TR Kupası Finali | Galatasaray 57 - Fenerbahçe 63

Kupayı kimin kazanacağını Ergin Ataman belirleyecek diyerek kenara çekiliyorum.

Bundan daha güzel bir yorum olamazdı Onur Abi klavyene sağlık.
Eğer Ergin Hoca isterse-ki herkesden çok istiyordur-biz bu maçı Allah'ın izniyle alırız.

Ne zaman kazanmayı istedi biz bütün maçları aldık.
Örnek:Türkiye Kupası'nda ki Ülker grup maçı,ligteki ilk Efes maçı,içeride ki Kuban maçı,deplasmanda ki Kızılyıldız maçı ve içeride ki Ulm maçı. Son olarakta Efes ve Banvit maçları. Hepsi mutlaka kazanılması gerekilen telafisi olmayan maçlardı ve Ergin hoca bütün maçları aldı.

Ne zaman da önem vermedi,kazanmayı istemedi-bunu sahaya ve oyuncuların performanslarından gördük-maçları kaybettik ne yazık ki.
Örnek:Ligde ki Karşıyaka,Banvit,Ülker maçları,Eurocup da ki BC Kiev,Unics ve Ulm maçları. Hiçbirinde basketbolun gerektirdiklerini yerine getirmedik. Örneğin Ülker'in pota altı savunmasının zayıflığını değerlendiremedik.

Yani Final maçı kesinlikle Ergin Hoca'ya bakıyor.Eğer isterse ciddi bir farkta bekliyorum açıkcası bu maçtan.

Bence yarın k maçta yapılması gerekenler şunlar olmalı:
-Ülker'in potaaltı zaafiyetini ikili oyunlarla iyi değerlendirmeliyiz. Bu noktada Aroyyo ve Ender ile Furkan,Ndong ve Ersin'e büyük iş düşüyor. Bu zaafiyeti mutlak ama mutlaka iyi kullanmalıyız.
-Ülker'in ribaunt zaafiyeti de maçın kilit noktalarından birisi olabilir. Furkan,Ersin,Macvan,Ndong ve diğer oyuncularımızın bu noktada dikkatli olmaları gerekiyor. Bize maçı getirecek hususlardan birisi olabilir bu ribaunt meselesi.
-Bojan,Ülker'in şu anda en formda ismi. Ona karşı sert ve yıldırıcı savunma yapmamız gerekir. Bu yüzden Cenk ve Marko'ya büyük iş düşüyor bu noktada.Oly yujarıda da belirtildiği gibi Bojan'a karşı çok sert savunma yaptı ve onu yıldırdı. Bizim de onu aynı şekilde yıldırmamız lazım. Onu 10 sayının altında tutabilirsek çok rahatlamış oluruz.
-Andersen'e onu savunacak olan Macvan,Furkan ve Ersin'in şut imkanı vermemeleri lazım. Yakın savunma yapılması gerekiyor. Beşiktaş maçında 3/3 üçlük ile oynadı. Kesinlikle yakın savunma yapılması gerekiyor.
-Ndong'u içeri de tutacak adamları yok. Onu bol bol kullanmalıyız. 15 üstü sayı bekliyorum açıkcası Karaoğlan'dan.
-Boş şutlar yaratmalıyız. Özellikle Aroyyo,Cenk ve Macvan'ın dış şutları bizi rahatlatacaktır.
-Artık bench katkısı alma vakti geldi. Ender,Engin,Marko ve Ndong'un ciddi katkılarına ihtyacımız var. Bu dörtlüden en az 30 sayı bulmalıyız ki maçı rahat götürelim.
-İnşaAllah yüksek yüzdeyle oynarız şutlarımızda. Yoksa işimiz zor.
-Gordon'un penetrelerine çok ihtiyacımız olacak. Kesinlikle fazla şut denemeden penetre ederek oynasın. İşte o zaman durdurulamaz. Yine Mvp'lik gelir.
-Federasyona'a güvenmiyorum. Hakemler inşaAllah çok etki yapmaz. Ne olursa olsun Ergin Hoca'nın dikkatli olması ve tahriklere gelmemesi gerekiyor. Orhun Ene'nin yaptığı hatayı yapmaz inşaAllah. Ama tecrübesi tabiki buna izin vermeyecektir.

Biraz uzun oldu ama idare edin artık abilerim :)

Allah koçumuz ve oyuncularımızın yar ve yardımcısı olsun inşaAllah. Allah utandırmasın...

Fb'nin savunması Banvit ve Efes'e göre daha zayıf.Ben kupayı alacağımıza inanıyorum.İnşallah yarın akşam kupayı kaldırırız...

Rahat bir maç olur.Maçtan önce söyliyeyimde yanlış olmasın.

Stresten uzak seyredin maçı.Rahat olun.

Fanatik düşünceyle de söylemiyorum.Maçtan sonra hakkımı teslim edeceksiniz.Bakında görün.

Bizim tek rakibimiz yorgunluk olur bu maçta.
Yorgunluğu aşabilirsek kupayı alırız.
Fenerbahçe'nin Bogdanıvic'in şutları dışında hiçbir çaresi yok, bize karşı sağlayabilecek hiçbir üstünlükleri yok.
Pota altı, savunma, ribount hepsi bizden taraf.
Ama tabi ki bunları sahaya yansıtmak çok önemli.
Konsantre olup, son topa kadar mücadele etmesi gerek oyuncuların ve bir şekilde yorgunluğun üstesinden gelmeleri gerek.
Adamlar nerdeyse 2 maçı yürüyerek geçtiler biz ise Efes'in ve Banvit'in %100 lük performansları ile baş etmek zorunda kaldık.

daha önce de söylemiştim bogdanovic i iyi savunursak kupaya uzanırız
bu ara da çok formda
sert savunma ile yıldırırsak işimiz kolaylaşır
fenerin savunması banvit ve efes e göre daha yumuşak
bence 70 in üzerinde sayı atarız
bogdanovic ve anderson u da iyi savunursak işi bitiririz

arroyo bo ile eşleşirse bo hücumda çılgın atar. arroyo savunma zaafı olan bir guard..savunmada gordon'un oynaması akıllıca olur bo ile

Olmpiakos maçında bir şeye dikkat ettim. İlk çeyrekte Bogdanoviç etkili oldu maç başa baş devam etti. Sonra Oli, Bogdanoviç'i durdurunca maçın kontrolünü ele geçirip kazandılar. Kesinlikle FBÜ nün en önemli kozu Bogdanoviç o attıkça diğer oyuncularda rahat ediyor ne zaman durduruluyor tıkanıyorlar. Kilit nokta bu maçta bu eleman !
Bize gelince Gordon yine içeri bol bol penetre etmeli rakip savunmayı çok yıpratıyoruz bu şekilde. Benç katkısı da mutlaka olmalı. Yeni transferimiz Marko'ya üçlük attıracak bir kaç oyun yaparsak çok olumlu olacaktır.
Allah yardımcımız olsun. Bol şanslar Galatasarayımız

balonlarını şişirip şampiyonluk havasına girip heveslerini kursakta bıraktığımız anlar:) bizimle oynarken bir kupa finalinde kurdukları hayali kabusa çevirmemiz:) keyif verici şeyler bunlar:D çokmu çok oluyoruz:) pardon fülkerliler pardon:D