Her ne kadar kazanmış olsak bile ve hücumda iyi sayılabilecek (rakip savunma cidden kötüydü) bir performans ortaya koysak dahi çok memnun kalmadığım bir maç oldu. Nedenine gelince, koçun oyuncu tercihlerini yanlış buluyorum ve bence motivasyonu sıfır. Kendimce sıralayacak olursam, Macvan, Ender, Sinan, Furkan dörtlüsüne çok gaddar davrandığını düşünüyorum. Buna karşılık Arroyo, Bonsu, Erceg üçlüsüne karşı çok tavizkar. Forumda hep dile getirdiğim gibi bence Ender ve Engin (tabii oynatılırsa) varken bizim oyun kurucuya ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olan şey Ender'i formda tutmak, güvenini kırmamak, istikrar yakalamasını sağlamak. Bu şekilde her maç en azından 18-20 dakika oynatıldığında Ender gerçekten verimli oynuyor, drive ediyor, sürpriz asistler yapıyor, içeriyi karıştırıyor, üçlük yüzdesi de fena değil. Fakat bir maç ilk girdiğinde iyi oynadı diye oyunda tutuluyor sonra 2 maç kenarda unutuluyor sonra bir maç oyuna giriyor 2 dakika kötü oynuyor diye kenara alınıyor. Ender zaten istikrarsız bir oyuncu profili çizerken bunu yapmak oyuncuya bir şey kazandırmaz aksine kaybettirir. Engin'in sakatlığı geçti, her maçı izliyorum, 20 sayı öne geçtiğimiz maçta dahi kenarda oturuyor, sanıyorum 2 maçta 2-3 dakika süre aldı. Bu şekilde nasıl dönsün bu oyuncu sakatlıktan?
Bence çok ciddi sıkıntı yaşadığımız mevkiiler 2 ve 3 numara, şöyle ki elimizde olan 3 tane 2 numara var, Hairston, Sinan ve Göksenin. Üçü de adı üzerinde şutör guard fakat üçünün de güvenilir şutu yok, üçü de genelde potaya dahi bakmıyor. Bununla birlikte üçü de hızlı, savunmaları ortalama üzeri fakat drive edemiyorlar, Hairston ve Sinan denese bile çok başarılı olduklarını söylemek mümkün değil. Burada bir ekleme yapmak istiyorum, Ender için geçerli olan sözlerimin benzeri Sinan için de geçerli. Bu yaşlara gelmiş oyuncuları 19-22 yaş aralığındaki oyuncular gibi kullanamazsınız. 5-6 dakika süreler vererek başarılı olmalarını bekleyemezsiniz aksine takıma zarar verirler.
3 numaraya gelince, elimizde şu an Cenk ve Domercant var o pozisyonda. İkisi de şutör fakat potaya gitmeyi akıllarından dahi geçirmiyorlar, savunmalarının da çok iyi olduğu söylenemez. 3 numaradan beklenen şey komple bir oyuncu olmasıdır. Ortalama şut, atletizm, ortalama savunma, ribaundlara yardım vs. Bu özelliklerinden şut özelliği ikisi için de çok iyi olsa dahi diğer kısımlar çok eksik.
4 numaraya bakacak olursak evet Erceg hücumda çok iyi, ribaunlarda iyi ama mücadele gücü sıfıra yakın, savunması yok seviyesinde, pota altından hücum etmiyor. Hücumda iki silahı var, biri şutu ki hepsi üçlük, ikilik atış yaptığını bile çok az gördüm diğeri de kendine has stiliyle sıçrayıp turnike bırakması ki bunu da çok az deniyor. Böylesi bir dört numaraya sahip olunca ve 3 numaraları da düşünürsek içerden oynama opsiyonumuz sadece oyun kurucu drive ve 5 numaraya kalıyor. Erceg bizim için çok etkili bir silah olabilir ama içeriyi dağıtan bir 5 numara ve deyim yerindeyse Hawkins tipi çakı gibi bir 3 numara ile. Kaldı ki Erceg de oynadıkça açılan ve ısınan bir oyuncu yani ikinci opsiyon olarak düşünüp maçta 19-20 dakika süre veririm, ortalığı dağıtır diyebileceğiniz tipte bir oyuncu olmadığı için de uzun vadede ve şu an sistemde takıma zarar veriyor.
5 numaraya geçecek olursak Bonsu atletizm olarak iyi, ribaund çekme konusunda da öyle ama bence Euroleague seviyesinde, bizim için yeterli bir oyuncu değil maalesef. Furkan benim en beğendiğim oyunculardan biridir fakat koçun ona biraz özel ilgi göstermesi gerektiğini düşünüyorum şu aşamada.
Galibiyet güzel, sevindirici fakat son maçlarda oynanan oyun, takımın gidişatı ilerisi için çok umut vermiyor ne yazık ki.