TOP16 Kırmızısı..

Boyle bir renk var, ben icat etmedim, marshall boyanin da payi yok. Eurolig ben yaptim, oldu bitti demis. Bir video mevcut net aleminde, resmi alabildigine, uc kusur dakika, yarisi galatasaray, galatasarayin kusuru bulunmasi zor olani ise kipkirmizi..

Bir onceki sefer, takim alismaya calisirken devasa guclerin carpistigi arenaya, yeri geldi biz de yalpaladik. Fakat en nihayetinde sure doldugunda biz parmakla gosterilendik. Simdiki noktadan itibaren ise, yaratacagimiz sinerjinin dair dozajinin tavan yapmasi gereken anlar gelecek, ve bizler o noktada hazir kita bekleyecegiz, dunyanin en guzel 6. adami oldugumuzu bilerek..

Ya bir soz, ya sadece arma, ya tek bir hedef, ya da kanaatkarligimizin disavurumu. Bir adet tshirt lazim bu salona, ipekcinin koridorlarina, ustunde olan teferruat, yeter ki organizasyonunun altindan kalkabilelim. Potansiyelimiz oldugunu gosterdik defalarca, ya klup opsiyon kullansin, rahatca bulabilecegi sponsorlarla, ya da yol gostersin,biz de sokalim elimizi tasin altina..

Gucumuz belli, sonumuz belli diye yaklasan karamsarlara inat, gucumuzun geldigi yer belli diyerek sahneye cikmanin tam vakti, once ipekci kirmizi, sonra yuregimiz daha koyu tonlarinda, yeri geldiginde lakovicin yaninda, ihtiyac oldugunda andricin sirtinda, burasi samiyen buradan cikis yok dercesine inadina..

O zaman yol alsin inadimiz,
top16 yolunda kipkirmiziyiz,
bizler galatasarayliyiz..

Geçen sene final serisinde konuşmuştuk bunu, keşke yönetimden biri görse duysa da şu işe girsek. Tek istediğimiz 13bin kırmızı t-shirt,koyun koltukların üstüne,bakın neler neler olucak.

Geçen sene final serisinde konuşmuştuk bunu, keşke yönetimden biri görse duysa da şu işe girsek. Tek istediğimiz 13bin kırmızı t-shirt,koyun koltukların üstüne,bakın neler neler olucak.

Süper fikir ama koltuklarda olursa millet eşe dosta götürmek için =) ikişer - üçer alır. Kapıda, turnikelerde, arama noktasından geçen herkese verilirse daha sağlıklı olabilir.

Maçtan önce dağıtılırsa süper olur yok olmadı getirsinler bir Gs Store tırı salonun önüne satışı yapılsın.Müthiş bir atmosfer olur eğer herkes kırmızı giyerse

klup maddi olarak sponsorumuzu ikna edemeyeceğini düşünüyorsa, ya da organizasyon anlamında sıkıntıları aşacak derinliğe sahip değilse, satılacak olan biletlerin üzerine biraz fark eklenerek, biletle beraber tshirtler verilebilir. kombine sahibi olan taraftarlar ise aynı tshirtleri zaten gönül rızasıyla gsstore'dan temin edecektir.
fazlaca birşey değil, sadece oturduğun koltukta gözlerini kapat, ve hayal et..

twiter dan a.albayrak a ulaşılabilir aslında

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Içerideki 3 maçta bu tshirtlerin dağıtılacağını ve genelde belirli bir tayfanın her maça geleceğini düşünsek 30 bin tshirt yeter de artar bile. Taş çatlasa 150 bin lira maliyeti falan olur bence. Bu para yönetimi geçtim kulüp üyesi çoğu kişi için çerez parası. Sponsorsuz bile halledilebilir bu olay.

Gerekirse paralı yapsınlar ama satsınlar şu tshirtleri. Geçen seneden beri alacağım bulamıyorum, benim gibi pekçok kişi var böyle. Bedava veya ücretli dağıtılmalı bunlar.

Abdurrahim Albayrak yönetim kurulumuzun twitterdaki en aktif üyesi sanırım. Kendisine bu yönde tweetler atarak başarılı olabiliriz. Twitterda birkaç kişiye haber versek yarım saatte 1000 tane falan tweet gider gitmesi gereken yerlere. Bir organizasyon düzenleyebiliriz yani.

Çok güzel bir düşünce, o anı düşlemek bile heyecanlandırıyor insanı.

Zamanında Asvel maçında yapılmıştı benzer bir organizasyon Cafe Crown sponsorluğunda ama çok verimli olmamıştı o dönemde. Hem birçok insan beden sorunu yaşamıştı hem de geç gelenlere t-shirt kalmamıştı malum nedenle.

Doğru bir organizasyonla adımızı bir kez daha duyurabiliriz, yeter ki yetkililer de bizim duyduğumuz heyecana ortak olsun.

Akla tabiki önce Asvel maçındaki görüntü ve ikinci yarıdaki hakem kararları geliyor.Ali Samiyen Stad'ı üzerine yazılan makale de bile "Artık basketbol kobraları oldular" yazıyor,bu lisansı nasıl beklediğimiz,salona top16 nasıl koşacağımız belliyken bu t-shirtler İpekçi cehenneminin üzerine odun ekleme adına güzel fikir olmuş.Yönetimimizin gerekeni yapacağını düşünüyorum ki hala Unics maçından borçlular.

klup maddi olarak sponsorumuzu ikna edemeyeceğini düşünüyorsa, ya da organizasyon anlamında sıkıntıları aşacak derinliğe sahip değilse, satılacak olan biletlerin üzerine biraz fark eklenerek, biletle beraber tshirtler verilebilir. kombine sahibi olan taraftarlar ise aynı tshirtleri zaten gönül rızasıyla gsstore'dan temin edecektir.
fazlaca birşey değil, sadece oturduğun koltukta gözlerini kapat, ve hayal et..
Tam bunu yazmak için girmiştim.Kulubün bunu yapması çok zor olmasa gerek ? Zaten bildiğim kadarıyla 'yenilmez armada' t-shirt'ü son yılların en fazla satılan ürünlerin başında geliyor.Yani hali hazırda bu ürünü giyip gelecek kişi var zaten.
Şimdi sadece gözünüzü kapatın ve bunları yaptığımız taktirde oluşacak olan atmosferi düşünün.

Özel olarak bu tarz organizasyonlardan sorumlu olan "profesyonelerin?" şimdiye kadar yaptıklarına ve yapmadıklarına bakınca yapılması gereken ve çok da zor olmayan organizasyonla ilgili endişeliyim bu yüzden bu konu ile Haldun beyin bizzat ilgilenmesini özellikle rica ediyorum.

Birçok farklı şekilde halletmek mümkün oldukça düşük maliyetli bir ürün sponsor bulmak zor olmasa gerek sponsora resmi siteden-GSTV'den teşekkür edersin tüm taraftar siteleri teşekkür eder belki yanında sponsorun reklam broşürü vs verilir hiç anladığım bir alan değil ama 24 saat kafa yorulsa ihale yapar üzerine para alır birde Tshirt yaptırırsın gibi geliyor.Aslında sponsorumuz MP böyle bir grişimi re'sen başlatmayı akıl etse kendisi kazanır herşeyden önce taraftarın kendisini benimsemesi için bir adaım olur onlar adına.

Yok bu şekilde olmayacaksa 3 maçlık EL kombinesi çıkarılabilir yanında bedava verilir maliyet eritilmiş olur tek maç biletlerine de küçük bir ilave ile maliyeti çıkarmak mümkün çok da zor olmayan bir organizasyon ile hem deplsman ortamı daha da artacak (tek örnek giyinmiş bir kalabalık her zaman daha korkutucudur nedenlerini bulmak zor değil) ayrıca her tür tribün şovundan mest olan ULEB neznindede olumlular hanemize bir tik daha atılmış olur.

Bence bunu böyle kampanya şeklinde yapacağımıza bir kültür şekline getirsek o zaman sorun daha çabuk aşılır. Ben sanmıyorum ki hollanda milli maçlarından önce federasyonun her koltuğa bir turuncu t-short veya forma koyduğunu. Çünki tribün kültürleri oluşmuş. Benimde çocukluğumdan beri tek hayalım kırmızı dolu bir samiyen krmızı dolu bir bir apdi ipekçidir. Ama günü kurtarmak gibi bu tür haraketler beni cezbetmiyor. Klasik Türk mantığıyla ilerlemektense kendi kültürümüzü oluşturmamız lazım.

Yönetimden bir sürü kişi dediğiniz gibi çerez parası niteliğindeki bu paraları karşılar ama unutmayın Asvel maçında da bir şekilde karşılandı. Ali Sami yende ki Sivas maçındada Metin OKTAY formaları dağıtıldı ama onları giymeyen bir sürü kişi vardı. Yahu stada takım elbise ile gelen insanlar var.

Bu kültür hareketine bu top maçlarıyla başlayalım ve umarım devamı her maç için tekrar ederek devam eder.

Bence bunu böyle kampanya şeklinde yapacağımıza bir kültür şekline getirsek o zaman sorun daha çabuk aşılır. Ben sanmıyorum ki hollanda milli maçlarından önce federasyonun her koltuğa bir turuncu t-short veya forma koyduğunu. Çünki tribün kültürleri oluşmuş. Benimde çocukluğumdan beri tek hayalım kırmızı dolu bir samiyen krmızı dolu bir bir apdi ipekçidir. Ama günü kurtarmak gibi bu tür haraketler beni cezbetmiyor. Klasik Türk mantığıyla ilerlemektense kendi kültürümüzü oluşturmamız lazım.

Yönetimden bir sürü kişi dediğiniz gibi çerez parası niteliğindeki bu paraları karşılar ama unutmayın Asvel maçında da bir şekilde karşılandı. Ali Sami yende ki Sivas maçındada Metin OKTAY formaları dağıtıldı ama onları giymeyen bir sürü kişi vardı. Yahu stada takım elbise ile gelen insanlar var.

Bu kültür hareketine bu top maçlarıyla başlayalım ve umarım devamı her maç için tekrar ederek devam eder.

Temel olarak haklısınız içselleştirmek daha önemli ama kısa vadede bişiler yapmak için organizasyon iyi bir organizasyon yapılabilirse büyük oranda katılım olacaktır diye düşünüyorum

Bende o zaman bir fikir olarak sormak isterim. Geçen gün arabam ile eve giderken kırmızı ışıklarda adamın teki elinde küçük davullar satıyordu ve bunların salonda 500 kadarının olduğunu düşünmek istedim ve çok hoşuma gitti. Tabi bunların salona alınıp alınmaması konusunda bir bilgim yok. Ücretide çok makul idi. 5 TL.

Büyük davulda sorun olmuyor ULEB kriterlerine göre sorun olmaz sanırım ama burası Türkiye keyfi uygulamalar ülkesi belli de olmaz

Kültür konusu çok önemli bir tespit, fakat zaten tam olarak zorlandığımız nokta da, kültür oluşturmaya giden yola dair gereken birikimleri üstüste yığamamamız. Taşın altına elini sokmaya çalışan insanların azlığının yanında, gerek organize olma noktasındaki eksiklikler, gerekse kişisel hesapların fazlasıyla devreye giriyor olması maalesef ki hedef olarak koyduğumuz kültüre giden yolda kritik eşikler. Top 16 bu noktada bir şans bizler adına, belki de bir daha kolay kolay yakalınamayacak, o sebep şimdi hareket zamanı..

Sorun tamamen bu işte eğer top 16 maçları için bu kıpkırmızı tribünleri oluşturacaksak çok zor bir iş olmayacak gibi duruyor. Çünkü toplum olarak böyle reklam kokan olaylara karşı inanılmaz tepki gösteriyoruz. Önemli olan mersin maçında da kıpkırmızı bir tribün oluşturmak.

Ama kısa sürede yapılacak tek şey bilet fiyatına ek olarak t-short farkı eklenerek bilet satışı yapılması ve bilet tesliminde t-shortlerin teslim edilmesi ve salon girişinde t-shortsuz kimsenin içeri alınmaması olarak uygulamak.

Yada olabilitesi nedir bilmiyorum ama bilet basımı yapılmasın top 16 maçları için ve bu maçlara özel kırmızı t-short hazırlansın ve tıpkı bilet uygulamasında olduğu gibi salona giriş aracı olarak t-short kullanılsın.

Burası temel olarak bir Galatasaray basketbol TARAFTAR sitesi ama her nedense sitenin ruhuna (en azından bana göre benim anladığım şekli ile ruhuna demeliyim başkalarına ipotek koymak haddim değil) uygun bu başlık gibi konularda yorum yapan pek az ama menejerlik-koçluk-scoutluk fantazisi yapılabilecek konu olunca maşallah teveccüh tavan yapıyor.

yanlis anlamayin ama bence giyebilen herkes kirmizi giyse daha iyi olur kapida dagitilan kirmizi sponsor tshirtleriyle k.kore askerlerinden veya eskiden ingiliz gazeteri buyuk sampiyonalara cekilisle ayni tip uzerinde `the sun` yazan tshirtlerle insan yollardi ne biliyim herhalde anlatabildim derdimi cokta hos karsidan hayranlik uyandiran bir kare olmuyor ayni tip giysi bu sene bjk nin gurcistanda bir macini izlemistim belki o maci izleyenler beni anlamistir ondkuz mayis torenleri gibi tribunlerdi bilete not dahi dusulebilinir bu maca kirmizi giyilmesi zorunludur diye ama sponsor tshirti olmasin