Top 16 | 3.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 62 - 63 Lokomotiv Kuban

Bir oyuncuya bu kadar bağımlı oynarsak olacağı bu. İnanılmaz top kaybı ve basit hata yaptık konsantrasyon sıfır, geçmiş olsun. İşimiz çok zor artık.

uzun zamandır bu kadar kötü oynayan bir takım görmemiştim.izlediğim en kötü Galatasaray dı bu sezon.buna rağmen kazanmalıydık.

Ergin hoca da son topta hata yaptı.22 saniye fark 2.yap faulü.2 de 2 yesen bile 20 saniye ve top sende.mola hakkında var.al molayı 20 saniyede sen hücum et,girmezse en azından maç uzar ki adamların 2 de 2 garantiside yok.neyse.olacak iş değil çok üzgünüm..

Ancak şansımız bitmiş değil asla.Kuban Csk ya evinde yenildi,biz Csk yı yenicez içerde,böyle bir denge var.Hatırlatırım.

Avrupa'da Guardların Baskı yediğinde hızı ile baskı aşıp delici olmalı Arroyo artık yaşlandı bunu herkes biliyor topları ezdi hep zorladı.
Sinan bitirici olsa galiptik.
Ender'i ışıla benzetiyorum oyun acısından bazen çok parlıyor bazen hiç yok.
Bu kadro seviye zorlaştıkça defolarını ortaya böyle koyar.
Real macı istisna 3'lük yüzdemiz ile maçta kalmıştık.

Son saniyelerde Faul Özürlüyüz.
Kadın baskette Cappy pondexter Türkiye kupasında Son saniye atmıştı neyseki sancho mucizesi ile kurtardık.
Oktay Mahmuti döneminde Bjk serisinde 3 sayı öndeyken faul yapmadık Serhat Çetin atmıştı.Maç uzadı kaybettik.
Bu maçta yap faulu 2/2 atsın Top yine SENDE.

Kendi sahanda son topa 2-3 sayı farkla önde girdiğin zaman faul yapılması taraftarıyım her zaman. Zira iş son hücuma kalınca rakipteki en kazma adamdan bile üçlük yeme ihtimali doğabiliyor. Nitekim o şutu atan Kalnietis'in de üç sayı çizgisinde keskin bir şutör olmadığı bilinir, ayrıca çok zor bir şut attı. En azından faul yapıp bütün baskıyı karşı tarafa yollayabilirdik -ki ikisi bile atılsa kendi kaderimizi kendimiz çizerdik son topu alıp. Tabi halamın bıyıkları olsa amcam misali, saygı göstermek gerekiyor hocaya. Maçın tamamını izlemediğim için genel bir yorum yapamayacağım ama izlediğim bölümlerde arkadaşlarımızın da belirttiği gibi konsantrasyon kaybı sezdim bende. Bu saatten sonra üst üste aldığımız üçüncü mağlubiyet umarım takımı kafa olarak yıpratmaz.

Sinirden yazamıyorum bile.
Artık Ergin hoca'da Seneye Kadro Planlamasını Arroyo'suz yapmalı.
Sakatlık riski az oyuncular alınmalı.

Mağlubiyetin sorumlusu bana göre Ergin Ataman'dır.Ben Ergin Ataman düşmanlarından değilim koçun takımın başında olmasından da memnunum genel anlamda ama şu bir gerçek ki bazı maçlarda koç hiç bir şey yapmıyor , hiç bir şey.Bugün koç Ergin Ataman mıydı Arroyo muydu ? Arroyo hücumda tek başına oynadı ve 19 sayı attı ama öte yandan 6 top kaybı yaptı ve 6 top kaybı 4-5 tanesinde direk fastbreak sayısı yedik yani -10 sayı yemişizdir burdan.Burda Arroyo'yu zerre suçlamıyorum , çünkü bütün yük üzerindeydi.Arroyo bu takımın açık ara en iyi oyuncusudur zaten herkesin hem fikir olduğu gibi.Ama koç oyuna hiç bir hamle yapmıyor Arroyo'dan başka kimse devreye giremiyor.35 yaşında adamı 35 dk oynatıyorsun , Ender Arslan koskoca maçta sadece 2 dakika süre alıyor.Takım dakikada bir fastbreakten dünyanın en kolay sayılarını yiyor hoca bir mola bile almıyor.Mola almakta bu kadar inat eden hoca yok Avrupa kupalarında.Ben anlamıyorum neyin inadıdır bu mola almak için illa 10-0 12-0 seri mi yememiz lazım ? Oyuncu ve taktik değiştirmeyeceksen bile sırf rakibin o rüzgarını kesmek için al molayı bari.Yahu yediğimiz sayıların %40 ı fastbreakten geldi ve Kuban bugün tek kelimeyle berbat oynadı , işin garibi adamlar berbat oynadıkları maçta bizi yeniyor.Çünkü fastbreakten o kadar kolay sayılar yiyoruz ki.Hayır bi de yüksek tempoda değil sete set hücum ediyoruz transition sayısı yememek için , buna rağmen bu kadar basit fastbreakler yedik.Top kaybından fastbreak ye , defansif ribaunddan bile fastbreak ye , ama hiç fastbreak sayısı atama.Kuban doğru düzgün şut bile sokamadı maç boyunca boş smaç yedik.İşin ilginci biz daha da beter oynadık.Sezon başından beri oynadığımız maçlara bakın ilk çeyrek 3lüklerimiz giriyorsa maçı kaybetsek bile iyi oynuyoruz , üçlükler girmiyorsa maçı kazansak bile kötü oynayarak kazanıyoruz.Siena'ya 54 sayı attığımız maçta da böyle rezil oynamıştık.Tempoyu düşürerek oynama planıyla çıkmışız belli ki ama tempoyu düşür derken öldürdük.3lük çizgisinden post-upa başlıyor oyuncular çünkü yapacak bi hücum bi alternatif yok Arroyo'yu birebir oynatmak haricinde.

Her hafta bi bahanemiz vardı şimdi tam kadro çıktık yine yenildik.3 te 0 oldu ve rezil oynadık bugün ama yine de ne Münih , ne de Kuban bizden iyi takım değil.Madrid , CSKA ve Maccabi'nin ardından 4. çıkma ihtimalimiz az değil ama koçun bazı maçlarda bu kadar seyirci kalmaması lazım bence.

0-3 e rağmen ümitli olmak istiyorum ama ne yazık ki takım hiç ümit vermiyor. Artık bu sene şampiyon olup seneye kalburüstü bir 4 numara(bu seviyede olsun yeter), Ndong gibi etkili bir center ve Arroyo nun yerine gelecek daha genç bir guard ile yapılanmamız şart gibi. Şu kadro ile Arroyo yokken takım, Arroyo varken de kendi saçmalayabiliyor.

Maccabi maçının kopyasını gördük resmen, deplasmanda oynayıp sürekli geriden gelen ama maçın kopmasına izin vermeyen takıma karşı son dakikalarda baskı altında olan taraf olarak kaybettik. Ben bu grubu 3 ya da 4 bitirebiliriz diye düşünüyordum çünkü ne CSKA ne de Kuban çok korkutucu rakipler değiller ama sağlık olsun diyelim. Pek ümitli değilim ama hala her şey bitmiş değil.

Maalesef üzülerek söylüyorum kaybetmeyi hak ettik . Bütün bir maç arroyonun eline baktık ve 2. bir oyuncu bulamadık , tam aksine ise kuban takım halinde oynadı ve top paylaşımını üst seviyede yaptı. Bu maça kadar çok iyi götürdüğümüz top kayıp istatistiğini ne yazık ki bu maça yansıtamadık. Bir diğer önemli konu ise koç tu maçı sadece izledi hiç bir hamle yapmadı.
Sanırım lige daha çok konsantre olmalıyız artık.

0-3 e rağmen ümitli olmak istiyorum ama ne yazık ki takım hiç ümit vermiyor. Artık bu sene şampiyon olup seneye kalburüstü bir 4 numara(bu seviyede olsun yeter), Ndong gibi etkili bir center ve Arroyo nun yerine gelecek daha genç bir guard ile yapılanmamız şart gibi. Şu kadro ile Arroyo yokken takım, Arroyo varken de kendi saçmalayabiliyor.

Maccabi maçının kopyasını gördük resmen, deplasmanda oynayıp sürekli geriden gelen ama maçın kopmasına izin vermeyen takıma karşı son dakikalarda baskı altında olan taraf olarak kaybettik. Ben bu grubu 3 ya da 4 bitirebiliriz diye düşünüyordum çünkü ne CSKA ne de Kuban çok korkutucu rakipler değiller ama sağlık olsun diyelim. Pek ümitli değilim ama hala her şey bitmiş değil.

Sezon başında defalarca yazmışımdır 4 numara için çözüm dibimizde duruyor Chuck Davis diye.Macvan iki maç iyi oynar 'Macvan'ı eleştirenleri görelim' diye yazarlar burda ama sonra o eski vasat Macvan'a geri döner , istikrarı olmaz.Ne orta mesafeden şut atar ne iyi üçlük atar.Ard arda 14 tane üçlük kaçırdıktan sonra ilk defa euroleaguede üçlüğünü bugün attı adam.Zaten o 14 üçlüğün de 10 tanesi falan boş üçlüklerdi.Saçma sapan post uplar yapıyor atamayacağı , atsa bile zar zor atacağı belli olduğu halde.Macvan gibi , guarddan boş turnike atması için asist bekleyen değil , Chuck Davis gibi resmen kendi şutunu kendi yaratan bi 4 numara lazım.Adam Fener'e 20 Efes'e 30 sayı atıyor , bize bile her maçında 15-20 sallıyor , biz hala sağda solda 4 numara arıyoruz.

Bu seviyelerde tek bir oyuncuya bağımlı oynamak, üst düzey takımlara karşı büyük zaafiyet anlamını taşıyor. Kuban en üst seviyede bir takım değil ama, Euroleague'de her takımla kafa kafaya oynayabilecek sistem ve kadro yapısına sahip. Büyük yıldızları yok ama, birbirini tamamlayan ve sertlik düzeyi yüksek oyunculardan kurulular. En büyük özellikleri rakiplerinin zaaflarını çok yüksek seviyede cezalandırıyor olmaları. Bugün Galatasaray her zaman oynadığı oyunu oynadı aslında ancak, Kuban sürekli pas kanallarına baskı yaparak top kayıpları ve hızlı hücumlarla kolay basketler buldu.

Bu maçın böylesi zorlu ve dengeli gitmesi normaldi. Esasen faul yaparak son topu kulanmak veya maçı uzatmaya götürmek gerekiyordu ama, basiret bağlanması oldu sanki.

Arroyo'ya böylesine bağlı oynamanın başımıza iş açacağı belliydi. Ender ve hatta Engin'den süre ve katkı almamız şart.

Arroyo 19 sayı attı ama top kayıpları ve gereksiz şut denemeleriyle bizi mahvetti. Örneğin 57-52 öndeyken, hücum süresinin bitmesine 11 saniye kala kullandığı bi şut var ki çıldırdım tribünde.

Şu maça gelmeyenlere de helal(!) olsun.

Bu hafta Avrupa kupalarında 3'te 3 yaptık Helal olsun, Üçüde benim açımdan beklenmedik sonuç, Kız Basket maçını seyredemedik ama Voleybolcu kızlarda bugünkü basketbolcuları aratmadılar, Sıfır konsantrasyon ve Lakayıt bir oyun..

Herkes topu Arroyo'ya verip ne olacak diye bakıyor. Böyle olmaz. Topu dolaştıramazsanız rakip takım sizi çok kolay savunur. Maçın aslında özeti bu

Gelen taraftar sayısı,İsmail Şenol olayı(büyük beyinsizlik) her şeyi geçtim de 1 dakika içinde iki kere molaya geldi takım maçın sonlarında.O iki molanın sonunda uzun süredir sahada olmayan Ender topu dolaştırmadan şut kullandı.Yani bu seviyede böyle ilerlemeyi mi düşünüyoruz? İnanılacak gibi değil.Saha içerisinde maçı kazanacağımıza en inanan adam Domercant,10 dakika sahada durdu maç sonlarında, eline bir kere top geldi o da basket oldu.Demek istediğim,yolunda olmayan şeyler var...

Galatasaray Liv Hospital'ın başantrenörü Ergin Ataman, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Galatasaray’da devam etmeyeceğim”

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu üçüncü hafta maçında Rusya’nın Lokomotiv Kuban takımına 63-62 yenilen Galatasaray Liv Hospital’ın başantrenörü Ergin Ataman, taraftarlarının küfürlü tezahüratlarına tepki göstererek, böyle devam ettiği takdirde sezon sonunda sarı-kırmızılı takımda devam etmeyeceğini açıkladı.
Ataman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, maçın değerlendirmesini yapmayacağını belirterek, “Kazanabilirdik ama son saniyede çok şanssız bir üç sayılık basketle maçı kaybettik” dedi.
Bir grup Galatasaray taraftarının NTV Spor spikeri İsmail Şenol’a küfür etmesine büyük tepki gösteren Ergin Ataman, şunları kaydetti:
“Maçtan daha çok, sahaya çıktığım andan itibaren beni üzen, bir grup taraftarımızın terbiyesizce takındığı tavırlar. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Galatasaray Başantrenörü olarak, o küfür edilen İsmail Şenol, en düzgün, en karakterli, basketbol için gecesini gündüzüne katan biridir. Bana birçok zamanlarda hiçbir bedel karşılığı olmadan danışmanlık yapan, yardım eden İsmail kardeşime yapılan küfürleri şahsıma alıyorum. Bu salonda aileler var. Küfür edenlerin hepsini kınıyorum.”
Taraftarlarının bu açıklamasından sonra kendisine tepki göstereceğini bildiğini kaydeden Ergin Ataman, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biliyorum bana da Olin Edirne maçından sonra olduğu gibi sosyal medyada yükleneceksiniz. Salonlarda bu şekilde taraftar topluluğu olmamalı. Bu devam ettiği takdirde bugün burada açıklıyorum, sezon sonunda Galatasaray’da devam etmeyeceğim. Burada benim çocuklarım var, ailem var, burada aileler var. Siz maçın başından itibaren gelip de burayı bir küfür şeyine çeviremezsiniz. Galatasaray taraftarı değilsiniz. Ben hepinizden daha fazla Galatasaray taraftarıyım. 48 yaşındayım, 2 yaşından beri Galatasaray taraftarıyım. Aklınızı başınıza alın. Sahaya çıktığım andan itibaren bu konuda büyük bir demoralizasyon yaşadım. Maç da maalesef son saniye basketiyle gitti. Maçla alakalı konuşmak istemiyorum.”
Lokomotiv Kuban Başantrenörü Evgeny Pashutin ise Galatasaray Liv Hospital’i deplasmanda yendiklerini, zor ama anlamlı bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Bu arada, Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesi ve sonrasında NTV Spor spikeri İsmail Şenol’a küfürlü tezahüratta bulundu.

Yüzde 35in altında üçlük attığımız ciddi maçları kazanma oranımız çok az malesef.
Hocayla ilgili eleştirilerim var.
1) İsmail Şenol'dan sana ne ?
2) Sen hangi hakla Galatasaray'ı bırakmayı tehdit edersin ? Kimsenin böyle bir hakkı yok bu klüpte. 25 sene üstüste şampiyon olsan da bu değişmez !
3) 3te 0dan sonra hangi yüzle bu açıklama yapılır ?
4) Son periyod bu takım ne oynadı ?
5) Arroyo harici ne zaman güvenilir bir silahımız olacak ?
6) Üçlükler girmediği zaman biz niye kofti bir takımız ?
7) Olympikos mağlubiyetinde adamların doğru savunma ile sistemimizi nasıl yıktıklarının dersi alınmadı mı ? Kısalar açılacak uzunlar - uzunlar screen çıkışlarında karşılamayı sert yapacak ve top devrilen uzuna inerse de sert faul yapılacak gibi gayet basit bir savunma taktiğinin bizi bu kadar net durdurduğu ortadayken ; bu hücum sistemi güvenilir midir ?

Ve son olarak da ; 3te 0dan sonra çıkıp da ''maçı konuşmak istemiyorum '' dsiyemez o takımın antrenörü. Bu kadar basit. Sen önce kendi işini yap , kendi yanlışının hesabını ver ; ondan sonra başkasına hesap sor , tabi eğer buna hakkın varsa.

Küfür mevzu nedir bilemiyorum ama Ergin Ataman küfürden etkilendim maça konsantre olamadım diyorsa olacak iş değil, Galatasaray'da herkesin görev tanımı belli ve son zamanlarda bu tanımların dışına çıkılıyor bu konuların muhattabı ve açıklama yapacak kişileri şube sorumluları veya Yöneticiler olmalı , Bunun dışında TT Arena'da küfür etmeyip gelip Basketbol maçında, Voleybol maçında küfür edenler ise ayrı bir rezalet, Deşarj olmak için salona geleceklerine Taksime çıksınlar, Voleybol maçında edilen küfürlerden dolayı 1 puanımız silindi ve belkide o 1 puan CL'ye gitmemizi engelleyecek..