Top 16 | 3.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 62 - 63 Lokomotiv Kuban

Küfür olayı hiç bir zaman savunmuyorum. Ancak maçın başından sonuna kadar maça hiç bir hamle yapmayan bir koç maç sonunda yorum yapmıyorum İsmail Şenol a küfür edildi konuşmuyorum, gerekirse giderim açıklaması çok talihsiz olmuş .

Bir sürü detay var maçla alakalı.. Ama mağlubiyeti getiren 2 ana faktör, rakibe faul yaptırmayan ergin ataman, ve abdi ipekçiyi cehenneme çevirmesi gereken yerde ismail şenola küfretmeyi tercih eden taraftardı..
2sayı öndesin son 20 saniye top rakipde.. bu durumda molada no faul diye defalarca oyuncularına tembih etmen için senin savunma takımı olman gerek coach.. 2 sene önceki mahmudinin takımı gibi.. oysa sen savunma takımı değilsin..
Diğer meseleye gelince.. ismail şenol benim özellikle yakın dönemde dahada samimi oldugum kıymetli bir dostumdur. maçdan önce kendisiyle uzun uzun konuştuk. kendisi hakkında söylediği iddaa edilen sözleri söylemediğini, bu iddayı ortaya atan kişiyi buldugunu kendisiyle konuştugunu söyledi.. o kişide kendisine yanlış anlamış olabilirim, kusura bakma demiş..
kusura bakmayla olurmu bu iş,bir kişinin bir forumda bişey ortaya atmasıyla kendisini sadece işine vermiş, basketbol aşıgı tertemiz bir insanın, annesine, ailesine bıkmadan usanmadan küfür etmek nasıl bir kafa yapısının ürünüdür ya!
Her maça gelen kız arkadası bu olaylar olur korkusuyla maça gelemedi, ailesi başka bir şehirde yaşıyor,tedirginlik yaşıyorlar akılları oğullarında. Kaldıki asla böyle bir olay yok ama diyelimki oldu. genede böylesine önemli bir maçda takımına destek vermek yerine bu işlerle uğraşmakmı GALATASARAY aşkı??
Sonuc olarak oyun düzeni olarakda kafa yapısı olarakda tribün olarakda çeyrek finali haketmiyoruz..

Ben büyük resme bakmak istiyorum. Esas sorunumuz iki sezondur yaşadığımız şanssız(!) sakatlıklar. Sezon başında planladığımız kadro ile yola devam edebilseydik Top 16'ya 3'te 3 ile başlamış olabilirdik. Jawai sakatlandı, gidip sakatlık riskini bile bile Bonsu'yu aldık. O da Top 16'nın ilk iki maçını sakat geçirdi. Üstüne Furkan da hastalanınca kazanabileceğimiz 2 maçı kaybederek başladık. Bu akşamki kötü oyun ve yenilgi de tuz biber oldu. Bu takımın elbet kötü oynadığı gün de olacaktır. Bu maçların kaybedilmesi normal. Mühim olan iyi oynadığımız maçları kazanabilmek. Kadro zafiyetimiz yüzünden bunu başaramadık henüz.

Yine de F8 şansımız sürüyor. Ben kalan 11 maç sonunda 4. sırada da olsa F8 yapacağımıza inanıyorum. Ama yine de bu saatten sonra ligi önemsemek daha mantıklı.

Kimse kusura bakmasın ismail senol'a niye küfür edilir? Birileri yonetimi yıkmak için futbol da beceremeyince salon sporlarinda mi kargaşa çıkarmaya çalışıyor? Ergin Ataman'in sezon sonu gideceği zaten belli bahane arıyor.

Kaç yıldır salonlardayız ilk defa bu sene Ipekci'de bu derece yoğun küfür ediliyor. Her maç mutlaka küfür oluyor. Parke bırakılıp saha dışı mevzular gündeme geliyor. Hiç bu sene ki gibi küfür olmamıştı. 23 sene sonunda gelen şampiyonluk sonrası taraftar şımarıklığı mıdır nedir? 2 sene önceki El'de böyle miydik? Her maç birilerinin provakasyonuna gelenlere ne denir ki?

Salonda İsmail Şenol'a küfür eden adamlar daha düne kadar kim olduğunu bile tahminen bilmiyorlardı. Birileri hedef gösterdi şu adama küfredin diye, bizim de ahlaksız insanlarımıza gün doğdu ana avrat sayıp sövmek, desarj olmak için, ayıptır!!! Çocuk resmen ağladı gözümüzün önünde...
Mağlubiyeti sonuna kadar hak ettik, bence iyi de oldu. 10-15 sayı fark yapman gereken bir maçı kendi elinle son topa bırakırsan olacağı budur zaten.. Sete set savunmada rakibi bu kadar durdurmuşken, sadece yaptığın amatörce top kayıpları neticesinde boş fastbreak lerle adamları maç içinde tutarsan böyle olur, Allah'ın sopası yok.. Carlos'un 30dk üzerinde oynadığı her maçta olduğu gibi maç sonunda yine hiç bir şey üretemedik ve kaybettik. Rakiple arandaki fark, adamlar iyi yada kötü takım oyunu oynarken, sen sadece bir oyuncunun eline bakıyorsun, üstelik yaşı ve fiziksel durumu ortada olan bu oyuncuyu da neredeyse 40dk sahada tutuyorsun... Bu yüzden maçta ne kadar kızsam da Carlos'a da bir şey diyemiyorum.. Yenilginin tek sorumlusu Ergin Hoca'dır bana göre... Faul yapma konusunda da yazan arkadaşlara %100 katılıyorum, 21sn kala faul yapmamız lazımdı. Baskı altında rakibin 2de 2 atacağı şüpheli olan, atsalar bile son hucümün bize kalacağı, en kötü ihtimalle maçın uzatmaya gideceği bir durumda, faul yapmamanın mantıklı bir açıklamasını bana kimse yapamaz... Ergin Hoca'nın kariyerine ve vizyonuna hiç yakışmayan bir yönetimdi, ben başka bir sorumlu bulamıyorum dünkü mağlubiyete....

Açıkçası maçı seyrederken bu farkı açtık açtık yoksa hep bir iki sayı farkla gidersek kuban bu maçı alır diyordum nitekimde öyle oldu.Özellikle değinmek istedğim konu bir takımın bir oyuncuya bu kadar bağlı olması mevzusu.Dün gece sadece arroyonun eline bakıyorduk diğer oyuncularımızda topu verelim arroyoya sonra seyredelim neler yapacak havasındaydı.Arroyo'nun bu kadar uzun süre oynatılması yaşının da etkisiyle haliyle yorgunluk belirtilerine ve oyundan düşmesine sebeb oldu ve malesef yaptığı top kayıplarınıda potamızda fast-break sayısı olarak gördük.Burda suç atamanda endere de belli süre vererek arroyonun dinlenmesini ve son anlara daha dinç çıkmasını sağlayabilirdi.Ayrıca şuna değinmek istiyorum Ergin Atamanın bir oyuncu ilk iki üç atışını kaçırınca hemen oyundan almasından nefret ediyorum.Dün gördük Domercant iki atışı sokamadı hemen aldı.Maçı izleyenler bilir ne kadar hırslı olduğu yüzünden belliydi.

4.lük için çekişeceğimiz en büyük rakibimize kendi sahamızda yenilmek gerçekten kötü oldu.Ama ben hala bu takımın toparlanıp 4. olacağına inanıyorum.Önümüzdeki münih deplasmanı çok kritik eğer o maçı alırsak bir galibiyet serisine başlayabiliriz.

Açıkçası maçı seyrederken bu farkı açtık açtık yoksa hep bir iki sayı farkla gidersek kuban bu maçı alır diyordum nitekimde öyle oldu.Özellikle değinmek istedğim konu bir takımın bir oyuncuya bu kadar bağlı olması mevzusu.Dün gece sadece arroyonun eline bakıyorduk diğer oyuncularımızda topu verelim arroyoya sonra seyredelim neler yapacak havasındaydı.Arroyo'nun bu kadar uzun süre oynatılması yaşının da etkisiyle haliyle yorgunluk belirtilerine ve oyundan düşmesine sebeb oldu ve malesef yaptığı top kayıplarınıda potamızda fast-break sayısı olarak gördük.Burda suç atamanda endere de belli süre vererek arroyonun dinlenmesini ve son anlara daha dinç çıkmasını sağlayabilirdi.Ayrıca şuna değinmek istiyorum Ergin Atamanın bir oyuncu ilk iki üç atışını kaçırınca hemen oyundan almasından nefret ediyorum.Dün gördük Domercant iki atışı sokamadı hemen aldı.Maçı izleyenler bilir ne kadar hırslı olduğu yüzünden belliydi.

4.lük için çekişeceğimiz en büyük rakibimize kendi sahamızda yenilmek gerçekten kötü oldu.Ama ben hala bu takımın toparlanıp 4. olacağına inanıyorum.Önümüzdeki münih deplasmanı çok kritik eğer o maçı alırsak bir galibiyet serisine başlayabiliriz.

Hoca'nın hata yaptığına ben de katılıyorum. Maçtaydım ve faul hakkımız dolmuşmuydu emin değilim ama öyle olsa bile 3 sayılık şut riskini almak mantıklı değildi. Üstelik de top adamların en yüksek yüzdeli oyuncusunun elindeydi. Erken bir faul yaparak ya süre eritilebilirdi ya da faul hakkı dolmuşsa son hücumu elimize almak tercih edilebilirdi.
Arroyo bu kadar uzun süre alınca oyunun sonunu getiremiyor ama Ender de dün hiç katkı veremedi.
Münih savunma anlayışı iyi olmayan bir takım ama hücumda iyi olduklarını söylemek gerekir. Almanya'daki maçı alamazsak bundan sonraki 10 maç bizim için angarya olacak. Hocanın söylemlerinden de motivasyonunu kaybettiği açıkça belli oluyor. Muhtemel bir kriz kapıda gibi görünüyor malesef.

merhaba,

evet dün şansız birazda hatalarımızın yüzünden yenildik maalesef. belkide top 16 nın en önemli maçını kaybettik ama olsun. Ergin hoca ya da küfür konusunda katılıyorum. kimseye küfür edilmemeli kim olursa olsun. hele ismail şenol gibi bir insana bu küfürler edilmemeli..

Dün maçtaydım ve böyle bir hayal kırıklığı sonucu televizyonu kapatmak yerine yolculuk sırasında düşünmek ne kadar kahredici olsa da faydalı oluyor.Dün sanki sahada Kuban'la Arroyo karşı karşıyaydı.Arroyo ne yaparsa biz oyduk.Euroleague'de top8 geyiği yapan bir takımın tek maçlık -ki o maç hedefimizin ciddiyetini belirleyen en önemli maç-özrü bile tek ele bakmak olamaz.Rakibi 63 sayıda tuttuğumuz bir maçta yaptığımız top kayıpları evlere şenlik.Karşılarında yorgun bir Arroyo var ve Galatasaray rakibin savunmasına arroyo'nun 1'e 1'leri dışında karşılık veremiyor.Elbetteki Arroyo'ya dostundan yakın olacaklardı ve her hatasını yüzüne vuracaklardı.Maccabi maçında Arroyo takımın yıldızı gibi oynadı.Erceg harikaydı.Hairston ilk yarı iyiydi.Sinan ve Ender yüksek katkı verdi.Macvan bonsu varyokken ve furkan hastayken iyi idare etti.Domercant sakatlandıktan sonra en iyi maçını oynadı.Tüm bunlara rağmen maccabi gibi hücum potansiyelli bir takımı savunmada durduramayıp sürekli geçilince ve son bölümde yorulup şutlar da girmeyince kaybettik.Dün ne oldu peki maçı kazansak maçı aldı diyebileceğim tek bir isim yok.Maccabi maçına biraz yaklaşabilen performans gösteren erceg var sadece.Buna rağmen kazanıyorduk ama ne zaman ivmelensek arroyo devreye girip attığını geri sokuyordu.Herşeye rağmen yaklaşık 50 saniye var top bizde 2 sayı öndeyiz.Süreyi eritip sayı bulamasakta son hücumu kullanma sanşına sahipken maçı özetleyen aptalca top kaybı ve ercegin mücadelesiyle sayı olmayan ama bizden çıkan top.Basketbolda keşke olmasaydı dediğimiz o an iyi gelen şeylerden biri.Erceg geri koşmasa 20 sn berabere top bizde.Herşeye rağmen egosu yüksek olmayan karamsar bir coach olsa savunmasına güvense bile faul yapardı.Yapmadı göstere göstere o ana kadar 3/16 üçlük atmış kuban'dan 0/3 üçlükle oynayan kalnietisle geriye düştük.Yine maçı özetler şekilde arroyo zorlaması adlı spesiyalle son noktayı koyduk.
Son olarak maç biter bitmez ayrıldığımdan küfürleri duyamadım.Kime edilirse edilsin çirkin ama bu isim ismail şenol olunca kan dondurucu oluyor.Üstüne ne çamur atılırsa atılsın o insanı desarj malzemesi olarak kullanamazsınız taşıma beyinler.Daha da çirkin olanı bu forumda ergin ataman üzerinden küfürleri savunur nitelikteki yorumlar.Tüm olanlar adına sorumluluğum olmasa da İsmail Şenol'dan gerçek Galatasaray taraftarının hislerininde aynı olduğunu umarak kendi adıma özür diliyorum.Belli ki tüm maç olmayan tribün enerjisini maç bitiminde ismail şenola kuşmusuz.Karşımızda illa ki ırk,din,ezeli "düşmanlık"gibi nedenlerle kin besleyeceğimiz bir takım mı olması lazım rakibi oynatmayacak atmosfer olması için anlamıyorum.Tek tribün çalışıyor o da küfrediyor.Olmaz böyle iş.Son sözüm pota arkalarından birinde fotoğrafçılarla oturan etine dolgun abinin yüksek çözünürlüklü çatalı üzerine olsun:"Abi Alahını seviyorsan çek şu pantalonu":)

Dünkü mağlubiyete çok üzülmedim, beni asıl yaralayan hak etmediğimiz mağlubiyetleri almaktır. Dün ise bu yarışta yapılmayacak ne varsa yaptık takım, teknik kadro ve taraftar olarak.

Aldığımız bu yenilgi ile gruptan çıkma umutlarını azalttık iyice. Matematiksel olarak şansımızın devam ettiği sürece umudu yitirmek yok ama biraz da gerçekçi olmak gerek. Oynayacağımız maçların keyfini çıkarmalı, basketbolun güzelliklerini hatırlamalı gerek parkede gerekse tribünde.