yok. İnci ve Meltem.Ayşegül,Cansu oynasın bari ileride bi kazancımız olur. Hoca çıkıp net bir şekilde oyuncu almamız şart, hemde kısa sürede demediği sürece böyle gidicek belli oldu. Artık bi ses çıkartmak lazım senelerdir hoca böyle sustukça iyice işler kötüleşti.

Ergin hoca nasıl aldırıyor sende aldıracaksın koskoca ELW Şampiyonu Efsane Ekrem Memnun'sun, Acaba yönetin transfer yapar mı diye beklemekle olmaz, Onlar zaten kalıplarının adamı olsalardı Kimsin sen Harun dedikten sonra Tahkim kararı aleyhimize çıkınca 500.000 Dolarlık bir bütçe oluşturup sezon sonuna kadar bir Avrupalı uzun ve bir kıta dışı şutör transferini hoca istemeden yaparlardı, Şimdi Tahkim kararı Siyasi baskı ile çıktıda takıma transfer yapılmasın diyede Siyasi baskı yok herhalde Yönetim üzerinde..

Ergin hoca nasıl aldırıyor sende aldıracaksın koskoca ELW Şampiyonu Efsane Ekrem Memnun'sun, Acaba yönetin transfer yapar mı diye beklemekle olmaz, Onlar zaten kalıplarının adamı olsalardı Kimsin sen Harun dedikten sonra Tahkim kararı aleyhimize çıkınca 500.000 Dolarlık bir bütçe oluşturup sezon sonuna kadar bir Avrupalı uzun ve bir kıta dışı şutör transferini hoca istemeden yaparlardı, Şimdi Tahkim kararı Siyasi baskı ile çıktıda takıma transfer yapılmasın diyede Siyasi baskı yok herhalde Yönetim üzerinde..

Ekrem Hoca malesef bu konuda Ergin Hoca gibi değil.
Eğer geçen sene transfer de ısrarcı olsaydı yapılacak bir hamle ile yine Euroleague şampiyonu olabilirdik.
Ekrem Hoca da ısrar etmeli muhakkak transfer konusunda.
O ısrarcı olursa yönetim mutlaka yapacaktır.

Yenilgi içinde oyuncuların canları sağolsun.
Onlara bir şey demeye haya ederim.

Takimin basinda Ekrem hoca olmasa muhtemelen maglubiyet sayimiz daha fazla, bugunku fark da daha buyuk olurdu. 3. çeyrekte taktik olarak iyi reaksiyon verdi, Hatay'in iki kalipli fakat gorece hantal oyuncusunu savunmada sindiremeyince hucumda uzerlerine oynayip faul aldirdi, sonra takim halinde faul problemine giren rakibi sindirdi. O ara hakikaten iki mucize uçluk buldular. Fakat 4. çeyrek sonlarindan itibaren ozellikle rotasyon konusunda benim de elestirilerim var, 2 hamle yapti fakat 3. hamleyi getiremedi. Belki de molalarda denedi de oyuncular uygulayamadi, bilemiyorum bu yayinla fazla bir sey anlasilmiyor.

Aysegul'e sure vermek belki Nuria'yi da kendine getirirdi sonuçta bu iki oyuncuyla sampiyon olduk biz geçen sezon. Cansu da dis sut tehdidi olarak iyi oynayan fakat içeri girmekten yorulan ve spacing'i fazla azaltan Bahar/Dubljevic tarzi zoraki 3 numaralara yerinde bir alternatif olabilirdi, sonlardaki penetre denemelerimizin basarisiz olmasinin bir numarali sebebi Loyd topla giderken disarida sut tehdidi olmayip rakibin kolayca yardim getirebilmesiydi.

Erkek takımının borcunu bi çırpıda ödeyebilen dursun beceriksizi o ödediği paranın yarısı kadar bile etmeyen bi paraya bu branşa da el atması lazım.

Bahane aramaya gerek yok, bu ve bunun gibi kaybettiğimiz/kaybedeceğimiz maçların tek suçlusunun kim olduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Ekrem hocaya tek laf eden çarpılır.

Saha içini ve saha dışını birbirinden ayırmak lazım, Kizer olayında hem TBF'nin taraflı tutumunu hemde Galatasaray yönetiminin yanlışlarını her ortamda en ağır şekilde zaten eleştiriyoruz, Ama olay olmuş karar verilmiş bundan sonra her mağlubiyette işi buraya bağlayacak isek işimiz var, Elimizdeki kadro belli bu maçın 4. çeyreğinin son 5 dakikasında ve uzatma bölümünde ne oynadığımız yada oynayamadığımız ortada, bunun için bahane aramaya gerek yok, Başarılarda ve galibiyetlerde Ekrem Hocayı nasıl övüyor isek hatalarında da eleştiride bulunacağız, Kimse eleştirilmez değildir ve kimseninde kalkıp şunu yada bunu eleştiremezsin laf eden çarpılır deme hakkı yoktur, Başakanından Hocasına, Oyuncusundan Sağlık ekibine kadar hatayı kim yapıyorsa laf edilir eleştirilir. (Nokta)

[h=3][/h]

Ben gittiğim her maç hakem skandalı görmekten bıktım.

Son hücumumuzda Jelena'ya yapılan faul nasıl çalınmaz, kızın bacağı kopacaktı nerdeyse.

Asıl facia maç berabere iken, Jelena'ya çalınmayan faulden sonraki hücumda Snytsina'nın 7 saniye topu elinde tutmasına -Jelena'nın hakemin gözüne soka soka parmaklarıyla saymasına rağmen- düdük çalınmamasıdır. İsyan etti artık Jelena hakeme, oralı olmadı.

Bu takımın her maç hakemleri de yenmek gibi bir mecburiyeti yok, OLMAMALI.

Bir basketbol sitesinde yorum yapmak, Koçları, Oyuncuları yada Yöneticileri eleştirmek yada övgüler düzmek İnsanı kendi iç yada dış dünyasında ne önemli nede önemsiz hissettirir, Altı üstü yorumlara bu kadar anlam yüklemeye gerek yoktur, Eğer yüklemeye kalkılırsa esas komiklik budur,

Uzatmaya giden bir maçta senin takımın 2 sayı atabiliyorsa, Bu 5 dakika boyunca hep aynı oyun düzeninde kalıp her hücumdan hüsranla dönüyorsan bu oyunu yöneten hoca eleştirilir, Her kötü oyun yada mağlubiyet sonrası saha dışında yaşananları ısıtıp ısıtıp buraya getirecekseniz işimiz var demektir, Bunun takımın geleceğine bir katkısı olmaz aksine alınacak mağlubiyetler için bir kaçış yolu olur..

Sen kimsin göndermesi de Basit kaçmış..

Saha içini ve saha dışını birbirinden ayırmak lazım, Kizer olayında hem TBF'nin taraflı tutumunu hemde Galatasaray yönetiminin yanlışlarını her ortamda en ağır şekilde zaten eleştiriyoruz, Ama olay olmuş karar verilmiş bundan sonra her mağlubiyette işi buraya bağlayacak isek işimiz var, Elimizdeki kadro belli bu maçın 4. çeyreğinin son 5 dakikasında ve uzatma bölümünde ne oynadığımız yada oynayamadığımız ortada, bunun için bahane aramaya gerek yok, Başarılarda ve galibiyetlerde Ekrem Hocayı nasıl övüyor isek hatalarında da eleştiride bulunacağız, Kimse eleştirilmez değildir ve kimseninde kalkıp şunu yada bunu eleştiremezsin laf eden çarpılır deme hakkı yoktur, Başakanından Hocasına, Oyuncusundan Sağlık ekibine kadar hatayı kim yapıyorsa laf edilir eleştirilir. (Nokta)

[h=3][/h]

Aynı şeyden bahsediyoruz. Ekrem hoca bir hata yapmadı. Jelena'ya neden bu kadar tahammül etti demişsin mesela Baharın 5 faulü unutup. Evet uzatmada sadece iki sayı bulduk ama böylesine kritik maçlarda çoğu oyuncu 45 dakikaya yakın oynamak zorunda kalıyorsa bunun suçu Ekrem hocada değil takımı sabote eden yonetimindir.

Kısacası Ekrem hocaya hata yaptı diyebilmek için önce adamın eline malzeme vermek lazım. Şu şartlarda bunu demeye kesinlikle hakkimiz yok.

Bu senede varsın olmasın şampiyonluk ama kaybederkende mücadele edip kaybedeceğimizden gram şüphem yok. O kadar çok şey yaşattınız ki bana 5 yıl kupa almasak dahi gık dersem adam değilim. Ekrem Hocamızda hata yapar oda insan, kendisi binbir türlü dertle uğraşıyor hem federasyona s..tir çekti hem takımı onca facia'ya rağmen bir arada tutmaya çalışıyor maaş sorunu kizer olayı derken konsantre gidebilir emeğine yüreğinize sağlık.

Başkan burayı okuyor olsa sen kimsin Ruhsan derdi. Sen kimsin de Eko'ya laf ediyorsun derdi.

Bütçe belli, takıma verilen destek belli, her ne kadar iyi niyetli olsalar da bazı yabancılarımızın durumu belli iken tutup da Eko'ya laf edilir demenin nasıl nitelenmesi gerektiğini okuyucuların yorumuna bırakacağım.

Önder, netice olarak sosyal medya ve bu tür forumların amaçlarından birisi de insanların oyalanmalarının yanında kendilerini önemli hissetmelerini sağlamak. Phil Jackson'ın Lakers'ı yanlış oynattığını yazanı da gördüm ben. Çok komik de olsa bunu yazan kişi için doğru olan oydu kendi küçük dünyasında ve bunu inanarak yazıyordu. Neyse ki Chicago zamanlarında internet ülkemizde bu kadar yaygın değildi de Jordan'ı kenara alsana diye laf etmiyordu insanlar Phil Jackson'a. O yüzden Eko'yu görse eleştirilerini ve edeceği lafları yutup imza isteyecek, fotoğraf çektirecek kişilerin laf etmesinin önüne geçilemez. Kendi haline bırakacaksın onları. İyi geceler...
3. paragrafdaki düşünme ve düşündüğünü yazma hakkımızı kullanamayacağımız isimleri tam liste olarak rica edebilir miyim ? Mazallah listeden bir ismi eleştirirsek sonra bir üst akıl aşağılamasına maruz kalmayalım.
Bu arada elinizin altında internet var . Açın da Phil Jackson eleştirisi yazan ve bu işten para kazanan yazarların küçük dünyalarına bir göz atın. Ama olur da Türkiye'de görürseniz sakın fotoğraf çektirmeyin , imza filan istemeyin. Komik olur :) Kendi haline bırakın bu yazarları. İyi geceler...
(Sona da foruma ara sıra girip keyfimce ayar veren üst akıl olduğumu belirten üç noktayı koyup üst akıl olmanın gereğini de yerine getirmiş oldum. )

Eleştiride bulunmak için illaki uzman olmaya gerek yok seyirci olarak da eleştiride bulunmak herkesin hakkı, Birde Kim neye göre uzman mesela ? Ben yaklaşık 1982 yılından beri kadın Basketbolunu seyrederim (Bu Branşı sevmemde ki en büyük etken o yıllarda ODTÜ'de Basketbol oynayan kuzenimdir), 1989 yılından itibarende Galatasaray Kadın Basketbol takımını daha sıkı takip ederim, Sonrada yıllarca bu işten para kazandım, Mesela bu beni Uzman yapar mı? Eleştiri hakkı kazandırır mı?

Ekrem Hocayı'da Betsy Ann Bailey ile beraber çalıştığından beri takip ederim beni tanıyanlarda Hocayı ne kadar sevdiğimi bilir, Cem Akdağ'dan sonra takımın başına gelseydi son 10 yıldaki şampiyonluk sayımız 2 değil 7 olurdu Hocaya'da bu kadar güvenim var, Bütün bunlara rağmen Hatay maçındaki 45 dakikalık oyunun son 10 dakikası için Hocayı eleştiri hakkımı kullanıyorum, Bundan da kimsenin rahatsız olmasına gerek yok, Eleştiremezsin demeye de zaten hakkı yok, Kusura bakmayın bu işin içindekilere eleştiri yapma hakkı siz dahil ben dahil kimsenin tekelinde değil, Bu kişi maç seyretmeye daha dün başlamış bir kişide olabilir, Övgü kadar Yergi'de doğaldır.

Kimse sanki bu şubenin sahibiymiş gibi davranmaya kalkmasın, Maalesef Galatasaray Lisesin'den gelen böyle statükocu bir düşünce tarzı bu foruma da sirayet etmiş durumda, Ayrıca daha önce defalarca söylendi ama tekrar etmekte fayda var, Saha dışında yaşanan TBF'nin tutumu ve Galatasaray yönetiminin umursamaz tavrı artık bahane olarak kullanılmasın, Onların Rezillikleri hakkında her platformda herkes tepkisini hala dile getiriyor ama kafalar bu olayda takılı kalmamalı yoksa 2011 yılında takılıp kalan Trabzonspor'dan farkımız kalmaz..

Eleştirmek başka şey, laf etmek başka şey. Hata yaparsa Eko'ya laf edebileceğinizi belirtmenizi yadırgıyorum.

Laf etmek bir deyimdir ve anlamı bir konu hakkında konuşmak demektir, Argo yada Hakaretamiz bir söylem değildir, O amaçla tarafımdan kullanılmasının ise (Hele de Ekrem Memnun'a) mümkünatı yoktur yanlış anlaşılmaları düzeltelim, Esas yadırganacak bir durum var ise ''Bence'' O da Galatasaray Kadın Basketbol Takımının Baş Antrenörüne Eko diye hitap edilmesidir, Özel hayatınızda belki yakın arkadaşınız olabilir ama burası gibi umuma açık bir yerde bu tarz bir Hitap şekli uygun kaçmıyor..