Top 16 | 5.Hafta | Galatasaray Liv Hospital 90 - Zalgiris Kaunas 83

Okuyup beğendim Deniz,bir kişi cepte. :)
Bilhassa ilk periyot ve genişletirsek ilk devre sonrası Javtokas'ın belgesele göz kırptığını düşünüyorum.Motosiklet kazasına rağmen eski günlere döndü temalı bir film ortaya çıkarsa bizim maç mihenk taşı olur,salondaki kimi şanslı Galatasaraylıların da yüzleri ölümsüzleşebilir.23-12'yi bulup 12. sayısını attığı baskette salonun toplu hayıflanışı baya keyifliydi,İpekçi'yi temelde bundan seviyoruz.
İkinci yarıdaki muazzam şut performanslarıyla,görece temiz hücumlarla keyifli bir maç oldu ama büyük resimde -özellikle Kuban Pionir'den çıkmışken- keskin bir değişim yok.5-7 galibiyet bandının altına düşmeyip kaybedeceğimiz olası maçlarda ilk 3 maçtaki gibi oyunu son dakikaya getirebilirsek benim için fazla problem yok.Ne rotasyon ne de oyun alışkanlığımız fazlası için yemeyecek diye düşünüyorum zira.
Taraftar ayrı bir paragrafı hak ediyor.Bugün sokağa adım attığınızda yüzünüzü kesen bir soğuk vardı.Dışarı çıkarken 2 kez düşünülecek ortamda gerek salondaki kalabalık gerekse verilen destek ve oyuna dair farkındalık muazzamdı.Euroleague'e baya bir şey katıyoruz.

12-23 geri düştükten sonra geri dönüşümüz ve ikinci yarıda rakibin inanılmaz üçlük yüzdesine rağmen geri düşmememiz önemliydi.

Tebrikler takıma, değerli bi galibiyet oldu. Tribün de ayrıca çok iyiydi, çok keyif aldım.

1560579_10152213176984265_1731249031_n.jpg uA :) Her şartta armanın PEŞİNDEYİZ... Öyle yada böyle çok önemli bir galibiyet daha aldık. İlerisi için kesinlikle üzerine koymalıyız. Emek harcayan herkese teşekkürler.

Ergin hoca yaşadığımız sorunlara önlem almamış Ve yine kötü savunma yaptık.Bu savunma ile İleriyi görmek oldukça Zor Cenk'e daha fazla set hazırlanması gerek bence.Ama Herşeye rağmen kazanmak güzel.İçerde maç vermemeliyiz ama Herkesin katkı vermesi ile olur Tek arroyo katkısı ile olmaz .

[video=youtube_share;YIacDl7Ll2s]http://youtu.be/YIacDl7Ll2s[/video]

[video=youtube_share;Yjmnaz5xouU]http://youtu.be/Yjmnaz5xouU[/video]

Set tempomuz ciddi anlamda kötü durumda, mesela maç içinde Arroyo'nun yaratıcılığı dışında oyunculara hazırlanmış set ile attığımız basketler çok nadir. Bir tane Domercant'ın, bir tane de Cenk'in o tarz basketini hatırlıyorum. Arroyo'nun rakip defansı çözdüğü anlarda hücum akışkanlığımız artıyor, boş şut bulabiliyoruz. Aksi halde tıkanıp kalıyoruz. Hairston sanki farklı bir oyuncuya evrilmiş gibi. Onun gibi bir skorer daha fazla oyuna dahil etmek lazım. Mesela onun en iyi yapabildiği işlerden biri, sırtı dönük hazırlanan pozisyonlar. Bunu sadece bir kere hazırlayabildik.

Savunmada ilk yarı Javtokas'ı, ikinci yarıda Pocius'u durduramadık. Macvan'ın girişi ile biraz daha agresifleştik, zaten o sırada ilk yarıda dengeyi kurup, öne geçtik. Genel anlamda vasat altı oynadığımız bir maçta, tamam/devam maçına çıkan dirençli Zalgiris'e karşı alınan galibiyet kritikti. Bir şekilde tekrar kendimize gelmemiz lazım. Yine de alınan galibiyet değerliydi, takıma ve koça teşekkürler.

Bazen sadece kazanmak gerekir. Elbette güzel oyunla kazanmalı lakin 12-23 geri düşüp toparlanmak ve hem senin hem de rakibin için tamam devam maçında çok önemlidir.

Tebrik ederim tüm takımı.

takım dün çok iyi oynadı ilk defa ergin ataman bütün oyunculardan sayı buldu ergin ataman buna özellikle çok sevinmiştir bu hem takım için hemde gruptan çıkmak için güzel bir başlangıç umarım gruptan çıkarız ve bu sezon hem böyle giderse ligde yine şampiyonluk umuyoruzki gelir...

Takımımızı ve koçumuzu tebrik ediyorum.Kazanmak önemliydi ama iyi bir oyun yine sergilemedik. Kritik anlardan Arroyo,Erceg ve Ender bu hafta 3 lükleri attı Kuban ve hafta sonundaki Efes maçının aksine.Geçen hafta 20 sayıdan veren bir Zalgris vardı maçta rakip olarak herhangi orta sınıf bir Eurolig takımı yine bizi yenerdi.

Kendimi tekrarlayarak yazıyorum ama takım maça motive şekilde gelmiyor maalesef. Bizden kötü tabiri kullanılabilecek takımlara karşı kötü başlayıp rakibi oyunun içine sokarsan maçın sonuna kadar bunu sürdürebiliyorlar. Kolay şekilde +10 la kazanmamız gereken maçı neredeyse zora sokuyorduk. Ki yine de zora soksakta maçın hiç bi anında kaybedeceğiz düşüncesine de girmedim.

İlk periyotta 25 sayı yememiz maça nasıl başladığımız ya da başlayamadığımız konusunda açık bir örnek. Macvan'ın sahaya girip savunmada Bonsu'nun nispeten yapmadıklarını yapmasıyla takım aa evet biz bi maçtayız ve bunu kazanmamız gerekiyor diyip maça girdik :)

Bu düşüncemi uzun zamandır gözlemliyorum katılmayanlar varsa görüşlerini almak isterim, koç kenarda bağırarak takımı uyandırmakta diyebiliriz takıma karşı sert tepkilerini ve mesajlarını hatalarından sonra benchte Furkan üzerinden veriyor galiba.

Zalgiris maçında da gördük ki maç içinde Arroyo'ya yardımcı(lar) bulamadığımız zaman karşılaşmayı koparmamız zorlaşıyor bunu hep dönem dönem başka oyuncular üzerinden yapıp genele yaymakta sıkıntı çekiyoruz. Oyuncular bazından bakmaya devam edersek Hairston'da şut atmaya karşı bi çekingenlik var top ondayken potaya giderek sonuca ulaşmaya çalışıyor. Göksenin'de maçın sonunda 4te1 attıktan sonra gidip dipten 3 lüğü atarak özgüvenini bi kez daha bizlere gösterdi :)

Sonuç olarak kazanmamız gereken bi maçı galibiyetle noktaladık.

Galibiyet galibiyettir, maç sonu Ergin Hoca'nın yüzünden de belliydi galibiyete rağmen pek mutlu olmadığı..

CSKA maçını içeride kazanırsak rüzgarı arkamıza alabiliriz..

Teknik olarak herhangi bir şey söylemeye gerek kalmamış.Birkaç kişi yazmış maçı zaten.Benim söylemek istediğim maça gelen insan sayısı.Gerçekten grubun en zayıf takımıyla oynarken ve inanılmaz soğuk bir havada bu kadar çok insanın maça gelmesi şaşırttı beni.Bende gittim maça vede biletimi salon önü gişesinden aldım.

7.15 te oraya vardığımda gişelerin önünde uzun bir kuyruk görüp şaşırdım.Beklenmeyen ama çok güzel bir atmosfer vardı,fener maçından sonraki en keyifli maç oldu benim adıma.

Yol tarifi veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Bostancı-Bakırköy İDO, oradan da Abdi İpekçi yaptım. Büyük bir zevkle izledim. Biz bu gruptan çıkacağız.