TKBL Yarı Final 3. Mac | Kayseri - Galatasaray

Perşembe yada cumartesi birini kazansak bize yeter. Ama ben ikisinide kazanacağımızı düşünüyorum. Şimdi çarşambaya odaklanalım ilk önce...
 
O 100. sayıyı atan Gizem Uca ilkokul arkadaşım.Şehit Öğretmenler İlköğretim Okulu'ndan.Galatasaray'ın altyapısı burada daha çok cevherler var burada.
 
tkbl nin sitesine istatistiklere bakmak amaçlı girdim, Gizem Mürüvet Uca yazıyor, şaşırdım, ilk defa görüyorum, meğersem altyapıdan almışlar, 100. sayıyı atmakta Gizeme nasip oldu :)

Epiphanny Prince - 11 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 3 top çalma, 2 top kaybı,
Diana Taurasi - 8 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 1 blok
Sylvia Fowles - 20 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 1 blok
Şaziye İvegin - 8 sayı, 3 asist, 2 top çalma, 3 top kaybı
Işıl Alben - 9 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 1 top çalma
Melisa Can - 11 sayı, 6 ribaund, 1 top çalma, 2 top kaybı
Tina Charles - 19 sayı, 10 ribaund, 3 asist
Bahar Çağlar - 8 sayı, 4 ribaund, 1 top çalma, 1 asist
Ayşe Cora - 4 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı
Gizem Mürüvet Uca - 2 sayı
 
Şu an Galatasaray'ın en büyük sorunu yerli oyuncu katkısı galiba ki bu sorun giderilecek.Gizem bunun ilk örneği.Gamze,Merve,Gizem(başka) bunlar sırf yetiştirilmek amacıyla Oğuzkaan Koleji'nde beraber okuyorlar.Umarım derdimize derman olurlar.
 
Hepsi aynı anda olmaz ama yavaş yavaş kazandırılmalılar.Altyapıda çok kaliteli gençlerimiz varmış söylendiğine göre.Ayrıca Kayseri de Pınar Demirok u çok beğendim kaliteli bir oyuncu oyunu bilerek oynuyor.
 
Gizem kardeşimiz adına çok mutlu oldum. Attığı sayı onun için çok önemlidir. Kendisi genç takımımızın kaptanı, saha görüşü yüksek, topla kabiliyetli ve sorumluluk almaktan kaçmayan bir guard.

Keşke Uca, Kumandan, Merve veya Nurcan takımın 10-11 kişiyle çıktığı maçlarda daha önceden de kadroya alınsaydı ve şu tarz maçlarda daha erken oyuna girselerdi. Bu isimlere Cora da dahil. Çok eleştirilmesi gereken bir konu ama bizim (yani biz Galatasaraylıların) eleştirebileceği bir durum bu. Diğer takım görevlilerini alakadar etmiyor. (diye düşünüyorduk ama)

Sanırım bundan sonra maçlardan önce rakip takımlara gidip fikirlerini almamız gerekiyor. Penaltı olursa kim kullansın, maçta kaç fark olsun, hangi oyuncumuz kaç dakika oynasın vs. rakibe danışmamız gerekiyor-muş-. Yoksa etik dışı oluyor.
 

Üst